Netbeans Nette Framework Plugin
- redhead
- Člen | 1313
Tím ti plugin taktně říká, aby si js script šoupl do externího JS souboru. :D :D
Ne vážně, některé funkce jsou limitované, nefungují nebo fungují, ale špatně. Ty skutečně potřebné, ale fungují. Je to problém, který zatím nevím jak řešit, ale samozřejmě se pokusím najít řešení. Problém je teď velký nedostatek času, takže se přemlouvám i na fixnutí nějakých malých bugů. Sry..
Editoval redhead (26. 9. 2010 20:11)
- webdata
- Člen | 153
jj, chápu že je to ve vývoji. Jen jsem to hlasil jako bug/nedostatek/chybu (nehodící se škrtne).
Jelikož si Nette zatím oťukávám. Takže se zeptám i když je to zde off-topic. JS nema v šabloně co dělat? Pro mne osobně je lepší když mám speciální JS funkce u dané šablony. Ostatní mám samozřejmě ve speciál souboru.
- BigCharlie
- Člen | 283
Plánujete vytvořit build pro 201008030030? Chtěl jsem si plugin vyzkoušet a tohle mě zastavilo.
- redhead
- Člen | 1313
Nyní 2 buildy pro anglický a český build NB (stáhněte si ten správný ;) )
Opraveno pár bugů a došlo na pár změn k Nette „1.0“ (adresářová struktura a nějaké změny v makrech).
- BigCharlie
- Člen | 283
S tím novým buildem je nejspíš něco špatně, protože vyžaduje verzi 201007282301. Mluvím o verzi v0.2.3 for NetBeans 6.9.1 Build 201008030300 CZ (zkoušel jsem pro jistotu obě, ale u té druhé to smysl dává).
Nebo je chyba na mé straně?
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Bohužel musí…už z principu fungování externích pluginů a závislostech na nich. Pokud nemají stabilní API, je s tím obtíž. Ale jak už jsme několikrát psali, je to v řešení a snad se blýská na lepší časy.
- BigCharlie
- Člen | 283
Ani tentokrát nefunguje.
UPDATE: Pokud ti to pomůže, můžu to dneska párkrát odzkoušet…
Editoval BigCharlie (28. 9. 2010 11:14)
- BigCharlie
- Člen | 283
Verze produktu: NetBeans IDE 6.9.1 (Build 201008030030)
Java: 1.6.0_20; Java HotSpot™ Client VM 16.3-b01
Systém: Windows 7 verze 6.1 běžící na x86; Cp1250; cs_CZ (nb)
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Prosim prosim smutne koukam build pro 6.10m1 en (nechce se me instalovat tu tunu balastu kolem)
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Jojo…už jsem to vrtákovi psal, že nás taky moc nebaví udržovat 50 verzí a k tomu ještě M-kové buildy NB :-D
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Změnili jsme git repozitář na „oficiální“: https://github.com/…beans-plugin
- gawan
- Člen | 110
malý bug: ak je v linke parameter s menom „class“ tak to počiaruje ako chybu
<li><a href="{plink Public: class => top}">{_'chyba počiarknuté'}</a></li>
<li><a href="{plink Public: clas => top}">{_'toto je ok'}</a></li>
btw. chyby mám hlásiť sem alebo na github? čo je vám lepšie?
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Vše se zdá v pořádku a od 11.10.2010 bychom se měli 14 dní objevovat na hlavní stránce NetBeans.org a jeho Plugin Portalu!
- BigCharlie
- Člen | 283
Co to přesně znamená, že se všechno zdá v pořádku? Mně se „zdá“, že ani jedna z nabízených verzí mi nejde nainstalovat. Od posledního postu readheada se nic nezměnilo – řešením je tedy zřejmě pouze vlastní kompilace?
P.S.
Není to myšleno útočně, vážím si vaší práce, jen se snažím si ji
vyzkoušet na vlastní kůži :-)
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
„Vše v pořádku“ znamená, že se nám podařilo plugin certifikovat.
Není v našich silách dělat buildy pro všechny možné a nemožné verze NB. Pokud to na té tvojí zrovna nejde, tak je řešením zbuildovat si to sám, je to opravdu jednoduché.
- Bernard Williams
- Člen | 207
@Ondřej Brejla: Nějaký návod na to zbuildování by nebyl? Já to nikdy nedělal, takže ani nevím kde mám začít.. díky
Bernard
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Stačí mít naintalováno NetBeans s JavaSE (možná i NetBeans platform). Naklonovat Repo z GitHubu a otevřít projekt. Pravé tlačítko BUILD NBM nebo jak to tam je. V nakoklonované složce máš složku build a v ní soubor *.nbm a to je ono. To je vse…
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Teď od certifikace pluginu je možné jej „na koleně“ buildovat pouze
bez certifikátu. Je tedy potřeba upravit soubor
nbproject/project.properties
a smazat z něj řádky
keystore=nbproject/private/keystore
a
nbm_alias=myself
.
Následně jak píše vrtak:
- stáhnout NB s JavaSE module ->
- naklonovat repozitář z https://github.com/…beans-plugin ->
- spustit NB a otevřít naklonovaný repozitář jako projekt ->
- pravý klik na název projektu v
Project window
-> - klik na
Create NBM
-> - proběhne build a do adresáře
./build
se vygeneruje soubor*.nbm
-> - a je to :-)
Editoval Ondřej Brejla (5. 10. 2010 9:18)
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Dobrý nápad.
Edit: je to tam, README.txt → Custom build
Editoval Ondřej Brejla (5. 10. 2010 9:54)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Feature request:
viz. https://forum.nette.org/…nette-object?…
hodilo by se zobrazování „hint“ (jako je například při přiřazování do proměnné v podmínce), pokud mám v třídě, kterou mám „aktivní“ (zrovna edituju), definovanou private property a mám na ni vytvořený getter nebo setter, aby mi to doporučilo použít v té třídě tu metodu a upozornit na potencionální nepříjemnosti při přistupování přímo
Protože to při přímém volání může vynechat logiku + ještě tohle http://blog.milde.cz/…zapouzdreni/
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Fixed v posledním commitu. V dalším buildu můžete nastavovat vlastní
barvičky v: Tools
→ Options
→
Fonts & Colors
→ Language: Latte
Enjoy…