Netbeans Nette Framework Plugin

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
crempa
Člen | 198
+
0
-

Cau, na 90% latte staci zapnout podporu smarty a n:tagy ti to bude napovidat pokud si je pridas do Inspections=>HTML=>Unknown HTML tag attribute=>custom HTML… mam tam pridane toto:

plink,link,n:block,n:cache,n:class,n:for,n:foreach,n:href,n:if,n:ifcurrent,n:ifset,n:inner-block,n:inner-cache,n:inner-capture,n:inner-for,n:inner-foreach,n:inner-if,n:inner-ifcurrent,n:inner-ifset,n:inner-snipet,n:inner-syntax,n:inner-while,n:snippet,n:syntax,n:tag-block,n:tag-cache,n:tag-capture,n:tag-for,n:tag-foreach,n:tag-if,n:tag-ifcurrent,n:tag-ifset,n:tag-snippet,n:tag-syntax,n:tag-while,n:while

netusim zda jsou vsechny, pouzil jsem ty co jsou v NB pluginu

Peter
Člen | 12
+
0
-

Ondřej Brejla napsal(a):

norbe napsal(a):

Chci se zeptat až bude v nette dořešené DI, plánuje se přidání jeho podpory? Jde mi konkrétně o to, když v konfigu budu mít nadefinovanou službu, kterou budu volat např. pomocí $presenter->getContext()-> > getService("Foo") tak aby mi Netbeans byl schopen napovídat.

V tuto chvíli si nejsem schopen představit, jak by to mohlo v reálu fungovat…ale až to bude aktuální, tak popřemýšlím.

Přemýšlelo se nad tím nějak mezitím? Nyní sice jde hintovat, ale připadá mi to dost nepoužitelné. Nevím, jak velkou kontrolu nad tím vůbec lze mít, ale nestačilo by parsovat .neon configy a z nich potřebné údaje tahat? Samozřejmě to není dokonalé řešení, ale když to bude řešit 80 % případů tak to bude stejně super.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

v aktuální verzi Nette typehint pro služby existuje jen si musíte ve svém basePresenteru udělat něco jako:

abstract class BasePresenter extends Presenter
{
	/**
	 * @return SystemContainer
	 */
	public function getDIc()
	{
		return $this->getContext();
	}
}

a pak místo $this->getContext() volat $this->getDIc(). :-)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Nebo lépe

/**
 * @method \SystemContainer|\Nette\DI\Container getContext() getContext()
 */
abstract class BasePresenter extends Presenter
{
Peter
Člen | 12
+
0
-

Ale já nəřeším metodu getContext(),
(teď koukám, že se to nějak rozbilo, má tam být $presenter->getContext()->getService(„Foo“))
nýbrž to, co vrací. Tj, aby mi to řeklo metody FooService a

<?php
/* @var $fooService FooService */
$fooService = $this->context->fooService;
?>

opravdu není ono.

A dá se tohle vůbec ovlivnit z pluginu?

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Ne.

Nette ovšem generuje k SystemContaineru annotace, podívej se do cache. Když budeš psát

$fooService = $this->context->fooService;

tak ti to bude napovídat, ale

$fooService = $this->context->getService('fooService');

ti nebude napovídat. Nikdy, ani s 20ceti pluginy.

bazo
Člen | 620
+
0
-

ahoj,

je v plane nova verzia, ktora bude dobre fungovat aj s novym netbeans 7.1?

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Nový build udělám hned jak se k tomu dostanu.

Marax
Člen | 28
+
0
-

U verze 1312742937_org-netbeans-modules-php-nette.nbm Netbeans 7.1. jsem se teď setkal s tím že pokud makro začíná pomlčkou tak se nezvýrazní syntaxe.

<?php
<div class="sprite sprite-{$onlineStatus['game'] ? 'online' : 'offline'}_icon"></div> //neobarví
<div class="sprite sprite- {$onlineStatus['game'] ? 'online' : 'offline'}_icon"></div> //obarví
?>
redhead
Člen | 1313
+
0
-

Marax napsal(a):

Hmm, podívám se na to (po zkouškovym).

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Nový build pluginu pro NetBeans 7.1 je ke stažení.

haXis
Člen | 8
+
0
-

V NetBeans 7.1 mi nefunguje kompletace přes namespace, pokud nepoužiji use. Například Nette\Diagnostics\Debugger:: napíše no suggestions… Dělá to jenom mě nebo i ostatním? Zřejme to bude bug NetBeansů, protože developer verze fungují dobře (až na to, že maj kupu jiných bugů)

Tharos
Člen | 1030
+
0
-

Spoustu problémů mohu potvrdit. Mně osobně se bohužel NetBeansy s nedávno vydanými aktualizacemi tak rozsypaly, že už to prostě bylo neudržitelné a ač nerad, tak jsem definitivně přešel k PhpStormu… Hlavně se rozsypalo auto-complete. Napovídalo něco tak v 10% situací… a datlovat všechno ručně mě fakt nebavilo.

Docela mě mrzí, že se to vše rozsypalo samovolně s nějakými stable aktualizacemi z podzimu nebo z konce roku (už si přesně nevybavuji, kdy to přesně začalo zlobit). Chápu, že bugová může být třeba dev větev, ale mně se fakt samovolně rozsypalo původně krásně funkční IDE a to jenom proto, že jsem instaloval nabízené „aktualizace“… :(

#fail

Editoval Tharos (21. 1. 2012 0:50)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Psal jsem to už jednou a píšu to znovu. Buga s complete statických itemů přes namespace byla odhalena pozdě, každopádně už je opravena a bude k dispozici v prvním 7.1 opravném patchi. Jinak nechápu, proč máte neustále potřebu řešit NetBeans problémy na Nette fóru… Kdybyste psali rovnou do NetBeans Bugzilly, uděláte mnohem lépe. Díky.

bojovyletoun
Člen | 667
+
0
-

Vám dvěma poradím zkusit tuto konkrétní verzi „Product Version: NetBeans IDE 7.0.1 (Build 201107282000)“. Při upgradu z verze 6 (která byla pomalejší a neuměla některé fetaure) jsm prozkoučel asi 5 (dev, beta,…) verzí, a tahle je jede skvěle. Je rychlá, umí skvěle napovídat. Hlavně umí i statické metody ze staticky vytvořeného objektu a nemá problémy s/bez use.
kdyžtak info v jabber konverzaci jestli se vám podaří najít zde

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Já se z vás lidi asi poseru. Tak ještě jednou.

TOTO TÉMA JE O NETTE FRAMEWORK PLUGINU DO NETBEANS, NIKOLIV O NETBEANS SAMOTNÝCH, PIŠTE SEM PROSÍM JEN TO, CO SE TÝKÁ PLUGINU

Děkuji za pochopení.

Editoval redhead (24. 1. 2012 18:14)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Díky, už mě to přestalo bavit, neustále to někomu připomínat…

bazo
Člen | 620
+
0
-

ked dam new Nette Presenter tak velmi casto zamrznu cele netbeans 7.1. dost zavazny bug by som povedal.

SendiMyrkr
Člen | 30
+
0
-

bazo: tak to nareportuj na netbeans trackeru… tohle nijak nesouvisí s pluginem… netbeans 7.1 je bastl tak by o tom měli vývojáři vědět, ale tady se o tom nikdo z nich nedozví… chyby typu nefunguje našeptávání nebo zamrzá/padá netbeans nemá v 99,9% případů na svědomí plugin pro nette přesto, že si to tu spousta lidí asi myslí…

bazo
Člen | 620
+
0
-

ja neviem, co za to moze, ale stava sa to, ked pouzivam nette netbeans plugin takze to asi suvisi

redhead
Člen | 1313
+
0
-

@SendiMyrkr: Toto ale skutečně pluginem být může.

Podíváme se na to.

alan_ig
Člen | 11
+
0
-

Je možné ještě někde stáhnout verzi 1.2? Nová verze 1.3 mě nejde nainstalovat do NetBenas 7.0.1, kvůli závislosti na novější NB JUnit, což se mě nepodařilo vyřešit. Díky

honzali
Člen | 1
+
0
-

alan_ig napsal(a):

Je možné ještě někde stáhnout verzi 1.2? Nová verze 1.3 mě nejde nainstalovat do NetBenas 7.0.1, kvůli závislosti na novější NB JUnit, což se mě nepodařilo vyřešit. Díky

Měl jsem ten samý problém. Vyřešilo to stažení nějaké starší verze z uložto – konkrétně této: http://ulozto.cz/…hp-nette-nbm

YangombiUmpakati
Člen | 1
+
0
-

@alan_ig: taky jsem to resil a pomohl upgrade na 7.1.1

@honzali: tam je ale plugin ve verzi 0.2neco, to je dosti stara verze

ViPEr*CZ*
Člen | 817
+
0
-

No mně se to na winXP ve verzi 7.1.1 s verzí pluginu 1.3.0 strašně začne sekat… při editaci latte se s IDE nedá pak vůbec pracovat.

koprkuba
Člen | 24
+
0
-

Ahoj,
je možné že mi to v latte šablonách nenapovídá proměnné?

{foreach $tasks as $task}
	<tr>
	    <td>{$(zde bych chtěl nápovědu pro $task)...
{/foreach}

Podle toho co jsem četl by to měl plugin umět ne?
Používám poslední verzi pluginu a NetBeans 7.1.1

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Už nějakou dobu ne. Transformace na PHP kód (který skutečně napovídal) nebyla dokonalá a dohodli jsme se, že to vyhodíme, protože to bylo chybové.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

redhead napsal(a):

@SendiMyrkr: Toto ale skutečně pluginem být může.

Podíváme se na to.

Nepodarilo sa fixnut? Vcera som nahadzoval 7.1.1 a taktiez mi to vzdy freezne pri pokuse vytvorit novy presenter.

ji_ri_k
Člen | 44
+
0
-

Ahoj,

také mi to dělá a na více PC. Aktuálně nejsem schopen přes ten plugin vytvořit nový presenter. Vždy to vytuhne a ukončit to lze jen přes správce úloh. Níže posílám verze. Každopádně tento problém pozoruji celkově od Netbeans 7.1 a výš a vždy v kombinaci s Nette pluginem.

Product Version: NetBeans IDE 7.1.1 (Build 201203012225)
Java: 1.6.0_21; Java HotSpot™ 64-Bit Server VM 17.0-b17

PHP Nette Framework plugin:
Version: 1.3.0 Source: 1326401582_org-netbeans-modules-php-nette.nbm

Grelek
Člen | 233
+
0
-

Zdravím,

mám problém s instalací pluginu. Vždy, když instalace doběhne do cca 1/4, zruší se s chybovou hláškou, že chybí org.netbeans.libs.junit4. S NetBeans jsem začátečník, tak nevím, co s tím.

Díky za všechny odpovědi

redhead
Člen | 1313
+
0
-

@Grelek: Stáhni nové NetBeans, minimálně 7.1.1, ale doporučuju 7.2 beta.

Grelek
Člen | 233
+
0
-

redhead napsal(a):

@Grelek: Stáhni nové NetBeans, minimálně 7.1.1, ale doporučuju 7.2 beta.

Zkusil jsem reinstalaci těch samých NetBeans, které jsem instaloval původně a kupodivu to pomohlo.

Jinak používám NetBeans 7.1.2.

Lopo
Člen | 277
+
0
-

nejako som to nenasiel … je moznost jako nastavit CTRL+/ na zakomentovanie vybranych riadkov v .latte podobne jako je to napr. v .css ?
ak ne tak by som celkom prijal naimplementovanie :)

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Dávám si do TODO.

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Kdyby někdo hledal poslední verzi, ZDE je build proti Netbeans 7.2 RC1. Opravuje mimo jiné opravnou chybu s výjimkou AssertionError v latte šablonách (layoutech).

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Chystáme oficiální build pro NB verzi 7.2. Pokud jste narazili na nějaký problém (třeba i v buildu od Majkl578), tak to prosím pište sem, nebo lépe na GitHub.

PS: prosím, nehlašte (teď) feature requesty, chceme pouze odstranit bugy pro nový build.

pjoter
Člen | 118
+
0
-

Mohl by někdo prosím udělat build současné verze pro 7.2 a hodit ho třeba tady?

Na 7.2 mi nejede verze z oficiální plugin page.

Prosím prosím prosím.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Mě funguje v 7.2 ten build od Majkl578 pro verzi 7.2 RC1 o pár příspěvků výše…

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Chystáme nový build, snad do konce týdne.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

V pátek, pokud se něco nepokazí.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Nová verze je venku – 1.4.0.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Pořídil jsem si aktuální netbeans a aktuální nette plugin.

Při startu mi NB hlásí toto:

Warning - could not install some modules:
Editor Macros - The module Editor Library was requested in implementation version "19" but only "20" was found.
IDE Platform - The module named org.netbeans.modules.editor.macros/0-1 was needed and not found.
15 further modules could not be installed due to the above problems.

pak kliknu na nějaké tlačítko, chvíli se to ještě tváří, že startuje, a pak to nedělá nic. Potkalo někoho něco podobného?

redhead
Člen | 1313
+
0
-

A to dělá pouze s Nette pluginem?

Ten module mi nic neříká a plugin ho snad ani nevyžaduje, neděláme nic s makry pokud vím.

tom
Člen | 171
+
0
-

Honza Marek napsal(a):

Editor Macros - The module Editor Library was requested in implementation version "19" but only "20" was found.
IDE Platform - The module named org.netbeans.modules.editor.macros/0-1 was needed and not found.

pak kliknu na nějaké tlačítko, chvíli se to ještě tváří, že startuje, a pak to nedělá nic. Potkalo někoho něco podobného?

Měl jsem teď přesně stejnou chybu. Vše jsem odinstaloval a nainstaloval znovu. Při druhé instalaci jsem však nerestartoval IDE hned po instalaci tohoto pluginu ale udělal ještě update všech ostatních pluginů a nyní vše funguje.

oldrich.valek
Člen | 21
+
0
-

tom napsal(a):

Honza Marek napsal(a):

Měl jsem teď přesně stejnou chybu. Vše jsem odinstaloval a nainstaloval znovu. Při druhé instalaci jsem však nerestartoval IDE hned po instalaci tohoto pluginu ale udělal ještě update všech ostatních pluginů a nyní vše funguje.

Potvrzuji.

Skic
Člen | 18
+
0
-

tom napsal(a):

Honza Marek napsal(a):

Ať dělám, co dělám, stále končím na této chybě při spuštění Netbeans. Screenshot http://pbrd.co/RqCohU

wettnug
Člen | 4
+
0
-

Skic napsal(a):

tom napsal(a):

Honza Marek napsal(a):

Ať dělám, co dělám, stále končím na této chybě při spuštění Netbeans. Screenshot http://pbrd.co/RqCohU

Mně pomohlo až smazání .netbeans/7.2/modules , následné spuštění NetBeans a aktualizace.

noodle
Člen | 9
+
0
-

wettnug napsal(a):

Skic napsal(a):

tom napsal(a):

Honza Marek napsal(a):

Mně pomohlo až smazání .netbeans/7.2/modules , následné spuštění NetBeans a aktualizace.

Mám stejnou chybu, netbeans se nepusti( verze 7.2, OS win7), ktere modules jsou potreba smazat? ve slozce netbeans jich je vice.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Imho toto nebude problém Nette pluginu – já odjakživa instaluju Netbeans následovně:

• pokud mám na počítači již starší verzi, tak ji odinstaluju vč. výmazu takové té config složky
  • stáhnu a nainstaluju latest stable verzi Netbeans
  • nainstaluju Nette plugin
  • nainstaluju Dark theme
  • povypínám všechny pluginy co v Netbeans nepoužívám (Zend framework apod.)
  • restart Netbeans a hotovo

Nikdy mi chyba jakou zmíňujete výše nevyskočila a Netbeans šlapou jak švýcary. Imho to bude nějaký plugin, co tam máte navíc.
(taky používám Win7)

sejmor
Člen | 63
+
0
-

Jdou Vám v netbeans „code templates“ pro latte soubory ? Nějak se mi to nedaří rozchodit.