Formátování dokumentace

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Mělo by se vymyslet nějaké jednotné a kompaktnější formátování dokumentace. Třeba nadpisy teď sežerou hrozně místa na mezery okolo a vůbec nevypadají dokumentačně.

Další konkrétní připomínkou jsou příklady… ty by zase měly mít nějaký standardizovaný rámeček, případně bych se nebál vyzkoušet taby – jeden s teorií a druhý s příkladem.

Nemám to sice úplně přesně promyšlené, ale myslím, že by se o tom mělo podiskutovat a určitě se současnou situací něco udělat.

Inza
Člen | 330
+
0
-

Pekfektní nice-); – Díky moc Honzo… zakomponujeme…

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Honza M. napsal(a):

Jsi-li graficky zběhlý, co kdybys zkusil vytvořit nějaký návrh a ostatní by o tom podiskutovali? Ono většinou tyhle akce chtějí nějakého „tahouna“, který něco vymyslí a rovnou se pustí do realizace (viz. Tomík se svým screencastem, Inza s NDP a další, kterým se omlouvám, že si na jejich jména teď nevzpomenu) – a ostatní pak rádi přihodí nápady či připomínky. Ale chce to někoho, kdo to rozjede… ;)

Jinak nápad to je dobrej. Určitě by to taky chtělo dál pracovat na obsahu, ten je nosný. Taky by se hodilo navrhnout lepší strukturu webu, mám totiž pocit, že se z dokumentace začíná stávat rozcestník pro všechno možné (viz. položky O Frameworku, Repozitář pluginů,…). Ono vůbec bych řekl, že obsahově web začíná přerůstat přes původně navržený design – ač je velmi pěkný, byl navržen pro menší web a nyní mu přestává dostačovat – především ve struktuře navigace. A také, protože je koncipovaný jako Wiki, jsou následně některé stránky „znásilňovány“ (třeba Repozitář pluginů by si zasloužil zcela jiný layout – viz. níže)

Bohužel, jsem na tom stejně, jako Adent, takže toho moc udělat nemůžu. Při tom mám třeba v hlavě představu o stránce s pluginy, kterou bych viděl trochu jinak: třeba v seznamu pluginů vždy u každého pluginu obrázkový náhled a napravo pak název, autor a popis. Jen mít nějakého grafika, který tu představu uchopí a dokáže graficky dobře ztvárnit.

No, rozepsal jsem se, až to není hezký – tak přenechávám prostor dalším=)

muflon
Člen | 14
+
0
-

Podľa mňa pluginy by v dokumentácií nemali byť. Pri dnešnej štruktúre by som ich zaradil buď do sekcie download prípadne by som vytvoril sekciu Pluginy priamo v hlavnom menu.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Údajně se o to postará Inza psal na IM. Kdyby ne, tak něco zkusim.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Takže přestávám teoreticky kafrat a přináším ten žádaný praktický podnět k diskuzi.

http://nette.janmarek.net/…mentace.html

Změny oproti současné podobě dokumentace jsou takové:

  • nadpisy lépe navadějí k tomu je používat logicky a strukturovaně
  • barvení příkladů je v korporátních barvách
  • a celé to tak vypadá na oko dokumentačněji

tip: ve firefoxu je to o něco hezčí, protože tam jsou zaoblené rohy.

Dále bych zvážil používání verdany, když Nette písma jsou Myriad a Trebuchet. Někde jsem to četl, ale teď tu stránku nemůžu najít.

No těším se na diskuzi a tak dál…

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

No mě se to líbí, ale když jsem se na tu stránku podíval, tak mi nebylo jasné, který nadpis má jakou prio. :( To by chtělo nějak barevně vymyslet. Třeba podle sytosti barvy + velikost písma?

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Skvěle, tohle se mi hodně líbí. A to s tou sytostí by mohl být dobrý nápad, je pravda, že na první pohled působí oba nadpisy stejně významně. Jinak je to hodně přehledné. A ještě mě napadlo, co hned pod první nadpis či pod popis – prostě někam na začátek – přidat seznam odkazů na jednotlivé nadpisy – takový malý obsah, něco jako mívá MS na svých stránkách v MSDN a tak. Určitě by to pomohlo v orientaci po stránce, někdy ta stránka bývá velmi dlouhá, zvlášť, když obsahuje i příklady.

Edit: Ještě k příkladům: zkus o chlup světlejší barvu na pozadí, jestli to nebude čitelnější.

Editoval _Martin_ (25. 6. 2009 23:45)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Mně se to v podstatě líbí, jen tim formátováním nadpisů mi to celé jakoby splývá…opticky se mi nedaří rozpoznat rozdíl mezi nadpisy. U toho h3 bych možná zkusil jen jakoby podtržení po celé šířce? Barvu kbych klidně nechal. To by mohlo být méně výrazné, tak by pak h2 opravdu byl vidět :-) Ale jinak to působí moc pěkně :-)

kravčo
Člen | 721
+
0
-

Vyhral si sa s tým :)

Konštruktívne: pripadá mi to celé trochu príliš farebné, preferujem totiž skôr strohejšiu farebnosť u dokumentácie, ale možno patrím k menšine… Tiež rozmýšľam, či je šťastné zvýrazňovať kód rovnakými farbami, akými sú nadpisy – utvára to vo mne pocit jednoliatosti, ktorý myslím nie je žiadaný…

Warden napsal(a):

… U toho h3 bych možná zkusil jen jakoby podtržení po celé šířce? …

Musím povedať že mi napadlo presne to isté. A ten inverzný h2 mi pripadá trochu agresívny – viď poznámku o menšine…

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Vyrobil jsem druhou verzi. První verze je stále k dispozici, tak můžete srovnávat.

Změny:

  • h3 je méně výrazný, zkusil jsem to podtržení
  • přidal jsem nahoru obsah
  • popisky typu „PŘÍKLAD“ jsem dal šedě, aby byla dokumentace méně barevná
  • světlejší pozadí příkladů

H2 podle mě musí být agresivní. V současnosti není a dokumentace je pak nepřehledná.

P.S.: Když se teď na to koukám, tak mi to přijde možná lepší bez zaoblených rohů.

Editoval Honza M. (26. 6. 2009 11:30)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Koukám koukám, a…pěkné, obsah, to je ono :) Jen bych tam dal nějaký over efekt, teď jsem pár vteřin přemýšlel, jestli se mi nekousl ff nebo co se děje (a nedělo se nic ;-), ale to je asi jen feature ukázky :-)

Ten h3 mi přijde zas možná trochu víc zapadlý…co zkusit nechat všechna písměna velká (teď jsem to vyzkoušel a není to to pravé ořechové ;-) nebo to podtržení udělat vyšší? (teď jsem vyzkoušel 5px a bylo to super – to je přesně ta správná úprava:-)

Jinak je to fajn…ty zaoblené rohy se mi líbí, je to takové „ťuťu ňuňu vymazlené“, líbivé :-)

jasir
Člen | 746
+
0
-

Honza M. napsal(a):

Vyrobil jsem druhou verzi. První verze je stále k dispozici, tak můžete srovnávat.

Změny:

  • h3 je méně výrazný, zkusil jsem to podtržení
  • přidal jsem nahoru obsah
  • popisky typu „PŘÍKLAD“ jsem dal šedě, aby byla dokumentace méně barevná
  • světlejší pozadí příkladů

H2 podle mě musí být agresivní. V současnosti není a dokumentace je pak nepřehledná.

P.S.: Když se teď na to koukám, tak mi to přijde možná lepší bez zaoblených rohů.

Pěkné, druhá verze se mi líbí víc. Zaoblené rohy bych dal také klidně pryč.
Obsah kapitoly je super věc, ale myslím, že je tam zbytečně použit malý font.
Barva pozadí příkladů tmavší byla asi lepší v první verzi, člověk kolikrát hledá jen příklady
a takhle pro mě trochu splývají s ostatním textem.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

je to pěkné ale příde mě to jako takové míchání jablk s hruškama… h1,h2,h3 jsou stylově úplně odlišné… (podle mě by si měli být víc podobné ale zase né moc aby to nemátlo) skusím potunit a pak se pochlubím…

BigCharlie
Člen | 283
+
0
-

Podle mého vypadá ten druhý návrh také dobře. Připojuji se k názoru, že by si obsah zasloužil větší font. A možná číslování úrovní? Za vzor beru dokumentaci Zend frameworku, kde mi to celkem sedí. Jen si teď nevybavuju, zda to jde zařídit pomocí CSS, nebo by se to muselo upravit programově – ručně by to byl strašný opruz.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

vrták: Nadpisy jsou odlišné schválně. Cílem je, aby nebyly zaměnitelné a byla jasně poznat struktura co je pod čim.

BigCharlie: Font je stejně velký jako v současné dokumentaci Nette. Jen jsem trochu zmenšil písmo příkladů.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

S číslováním, to je dobrý nápad. Ještě mě napadlo, u toho horního „obsahu“ bych místo ul zkusil ol a možná jednotlivým li nastavil margin, třeba to lépe opticky rozdělí.

A ještě…taková zvrácenost, ale možná to bude hezké…uplně první sekci, se základními informacemi a příkladem, scuknout na nejakých 75% šířky a ten klikací obsah dát na pravou stranu do těch zbylých 25%? On ten obsah zbytečně zabírá spoustu místa a jeho pravá část je dosti nevyužitá. Ale možná to bude vypadat zběsile :-D

EDIT: a nebo ještě jinak, udělat ten obsah rozklikávací…byl by jen link v pravém horním rohu a po kliku by se vysunul…po nějakým timeoutu by se po mouseout zas zasunul…ušetřilo by se místo a možná by to bylo i pěkné. Aby byl ten link viditelný, mohla by se před něj umístit jakási ikonka :-)

Editoval Warden (26. 6. 2009 12:30)

jasir
Člen | 746
+
0
-

Warden:

EDIT: a nebo ještě jinak, udělat ten obsah rozklikávací…byl by jen link v pravém horním rohu a po kliku by se vysunul…po nějakým timeoutu by se po mouseout zas zasunul…ušetřilo by se místo a možná by to bylo i pěkné.

Zkusil jsem to, při 30% šířce boxiku s obsahem, float:right a normální velikosti písma to vypadá dost dobře. Jsem pro.

Editoval jasir (26. 6. 2009 12:32)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

jasir napsal(a):
Zkusil jsem to, při 30% šířce boxiku s obsahem, float:right a normální velikosti písma to vypadá dost dobře. Jsem pro.

Taky jsem teď zkoušel a vypadá to hezky ikdyž se to nevysouvá. Mno uvidíme co další a co Honza :-)

o5
Člen | 416
+
0
-

Kulate rohy nechat urcite, jedine co me napada je vymyslet, aby ty priklady byly vice patrne (jak tu uz nekdo psal)

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

A co ten h3 nadpis nechat s pozadím, jako byl předtím, ale světlejší, třeba #E6D8B2?

Inza
Člen | 330
+
0
-

Úplně super Honzo, podobnou věc jsem měl (ten princip v hlavě) už dlouho a tohle to je přesně to, co jsi mi popisoval;-) – moc se mi to líbí a díky že jsi se toho zhostil;-). A jsem moc rád za tu diskusi okolo toho. Vymyslíme tady finální formu. Taky by měl svůj názor říct David…

A potom zcela obdobným způsobem uděláme celé PRG…

Inza
Člen | 330
+
0
-

No ten obsah určitě napravo…

Základní informace bych více zvýraznil – to je to čeho si musíš všimnout jako prvního…

Dále je ta stránka už i někde na nette wiki nebo zatím jen na tom tvém webu?

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Třetí verze: http://nette.janmarek.net/…entace3.html

Je mnohem lepší než předchozí dvě verze…

Inza: na wiki to neni. Je to moc práce a téměř nulovej užitek ;-)

kravčo
Člen | 721
+
0
-

Honza M. napsal(a):

přidal jsem nahoru obsah

výborné :)

popisky typu „PŘÍKLAD“ jsem dal šedě, aby byla dokumentace méně barevná

Viem, že tie popisky boli už aj v pôvodnom texte, no sú vôbec nutné? Podľa mňa ak sa v dokumentácii bude nachádzať blok kódu, tak pôjde v drvivej väčšine o príklad…

světlejší pozadí příkladů

Podľa mňa ideálne

H2 podle mě musí být agresivní. V současnosti není a dokumentace je pak nepřehledná.

Beriem, samému sa mi pomaly začína páčiť :)


H2/H3 problém som mal v hlave inak, preto som si aj ja dovolil ukážku. Hlavne preto, že:

  • myslím si, že nadpisy na rôznej úrovni by mali mať aspoň niečo spoločné, aby sa text ľahko vizuálne delil na časti; ak boli oba s pozadím nebolo jasné, ktorý je dôležitejší, v Honzovej druhej verzii mi zase H3 splýva s textom – ja som skúsil H2-pozadie & H3-podčiarknutie, ale rovnakej farby → dôležitosť je jasná a pripadá mi to krajšie. Oba nadpisy majú u mňa rovnakú veľkosť písma (čo mi až tak nevonia), ale keď je H3 menší, stráca sa.
  • Nie som si istý popiskami Obsah+Základné informácie, pripadá mi jasné, že ide o obsah/základné informácie, no bez nich mi to tiež dáko neladí.
  • Popisky „Příklad:“ som vyhodil, namiesto toho by byť zaujímavé priradiť k (niektorým) príkladom krátky popisok (len môj experiment).
  • zvýraznenie kódu farbami, ktoré sa používajú na nadpisy sa mi stále nepáči – prispieva to k jednoliatosti textu, čo myslím nie je dobre – použil som farby z terajšej dokumentácie s tým, že majú trochu nižšiu sýtosť (experiment). Ideálny stav podľa mňa je, ak sa farba nadpisu použije len na nadpis. Aj preto som farbu okraju kódu zmenil zo sivomodrej na sivú – mňa rušil.

spravil som aj viacero kozmetických zmien preto, že tak sa to páči viac mne a nemusí to znamenať to, že sa to páči i ostatným. Snáď to dopomôže k lepšej dokumentácii pre všetkých…

jasir
Člen | 746
+
0
-

Honza M. napsal(a):

Třetí verze: http://nette.janmarek.net/…entace3.html
Je mnohem lepší než předchozí dvě verze…

Ano moc pěkné… Tedy, já nechci aby se to tu zvrhlo v tahanice o pár pixelů, protože každý soudruh má svůj vkus, ale myslím si:

  1. nadpisy – nelíbí se mi to transform:uppercase
  2. nadpisy – nelíbí se mi to prostrkávání písma letter-spacing, já když to někde vidím, vždycky mám pocit že je něco „nějak špatně“
  3. obsah kapitoly – pěkné, akorát mezi jednotlivými LI bych nechal ještě více místa
  4. stále jsem pro výraznější barvu pozadí příkladů

Editoval jasir (26. 6. 2009 14:08)

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Ty příklady ve třetí verzi vypadají moc dobře. Jak už tu někdo psal, možná nechat u zvýrazňování syntaxe původní veselé barvičky. Jinak je to ale fajn, i ta popiska Příklad se mi líbí, je to dobře rozeznatelné od zbytku stránky.

Obsahové menu by zasloužilo nějaké odsazení (i svislé) a možná nějaký druh odrážek…?

Snad jen nápis Základní informace na mě působí ošklivě. Možná ho dát pryč a základním informacím dát větší písmo.


Ještě na mě ta stránka působí tak trochu smutně, ale to je asi těma barvama a ty jsou už zajetou Nette identitou.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Teď po porovnání kravcova a Honzova návrhu bych oba spojil dohromady.

Resp. u té třetí verze Honzy mi nesedí to světlé pozadí za h2 a to hnědé u příjkladů…nějak mi přijde, že ty barvy pozadí to znepřehledňují…moc vystupují.

Naopak u kravcova návrhu se mi líbí ostrost příkladů (bez nadpisu příklad) a barevná podobnost nadpisů, s tím, že h2 je opravdu podtržený. Podle mě to krásně vyjadřuje důležitost, je to vidět a přitom to nemlátí do očí.

U kravcova mi naopak chybí obsah na pravé straně, což je u Honzy parádní. Jen to omarginovatění li bych pořešil ;-)

Takže výsledek…nechal bych kravcovy Hcka a příklady a jejich formátování (obarvení kódu nevím, na to zatím nemám názor…) a Honzův obsah (+ trošku marginovatější li ;-).

BigCharlie
Člen | 283
+
0
-

Kravco, ten nápad s popiskem příkladu mi případá velmi dobrý. Stejně tak změny nadpisů jsou u Kravca dle mého přehlednější, h3 tolik nepoutá pozornost a je skutečně podnadpisem.

To posunutí obsahu vpravo nahoru je pěkné v případě kratších obsahů. Otázka je, jak to bude vypadat. A další, jestli někdy budeme mít tak dlouhé obsahy :-)

Rozhodně úctyhodná práce od všech!

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Ve čtvrté verzi jsem zapracoval některé kravčovy nápady.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

BigCharlie: v případě delších obsahů začnu velmi rychle uvažovat o navrácení menších písmenek a menších řádků ;-)

jasir
Člen | 746
+
0
-

Honza M. napsal(a):

Ve čtvrté verzi jsem zapracoval některé kravčovy nápady.

Mě se líbí barvy syntaxe jako tady na fóru:

<?php
$el = Html::el("hr");
echo $el; // <hr />
Html::$xhtml = FALSE;
echo $el; // <hr>
?>

Přeci nebudeme ladit syntaxi do „korporátních barev“, to mi přijde na šišku :)
Jinak hezké :-)

Editoval jasir (26. 6. 2009 15:38)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Zkusil bys u těch příkladů dát pryč to zakulacení rohů a zmenšit border na 1px (on teď má pre nastavený 1, ale nějak se to tam kumuluje asi a vypadá to na 2 :-)? Ten nadpis „Příklad“ bych tam nechal, mohlo by to vypadat docela dobře.

A šel by ten nadpis „Obsah kapitoly:“ zarovnat s horním okrajem toho hlavního textu „Nette\Web\Html je malý pomocník pro generování (X)HTML kódu…“? Teď je pár pixelů pod a nevypadá to moc pěkně :-)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Přeci nebudeme ladit syntaxi do „korporátních barev“, to mi přijde na šišku :)

Koukal jsem na jiné dokumentace. jQuery – bez zvýraznění, Zend – bez zvýraznění, prototype.js – téměř korporátní barvy

Podle mě současné barvy strašně moc křičí. Přitom mi nepřijdou ani nijak klasické, protože jsem je nikde jinde neviděl. Možná jsou v phpEdu, nejsem si jistý. (Téměř) korporátní barvy jsem zvolil proto, aby kód ladil se zbytkem stránky.

jasir
Člen | 746
+
0
-

Honza M. napsal(a):

Přeci nebudeme ladit syntaxi do „korporátních barev“, to mi přijde na šišku :)

Koukal jsem na jiné dokumentace. jQuery – bez zvýraznění, Zend – bez zvýraznění, prototype.js – téměř korporátní barvy

Podle mě současné barvy strašně moc křičí. Přitom mi nepřijdou ani nijak klasické, protože jsem je nikde jinde neviděl. Možná jsou v phpEdu, nejsem si jistý. (Téměř) korporátní barvy jsem zvolil proto, aby kód ladil se zbytkem stránky.

Jo, tak teď už jsme u vkusu. Fakt je, že používám PhpEd – černé pozadí, celkem výrazné barvy…
Mě zase přijdou barvy v návrhu takříkajíc „vyblité“ :) No tak neva, no. :-D

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

Dovolil bych si také několik poznámek:

Nadpisy vypadají v poslední verzi skvěle.

U perexu bych navrhoval držet se současného vzhledu (větší patkové písmo, kurzíva, šedá barva) je to velice elegantní a krásně to vystihuje fakt že jde o perex. Popisek základní informace dát pryč.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

je to velice elegantní

Nepopírám.

krásně to vystihuje fakt, že jde o perex

To já právě nechci. Na úvod podle mě patří krátký odstavec, kde získám stručnou, ale kompletní informaci. Pod pojmem perex si představím jednu nic neříkající větu, kterou někdo musel vymyslet, protože to vypadá hezky :)

Popisek základní informace dát pryč.

Už je pryč.

Jan Jakeš
Člen | 177
+
0
-

Moc pěkné! Jen před ty velké nadpisy s modrým pozadím bych dal větší mezeru, takhle je to trošku nepřehledné. Co se týče perexu, tak se mi taky hodně líbí ten současný vzhled. (A klidně tomu nemusíte říkat perex, jestli vám ten pojem vadí :D)

EDIT: Nebylo by nejlepší mít tam i perex (jednu větu) a pak terpve úvodní odstavec?

Editoval Juan (26. 6. 2009 16:49)

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

To já právě nechci. Na úvod podle mě patří krátký odstavec, kde získám stručnou, ale kompletní informaci. Pod pojmem perex si představím jednu nic neříkající větu, kterou někdo musel vymyslet, protože to vypadá hezky :)

ok :) perex – co to vůbec je? – jsem napsal, jak tak koukám do toho csska… <p class=„perex“></p>

Na úvod podle mě patří krátký odstavec, kde získám stručnou, ale kompletní informaci.

na tom se shodnem :)

proč nechceš aby tento důležitý odstavec měl náležitý šmrnc?

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Pač si myslim, že jak to bude mít náležitý šmrnc, tak se málokterý dokumentátor bude obtěžovat tam dát náležitý obsah :-D

Respektive ta současná podoba – velké tučné šedé s kurzívou – svádí k tomu napsat tu větu co nejkratší.

Editoval Honza M. (26. 6. 2009 16:57)

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Tohle je další typickej příklad komunikace kterou by bylo lepší řešit na komunitním IRC/jabberu (nebo zítra na sobotě) a na fórum dávat jen průběžné výsledky diskuze. ;]

Tomik
Nette Evangelist | 485
+
0
-

Na druhou stranu fórum má mnohem lepší historii a je přehlednější. Zítra bych o tom dal řeč na PS.

kravčo
Člen | 721
+
0
-

jasir napsal(a):

Mě zase přijdou barvy v návrhu takříkajíc „vyblité“ :) No tak neva, no. :-D

Súhlasím s Honzom, že farby by mali byť vyblité, no ako som už písal, problém vidím v tom, že pri súčasnej farebnosti je to celé premodralé, podľa mňa by vo zvýrazňovaní syntaxe modrá nemala byť zastúpená.

Honza M. napsal(a):

Ve čtvrté verzi jsem zapracoval některé kravčovy nápady.

Nie, nekomolíš :)

Cifro
Člen | 245
+
0
-

Mne sa páči formatovanie aké je teraz. Je prehľadné a jednoduché. Tie nové vaše formatovania sú priliš prečačkané a miestami aj neprehľadné, napr. v tom TOC by som zväčšil line-height. Aj zvyrazňovanie syntaxe je také chladné… A keď je už routing debugger pre teplých aj studených programátorov tak aj syntax by mala by mala byť taká :-D

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

líbí se mě to pořád víc a víc… a teď neco konstruktivnějšího… popis/perex říkejte si to mu jak chcete bych dal kurzívou. A „obsah kapitoly“ bych udlělal stejným stylem jako příklady (zkoušel jsem to ve Firebug-u a vypadá to pěkně. Co se týká barev sintaxe tak ať už budou jaké budou tak mě se líbí ty co jsou na API a dokonce jsem si je dal do IDE.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

A co tohle?:

…„obsah kapitoly“ bych udlělal stejným stylem jako příklady (zkoušel jsem to ve Firebug-u a vypadá to pěkně…

Jen dodám že se to týká toho nadpisu „obsah kapitoly“…

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Zatím jsem nezkoušel. Vyzkoušíme na PS.

David Grudl
Nette Core | 8157
+
0
-

Zkusil jsem trošku upravit web a přidat tam ty generované obsahy

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Tak je to určitě mnohem lepší než původní verze. V lecčem lepší i než moje verze.

Mám jen jednu zásadní a jednu malou připomínku:

  1. Ta nedůležitá: subjektivně se mi nelíbí čárkované orámování kódů. Dal bych ho plnou čarou.
  2. Ta zásadní: nadpisy h2 a h3 se téměř neliší. Mají prakticky stejnou velikost a u h2 je to podtržení také velmi nevýrazné.

Ale na pohled to působí dobře. Až na ty nadpisy.