[Nette Brain Cloud 1] Beta, Brno, 14. 1. 2012
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Nette Brain Cloud
Již tu máme akci zvanou Poslední sobota. Ta je ovšem zaměřena na setkávání lidí okolo tvorby webu ať už jde o odborníky nebo amatéry (Nettaře či NeNettaře).
Nette Brain Cloud je akcí formálnějšího typu. Sejdeme se a pokecáme nad nealkem o reálných problémech a zkušenostech s používáním Nette. Nemáme žádný program, protože smyslem akce nejsou přednášky nýbrž velká diskuse. Zkrátka a dobře jdeme sdílet své Nette know-how.
Vstup na akci je zdarma, jen prosím potvrďte účast.
- Kdy? Sobota 14. 1. 2012, 13:30
- Kde? Brno Veselá Vačice (WiFi included, mapa)
- Oficiální hash tag: #nettebc
- Prosíme, svou účast potvrďte zde
- Pavel Kouřil
- Člen | 128
Kéž bych se mohl zúčastnit, ale toto datum mi bohužel vůbec nesedí.. :( Snad někdy příště!
- Tomas Jancik
- Člen | 103
muzes trosku vic rozepsat o cem to vlastne bude? nejak moc nevidim rozdil
oproti Posobote…
teda tam jsem byl jen jednou a probihali tam vicemene vseobecne diskuze…
otazka druha. pujde se predtim taky do indicke? minimalne tam bych zasel :D
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Tomas Jancik napsal(a):
muzes trosku vic rozepsat o cem to vlastne bude? nejak moc nevidim rozdil oproti Posobote…
teda tam jsem byl jen jednou a probihali tam vicemene vseobecne diskuze…
Urcite muzu. Rozdil oproti PoSobote je ten ze se sejdeme doopravdy za ucelem diskuse o Nette. Nikoli za ucelem seznamovacim. A nikoli za ucelem „zaminka“ pro to jit do hospody na par piv.
S HosipLan-em již máme alfa verzi této akce za sebou. A rozhodli jsme se ze to tentokráte uděláme otevřenější.
Není nepravděpodobné že se nám to zvrhne v hackathon nebo párové programování (ano berem sebou notebooky).
otazka druha. pujde se predtim taky do indicke? minimalne tam bych zasel :D
Tohle je věc kterou jsme taky řešili a dobrali jsme se výsledku že se sejdeme a případnou indickou domluvíme až na akci. S tím že by jsme tam kdyžtak dali „večeři“.
Snad jsem to popsal dostatečně.
- PetrP
- Člen | 587
Akci podobného zaměření podporuji. Těším se a (snad) přijdu. Škoda že je potřeba zakládat další akci a nemůže to plnit PoSobota (dlouho jsem bojoval aby se zaměření posoboty změnilo).
Čím si nejsem jistý jestli mít propagaci této akce v sekci „Poslední sobota“ na nette fóru. Vnímám to trochu jako parazitování na značce PoSoboty™. Dounlouval jsi to z davidem? Nemělo by se přesunout alespoň do sekce „Různé“?
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
PetrP napsal(a):
Akci podobného zaměření podporuji. Těším se a (snad) přijdu. Škoda že je potřeba zakládat další akci a nemůže to plnit PoSobota (dlouho jsem bojoval aby se zaměření posoboty změnilo).
Vždy jsem měl taky tak trochu snahu o to aby se z PoSoboty stalo zpět to co to bylo v začátcích. Ale podle mě to už moc v tom počtu účastníků nejde. Ostatně doufám že výsledek této akce nebude nepodobný jené z prvních PoSobot.
Čím si nejsem jistý jestli mít propagaci této akce v sekci „Poslední sobota“ na nette fóru.
Taky jsem váhal ale vzhledem k tomu že v této sekci už je i Nette meetup #1 tak jsem to nakonec hodil sem.
Dounlouval jsi to z davidem?
To se všechno musí domlouvat s davidem? Jinak viz. předchozí…
- David Grudl
- Nette Core | 8218
Patrik Votoček napsal(a):
To se všechno musí domlouvat s davidem?
Díky náčelníku!
- newPOPE
- Člen | 648
netman92 napsal(a):
Rád by som prišiel, nevadí že som tak trochu začiatočník? :)
Neboj sa, ze by sa tam na Teba pozerali zle. Skor opacne, kvoli tomu sa to organizuje. Chces nieco vediet tak sa kludne zapoj. Este doporucujem, ked budes mat pripravene aj realne problemy tym lepsie pre toho kto ti ma poradit ;-).
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
futuretux napsal(a):
A plánujete do budoucna, že by se NetteBC konalo někdy i v Praze? Tam je pro mě účast realizovatelnější.
Pokud se vše povede a ujistíme se že podobná akce má smysl tak ano.
- smi
- Člen | 75
Teď se v Brně být nemůžu (neteř slaví 18 let a když její otec=můj brácha už nežije, tak jsem důležitá osoba). Měl bych jen dotaz či připomínku – nedají se takové akce v sobotu konat dřív ? – z Brna mi do Plzně jede poslední vlak v 17.40 a to bych musel utíkat dřív.
Co vy na případné posunutí času v budoucnu ?
Editoval smi (9. 1. 2012 12:48)
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
smi napsal(a):
Měl bych jen dotaz či připomínku – nedají se takové akce v sobotu konat dřív ? – z Brna mi do Plzně jede poslední vlak v 17.40 a to bych musel utíkat dřív.
Záměrně se to koná až odpoledne aby si každý mohl dát oběd. Navíc ne všichni jsou z Brna a musejí se na místo určení dostat (fogl jede z Prahy – vstává v 9:00, já z našeho prdelákova – vstávám v 10:00).
Kdyby se čas začátku posunul třeba na 11:00 znamenalo by to pro mě vstávat před 7 ráno (chudák fogl :-D).
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
tak vzhledem k tomu že je to už zítra tak pár info.
v rychlosti v bodech
- sejdeme se tedy v 13:30 ve Veselé Vačici
- pokud možno připravte si témata, která chcete probrat
- je nás poměrně hodně takže to bude méně intimní než bylo původně v plánu
- pokud můžete vemte si prodlužku nebo rozdvojku (pokud si budete brat sebou notebook a máte batery out)
- případnej indickej vypalovák domluvíme ve vačici a kdyžtak tam zajdeme na „večeři“
- vemte pls někdo fotyhoaparát ať se můžem blejsknout
Předcházení dotazům
- můžete přijít i když jste nováčci
- můžete přijít i když ještě nemáte občanku
- můžete přijít i když …
A teď vážně
- neplánujeme dělat záznam (z podstaty akce to není možné)
- věci na kterých se shodneme a budeme se o ně chtít podělit naházíme do cookbooku (nejspíše s nějakým spožděním)
- jestli se bude konat další a kde bude se uvidí po akci
PS: začínám litovat toho „alcohol-free“
PSS: doufám že se vejdeme
PSSS: kdyby jste někdo potkal MelkorNemesis ověřte zda
doopravdy máme rezervaci.
- Aurielle
- Člen | 1281
Ehm… viz http://nezmar.jabbim.cz/…2/01/14.html#… :D
Editoval gmvasek (14. 1. 2012 23:12)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Jestli se ptáš na ty snippety, tak já vlastně ani nevím :) Honza Tvrdík někde vyšťoural experimental fix, který si Michal přilepil do Nette a pak to začalo fungovat :)
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Konečně jsem se dokopal k tomu abych sepsal nějáký ten report…
- MelkorNemesis přišel
s problémem více stejných komponent na stránce (sepíšu do kuchařky)
- na to navazoval problém s jejich ajaxizací viz https://github.com/…e/issues/390#…
- pak jsme diskutovali o modelové vrstvě (k tomu není co sepisovat)
- Doctrine vs. Nette\Database
- obecně o Nette\Database (shodli jsme se na tom že je potřeba napsat pořádnou docku k Nette\Database)
- po Davidově tweetu jsme začali
řešit co by jsme ještě chtěli propašovat do Nette 2.0 RC
- shodli jsme se na tom (kromě hracha) že už žádné novinky ale jenom bugfixy
- co se původně chtělo ještě do 2.0 RC propašovat
- chtěli jsme projít issues a nejak se k nim vyjádřit načež nám později došlo že to bez davida který by to rovnou mohl zavírat moc nemá smysl
- pak dorazil PetrP a
trochu se nam to zvrhlo v diskusi o Nette Foundation
- řešili jsme „offline“ akce okolo Nette (PoSobota, Nette Brain Cloud atd…)
- a další věci
- a řešili jsme i spoustu dalších věcí
po tom co jsem tak trochu reakce na akci od lidí kteří se nezúčastnili mě tak trochu připadá že nebylo pochopeno to o co se jedná.
Jednalo se o akci kde jsme diskutovali o tom co kdo jak používáme a na jaké problémy jsme narazili a jak jsme je řešili. Nikoli o vymýšlení nových fíčur hromadné posílání pull requestů a úpravy dokumentace. Šlo doopravdy primárně o to promluvit si s lidmi co kdo jak a proč používá a získat tak šiřší rozhled.
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Ještě jsme s juzna
řešili, jestli by nám nemohl napsat rozšíření do PHP, které by umělo odstranit final
pro potřeby testování.
- Honza Kuchař
- Člen | 1662
Doháje, nedají se všechny nové témata v této sekci posílat na mail, precetl jsem si to ted. :(
- wdolek
- Člen | 331
Jan Tvrdík napsal(a):
Ještě jsme s juzna řešili, jestli by nám nemohl napsat rozšíření do PHP, které by umělo odstranit
final
pro potřeby testování.
Nestacilo by proste final
nepouzivat? ;) Davide?
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
@**wdolek**: to vysvětli všem ostatním tvůrcům knihoven a pak to nech odstranit z phpka ;)
- wdolek
- Člen | 331
Jeste me napada – paklize ma v sobe cizi knihovna final
, jak
to brani napsat unit test na mou vlastni tridu? To mi muze byt preci jedno,
jestli nekdo nekde jinde pouziva final
– urcite si to otestoval,
a me zbyva otestovat si jen sve dilo… A akceptacnich testu se pak
final
nedotkne…
… a nebo se podobnym knihovnam uplne vyhnout?
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
@**wdolek**: nebo se vyhnout PHPku? ;) BTW jsme krapet OT ;)
Editoval HosipLan (26. 1. 2012 12:04)
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
@wdolek: Všechny Nette komponenty (tj.
i presentery) v sobě obsahují final metodu getName()
, takže je
nejde dobře testovat.