[Posledni sobota 26] Vysmátá, Brno, 26. 2. 2011
- David Grudl
- Nette Core | 8227
Poslední sobota
Poslední sobota je pravidelným místem setkání všech fanoušků programování webových aplikací, ať už to jsou odborníci nebo amatéři. Střídavě se koná v Praze a Brně, občas zavítáme i jinam ;-) Znalost Nette Frameworku je samozřejmě výhodou. Vstup na akci je zdarma, jen prosím potvrďte účast.
- Kdy? Sobota 26. 2. 2011 v 15.00
- Kde? Brno, restaurace Africana restaurant (WiFi included, mapa)
- Oficiální hash tag: #posobota
- Prosíme, svou účast potvrďte zde
Program
Co kdybychom tentokrát zkusili prodiskutovat některá ohnivá témata? Mám na mysli zejména jmenné prostory a DI. Bylo by fajn, kdyby dorazili kolegové, se kterými jsme o prostorech už flamovali na fóru a ti, kteří DI kontejnery reálně používají a mají praktickou zkušenost.
- honza martinek
- Člen | 22
Pokud máte někdo chuť na kilo masa během Poslední soboty (pokud bude ve Vačici), mrkněte na Slevomat. Akorát je asi lepší se domluvit ve vícero lidech, zvláště mimobrněnští by to s takovým nákladem už nemuseli dotáhnout domů ;-)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Naco? snad se bude pít nonstop, dokud nepojedou první vlaky. Nebo zase všeci odpadnete? :P
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Mě jede první ranní spoj až v 6.30, takže bych uvítal nějakou možnost přespání u někoho z místních.
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Já bohužel nic nabídnout nemůžu :-/ Jsem sice „Brňák“, ale nejsem z Brna, ani blízko Brna.
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Mě jede první vlak v 5:35 ale taky zvažuju že někomu zase zaberu vanu… :-)
Btw Pražáci už máte vybraný vlak? Co takhle EC 77 Antonín Dvořák Paraha 10:39 → Brno 13:22 ?
Jo a @HosipLan doufám že zase nezdrhneš před půlnocí!
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Až teď koukám na „Program“ a souhlasím…
Jo a máme už vybranou / rezervovanou hospodu?
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Když mi řeknete kterou hospodu, tak by snad neměl být problém se tam teď někdy v týdnu otočit.
Editoval HosipLan (22. 2. 2011 12:14)
- David Grudl
- Nette Core | 8227
Co kdybychom tentokrát zkusili prodiskutovat některá ohnivá témata? Mám na mysli zejména jmenné prostory a DI. Bylo by fajn, kdyby dorazili kolegové, se kterými jsme o prostorech už flamovali na fóru a ti, kteří DI kontejnery reálně používají a mají praktickou zkušenost.
- Honza Marek
- Člen | 1664
No já nevim, u DI kontejnerů je problém, že lidi, kteří je používají se mezi uživateli Nette dají spočítat na prstech jedné ruky. Já se v tomto směru cítím být začátečníkem, pokecal bych za měsíc :)
No a ty jmenné prostory, to zavání prachsprostým flámem. Je těžké přesvědčovat o výhodách nějakého psaní jmenných prostorů lidi, kteří si to nezkusí. V zásadě mi bude stačit, když se Nette zbaví historických přežitků, kdy v jedné části frameworku jmenné prostory existují a v jiné ne. Na to není potřeba žádná velká diskuze.
- Vitek Jezek
- hledá kolegy | 285
Volal jsem do Vacice, ale maji tam bohuzel plno. Takze bych sel do restaurace africana, kde uz jsme jednou byli (a pokud si vzpominam, byla docela dobra na „networking“).
Zavolal jsem i tam a rezervaci pripravil. Jenze – pozaduji 2k zalohu donesenou nekdy ve stredu / ctvrtek. Mohl by ji tam nekdo z Brnaku slozit? HosipLane?
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Ok, neměl by být problém, jestli to najdu tak se tam pokusím dostavit. :) Zkusím hned zitra.
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
A kam jsi to rezervoval? Minule jsme pokud si vzpomínám zjistili, že by bylo lepší být jinde, než kde jsme byli.
- Vitek Jezek
- hledá kolegy | 285
jo a abych nezapomnel – pro tentokrat nas vedouci chtel mit o patro nize – jednak bychom se tam mohli lepe vejit k jednomu stolu; jednak je tam hned vedle bar. Ja jsem se nakonec dohodnul, ze to doresi ten clovek se zalohou: tedy Filipe – IMHO je rozumne to vyzkouset o patro nize a pak muzeme mit srovnani, kde to je lepsi.
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Tedy mám domluvit to nižší patro a složit zálohu?
Mám se ptát na projektor atd? Přinese někdo záložní kabel, kdybych ho zase přehlédl? :) Davide? :)
- Vitek Jezek
- hledá kolegy | 285
Presne tak bych to videl.
Mrkni se, jak by tam platno slo umistit, popr. zda tam nejake je (o cemz pochybuju). Ale pokud program bude ve znameni diskuze, tak mozna ani nebude treba?
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Takže: zarezervováno spodní patro (nekuřácké), ale dveře vedou hned přímo z té místnosti, takže když budeme chtít utéct bez placení, nebo si někteří (ostudy) budou chtít jít zapálit tak to mají kousek :) beztak už jste zvyklí z těch balkónů :P
Pláno by šlo umístit ke zdi v čele, ale není na co pověsit ⇒ je potřeba donést stojan. O projektoru ani nemluvě, taky nemaji :)
Doufám, že nás bude co nejvíce :) Počítal jsem židličky a bylo tam 25 míst, ale snad tam půjdou třeba nějaké přenést, kdyby to bylo málo.
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Pokud bude platno, projektor a zájem, tak bych rád stručně představil automatickou validaci parametrů v presenteru pomocí anotací a prodiskutoval problémy, které jsou s tím spojené.
- wdolek
- Člen | 331
- ja si zaflejmuju rad :D na foru je to naprd… i kdyz moc nerozumim, v cem je problem… a DI ;D mam kazdy den v praci, tak treba bych mohl necim prispet do diskuse (ale pravda, jsem jeste takovy zmateny z toho)
- opet beru kamerku ;D
- … a vazne nikdo nevi o nejake ubytovne/penzionu/hotylku? co jsem si nasel par hotelu a penzionu, tak chteji za noc treba 1.3k+ a na to ze to chci jen na prespani, to mi prijde astronomicke :( (ale zas bydlet v nejake vesnicce par kilaku od brna se mi take nechce)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Neblbni, někde tu bude nějaká ubytovna kde přespíš za stovku… v nejhorším to zalomíme někde na baru a budeme se střídat na stráži :)
- Lopo
- Člen | 277
mozno by nebolo odveci aktualizovat udaje priamo na https://nette.org/ – je tam stale info o januarovej
- MilanLempera
- Člen | 11
wdolek napsal(a):
vazne nikdo nevi o nejake ubytovne/penzionu/hotylku?
Zkus se poptat na kolejích, třeba http://www.skm.muni.cz/ubytovani.php
Editoval MilanLempera (24. 2. 2011 11:10)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
gdx: jsou tu poblíž placené parkoviště a možná by to šlo někam i píchnout na „ilegálku“, ale spíš nee :)
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
wdolek už psal že chce jet v PÁTEK tj. přespí z Pátka na Sobotu a ze Soboty na Neděly (tj. 2 dny v kuse chlastat asi nedává)
na HP jsem to aktualizoval…
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
pražáci tak jak to vidíte s tím vlakem (nebo pojedeme ponorkou?)?
btw co kdyby nám davídek představil nové formuláře (na které všichni netrpělivě čekáme a každou hodinu koukáme na github jestli už náhodou…).
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Tak kdy nám dojede tedy Pražská a Slovenská divize?
jedou mi docela slušně vlaky na před 1, po půl druhé a pak pořp. později. Tak kdyby někdo měl problémy s orientací, můžu poskytnou doprovod do Taj popř. do Africana :)
A taky bych rád věděl kdy je sraz „v pekle“!
- Vitek Jezek
- hledá kolegy | 285
Prazaci, navrhuju odjezd az v 11:39 z hlavaku (sraz v 11:15 dole u pokladen). V Brne budeme v 14:22.
Pripadni zajemci necht se dostavi, popr. at zavolaji na muj mobil 776 184 835.