Netbeans Nette Framework Plugin

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
gawan
Člen | 110
+
0
-

super, ďakujem, hneď som mu dal maximálny rating ;-)

webdata
Člen | 153
+
0
-

Dobrá práce,

Používám NB 6.9.1. a plug-in netbeans-nette-framework0.2.2_NB_201007282301

Pokud použiju kousek JS kódu v šabloně, tak při volbě Source>Fromat se neformatuje vkládaný JavaScript v tagu

<SCRIPT>
.
.
.
</SCRIPT>

Pokud plug-in deaktuvuju tak je vše OK.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Tím ti plugin taktně říká, aby si js script šoupl do externího JS souboru. :D :D

Ne vážně, některé funkce jsou limitované, nefungují nebo fungují, ale špatně. Ty skutečně potřebné, ale fungují. Je to problém, který zatím nevím jak řešit, ale samozřejmě se pokusím najít řešení. Problém je teď velký nedostatek času, takže se přemlouvám i na fixnutí nějakých malých bugů. Sry..

Editoval redhead (26. 9. 2010 20:11)

webdata
Člen | 153
+
0
-

jj, chápu že je to ve vývoji. Jen jsem to hlasil jako bug/nedostatek/chybu (nehodící se škrtne).

Jelikož si Nette zatím oťukávám. Takže se zeptám i když je to zde off-topic. JS nema v šabloně co dělat? Pro mne osobně je lepší když mám speciální JS funkce u dané šablony. Ostatní mám samozřejmě ve speciál souboru.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Já většinou vše dělám unobstrusive-way, čili všechno, co lze, dávám do externího souboru, který si sám určí, zda-li se má vykonat (pokud se vyskytuje nějaký element, třída nebo něco; přes jQuery). Ale rozhodně to není nějaké pravidlo „desatera“, záleží čistě na tobě.

BigCharlie
Člen | 283
+
0
-

Plánujete vytvořit build pro 201008030030? Chtěl jsem si plugin vyzkoušet a tohle mě zastavilo.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Nová verze 0.2.3

Nyní 2 buildy pro anglický a český build NB (stáhněte si ten správný ;) )

Opraveno pár bugů a došlo na pár změn k Nette „1.0“ (adresářová struktura a nějaké změny v makrech).

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

…k Nette „2.0“ ;-)

BigCharlie
Člen | 283
+
0
-

S tím novým buildem je nejspíš něco špatně, protože vyžaduje verzi 201007282301. Mluvím o verzi v0.2.3 for NetBeans 6.9.1 Build 201008030300 CZ (zkoušel jsem pro jistotu obě, ale u té druhé to smysl dává).

Nebo je chyba na mé straně?

jtousek
Člen | 951
+
0
-

To se v NB pořád něco tak zásadně mění, že se ten doplněk musí dělat pro každý build znovu?

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Bohužel musí…už z principu fungování externích pluginů a závislostech na nich. Pokud nemají stabilní API, je s tím obtíž. Ale jak už jsme několikrát psali, je to v řešení a snad se blýská na lepší časy.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

BigCharlie: můžeš to zkusit znovu? Ten první soubor

BigCharlie
Člen | 283
+
0
-

Ani tentokrát nefunguje.

UPDATE: Pokud ti to pomůže, můžu to dneska párkrát odzkoušet…

Editoval BigCharlie (28. 9. 2010 11:14)

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Pošli co máš v Nápovědě → O aplikaci

BigCharlie
Člen | 283
+
0
-

Verze produktu: NetBeans IDE 6.9.1 (Build 201008030030)
Java: 1.6.0_20; Java HotSpot™ Client VM 16.3-b01
Systém: Windows 7 verze 6.1 běžící na x86; Cp1250; cs_CZ (nb)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Prosim prosim smutne koukam build pro 6.10m1 en (nechce se me instalovat tu tunu balastu kolem)

redhead
Člen | 1313
+
0
-

vrtak-cz napsal(a):
nechce se me instalovat tu tunu balastu kolem

A mě asi jo… :)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Jojo…už jsem to vrtákovi psal, že nás taky moc nebaví udržovat 50 verzí a k tomu ještě M-kové buildy NB :-D

mkoubik
Člen | 728
+
0
-

Neni lepší si nainstalovat javovej plugin do netbeans a kompilovat si to sám (zabere to pár sekund)?.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Myslím (pokud se to nezměnilo), že se musí stáhnout nějaká Java verze rovnou, tam je totiž potřebná NB platforma, která v PHP bundlu není, pak až instalovat PHP plugin (což je asi stejně obtížné jako stáhnout PHP bundle a instalovat Java plugin).

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Na http://goo.gl/uPQZ byl přidán build pro NB verzi 6.10 (thanks to Vrtak-CZ)

dEath
Člen | 39
+
0
-

build pro 201008030030 mi nefunguje, hlásí to požadavek na 201007282301, chyba jen u mě?

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Změnili jsme git repozitář na „oficiální“: https://github.com/…beans-plugin

Oggy
Člen | 306
+
0
-

dEath napsal(a):

build pro 201008030030 mi nefunguje, hlásí to požadavek na 201007282301, chyba jen u mě?

mám stejný problém.. ale to samé hlásí pokud se snažím nainstalovat 201007282301

gawan
Člen | 110
+
0
-

malý bug: ak je v linke parameter s menom „class“ tak to počiaruje ako chybu

<li><a href="{plink Public: class => top}">{_'chyba počiarknuté'}</a></li>
<li><a href="{plink Public: clas  => top}">{_'toto je ok'}</a></li>

btw. chyby mám hlásiť sem alebo na github? čo je vám lepšie?

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Rozhodně issue na github…https://github.com/…lugin/issues

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Vše se zdá v pořádku a od 11.10.2010 bychom se měli 14 dní objevovat na hlavní stránce NetBeans.org a jeho Plugin Portalu!

BigCharlie
Člen | 283
+
0
-

Co to přesně znamená, že se všechno zdá v pořádku? Mně se „zdá“, že ani jedna z nabízených verzí mi nejde nainstalovat. Od posledního postu readheada se nic nezměnilo – řešením je tedy zřejmě pouze vlastní kompilace?

P.S.
Není to myšleno útočně, vážím si vaší práce, jen se snažím si ji vyzkoušet na vlastní kůži :-)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

„Vše v pořádku“ znamená, že se nám podařilo plugin certifikovat.

Není v našich silách dělat buildy pro všechny možné a nemožné verze NB. Pokud to na té tvojí zrovna nejde, tak je řešením zbuildovat si to sám, je to opravdu jednoduché.

BigCharlie
Člen | 283
+
0
-

tak gratuluju. A dík za info…

Bernard Williams
Člen | 207
+
0
-

@Ondřej Brejla: Nějaký návod na to zbuildování by nebyl? Já to nikdy nedělal, takže ani nevím kde mám začít.. díky

Bernard

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Teď nejsem u počítače, ale zítra ti napíšu co a jak.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Stačí mít naintalováno NetBeans s JavaSE (možná i NetBeans platform). Naklonovat Repo z GitHubu a otevřít projekt. Pravé tlačítko BUILD NBM nebo jak to tam je. V nakoklonované složce máš složku build a v ní soubor *.nbm a to je ono. To je vse…

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Teď od certifikace pluginu je možné jej „na koleně“ buildovat pouze bez certifikátu. Je tedy potřeba upravit soubor nbproject/project.properties a smazat z něj řádky keystore=nbproject/private/keystore a nbm_alias=myself.

Následně jak píše vrtak:

1. stáhnout NB s JavaSE module ->
  2. naklonovat repozitář z https://github.com/…beans-plugin ->
  3. spustit NB a otevřít naklonovaný repozitář jako projekt ->
  4. pravý klik na název projektu v Project window ->
  5. klik na Create NBM ->
  6. proběhne build a do adresáře ./build se vygeneruje soubor *.nbm ->
  7. a je to :-)

Editoval Ondřej Brejla (5. 10. 2010 9:18)

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Nebylo by špatné tento návod přidat do githubu, například jako readme.txt, install.txt, či něco takového.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Dobrý nápad.

Edit: je to tam, README.txt → Custom build

Editoval Ondřej Brejla (5. 10. 2010 9:54)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Feature request:

viz. https://forum.nette.org/…nette-object?…

hodilo by se zobrazování „hint“ (jako je například při přiřazování do proměnné v podmínce), pokud mám v třídě, kterou mám „aktivní“ (zrovna edituju), definovanou private property a mám na ni vytvořený getter nebo setter, aby mi to doporučilo použít v té třídě tu metodu a upozornit na potencionální nepříjemnosti při přistupování přímo

Protože to při přímém volání může vynechat logiku + ještě tohle http://blog.milde.cz/…zapouzdreni/

redhead
Člen | 1313
+
0
-

@HosipLan: hinty právě zkouším, zatím jen pro šablony, uvidím, co se dá dělat v php souborech.

btw: hinty zatím mám:

• u maker var/assign bude hlásit hint na změnu ze syntaxe => na = (pro nette 2.0)
  • widget depracated (použij control)
  • assign depracated (použij var)
pekelnik
Člen | 462
+
0
-

@hosiplan: pomalu jo, například já o takové upozorňování fakt nestojim :D

Editoval pekelnik (5. 10. 2010 16:47)

crempa
Člen | 198
+
0
-

Ahoj, pohlo se uz nejak s problemem moznosti zmeny barev v latte obarvovani? Je to vicemene posledni vec ktera me nuti delat vlastni buildy, protoze pouzivam tmave pozadi pri praci… diky

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Nevím o tom, že bychom to řešili, napíšu si to do todo…

o5
Člen | 416
+
0
-

crempa: pouzivam taky tmavy pozadi (Sunburst profil) a je tedy fakt, ze ta defaultni cervena v sablonach mi ze zacatku stvala, ale kazdopadne nechces udelat screen nebo dokonce export Fonts and Colors :)

Editoval o5 (6. 10. 2010 19:30)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Fixed v posledním commitu. V dalším buildu můžete nastavovat vlastní barvičky v: ToolsOptionsFonts & Colors → Language: Latte

Enjoy…

ic
Člen | 430
+
0
-

Pěkné novinky… už jsem je viděl na twitteru… tady je zase zaděláno na nejdelší téma fóra… to je taky dobrý.

crempa
Člen | 198
+
0
-

@ondrej: perfektni, dekuju moc, ja budu mit chvilku hned to vyzkousim (a nebo pockam na ofiko sestaveni)

@o5: pouzivam variaci na „dark theme“ ktere je tusim nekde od javistu nebo rubistu, kdo vi :)
vypada to asi takhle latte a php
kdyby byl zajem muzu sem hodit export

jtousek
Člen | 951
+
0
-

crempa: O export by zájem rozhodně byl. x))

na1k
Člen | 288
+
0
-

crempa, rozhodně! ;-)

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Ondřej Brejla napsal(a):

Fixed v posledním commitu. V dalším buildu můžete nastavovat vlastní barvičky v: ToolsOptionsFonts & Colors → Language: Latte

Enjoy…

No ja ti nevim, ale ja je tam uz mam :)

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Oni tam byli, ale nefungovalo vlastní nastavení barviček.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Ano, jak říká redhead. To že je tam máš neznamená, že je můžeš měnit ;-)