Chci získat právo editovat dokumentaci

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
johny
Člen | 12
+
0
-

Zdar, chtěl jsem opravit odkaz na changelog verze 0.9 na stránce download. Nemám práva – případně mi můžete práva přidělit, jestli uznáte za vhodné.

Postaru: https://github.com/nette/nette/commits/v0.9.x
Nově: https://github.com/nette/nette/commits/release-0.9.x

Editoval johny (31. 1. 2012 21:56)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

@johny: fixed

Felix
Nette Core | 1183
+
0
-

Muzu dostat pravo editovat dokumentaci?

Edit: thx

Editoval Felix (6. 2. 2012 21:00)

Rellik
Člen | 104
+
0
-

Taky bych požádal o právo editace. Ne že bych přidal nějaké nové info, ale z pravopisného hlediska, jsem narazil na pár závažných chyb, které mi v článcích hodně vadí. (nejenom na tomto webu) :)

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

máte

davidm
Člen | 81
+
0
-

taky bych poprosil o práva

fak
Člen | 48
+
0
-

pls o práva na dokumentaci…

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

máte

MzK
Člen | 127
+
0
-

Chtěl jsem opravit URL adresu, která vede na 404.
Na stránce
https://nette.org/cs/donate?…

Changed line 36:

to:

Ale nemám práva, You do not have permission to edit this page. Ask for them.
Tak kdyby to někdo opravil

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Opraveno, díky za upozornění.

fh
Člen | 18
+
0
-

Ahoj, prosil bych o právo editace dokumentace. Zatím jen kvůli překlepům. Díky.

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

máš ho

MattSkala
Člen | 4
+
0
-

Prosím o práva k editaci, díky.

Tomas P
Člen | 27
+
0
-

Poprosil by som pravo na editaciu preklepov v dokumentacii (konkretne quickstart)
https://forum.nette.org/…tart-diskuze?p=2

kubajz
Člen | 47
+
0
-

Rád bych tuto komponentu přidal mezi doplňky, pokud to bude shledáno užitečným, tak prosím o přidělení práv.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

kubajz wrote:

Rád bych tuto komponentu přidal mezi doplňky, pokud to bude shledáno užitečným, tak prosím o přidělení práv.

Na přidání doplňků na addons.nette.org žádná speciální práva nepotřebuješ.

Babant
Člen | 4
+
0
-

Prosím o práva k editaci dokumentace.
Provedl bych pár korektur v anglické verzi. :)

Tomas Jancik
Člen | 103
+
0
-

mohl bych taky dostat prava?
chtel bych doplnit par drobnosti a sem tam narazim na preklep…

gawan
Člen | 110
+
0
-

prosím o práva na editaciu docu, len drobné breklepy ;)

finwe
Člen | 58
+
0
-

Prosím o práva – narazil jsem na nepřesnost u https://doc.nette.org/…n/presenters – $invalidLinkMode.

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

Práva máte.

besir
Člen | 170
+
0
-

Nevím jak často, ale zrovna dnes bych si připadal důležitě, kdyžbych mohl v doku přidat jak nainstalovat composer na Mac OS X :-)

greeny
Člen | 405
+
0
-

Zdravím, prosím o přidělení práv na editaci dokumentace, rád bych občas trošku poupravil některá vyjádření, kterým bych jako začátečník asi nerozuměl ;)

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

Chci ziskat pravo mazat idiotske komentare pod strankami na wiki atd. Reagovat na ne mi prijde zbytecne – spise bych se stydel za dalsi hloupy komentar.

Šaman
Člen | 2632
+
0
-

Když už budeš v tom udělování práv, tak už asi nastal čas, abych taky občas přispěl troškou do mlýna. Takže také prosím o práva editovat (spíše aktualizovat) dokumentaci. Tenhle semestr jsem začal prednášet Nette a studenti spolehlivě odhalí každou nejasnost v quickstartu a v klíčových stránkách. Díky.

Siam
Člen | 54
+
0
-

Promiňte, že to píšu sem, ale nechce se mi kvůli tomu zakládat nový topic. Narazil jsem na moc hezkou přednášku o nastavení nette. Nemohl by někdo na ní přidat odkaz na planette? Myslím toto: http://www.youtube.com/watch?…

ViPEr*CZ*
Člen | 809
+
0
-

Když už to sem napsal Siam, tak se připojím.
https://doc.nette.org/…n/presenters#… tady je text:

`Tam má tvar

[Presenter:]action [,] [arg1] [, arg2] [, …]` (má tam být ta má tvar)
A dál jsem tu nikde nenašel syntaxi vytvoření signálu… možná to je někde jinde a já jsem slepej… ale takovej ten zápis: <a n:href=„vote! answer ⇒ ano“>Ano</a>
Tady ten zápis s tím vykřičník jsem tudle hledal hooodně dlouho.

frosty22
Člen | 373
+
0
-

Chtěl jsem doplnit instalaci composer na Mac (https://doc.nette.org/…ces/composer), avšak až po editaci jsem si všiml, že nemohu uložit z důvodu oprávnění, takže pokud by někdo s právy mohl doplnit:

Mac (OSX)

Pro uživatele Macu, je situace podobná jako na Linux. Prvotně též stáhnout Composer přes installer:

$ curl -s  http://getcomposer.org/installer | php

V případě chyby detect_unicode, musíme upravit php.ini, tj. přidat do ní tuto direktivu (můžeme například ihned pod definici sekce PHP, pokud již v souboru tato direktiva není, pokud již ji máme je třeba nastavit na off):

$ sudo nano /etc/php.ini

directiva:

detect_unicode = Off

Následně můžeme otestovat spuštěním:

$ php composer.phar

Nyní přesuneme do bin, abychom mohli mít composer.phar spustitelný a vytvoříme na něj alias:

$ sudo mv composer.phar /usr/bin/
$ nano ~/.bash_profile

Přidáme řádek:

alias composer="php /usr/bin/composer.phar"

Nyní je potřeba pouze vypnout a zapnout Terminal a již můžeme spouštět rovnou příkaz:

$ composer

Editoval frosty22 (26. 1. 2013 1:03)

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

@frosty22: hotovo

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Díky za příspěvek! Asi bych jen doplnil, že ten alias mi nepřijde vůbec ideální řešení. Proč jsi vlastně nepoužil stejný přístup jako je pro linux? Asi bych ideálně obě sekce sloučil. Až si vzpomenu, tak to udělám. Pokud budeš mít k tomu nějaké připomínky, tak prosím založme nové vlákno, tam to můžeme řešit.

frosty22
Člen | 373
+
0
-

Ano, v podstatě obě instalace jsou totožné, pouze tedy jen na OSX se se vší pravděpodobností dostane člověk k problému s detect_unicode, u Linuxu nevím to nemám zkušenost. A následně, co se týče onoho aliasu, tak zde nevím proč by nemělo jít o ideální řešení? Osobně v tom nevidím problém, a případě tedy toto není z mé hlavy, nýbrž z jiných tutoriálů, kde se takto odkazují na instalaci composeru.

castamir
Člen | 629
+
0
-

Chtěl bych poprosit o práva na dokumentaci (cs i en). Vím o dobrém tuctu užitečných rad, které by si zasloužili své místo v dokumentaci. Klidně budu psát jen anglicky (např. pokud se prosadí tento návrh). Konec konců, píšu anglicky i svou diplomku ;-).

castamir
Člen | 629
+
0
-

Myslím, že si mé předešlé žádosti nikdo nevšiml, tak bych na ni chtěl znovu upozornit.

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

Práva máte.

jiri.pudil
Nette Blogger | 1028
+
0
-

Prosím o právo editovat dokumentaci

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

máš

Marek Šneberger
Člen | 130
+
0
-

Prosil bych o práva editovat dokumentaci, našel jsem pár překlepů, díky.

Elijen
Člen | 171
+
0
-

Smím také prosit? :)

Rád bych převážně opravoval chyby a nepřesnosti v dokumentaci. V anglické jich tam je hromada.

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

Máte

Draffix
Člen | 146
+
0
-

Zdravím, chtěl bych poprosit o práva editovat dokumentaci, přesněji bych chtěl přidat článek na planette a hádám že budu k tomu potřebovat nějaké práva :-)