Netbeans Nette Framework Plugin

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
sejmor
Člen | 63
+
0
-

Jdou Vám v netbeans „code templates“ pro latte soubory ? Nějak se mi to nedaří rozchodit.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Imho musíš vyrábět code templaty pro „Latte“, ne pro „Latte Templates“. A při jejich vyvolání musíš být uvnitř latte delimitrů({}). Pokud jsi mimo ně, je kontext brán jako html(xhtml), takže by si musel templaty vytvářet tam.

sejmor
Člen | 63
+
0
-

Díky moc !! … už mi to fachčí jak potřebuju.

kubajz
Člen | 47
+
0
-

Já jsem přešel na verzi netbeans 7.2 a Nette pluginu jsem se musel zbavit, protože mi celý netbeans začal neskutečně zamrzávat a vše trvalo 2× tolik času, proto jsem se pluginu raději zbavil (7.2 pro mě obsahuje příliš mnoho pozitiv, než abych se kvůli jednomu pluginu vracel). Má někdo podobné problémy? Používám Kubuntu 12/04, NetBeans IDE 7.2 (Build 201207301726), Nette plugin 1.4.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Můžeš ho, prosím, ještě jednou zkusit a pokud začne brzdit, tak udělat Profiling Snapshot a poslat mi ho? Díky!

mildabre
Člen | 62
+
0
-

tom napsal(a):

Honza Marek napsal(a):

Pořídil jsem si aktuální netbeans a aktuální nette plugin.

Při startu mi NB hlásí toto:

Warning - could not install some modules:
Editor Macros - The module Editor Library was requested in implementation version "19" but only "20" was found.
IDE Platform - The module named org.netbeans.modules.editor.macros/0-1 was needed and not found.
15 further modules could not be installed due to the above problems.

pak kliknu na nějaké tlačítko, chvíli se to ještě tváří, že startuje, a pak to nedělá nic. Potkalo někoho něco podobného?

Měl jsem teď přesně stejnou chybu. Vše jsem odinstaloval a nainstaloval znovu. Při druhé instalaci jsem však nerestartoval IDE hned po instalaci tohoto pluginu ale udělal ještě update všech ostatních pluginů a nyní vše funguje.

Jsem Nette zčátečník. Nainstaloval jsem si NetBeans 7.2 a vše šlapalo akorát nebyla zvýrazněná syntaxe latte. Pak jsem si nainstaloval dnes poslední verzi Nette pluginu pro Netbeans tuším 1.4 atěšil jsem se na zproduktivnění mojí práce. Při pokusu o spuštění Netbeans jsem obdržel jsem toto hlášení jako několik dalších kolegů:

Warning - could not install some modules:
Editor Macros - The module Editor Library was requested in implementation version "19" but only "20"
was found. IDE Platform - The module named org.netbeans.modules.editor.macros/0-1 was needed and not
found. 6 further modules could not be installed due to the above problems.

Netbeans se spustit nepodařilo.

Jak jsem prostudoval toto vlákno, zřejmě nezbyde než Netbeans kompletně odinstalovat včetně konfigů a pluginů a nainstalovat to opatrně znovu. Raději ještě před instalací pluginu pro Nette povypínat podporu pro všechny ostatní frameworky kterých tam je jako psů.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Podle mě stačí pouze odinstalovat NetBeans (bez odstranění konfigů a pluginů) a pak nainstalovat znovu. Bohužel furt nevím, čím to je. Nikdy jsem to u sebe nezažil.

joe
Člen | 313
+
0
-

Ahoj, taky díky za hodně užitečný plugin. Nevím jestli to někdo psal v těch předchozích stránkách diskuse, ale co mi hodně vadí při psaní je, že pokud nezačínám psát od kraje (mám odsazeno), napíšu „{“ a pak se mi zobrazí seznam, vyberu třeba {block }{/block}, napíšu jeho název, kurzor přesunu mezi makra a odentruju, tak mi ta uzavírající část odskočí na nový řádek, ale úplně k okraji.

Nešlo by udělat, aby začínala se stejným odsazením jako otevírací makro? A při nejlepším by uzavírající makro posunula na druhý řádek, kurzor umístila mezi ně s ještě dalším odsazením? :) Stejně tak, jako to funguje při psaní HTML tagů.

Jestli je chyba někde u mě, tak prosím řekněte co kde a jak nastavit, aby se to tak chovalo, protože stejným způsobem jako tento plugin se chová i plugin na LESS :-(

Používám skutečné TABy s nastavením:

odškrtnuto Expand tabs to spaces
Number of spaces per indent: 4
Tab size: 4

jetpack
Člen | 71
+
0
-

Taky mi to dělá.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

@joe: plugin tohle teď neumí. Je to bohužel složitější, musel bych toho hodně naštudovat a napsat, ale nemám na to vůbec čas.

ic
Člen | 430
+
0
-

joe napsal(a):


Jestli je chyba někde u mě, tak prosím řekněte co kde a jak nastavit, aby se to tak chovalo, protože stejným způsobem jako tento plugin se chová i plugin na LESS :-(

Vím, že to úplně nesouvisí, ale existuje nějaký LESS plugin i na NetBeans 7.2.1 ? Já už docela dlouho nemůžu žádný najít.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@ic: Použij SASS plugin, syntaxe je víceméně stejná.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Ocenil bych kdyby pluginu nevadily pomlčky v klíčích v neonu. Používám je poměrně hojně. :-)

https://dl.dropbox.com/…netbeans.png

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

To není problém NetBeans Nette Framework pluginu, ale Neon modulu, který je součástí samotných NetBeans. Kdyby si zadal issue do BugZilly (PHP/Neon files) minulý týden, mohl jsem to fixnout ještě do 7.3. Teď už to nestihnem.

EDIT: issue jsem za tebe zadal.

Editoval Ondřej Brejla (14. 1. 2013 10:33)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Je to fixnuté. Pokusím se to dostat do 7.3.1 patche.

bazo
Člen | 620
+
0
-

nahlasil by som to do bugzilly, ale nechcem si vytvarat ucet.

bolo by fajn, keby navigator ukazoval strukturu neon suboru. kedysi to fungovalo, ale od tusim od 7.2 to nefunguje.

a este takyto zapis Foo\Bar: self mu vadi, pricom je to validny zapis

Editoval bazo (14. 1. 2013 11:55)

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@Ondřej Brejla: Aha, netušil jsem, že Neon má podporu přímo v NetBeans, myslel jsem že když je Neon součástí Nette tak je to i součást Nette modulu. Ještě jsem neviděl že by Neon někdo používal samostatně. Díky za vysvětlení, zadání issue a fix (tem máš na svědomí zřejmě též ty). x-)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Neon strukturu nikdy neukazoval. Až bude čas a napíšu parser, tak bude třeba i struktura :-) O zápisu:

Foo\Bar:
    Baz\Bat: value

nic nevím, opravdu se to takto používá? Může to někdo potvrdit? Díky.

bazo
Člen | 620
+
0
-

nie

Foo\Bar:
    Baz\Bat: value

ale iba

Namespace\Class: self

registrujes bezmennu sluzbu

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

To je Nette specifická sémantika. Mně šlo o to, jestli klíč může kdekoliv obsahovat backslash v čistém Neonu. Dle http://ne-on.org/ může. Ok.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Fixnuto. Stejně jako předchozí bugu se pokusím dostat patch do 7.3.1.

gawan
Člen | 110
+
0
-

ešte jedna drobnosť do neonu:

class: Model(‚\ClassA\‘, ‚\ClassB\‘)

podčiarkne na konci červeným ') ako syntax error.
Dlho som vôbec hľadal ako také niečo zapísať do neonu, skúšal som namespace zapísať ako \\ ale to zase nebralo nette. Nette mi vzalo len tento zápis.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Ok, a co zápis class: Model("\ClassA\", "\ClassB\"), ten je taky Ok? Tedy že ve stringu se nesmí objevovat string delimiter? Ani escapovaný? Nebo se escapuje jinak než backslashem?

gawan
Člen | 110
+
0
-

nejde ani tak ani tak. viz: http://imgur.com/IutC5

Editoval gawan (15. 1. 2013 11:01)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

To vím, že nejde. Proto se ptám, jestli je class: Model("\ClassA\", "\ClassB\") validní zápis a pokud ano (nejspíš tedy ano), tak jak a jestli se nějak řeší escape sekvence? Nejspíš se neřeší?

gawan
Člen | 110
+
0
-

aha prepáč, nepochopil som to najskôr, tak to s tými " (uvodzovky) nie je ani validný zápis:

Nette\Utils\NeonException
Invalid escaping sequence \E on line 70, column 24

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Validní zápis to není, zpětné lomítko musíš escapovat (pouze v uvozovkách, v apostrofech ne). Viz http://ne-on.org/

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Jasný, super. Co všechno se escapuje, kromě zpětného lomítka v uvozovkách? V apostrofech se neescapuje vůbec nic? Rozumějte, nemám moc času zkoumat regexy ve zdrojácích (natož testovat vše možné a nemožné na ne-on.org). Díky.

bazo
Člen | 620
+
0
-

ked napisem makro include, tak mi plugin ponukne inkludnut vsetky mozne @layout.latte subory v celej aplikacii. neviem, ci ma nejaky zmysel inkludovat layouty v sablonach, este som to nikdy nepouzil, tak si myslim, ze nie.

prinosnejsie by bolo keby mi vylistoval zoznam sablon aspon z priecinku v ktorom sa nachadza ta sablona do ktorej pisem, lebo takto si tam tu cestu musim vzdy pisat rucne

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Zadej issue na GitHub, díky.

mm
Člen | 9
+
0
-

Ahoj, mám NetBeans 7.2.1 s Nette pluginem a při editaci Latte šablon se IDE po chvíli začne zasekávat (při psaní – čím větší soubor s šablonou, tím je IDE pomalejší, občas se zasekne úplně). Je to normální?

Nějak se mi to nezdá. Kdyžtak můžu poslat profiling snapshot.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Ahoj, můžeš prosím udělat Profiling snapshot? Zapnout před psaním a po viditelném zpomalení to vypnout a někam mi to nahrát? Díky.

t0x1c
Člen | 151
+
0
-

Zdar vyšla nová verze netbeansu 7.3 plánuješ teda nějaky update pluginu? Nějake bug fixy atd..?

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Ano, hned jak se k tomu dostanu. Přesné datum říct nedokážu. Snad brzo.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Já na druhou stranu můžu říct, že absolutně nemám čas. Současný stav pluginu je docela neudržitelnej a zasloužilo by to přepsat nebo minimálně udělat velkej úklid (refactoring) a přidat testy a vyřešit tím tak i současné bugy. Pokud se do toho pustí Ondra, tak jen dobře, bohužel ode mně teď velká pomoc nepřijde :(

Valicek1
Člen | 3
+
0
-

Ahoj, minulý týden jsem aktualizoval na netbeans 7.3. Ve verzi 7.3 jsou integrovány pluginy pro Nette a neon. Nette plugin funguje bezvadně.

Problém nastává u neon syntaxe. Nechce zvýrazňovat, jako by ji netbeans neznal. Zkoušel jsem všelicos
nastavit typ souboru pro neon na text/x-neon (už bylo ve výchozím nastavení)
stáhnout a nainstalovat starší plugin – NB hlásí, že plugin už mám nainstalován
Zkoušel jsem dále
googlovat (skončil jsem v tomto vláklně)
googlovat – našel jsem informace o oficiálním začlenění neonu do NB
číst tento thread
hledat zde na fóru

Ale všechno končí neúspěchem? Můžete mě prosím poradit, kde mám chybu?

Děkuji, Vašek.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Nette plugin není součástí NetBeans. Neon plugin ano. Nicméně ho sám používám a vidím, že funguje. Patrně je něco špatně u tebe. Zkusil bych NB odinstalovat, a nainstalovat nové, čisté. Neimportovat žádné staré settingy, nic. Pak ti musí neon fungovat sám od sebe. Hlavně se nepokoušej nainstalovat starší externí plugin.

motorcb
Člen | 552
+
0
-

Zdravím.
Jak je to s Nette pluginem pro NetBeans 7.3?

V pluginech je pouze verze pro 7.2 – http://plugins.netbeans.org/…te-framework
Bude mi verze pro 7.2 fungovat v 7.3???
Nebo je někde již ke stažení verze pro 7.3

Děkuji za info

Glottis
Člen | 129
+
0
-

ta verze pro 7.2 by mela fungovat. aspon me jede. sice pri instalaci ukrutne zarvala :) ale neco to dela ;)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Mela by fungovat. Prepis planuju, ale bohuzel mam malo casu. Nicmene na tom asi budu delat v praci, tak se to snad pohne :-)

motorcb
Člen | 552
+
0
-

Ondřej Brejla:

U mne moc nefunguje :-) Odinstaloval jsem Netbeanse a Nainstaloval 7.3.
K němu tento doplněk: http://plugins.netbeans.org/…te-framework

Když zakládám nový projekt tak nemám Nette mezi frameworky :(

Ale v Tools → options → PHP záložku Nette mám (úspěšně nastavenou)

motorcb
Člen | 552
+
0
-

Tak jak to vypadá s doplňkem pro Netbeans 7.3?

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Je ke stažení na Plugin Portálu. A nejspíš je to poslední update. Mám rozdělaný kompletní přepis (čti aktuálně na něm pracuji) a rád bych ho dotlačil rovnou do NB, tak uvidíme.

d@rkWolf
Člen | 165
+
0
-

Zdravím, narazil jsem na problém s instalací poslední verze pluginu do čisté nové instalace Netbeans 7.3. Netbeans vypisují při instalaci chybu, že zásuvný modul potřebuje jiný PHP Annotation API, PHP Framework API a PHP Editor API. Tyto komponenty jsou požadovány ve verzi 201302132200, ovšem ve stažené aktuálně dostupné instalaci Netbeans IDE7.3 pro Win mají verzi 201302261559. Dá se to nějak obejít?

Nox
Člen | 378
+
0
-

Používáš nejnovější verzi pluginu? Dnes jsem instaloval NB7.3 a Nette plugin stažený taky dnes z portálu a bez chyby

d@rkWolf
Člen | 165
+
0
-

jo stahoval jsem instalačku netbeans-7.3-php-windows akorát včera, měl jsem 7.2ku, u popisu sem se dočetl, že aktualizace přes program nepůjde, že se musí udělat nová instalace, tak jsem tu 7.2 odinstaloval, odstranil jsem všechno co po ní zbylo, stáhl 7.3, novou verzi pluginu a nainstaloval no a při pokusu o instalaci pluginu se stalo to co sem psal

Tak jsem na to přišel-dávám při instalaci zjistit a instalovat aktualizace modulů a s těma aktualizovanýma modulama už ten plugin nejde nainstalovat, zkusil jsem novou instalaci a nezaškrtávat to, ukazuje to 15 dostupných aktualizovaných modulů a zároveň šel plugin nainstalova, nevím, jestli mám teď zkusit provést aktualizaci, když už tam ten plugin je…

Editoval d@rkWolf (18. 4. 2013 14:43)

limuhob
Člen | 16
+
0
-

d@rkWolf napsal(a):

jo stahoval jsem instalačku netbeans-7.3-php-windows akorát včera, měl jsem 7.2ku, u popisu sem se dočetl, že aktualizace přes program nepůjde, že se musí udělat nová instalace, tak jsem tu 7.2 odinstaloval, odstranil jsem všechno co po ní zbylo, stáhl 7.3, novou verzi pluginu a nainstaloval no a při pokusu o instalaci pluginu se stalo to co sem psal

Tak jsem na to přišel-dávám při instalaci zjistit a instalovat aktualizace modulů a s těma aktualizovanýma modulama už ten plugin nejde nainstalovat, zkusil jsem novou instalaci a nezaškrtávat to, ukazuje to 15 dostupných aktualizovaných modulů a zároveň šel plugin nainstalova, nevím, jestli mám teď zkusit provést aktualizaci, když už tam ten plugin je…

Taky mi to nejde nainstalovat z těchto důvodů ;-(

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Vydržte ješté pár dní a pak si stáhněte dev build 7.4. Nemám teď sílu a čas udržovat starý plugin, když je na odpis a nový je rozdělaný a musí být během pár dní hotový. Díky.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Jak jsem předeslal již dříve, plugin byl v podstatě zrušen, přepsán from scratch a nyní je Nette s Latte oficiálně podporováno v NetBeans 7.4 – viz blog.

Všechny nové issue z nového supportu tedy směřujte na NetBeans bugzillu.

tomhrb
Člen | 23
+
0
-

zdravim, nainstaloval sem netbeans 7.3.1 a cerstvy plugin nette – neuspesne i po opakovane reinstalaci NB. dava to:

Some plugins require plugin PHP Annotation API to be installed.

The plugin PHP Annotation API is requested in implementation version 201302132200. The following plugin is affected:PHP Nette Framework

Some plugins require plugin PHP Editor API to be installed.
The plugin PHP Editor API is requested in implementation version 201302132200. The following plugin is affected: PHP Nette Framework

Some plugins require plugin PHP Framework API to be installed.
The plugin PHP Framework API is requested in implementation version 201302132200. The following plugin is affected: PHP Nette Framework

Some plugins not installed to avoid potential installation problems.

mate prosim nekdo zkusenost jak opravit? dekuji.