Netbeans Nette Framework Plugin
- jarks
- Člen | 94
vrtak-cz napsal(a):
Build v0.2.5 pro NB 7.0m2 EN (201010151251)
Nevím jak je to možné, ale když se pokusím nainstalovat
do NetBeans IDE 7.0 M2 (Build 201010151251) odkazovaný build,
tak to hlásí že uvnitř je nbgit.
External Development Plugin
Version: 0.4 Author: Alex Coles , Jonas Fonseca
Date: 23.10.10
Source: netbeans-nette-framework_v0.2.5_NB_201010151251.nbm <<!
Homepage: http://nbgit.org/
Plugin Description: Integrates the Git version control system into NetBeans IDE using the JGit library.
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Blizzy napsal(a):
Automatické aktualizace mám v plánu zprovoznit co nejdřív.
Resp. ono to funguje i teď, stačí si vložit nové Update centrum (Tools
→ Plugins → Settings → Add) s linkem
http://plugins.netbeans.org/nbpluginportal/files/nbms/pluginportal-update-center.xml
.
Akorát to xml se updatuje nějak podivně, teď je tam verze 0.2.3, což je
dost stará verze. Podívám se na to, snad vymyslíme něco lepšího :-)
Editoval Ondřej Brejla (25. 10. 2010 20:36)
- redhead
- Člen | 1313
Jaké soubory považujete za (velmi) důležité v Nette projektu (viz seznam vlevo na obrázku http://goo.gl/BmuW)
Hlasujte: http://twtpoll.com/sq6fu2 (případně uveďte jiný „důležitý“ soubor)
- redhead
- Člen | 1313
Branch pro NetBeans 7
Jelikož mě zajímalo pár novinek v NB 7, tak jsem vytvořil extra-branch pro ně.
Mělo by jít buildovat beze změn:
https://github.com/…gin/tree/NB7
btw novinky jsou:
- ikonka nette u projektu
- složka Important Files v pohledu projektu, kde jsou pro projekt/nette důležité soubory
Editoval redhead (28. 10. 2010 15:59)
- Quinix
- Člen | 108
Já sen to udělal v podstatě tak, jak to popisuje Vyki (https://forum.nette.org/…riponu-phtml?…).
.latte se v nastavení objevilo hned a zvýrazňování syntaxe funguje pro
HTML i Latte. Napovídání samotného Latte funguje taky bez problémů. Ale
nefunguje napovídání pro HTML, CSS a JS.
Když jsem zkoušel .phtml soubor, tak v něm to napovídání funguje (ale ne
pro Latte, to je jasný).
- Aurielle
- Člen | 1281
Quinix napsal(a):
Já sen to udělal v podstatě tak, jak to popisuje Vyki (https://forum.nette.org/…riponu-phtml?…). .latte se v nastavení objevilo hned a zvýrazňování syntaxe funguje pro HTML i Latte. Napovídání samotného Latte funguje taky bez problémů. Ale nefunguje napovídání pro HTML, CSS a JS.
Když jsem zkoušel .phtml soubor, tak v něm to napovídání funguje (ale ne pro Latte, to je jasný).
Řekl bych, že musíš nastavit zpracování HTML a CSS stejně jako Latte syntaxe i pro .latte soubory ;)
- Vyki
- Člen | 388
Teď jsem strávil také poměrně dost času tím, abych zjistil jak přimět NB aby napovídal HTML v latte šablonách, ale bez úspěchu. Nainstaloval jsem verzi Nette Netbeans pluginu z GIT repozitáře, v NB nastavím asociaci .latte a .phtml s mine text/x-latte-template. V tu chvíli funguje v pohodě latte syntaxe (zvýraznění i napovídání), ale v souborech nefunguje napovídání (v .latte ani .phtml). Musí to jít nějak nastavit, ale vážně nevím už kde. Nešlo by to vrámci pluginu?
- Vyki
- Člen | 388
Právě jsem učinil zajímavý poznatek. Když stáhnu oficiální NBM z Plugin portálu NB tak to běhá v pohodě i s HTML napovádáním. Pokud nastavím pro .latte mime text/x-latte-template tak to funguje také v pořádku.
Nevím co zapříčinilo, že ve vývojové verzi z gitu to nejde, ale asi za to může nějaký novější commit.
Když stáhnu verzi s commity 25.10 tak to ještě funguje, takže se to asi pokazilo někde s commity z 27.10.
Editoval Vyki (14. 11. 2010 15:56)
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Jednoduše zatím ne. Mám to rozpracované a v nějakých pozdějších verzích se to určitě objeví.
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Vyki: Teď nejsem u počítače a nefunguje mi github, takže se nemůžu podívat. Ale dám si to do todo.
- Vyki
- Člen | 388
Podařilo se mi zaměřit chybu s přesnostní na commit, větší rozlišení vzhledem k absenci znalostí vnitřího kódu nabídnout nemůžu. Tedy v tomto commitu to ještě jde, ale zde, commit nad tím to už nejde.
- Figa
- Člen | 21
Ahoj děkuji za tento skvělý plugin. Mám však problém s NetBeans 7 M2 a posledním buildem pluginu. Kdykoliv chci editovat .phtml šablonu, tak mi vyskakují nullpointerexception. Když edituji PHP soubory tak to nedělá. Nevíte co je špatně? Jde nějak IDE zakázat vyskakování Exceptions? Předem děkuji za odpověď.
- Figa
- Člen | 21
Děkuji. Tohle jsme považoval za build pro 7…
vrtak-cz napsal(a):
Build v0.2.5 pro NB 7.0m2 EN (201010151251)
Tady je ta chyba:
java.lang.NullPointerException
at org.netbeans.modules.php.editor.elements.VariableElementImpl.fromFrameworks(VariableElementImpl.java:150)
at org.netbeans.modules.php.editor.elements.IndexQueryImpl.initExtendedQuery(IndexQueryImpl.java:162)
at org.netbeans.modules.php.editor.elements.IndexQueryImpl.init(IndexQueryImpl.java:129)
at org.netbeans.modules.php.editor.elements.IndexQueryImpl.<init>(IndexQueryImpl.java:124)
at org.netbeans.modules.php.editor.elements.IndexQueryImpl.create(IndexQueryImpl.java:183)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.impl.IndexScopeImpl.<init>(IndexScopeImpl.java:100)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.impl.IndexScopeImpl.<init>(IndexScopeImpl.java:94)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.impl.ModelVisitor.getIndexScope(ModelVisitor.java:1006)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.Model.getIndexScope(Model.java:80)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.impl.FileScopeImpl.getIndexScope(FileScopeImpl.java:90)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.ModelUtils.getIndexScope(ModelUtils.java:414)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.impl.OccurenceBuilder.build(OccurenceBuilder.java:538)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.impl.OccurenceBuilder.build(OccurenceBuilder.java:1661)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.impl.ModelVisitor.getOccurence(ModelVisitor.java:1144)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.OccurencesSupport.getOccurence(OccurencesSupport.java:65)
at org.netbeans.modules.php.editor.nav.OccurrencesFinderImpl.compute(OccurrencesFinderImpl.java:141)
at org.netbeans.modules.php.editor.nav.OccurrencesFinderImpl.run(OccurrencesFinderImpl.java:112)
[catch] at org.netbeans.modules.csl.editor.semantic.MarkOccurrencesHighlighter.processImpl(MarkOccurrencesHighlighter.java:178)
at org.netbeans.modules.csl.editor.semantic.MarkOccurrencesHighlighter.run(MarkOccurrencesHighlighter.java:127)
at org.netbeans.modules.csl.editor.semantic.MarkOccurrencesHighlighter.run(MarkOccurrencesHighlighter.java:84)
at org.netbeans.modules.parsing.impl.TaskProcessor$CompilationJob.run(TaskProcessor.java:675)
at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Unknown Source)
at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(Unknown Source)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.runTask(Unknown Source)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Je to celý stack trace? Při jaké akci se ti to stává(konkrétně)? Zkusil si náš ofiko NB7 build? Musíš si ho zbuildovat sám, na githubu je jen NB7 branch, takže pull a Create NBM. Každopádně se tam nevyskytuje žádná nǎse classa, takže nějaký BC break kdesi…
- withoutnick
- Člen | 1
Stejny problem zde, pokud zacnu cokoliv psat v latte template co je mezi { a } tak mi to vyhodi otravne exception okno.
Stack trace:
java.lang.NullPointerException
at org.netbeans.modules.php.editor.elements.VariableElementImpl.fromFrameworks(VariableElementImpl.java:150)
at org.netbeans.modules.php.editor.elements.IndexQueryImpl.initExtendedQuery(IndexQueryImpl.java:162)
at org.netbeans.modules.php.editor.elements.IndexQueryImpl.init(IndexQueryImpl.java:129)
at org.netbeans.modules.php.editor.elements.IndexQueryImpl.<init>(IndexQueryImpl.java:124)
at org.netbeans.modules.php.editor.elements.IndexQueryImpl.create(IndexQueryImpl.java:183)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.impl.IndexScopeImpl.<init>(IndexScopeImpl.java:100)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.impl.IndexScopeImpl.<init>(IndexScopeImpl.java:94)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.impl.ModelVisitor.getIndexScope(ModelVisitor.java:1006)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.Model.getIndexScope(Model.java:80)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.impl.FileScopeImpl.getIndexScope(FileScopeImpl.java:90)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.ModelUtils.getIndexScope(ModelUtils.java:414)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.impl.OccurenceBuilder.build(OccurenceBuilder.java:538)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.impl.OccurenceBuilder.build(OccurenceBuilder.java:1685)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.impl.ModelVisitor.getOccurence(ModelVisitor.java:1144)
at org.netbeans.modules.php.editor.model.OccurencesSupport.getOccurence(OccurencesSupport.java:65)
at org.netbeans.modules.php.editor.nav.OccurrencesFinderImpl.compute(OccurrencesFinderImpl.java:141)
at org.netbeans.modules.php.editor.nav.OccurrencesFinderImpl.run(OccurrencesFinderImpl.java:112)
[catch] at org.netbeans.modules.csl.editor.semantic.MarkOccurrencesHighlighter.processImpl(MarkOccurrencesHighlighter.java:178)
at org.netbeans.modules.csl.editor.semantic.MarkOccurrencesHighlighter.run(MarkOccurrencesHighlighter.java:127)
at org.netbeans.modules.csl.editor.semantic.MarkOccurrencesHighlighter.run(MarkOccurrencesHighlighter.java:84)
at org.netbeans.modules.parsing.impl.TaskProcessor$CompilationJob.run(TaskProcessor.java:675)
at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Unknown Source)
at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(Unknown Source)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.runTask(Unknown Source)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Mam nejnovejsi build pro netbeans 7 (stahnuty z githubu a buildnuty)
EDIT: tak to vypada, ze to je problem netbeans – http://netbeans.org/…show_bug.cgi?…
Editoval withoutnick (5. 12. 2010 16:04)
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Pro 6.9.9 určitě ne, co je to za verzi? ;-) Existuje build pro 6.9.1, viz Plugin portál. Jinak ti nic nebrání ve zbuildování vlastní verze pro tvůj vlastní NB build, viz README
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Primárně jsou nové buildy tvořeny pro „aktuální doporučované“ Nette. Ale opět si můžeš zbuildovat verzi starší…ze starších commitů.
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Pokud vím, tak ho skrývala snad jen úplně první verze. Navíc pouze ve
výpisu souborů u projektu v NetBeans, což nemá na přístupnost
app
v produkci pražádný vliv (fyzicky soubor na disku
stále byl).
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
redhead napsal(a):
A já měl za to, že jsi to vyhodil všechno už „tenkrát“…to jsou věci :-)
- natrim
- Člen | 73
mimochodem na netbeans.org je uz jinej build ke stazeni nez na kterej je build na plugin portalu
takze tady je build pro NetBeans IDE 6.9.1 (Build 201007282301)
Editoval natrim (17. 12. 2010 13:11)
- mochja
- Člen | 20
Zkoušel jsem buildnout plugin pro aktuálni dev verzi bohužel
taskdefs:
common-init:
Warning: no numbered cluster matching bare name 'C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\enterprise' found.
Warning: no numbered cluster matching bare name 'C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\webcommon' found.
projectized-common.basic-init:
basic-init:
files-init:
nbm-license-init:
build-init:
Created dir: D:\work\netbeans-plugin\build\public-package-jars
Scanning for modules in C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\apisupport
Scanning for modules in C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\harness
Scanning for modules in C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\ide
Scanning for modules in C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\java
Scanning for modules in C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\nb
Scanning for modules in C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\php
Scanning for modules in C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\platform
Scanning for modules in C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\profiler
Scanning for modules in C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\websvccommon
warning: had to upgrade dependencies for module org.netbeans.modules.php.nette: added = [module org.netbeans.modules.editor.deprecated.pre65formatting/0 > 1.0] removed = []; details: [The old editor formatting API have been deprecated, see http://wiki.netbeans.org/EditorFormattingAPIUpgrade and update your module.]
Distilling D:\work\netbeans-plugin\build\public-package-jars\org-netbeans-modules-editor-completion.jar from [C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\ide\modules\org-netbeans-modules-editor-completion.jar]
Distilling D:\work\netbeans-plugin\build\public-package-jars\org-netbeans-modules-editor.jar from [C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\ide\modules\org-netbeans-modules-editor.jar]
Distilling D:\work\netbeans-plugin\build\public-package-jars\org-netbeans-modules-projectuiapi.jar from [C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\ide\modules\org-netbeans-modules-projectuiapi.jar]
Distilling D:\work\netbeans-plugin\build\public-package-jars\org-netbeans-modules-projectapi.jar from [C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\ide\modules\org-netbeans-modules-projectapi.jar]
Distilling D:\work\netbeans-plugin\build\public-package-jars\org-netbeans-modules-csl-api.jar from [C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\ide\modules\org-netbeans-modules-csl-api.jar]
Distilling D:\work\netbeans-plugin\build\public-package-jars\org-openide-loaders.jar from [C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\platform\modules\org-openide-loaders.jar]
Distilling D:\work\netbeans-plugin\build\public-package-jars\org-openide-dialogs.jar from [C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\platform\modules\org-openide-dialogs.jar]
C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\harness\build.xml:171: Cannot compile against a module: C:\Program Files\NetBeans 7.0 Beta\ide\modules\org-netbeans-modules-editor-lib.jar because of dependency: org.netbeans.modules.editor.lib/2 > 2.10.1.10.2
BUILD FAILED (total time: 2 seconds)
Clone z git://github.com/nette/netbeans-plugin.git
- spiider
- Člen | 162
Ahoj, projel jsem snad všechny příspěvky ale pořád mám ten stejný
problém. Když už plugin nainstaluju, tak po vytvoření nového projektu se
mi nezkopíruje struktura z vybraného nette frameworku. Při vytváření
nového projektu v posledním bodě kde zaškrtnu nette framework, tak mam dole
vyšedlé copy nette framework source files into new project?? tak vedle dám
options a vyberu složku z nette, vše potvrdím ale nic se nestane, vytvoří
se jenom index.php a hotovo. Nevíte kde dělám chybu??
Tady je info o mem NB:
Product Version: NetBeans IDE 6.9.1 (Build 201007282301)
Java: 1.6.0_18; OpenJDK Client VM 16.0-b13
System: Linux version 2.6.31–22-generic running on i386; UTF-8;
cs_CZ (nb)
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Teď jsem to zkoušel u sebe a verze pro NB 6.9.1
pracuje
správně. Nadefinuji cestu k Nette (rozuměj, cestu ke zdrojákům frameworku)
a po potvrzení se mi vyrobí klasická struktura projektu a v libs
diru mám nakopírované zdrojáky Nette. Provedlo se tedy přesně to, co se
provést mělo.
Jestli ty se nesnažíš během vytváření projektu „vyrobit stejnou strukturu projektu, jako už u nějakého existujícího projektu“? To se samozřejmě neděje, plugin pouze nakopíruje Nette zdrojáky (pokud k nim máš správně nastavenou cestu) a vytvoří standardní adresářovou strukturu.
- spiider
- Člen | 162
Jo to vím že pouze nakopiruje zdrojaky,ale to mi právě neudělá…a nevím proč, cestu k nette frameworku mam nastavenou správně a zkusil jsem projekt vytvořit úplně v jiné složce a vždy se mi prostě vytvoří jenom index.php a struktura se mi nezkopíruje, tak a teď babo raď co dělám špatně :(
- spiider
- Člen | 162
Aha, tak to fakt nevím proč by to jít nemělo, netbeans sem stahnul tady:
http://netbeans.org/…s/start.html?…
plugin tady: http://plugins.netbeans.org/…tailPage.jsp?…
Dám new project->next->next->next->vyberu nette framework akorat se me nezaskrtne checkbox jenom se celej řádek obarví na modro a nezaktivní se možnost copy nette framework sorce files into new project.....a když dám option a nastavím cestu k nette tak kvůli tomu že mi nejde zaškrtnout se to nevytvoří.....ale proč teda netuším :(