Nextras\Datagrid – datagrid se vsim jak ma byt

MartinitCZ
Člen | 580
+
0
-

1. Dá se jednoduše upravit {define row-head-colums} ale jen pro jeden sloupec, jedno th?
Zkoušel jsem toto {define row-head-colum-name}, ale nic to neřeší.

2. Dá se přidat sloupec, který není v db? Potřebuji sloupec „setting“, kde budou nějaké odkazy.

3. Jak do templaty přidané přes „$grid->addCellsTemplate()“ přidat nějaké proměnné?

Editoval MartinitCZ (9. 11. 2014 17:20)

abc
Člen | 92
+
0
-

Je možné ve filtru používat nextras/datepicker, kde jako datepicker použiju doporučený datepicker (odkaz)
Zkusil jsem to, ale bohužel při filtrování dostanu chybu:

Value must be scalar or NULL, array given in field 'date_from'

Zestručněný kód:

public function createComponentSpacesGrid() {
        $g = new Datagrid();
        $g->addColumn("date_from", "Datum od")
                ->enableSort();

        $g->setFilterFormFactory(function() {
            $f = new \Nette\Forms\Container;

            $f->addDatePicker("date_from", "Datum od");
            return $f;
        });
        return $g;
    }
H0w4rd
Člen | 94
+
0
-

Ja pouzivam DateInput od Vodacka a bez problemu to funguje.

Odpoved na 2 – normalne sloupec pridej pomoci $grid->addColumn(„nejaky_sloupec“, „Blabla“), na tom nezalezi, ze neni v DB. Ale potom v sablone musis definovat jeho obsah

{define col-nejaky_sloupec}
<td>Obsah sloupce, {$row->jiny_existujici_sloupec} - {$row->dalsi_existujici_sloupec}</td>
{/define}

Odpoved na 3 – v DataGrid.php si najdi metodu render() a před $this->template->render(); si připiš, co chceš. Samozřejmě je potřeba na to myslet, až budeš nahrávat novou verzi.
Jiné řešení – vytvoř v nějaké třídě statickou proměnnou a k té se dostaneš i z latte. Příklad:

<td>{\App\Model\UserRepository::$nejakaStatickaPromenna}</td>
abc
Člen | 92
+
0
-

@H0w4rd díky, ale chtěl jsem používat ten dateInput, který je doporučený a líbí se mi o dost víc

@hrach bude to fungovat?
https://forum.nette.org/…m-jak-ma-byt?p=8

svobodai
Člen | 136
+
0
-

Pro jeden projekt bych potřeboval k tomuto gridu použí formulář, který by předával filtrační parametry. Samostatný formulář potřebuji protože, se jeden parametr se dá ovlivnit púomocí dvou závislých selectů. Např. skladby jsou vázámy na skupiny a skupiny jsou vázány na umělce. Zobrazuji jen skladby, ale filtruji podle skupiny, ale přehled skupin se dá omezit vybráním umělce.

Jak by se to dalo udělat? Děkuji za rady.

svobodai
Člen | 136
+
0
-

dá se z gridu nějak vytáhnout datasource i s filtracními prametry a stránkováním, potřeboval bych na základě toho udělat sumaci pro některé sloupce a to jak sumu toho co mám na stránce tak celkovou sumu.

Azathoth
Člen | 495
+
0
-

@svobodai mohl by sis ty sumy vypočítat bokem a poslat si výsledek do template jako další proměnnou

svobodai
Člen | 136
+
0
-

@Azathoth No to chci udělat, ale potřebuju k tomu z gridu minimálně informaci o stránce a aktuální filtrační parametry.

svobodai
Člen | 136
+
0
-

Dá se nějak customizovat filtrační formulář, potřebuji mít zobrazeno i něco podle čeho se bude filtr jen omezovat, ale nebude se podle toho filtrovat.

tttpapi
Člen | 100
+
0
-

Ahoj, je tu možné nějak udělat výpis, kde bych měl výpis jednotlivých řádků a v 1 buňce by byl součet?

Př. Mám výpis zákazníků (všichni zákazníci po jednotlivých fakturách).

<table>
<tr>
<td>Id</td><td>Zákazník</td><td>č. faktury</td><td>dluh</td><td>celkový dluh</td>
</tr>
<tr>
<td>1</td><td>Test</td><td>123</td><td>500</td><td>1000</td>
</tr>
<tr>
<td>2</td><td>Test</td><td>256</td><td>500</td><td>1000</td>
</tr>
</table>
szurke
Člen | 3
+
0
-

Ahoj,
mam problem s instalaciou.

natiahnute je cez composer:

"require": {
        "php": ">= 5.3.7",
        "nette/nette": "~2.2.0",
        "tracy/tracy": "~2.2",
        "tecnick.com/tcpdf": "~6.2",
        "nextras/datagrid": "~2.1",
        "nextras/latte-macros": "~1.1"
},

následne je len chyba marka redefine.
potom nastavene aj v config.neon

latte:
	macros:
		- Nextras\Latte\Macros\RedefineMacro::install

chyba „Found sections ‚latte‘ in configuration, but corresponding extensions are missing.“

Samotny GRID aj nette sami páči, som „5 days beginer“.

szurke
Člen | 3
+
0
-

Ospravedlnujem sa za spamovanie, nasla sa chyba…
v config.neon ma byt latte v sekcii nette, cize posunute o tab …

tttpapi
Člen | 100
+
0
-

Když kliknu na tlačítko filtrovat a mám to AJAXem, tak se mi pošle POST požadavek, ale není nikde informace o stistknutém tlačítku. A tudíž se mi cancel ani filter neprovádí, respektive neinvaliduje.

Řazení se mi ale provede správně.

Verze Nette 2.0.15

tomhrb
Člen | 23
+
0
-

resil prosim nekdo vykresleni filtru mimo grid tabulky? tj. ne ve sloupcich ale nekde nad?

Editoval tomhrb (24. 2. 2015 15:15)

MW
Člen | 615
+
0
-

Zdravím,

něco jsem si krokoval a narazil jsem na něco, co mě není jasné a prosím v někoho o malé objasnění.
Díky mé neznalosti mě to asi uniká, ale kde se v této fázi presenteru veme hodnota pro anonymní funkci $row ?

	$grid->setEditFormFactory(function($row) {
		    $form = new Nette\Forms\Container;
		    $form->addText('email')->setRequired('Zadat!');
		    !$row ? : $form->setDefaults($row);
		    return $form;
		});

Moc děkuji !

tomhrb
Člen | 23
+
+1
-

tady to vlakno neni prilis aktivni :D
mozna hledas toto https://github.com/…Datagrid.php#L438 ?

MW napsal(a):

Zdravím,

něco jsem si krokoval a narazil jsem na něco, co mě není jasné a prosím v někoho o malé objasnění.
Díky mé neznalosti mě to asi uniká, ale kde se v této fázi presenteru veme hodnota pro anonymní funkci $row ?

	$grid->setEditFormFactory(function($row) {
		    $form = new Nette\Forms\Container;
		    $form->addText('email')->setRequired('Zadat!');
		    !$row ? : $form->setDefaults($row);
		    return $form;
		});

Moc děkuji !

MW
Člen | 615
+
0
-

To $row tedy znikne tady?

tomhrb
Člen | 23
+
+1
-

technicky ano (v tomto okamziku se vylovi pozadovany radek z dataSource). na L:438 je pak predan do callback, ktery je tovarna na kontejner (zde formular), a to prave s jednim parametrem – zde $data do anonymni funkce se dosadi za Tve $row, ale muze se to jmenovat klidne $radek :) shoda jmen neni nutna

MW napsal(a):

To $row tedy znikne tady?

MW
Člen | 615
+
0
-

Super, moc diky! Uz je mi to jasne…

Tirus91
Člen | 199
+
0
-

@hrach
Měl bych dotaz. Z nějakého důvodu se mi ve filtru objekty DateTime převádějí na pole.

jedná se přímo v třídě Datagrid metoda render

if ($this->filterFormFactory) {
       \Tracy\Debugger::barDump($this->filter); // zde je následně datetime jako pole
       $this['form']['filter']->setDefaults($this->filter);
   }

Stalo se to např. @abc v tomto příspěvku

A ještě menší věc. Nevím proč mi nejde stránkování. V případě, že si zavolám metodu loadState a jako parametr uvedu prázdné pole, tak již funguje.

protected function createComponentPostsGrid($name) {
        $grid = new \Nextras\Datagrid\Datagrid($this, $name);
        $grid->setTranslator($this->getTranslator());
        $grid->addColumn('title', 'Název')->enableSort();
        $grid->addColumn('author', 'Autor')->enableSort();
        $grid->addColumn('createdAt', 'Vytvořeno')->enableSort();
        $grid->addColumn('publishedAt', 'Vytvořeno')->enableSort();
        $grid->addColumn('deletedAt', 'Vytvořeno')->enableSort();

        $grid->setDataSourceCallback($this->getDataSource);
        $grid->setPagination(2, $this->getDataSourceSum);

        $grid->setFilterFormFactory(function() {
            $form = new \Nette\Forms\Container;
            $form->addText('title');
            $form->addText('author');
            $form->addDatePicker('createdAt');
            $form->addDatePicker('publishedAt');
            $form->addDatePicker('deletedAt');
            return $form;
        });


        $grid->addCellsTemplate(__DIR__ . '/../templates/Posts/@cells.latte');
        $grid->loadState([]);

        return $grid;
    }

Editoval Tirus91 (22. 3. 2015 23:25)

MW
Člen | 615
+
0
-

Jak lze prosim nastavit vychozi filter při zobrazeni gridu? Myslim jinak nez primo do URL.

Nastavit nejak vychozi promenou $grid-filter[‚aktivni‘]=1 ???, kde nejlepe?

Zatím jsem nemel problém to pridat primo do url, ale zde se to nehodi, pristupuje se z vice mist a nechci to všude prepisovat…

Diky!

kikinet
Člen | 35
+
0
-

Nemůžu to nikde najít, snad se nebudu opakovat.
Pokud použiju filtry, vytvoří se mi sloupec navíc s buttonem filter (a cancel) ⇒ grid-col-actions.

Jak využiju prázdné buňky pod tím?

Zkoušela jsem makro {redefine row-actions}, což vytvoří další sloupec, a makro {redefine col-actions}, což neudělá vůbec nic.

Pro jistotu, chci to pro přidání tlačítek pro editaci – delete, edit button na každém řádku.

Díky :)

MW
Člen | 615
+
0
-

kikinet napsal(a):

Nemůžu to nikde najít, snad se nebudu opakovat.

no přesně tak {define row-actions}

kikinet
Člen | 35
+
0
-

MW napsal(a):

kikinet napsal(a):

Nemůžu to nikde najít, snad se nebudu opakovat.

no přesně tak {define row-actions}

To ale není to co chci. {define row-actions} vytvoří NOVÝ sloupec s tlačítky. Já chci dát tlačítka do sloupce grid-col-actions, který se vytvoří při nastavení filtru.

Ukázka na kódu. Grid pouze s filtrem.

<thead>
	<tr class="grid-columns">
		<th class="grid-col-username">Username</th>
		<th class="grid-col-actions"></th>
	</tr>
	<tr class="grid-filters">
		<th class="grid-col-username"><input type="text"></th>
		<th class="grid-col-actions"><input type="submit" value="Filter"></th> //Btn Filter
	</tr>
</thead>
<tbody>
	<tr>
		<td>A</td>
		<td class="grid-col-actions"></td>  //Prázdná buňka
	</tr>
	<tr>
		<td>B</td>
		<td class="grid-col-actions"></td>  //Prázdná buňka
	</tr>
	<tr>
		<td>C</td>
		<td class="grid-col-actions"></td>  //Prázdná buňka
	</tr>
</tbody>

Ukázka na kódu. Grid s filtrem a přidaným {define row-actions}.

<thead>
	<tr class="grid-columns">
		<th class="grid-col-username">Username</th>
		<th class="grid-col-actions"></th>
	</tr>
	<tr class="grid-filters">
		<th class="grid-col-username"><input type="text"></th>
		<th class="grid-col-actions"><input type="submit" value="Filter"></th> //Btn Filter
	</tr>
</thead>
<tbody>
	<tr>
		<td>A</td>
		<td class="grid-col-actions"></td>  //Pořád prázdná buňka
		<td>Update</td>  					//DALŠÍ buňka
	</tr>
	<tr>
		<td>B</td>
		<td class="grid-col-actions"></td>  //Pořád prázdná buňka
		<td>Update</td>  					//DALŠÍ buňka
	</tr>
	<tr>
		<td>C</td>
		<td class="grid-col-actions"></td>  //Pořád prázdná buňka
		<td>Update</td>  					//DALŠÍ buňka
	</tr>
</tbody>

Chci, aby se „DALŠÍ buňka“ nevytvářela a „Update“ se vložil do „Pořád prázdná buňka“

Editoval kikinet (11. 4. 2015 20:56)

MW
Člen | 615
+
0
-

Pod tlačítkem „Filtrovat“ je právě ten sloupec -col-actions .. Žádný další sloupec se nevytváří..
Je to k vidění někde v chodu? Jestli to chápu správně máš tam pořád prázdný sloupec pod filtrovacím tlačítkem?

Editoval MW (13. 4. 2015 11:12)

BigCharlie
Člen | 283
+
0
-

Chtěl bych zkusit přidat adhoc vlastní signály pro datagrid, ale trochu jsem narazil. Kod ve zkratce podobný tomuto:

továrna

$grid = new DataGrid();
// ...
$grid->addExtensionMethod('handleTry', funtion() {
	// ...
});

v šabloně

{redefine row-actions}
	<a href="{link try! $row->id}">Try it</a>
{/redefine}

Takto je výsledkem chyba Invalid link: Unknown signal 'try', missing handler Nextras\Datagrid\Datagrid::handletry();

Pokud datagrid podědím a natvrdo tam metodu napíšu, funguje to dle očekávání. Nějaký nápad, co s tím?

H0w4rd
Člen | 94
+
0
-

Je možné javascriptem vynutit refresh, aby zůstal grid na té stránce, na které uživatel je? Samozřejmě ajax mám zprovozněný, normálně to při změně stránky nebo řazení načítá data přes ajax.

H0w4rd
Člen | 94
+
0
-

No tak vyřešil jsem to takhle nehezky:

Do DataGrid.latte jsem přidal odkazy na refreshování:

  • když má grid více než jednu stránku, je nutné volat signál paginate, aby zůstal na stejné stránce i po refreshi,
  • když má jen jednu stránku, signál paginate nefunguje, tak je nutné volat signál sort

{if $paginator->pageCount > 1}
<a href=„{link paginate!, ‚page‘ ⇒ $paginator->page}“ class=„dn ajax refresh-link“ title=„Obnovit“>R</a>
{else}
<a href=„{link sort!}“ class=„dn ajax refresh-link“ title=„Obnovit“>R</a>
{/if}

A javacsript, který refreshuje grid, vypadá takhle:

setInterval("$('#frm-dataGrid-form .refresh-link').click();", {$campaignGridRefresh});

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

Ahoj, chtěl jsem dát tabulce „gridu“ nějaké ID, myslel jsem si, že když v souboru grid.columns.latte (který je nastaven pomocí addCellsTemplate) udělám toto:

{define table-open-tag}
<table id="admin_table_datagrid">
{/define}
{define table-close-tag}
</table>
{/define}

tak že se do tabulky vloží to ID, ale nefunguje to – začne to fungovat, až když smažu v souboru Nextras\Datagrid\src\Datagrid.latte blok {define table-open-tag}…

Co dělám špatně, že to nejde předefinovat? Protože do originálního Datagrid.latte se mi nechce zasahovat…

Editoval n.u.r.v. (5. 6. 2015 23:07)

H0w4rd
Člen | 94
+
0
-

Musis pouzit makro redefine.

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

áá, díky, zkusím… ale zajímavé je, že když jsem potřeboval jednomu sloupci (<td>) dát class, tak define stačilo… trochu matoucí

Edit: aha, tak je něco špatně: Latte\CompileException Unknown macro {redefine}

Používám nejnovější nette a nejnovější datagrid (vše přes composer).

Edit2: Tak jsem našel na straně 6 že se musí nainstalovat nextras/latte-macros

To bych dal do dokumentace k datagridu

Editoval n.u.r.v. (6. 6. 2015 9:21)

TomasG
Člen | 23
+
0
-

Zdravím, už delší dobu se pokouším „zprovoznit“ tento grid, ale nějak se mi to nedaří…

v Presenteru mám:

public function createComponentStaticPagesGrid(){
    $grid = new Nextras\Datagrid\Datagrid;
    $grid->addColumn('page_id', 'ID');
    $grid->addColumn('page_insert_date', 'Datum vložení');
    $grid->addColumn('page_active', 'Aktivní');
    $grid->addColumn('edit', 'Editovat');
    $grid->addColumn('delete', 'Smazat');
    $grid->setDataSourceCallback($this->getDataSource);
    return $grid;
}

public function getDataSource(){
    $selection = $this->spModel->getPages();
    return $selection;
}

a Grid vykreslím pomocí:

{control staticPagesGrid}

Ale já potřebuji grid vykreslovat ručně, protože chci do buněk přidat odkazy na action. Takže přidám:

$grid->addCellsTemplate(__DIR__ . 'templates/StaticPages/default.latte');

Ale už se mi nedaří manuálně vykreslovat, zkoušel jsem například

{define col-page_id}
	<td>
		{$row->page_id}
	</td>
{/define}

Ale nic se nevykreslí… věřím, že to bude úplná banalita, ale já na to prostě nemůžu přijít…
Díky moc :o)

Editoval TomasG (8. 6. 2015 22:14)

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

že by stejný problém jako jsem měl já? redefine a nextras/latte-macros

H0w4rd
Člen | 94
+
0
-

Chybi lomeno za __DIR__, tzn:

$grid->addCellsTemplate(__DIR__ . '/templates/StaticPages/default.latte');

A doporucuju pro prehlednost latte soubor s definicemi sloupcu nejak odlisit, napriklad ja davam suffix _grid, tzn. default_grid.latte.
A dale mrkni na dokumentaci, na editaci a mazani se sloupec nepridava, k tomu tam je

{define row-actions}...{/define}

TomasG
Člen | 23
+
0
-

Do addCellsTemplate jsem to lomítko přidal.
Přidal jsem si přes composer https://github.com/…latte-macros
a zaregistroval do configu

nette:
    latte:
        macros:
            - Nextras\Latte\Macros\RedefineMacro::install

V latte vypisuji takto, ale pořád se nic nevykresluje…

{redefine col-page_id}
    <td>
        {$row->page_id}
    </td>
{/redefine}
H0w4rd
Člen | 94
+
0
-

Volá se to latte vůbec? Zkoušej na různá místa dávat <?php die(„xyz“); ?>

H0w4rd
Člen | 94
+
0
-

Řešil jsem chybu
TypeError: settings.nette is undefined`
v nextras.datagrid.js.

Používal jsem verzi, která se stáhla composerem. Ale když jsem si ji stáhnul ručně odtud:
https://github.com/…ee/master/js
tak to funguje. Nebylo by možné, aby i ve vendor byla opravená verze JS?

Azathoth
Člen | 495
+
0
-

Právě jsem dal pullrequest, který řeší bug https://github.com/…id/issues/41, tedy když chci přidat stránkování a zároveň chci v createComponent metodě sahat na template (kvůli registraci vlastních fiktrů nebo posílání dalších proměnných do template). Tak to sem píšu, kdyby to náhodou zůstalo na githubu bez povšimnutí.

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

Ahoj, nevíte jak datagridu předám do template proměnnou z presenteru?

Co potřebuji:

Vypisuji data z db a na konci řádku chci přidat ještě status, který ale získám z externí webové služby. Mám tedy pole:

[id_polozky] = stav;

dále mám v šabloně datagridu:

{redefine col-stav}
<td>{$stavy[$row->ID]}</td>
{/redefine}

ale když dám v presenteru $this->template->stavy = $stavy;

tak stejně dostanu chybu Undefined variable: stavy

Díky za pomoc

petrf
Člen | 15
+
0
-

Také s tím zápasím

Proměnná se dá dostat pomocí:
*presenter.php
$grid = new Grid($this, $name);
..
$grid->template->stavy = ‚hodnoty‘;
..

→ Jenže zjistil jsem, že takto přestanou fungovat odkazy v Paginatoru

A druhá varianta mi zatím nechce fungovat vůbec
@cells.latte
..
{var $stavy = $presenter->getParameter(‚stavy‘)}
..

H0w4rd
Člen | 94
+
0
-

Uplne jednoduse to tam muzete dostat pomoci staticke promenne.

{\App\Model\StavRepository::$stavy[$row->stav]}

Reseni to neni moc ciste, ale je rychle a funkcni.

Azathoth
Člen | 495
+
+1
-

když si stahnete nejnovější verzi datagridu, najdete tam event onRender. Ten se spustí před vykreslením, tedy hned po připojení do stromu komponent. Tehdy už je datagrid inicializovaný a template k dispozici. tak proměnnou do template pošlete v callbacku, který dáte do eventu onRender. asi takhle:

$grid = new Datagrid();
...
$grid->onRender[] = function(Datagrid $datagrid) {
    $datagrid->template->stavy = $this->stavy;
}

řešení je rychlé a elegantní. v dokumentaci tenhle event není, protože je z mého asi týden starého pullrequestu.
@petrf @H0w4rd udělejte to takhle, je to čisté a leší než statická proměnná.

Editoval Azathoth (12. 7. 2015 11:53)

H0w4rd
Člen | 94
+
0
-

Super, díky. Měl jsem tu třídu odděděnou a některé věci jsem si tam dobastlil po svém. Musím se naučit dělat pull requesty :)

petrf
Člen | 15
+
0
-

Azathoth napsal(a):

když si stahnete nejnovější verzi datagridu, najdete tam event onRender. Ten se spustí před vykreslením, tedy hned po připojení do stromu komponent. Tehdy už je datagrid inicializovaný a template k dispozici. tak proměnnou do template pošlete v callbacku, který dáte do eventu onRender. asi takhle:

$grid = new Datagrid();
...
$grid->onRender[] = function(Datagrid $datagrid) {
    $datagrid->template->stavy = $this->stavy;
}

řešení je rychlé a elegantní. v dokumentaci tenhle event není, protože je z mého asi týden starého pullrequestu.
@petrf @H0w4rd udělejte to takhle, je to čisté a leší než statická proměnná.

Díky, konečně jsem to mohl předělat dynamicky

composer require nextras/datagrid dev-master
(jinak se použije verze 2.1, kde to ještě není)

NewsPresenter.php:
use Nextras\Datagrid\Datagrid as Grid,

$grid->onRender[] = function(Grid $grid) {
$grid->template->LANGUAGES = $this->languages; // array of IDs languages
};

$grid->addCellsTemplate(__DIR__ . '/templates/News/@cells.latte');

@cells.latte:
{define cell-language_id}
{ifset $LANGUAGES}
{foreach $LANGUAGES as $key ⇒ $val}
{if $row->language_id == $key}
{$val}
{/if}
{/foreach}
{else}
{$row->language_id}
{/ifset}
{/define}

kikinet
Člen | 35
+
0
-

Ahoj,

viděla jsem tady otázku, zda jde nějak schovat datagrid pokud $selection nic nevrátí, resp. vrátí prázdný array(). Vyřešil to někdo nějak?

Nebo je už hotová podpora vypsání nějaké hlášky pod hlavičkou gridu, pokud grid nic nezobrazuje?

petrf
Člen | 15
+
0
-

hrach napsal(a):

secmi napsal(a):
Pokud však stejnou věc udělám takto

$grid->addColumn('vozidla', 'rz');

a pak v šabloně

{define col-vozidla}
<td>
    {$row->vozidla->rz}
</td>
{/define}

tak je vše v pořádku.

Přesně tak (a jen tak) to má fungovat.

Mám takový zajímavý problém, který řeším. Výpis hodnoty sloupce z jiné tabulky se zdařil díky tomuto příspěvku. ALE co když budu chtít dané hodnoty i filtrovat? Možná je to asi problém NotORM přístupu na něco, na co se to tak úplně nasadit nedá.

Po callbacku $this->model->getDataSource, $this->model->getDataSourceSum aplikace spadne na PDO exception, protože sloupce dotažené z jiných tabulek přes klíč fakticky neexistují, i když je nazvu v gridu stejně.

Daný model dědící od BaseModel:

<?php
public function getDataSource($filter, $order, Paginator $paginator = NULL)
{
	$selection = $this->prepareDataSource($filter, $order);
		  if ($paginator) {
			 $selection->limit($paginator->getItemsPerPage(), $paginator->getOffset());
		}
		 return $selection;
	}

	public function getDataSourceSum($filter, $order)
	{
		return $this->prepareDataSource($filter, $order)->count('*');
	}

	private function prepareDataSource($filter, $order)
	{
		$filters = array();
		foreach ($filter as $k => $v) {
			if ($k === ID || is_array($v)) {
				$filters[$k] = $v;
			} else {
				$filters[$k. ' LIKE ?'] = "%$v%";
			}
		}
		$selection = $this->db->table($this->table)->where($filters);
		$selection->order(implode(' ', $order));
		return $selection;
	}
?>

Nevím si úplně rady, co s tím teď: Předělávat dotazy přes více tabulek na views a ty poslat do gridu?
Dokázal by někdo poradit? Díky.

secmi
Člen | 19
+
0
-

Ahoj,
no já to dělám tak, že rozšířím ten if pro filtr:

<?php
foreach ($filter as $k => $v) {
	if ($k === ID || is_array($v)) {
		$filters[$k] = $v;
	} elseif ($k == 'sloupec_cizi_tabulky') {
		$filters['cizi_tabulka.sloupec_cizi_tabulky LIKE ?'] = "%$v%";
	} else {
		$filters[$k. ' LIKE ?'] = "%$v%";
	}
}
?>

Sice používám NBD, ale myslím, že princip bude stejný.

petrf
Člen | 15
+
0
-

Zjistil jsem, že view (sebejednodušší) pro tento účel také nepoužiju, protože -
NDBT

Díky za bleskurychlou odpověď (jen trochu jsem si to předělal na switch-case) – pomohlo

Editoval petrf (8. 8. 2015 23:04)

sd
Člen | 87
+
0
-

Zdravím,
je nějaká možnost jak použít cizí klíče?

Konkrétně mám tabulku, kterou primárně vypisuji a k tomu potřebuji přidat jména uživatelů (druhá tabulka propojená cizím klíčem).. Úplně dokonalé by bylo, kdyby fungovalo i vyhledávání podle jména :).

Děkuji moc za pomoc.

Editoval sd (17. 8. 2015 1:52)

secmi
Člen | 19
+
0
-

Myslíš něco v tomhle smyslu:

<?php
$grid->addColumn('user_id', 'rz');
?>

kde sloupec user_id je odkazem na cizí tabulku a pak v šabloně

<?php
{define col-user_id}
<td>
    {$row->user->name} {$row->user->surname}
</td>
{/define}
?>