Chyba 500, neplatný callback
- jiri.pudil
- Nette Blogger | 1032
Zdravím,
pokouším se rozběhnout web v Nette (na hostingu Endora), ale hází mi chybu 500, kterou nedokážu rozluštit.
V error.logu je:
[2011-10-02 12-46-47] PHP Fatal error: Uncaught exception Nette\InvalidArgumentException with message 'Invalid callback.' in /(...)/libs/Nette/common/Callback.php:62
plus pár dalších hlášek typu „argument není platný callback“. A vygenerovalo to prázdný html soubor „exception (…).html“.
Perličkou pak je, že když jsem Debugger přepnul natvrdo do development módu přes enable(false), server úplně mlčel – Error 324 (net::ERR_EMPTY_RESPONSE).
Na localhostu to běží bez problémů a hosting prošel requirements checkerem.
Nevíte někdo prosím, kde může být chyba? Zkoušel jsem fórum podpory hostingu, ale tam mi poradili, ať napíšu sem…
- jiri.pudil
- Nette Blogger | 1032
Ot@s napsal(a):
- co píše nette checker
- pošli kdyžtak detailnější výpis z laděnky
Checker píše, že je všechno v pohodě, jen chybí Memcache. Server je Apache/2.2.3 (CentOS) s PHP 5.3.8. Podle admina hostingu už tam pár lidí Nette bez problémů používá.
Detailnější výpis z laděnky poslat nemůžu, protože se nepřepnu na development mode kvůli zmíněné chybě 324. Prošel jsem ta vlákna, která odkazoval smasty, ale nic nepomohlo…
A ještě jsem objevil takový výkřik v error.logu, který tam přibyl potom, co jsem zkusil přepnout laděnku do development:
PHP Fatal error: Function name must be a string in /(...)/libs/Nette/Loaders/RobotLoader.php:255
- jiri.pudil
- Nette Blogger | 1032
Ne, log je plný invalid callbacků, ale všechno jsou čistě PHP chybové hlášky…
- jiri.pudil
- Nette Blogger | 1032
Dneska se mi ozval člověk se stejným problémem na stejném hostingu. Není možné, že nové verze Nette využívají něco, co není zohledněno v requirements checkeru? (Weby pod staršími verzemi na hostingu fungují.)
Nahrál jsem tam soubor s phpinfo(), víc informací už asi poskytnout nemůžu: http://www.jiripudil.cz/phpinfo.php
- janpecha
- Backer | 75
Mám úplně ten samý problém, zatím se to rozhýbalo po tomto kódu v .htaccess:
php_flag allow_call_time_pass_reference ON # po tomto se zacala trvale zobrazovat Laděnka, tj. bez Error 324
php_flag eaccelerator.enable 0
php_flag eaccelerator.optimizer 0
plus ještě odkomentovat RewriteBase /
kvůli routingu.
Snad to pomůže.