Netbeans Nette Framework Plugin
- geosup
- Člen | 16
Ahoj, potreboval bych poradit. Mam NetBeans 6.9.1 a snazim se do nej dostat plugin pro Nette, ale bohuzel se mi to nedari. Postupoval jsem presne podle navodu, ale na zacatku kompilace mi NB vyhodi tohle:
C:\…\nette-netbeans-plugin-b6c0614\build.xml:7: The following error occurred while executing this line:
C:\…\nette-netbeans-plugin-b6c0614\nbproject\build-impl.xml:19: You must define ‚nbplatform.default.harness.dir‘
Nevite, prosim vas, nekdo co s tim ???
Editoval geosup (22. 2. 2011 10:15)
- geosup
- Člen | 16
Quinix napsal(a):
Jo, to mi taky vždycky dělá po reinstalaci NB. Musíš jít do vlastností projektu – Libraries – Manage Platforms a tam smazat tu neplatnou a přidat svojí (cesta k instalaci NB).
Tak jsem to udelal, ale pro zmenu mi to hlasi tohle:
C:\…\nette-netbeans-plugin-b6c0614\build.xml:7: The following error occurred while executing this line:
C:\…\nette-netbeans-plugin-b6c0614\nbproject\build-impl.xml:19: You must define ‚nbplatform.NetBeans_IDE6.9.1_(Build_201007282301).harness.dir‘
- Quinix
- Člen | 108
Hm… tak zkontroluj, jestli máš vybráno správě platformu a harness dir (http://ukaz.at/19y). Mně se to po tomhle rozjelo, takže už asi neporadim…
- geosup
- Člen | 16
Ja to mam takhle – http://ukaz.at/19z
A ten cerveny Invalid Platform ani nejde odstranit. Kdyz ho oznacim, tak tlacitko Remove je neaktivni. Uz nevim, co s tim :(
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
S win nemám zkušenost…všechno bych odinstaloval, smazal
c:\users\jd\.netbeans
a zkusil kompletně novou instalaci.
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Protože používáš špatnou verzi…jakou verzi NB máš? A jakou verzi pluginu? Kompiloval jsi si ho sám? Kompiloval jsi ho pro správnou verzi NB?
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
norbe napsal(a):
V tuto chvíli si nejsem schopen představit, jak by to mohlo v reálu fungovat…ale až to bude aktuální, tak popřemýšlím.
- dehtak
- Člen | 113
Ondřej Brejla napsal(a):
Protože používáš špatnou verzi…jakou verzi NB máš? A jakou verzi pluginu? Kompiloval jsi si ho sám? Kompiloval jsi ho pro správnou verzi NB?
http://plugins.netbeans.org/…tailPage.jsp?…
a net beans mam 6.9.1.
O zadny kompilaci nevim, nic jsem nekompiloval
Editoval dehtak (16. 3. 2011 14:53)
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Tak máš asi špatný NB build, možná po nějakém updatu nějakých interních modulů došlo ke změnám api a k nekonzistenci mezi Nette modulem a ostatními.
Pokud jsi si jistý správností buildu, pak bych ti doporučil stáhnout z githubu master větev a zbuildovat si Nette modul přímo v tvém NB buildu.
Editoval Ondřej Brejla (16. 3. 2011 14:55)
- regiss
- Člen | 61
Ahoj postupoval jsem podle navodu, ale nedari se mi v NB7 RC1 otevrit clonned repository as a project.
Tady je citace z howto ‚run NetBeans IDE and open cloned repository as a project‘
Kdyz najedu na otevrit project, tak mi to klasi v Project Name ‚<unrecognized project; missing plug-in?>‘
Diky za radu
- voda
- Člen | 561
regiss napsal(a):
Kdyz najedu na otevrit project, tak mi to klasi v Project Name ‚<unrecognized project; missing plug-in?>‘
Asi máš staženou jen PHP verzi NB. Takže: Tools/Plugins/Available Plugins a nasinstalovat NetBeans Plugin Development. To by mělo stačit. Nebo by taky mělo jít stáhnout Java verzi NB a nainstalovat do stejného adresáře jako máš současné NB, výsledkem by měly být NB jak s PHP tak i s Javou.
- Majkl578
- Moderator | 1364
Zbuildil jsem větev NB7 z Githubu oproti Netbeans 7.0 RC1: http://www.uloz.to/…hp-nette-nbm
Po instalaci ale nezvýrazňuje latte soubory, asociace mime typu ke koncovce změnit nejde – mime typ pro latte jsem v seznamu neobjevil…
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Což je podivné, protože sám mám zbuilděný plugin pro NB7 a jedu s ním na NB dev verzi, kde latte funguje bez problémů.
- Martin
- Člen | 171
Majkl578: Dík, s nejnovějším NetBeans IDE Dev (Build 201103260400) mi to na Windows funguje parádně. K tomu Xdebug 2.1.1 z minulého týdne a konečně mám plně funkční IDE. Oproti starším pluginům tady také vidím Latte makra (předtím se mi zvýrazňovaly červeně na červeném pozadí, jakmile v nich byl kurzor, to nebylo zrovna ideální, teď je to šedivě/červeně/žlutě).
Editoval Martin (30. 3. 2011 23:29)
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Chystá…resp. lexer i parser jsou na githubu ve zvláštní větvi, jen se mi to nechce mergovat, protože to občas zbugne…nemám teď čas si s tím pohrát.
- Majkl578
- Moderator | 1364
Build pro Netbeans 7.0 RC2: http://www.uloz.to/…hp-nette-nbm
Teď mi funguje správně, projekt má u ikonky nko, jen u mime typu pro .latte jsem musel upravit typ, latte template ale není v možnostech – šlo to jen přes default. (Bug nebo jen smetí v mých starých configách? :))
- grey
- Člen | 94
Majkl578 wrote:
Build pro Netbeans 7.0 RC2: http://www.uloz.to/…hp-nette-nbm
Teď mi funguje správně, projekt má u ikonky nko, jen u mime typu pro .latte jsem musel upravit typ, latte template ale není v možnostech – šlo to jen přes default. (Bug nebo jen smetí v mých starých configách? :))
asi smetí, já ho tam měl normálně na výběr ;) (ale samo se nezvolilo, taky jsem si to musel nastavit)
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Co blázníte s tím buildováním, pokud vím, tak už není třeba pro každou poloverzi buildovat ;)
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Tak NetBeans IDE 7.0 je oficiálně venku a ke stažení, takže v brzké době (kolem příštího pátku) switchnu plugin na 7.0 verzi, zbuilduju a pošlu na plugin portál. Poslední fungující „vlastní“ build pro 7.0 mám u sebe a funguje, takže pokud bude někdo potřebovat, stačí kontaktovat…
- Nox
- Člen | 378
Pátek je moc dlouho dlouho ;) http://www.uloz.to/…hp-nette-nbm
resp. tohle je teda pouze zbuildováno z aktuálně dostupného kódu… nevim
jestli je potřeba měnit něco v kódu kvůli finální verzi
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
To je pořád to samé, neustále buildujete stejné revize…já mluvím o nové verzi pro plugin portál…
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Ahoj, já ten problém bohužel nepozoruju (na stejném buildu). Zkus stáhnout plugin, který používám já.
- o5
- Člen | 416
Hm, tak stale stejny. Jakmile zkusim zmenit associaci treba na text/xhtml tak highlighting funguje (na (x)html tagy), ale na text/latte-template zustane bez zvyrazneni.
Tohle je NB7 about:
Product Version: NetBeans IDE 7.0 (Build 201104080000)
Java: 1.6.0_25; Java HotSpot(TM) Client VM 20.0-b11
System: Linux version 2.6.38-8-generic running on i386; UTF-8; cs_CZ (nb)
A tady tohle NB6.9 kde mi highlighting funguje…
Product Version: NetBeans IDE 6.9.1 (Build 201011082200)
Java: 1.6.0_22; OpenJDK 64-Bit Server VM 20.0-b11
System: Linux version 2.6.38-8-generic running on amd64; UTF-8; cs_CZ (nb)
A koukam ze mam nejakou divnou verzi JDK, ze by to bylo tim? Zkusim zalaborovat.
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Problém bude asi někde u tebe, každopádně bych zkusil NB odinstalovat a
smazat komplet userdir (na linuchu adresář .netbeans
v home).
Jak říkám, stejný build pluginu mi na Ubuntu s NB7.0 final
bez
problémů funguje.
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Tak na Plugin portálu je k dispozici poslední oficiální NetBeans Nette plugin build. A jak se zdá, tak se nové verze, které se na Plugin portálu objeví, automaticky zahrnou do aktualizací v NetBeansech, což je parádní ;-)
A jedna zajímavost, plugin je na 6. místě v Top Rated
seznamu, cože je také úspěch :-) (viz http://plugins.netbeans.org/ a klik na Show more
v seznamu Top rated
)
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
jarks napsal(a):
že ačkoliv to má být v0.2.3, uvnitř balíčku je stále Version: 1.0.0.
Nechápu…? Na plugin portálu je v1.0.0
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Mno…každopádně pluginy na plugin portálu se zatím jen tak automaticky neaktualizují, takže sem každou verzi zatím budu psát. Takže je ke stažení verze 1.0.1 s nějakými bug fixy…
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Vzhledem k tomu, že pořád neznám kompletní NEON syntax (kompletní!), tak zatím nic. Ta implementace co je hotova nezohledňuje některé konstrukce a navíc je v ní nepříjemný bug. Bude se přepisovat celá gramatika. Nehledě na to, že David na #posobota říkal cosi o YAMLu…takže těžko říct, jak to nakonec dopadne…
Latte bude přepisovat nejspíš Radek, ale určitě to nebude otázka dní.
Teď tedy spíš půjdeme cestou nějakých feature a bugfixů. Navíc jak říkáš, 2.0 stable není a bůh ví, kdy bude ;-)
- Martin
- Člen | 171
Zdravím. Možná nesmyslný nápad, ale nešla by „zvýrazňovací syntaxe“ nějak exportovat přímo z latte filtru (přinejhorším nějakým poloautomatickým parsováním jeho zdrojového kódu)? Pak by v zásadě při změně stačilo jen přeparsovat. Podobně třeba z definic v souborech použitých pro čtení neon/yaml. Tam ale velkou roli hraje odsazení, takže třeba barvení už asi není nepostradatelné.
Editoval Martin (9. 6. 2011 22:40)
- redhead
- Člen | 1313
Novinky v repu na githubu:
- Odstraněno „resolvování“ šablon do PHP, tedy nesmyslné parse/syntax chyby, které zčervenávaly soubor (třeba u zkrácené syntaxe pro pole [] a „bi-ternárního“ operátoru).
- Při refactoru proměnných v šabloně lze využít rychlé přejmenování přes Ctrl+R s kurzorem na proměnné.
- Přidány nová makra z 2.0 (
{_}, {label}, {input}, ...
)
Nový build bude snad za nedlouho. Budeme informovat.
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
A jak Radek sliboval, nová verze NetBeans Nette pluginu v1.1.0 ke stažení na plugin portálu.
- gawan
- Člen | 110
tip na novú funkčnosť
Páči sa mi časť „Important Files“, v ktorých sú dôležité súbory: config.neon, bootstrap.php a index.php.
Myslím, že by bolo výborné, keby existovala možnosť nastaviť si niekde v „options → nette plugin“ súbory, ktoré sa budú zobrazovať medzi „Important Files“. Najlepšie cez masku napríklad: *.neon, app/models/*.php atď.
Myslím, že každý má trochu iné preferencie, čo sú pre neho „important files“. Napríklad ja som index.php ešte nikdy nemenil, pre mňa je tam zbytočný, na druhej strane mám určité triedy, ktoré používam veľmi často.
Ideálne riešenie by bolo, keby sa to nastavovalo globálne pre celé netbeans a prípadne by sa to dalo upraviť v properties pre konkrétny projekt inak.
Neplánujete náhodou takúto funkčnosť pridať? ďakujem.
- Oggy
- Člen | 306
Mám prosbu.. po přechodu na NetBeans IDE 7.0 (Build 201105291501) a instalaci nejnovější verze pluginu přeastalo fungovat napovídání HTML ..
Projel jsem formu už tenhle problém tady někdo měl s dřívějšími buildy, ale nenašel jsem řešení. Ví někdo kde by mohl být zakopaný pes..
pro příponu .latte mám nastavenou x-latte template ..lze připdat nějak podporu i pro html atd?
Díky
- redhead
- Člen | 1313
Oggy, nemůžu to reprodukovat. Mám 7.0, nejnovější build pluginu, nyní
jsem updatoval všechny pluginy a jejich závislosti a vše kolem napovídání
HTML mi funguje. Příponu .latte
mám nastavenou na
x-latte-template (což myslím plugin nastavuje automaticky).
Co jsem zkoušel funguje napovídání tagů (i zavíracích) a uvnitř
tagů funguje napovídání atributů, uvnitř atributů (třeba
type
u <script>
u) napovídá hodnotu.
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Oggy: zkus stáhnout poslední build (to build number se mi moc nezdá) a zkus pustit updaty na moduly. Mám dojem, že nějaké proběhly. Jinak osobně to taky nedokážu zreprodukovat. Jestli na tebe někde vylítávají nějaké exceptions, tak je připoj. Díky.