[Nette Brain Cloud 1]  Beta, Brno, 14. 1. 2012

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Nette Brain Cloud

Již tu máme akci zvanou Poslední sobota. Ta je ovšem zaměřena na setkávání lidí okolo tvorby webu ať už jde o odborníky nebo amatéry (Nettaře či NeNettaře).

Nette Brain Cloud je akcí formálnějšího typu. Sejdeme se a pokecáme nad nealkem o reálných problémech a zkušenostech s používáním Nette. Nemáme žádný program, protože smyslem akce nejsou přednášky nýbrž velká diskuse. Zkrátka a dobře jdeme sdílet své Nette know-how.

Vstup na akci je zdarma, jen prosím potvrďte účast.

Pavel Kouřil
Člen | 128
+
0
-

Kéž bych se mohl zúčastnit, ale toto datum mi bohužel vůbec nesedí.. :( Snad někdy příště!

Tomas Jancik
Člen | 103
+
0
-

muzes trosku vic rozepsat o cem to vlastne bude? nejak moc nevidim rozdil oproti Posobote…
teda tam jsem byl jen jednou a probihali tam vicemene vseobecne diskuze…

otazka druha. pujde se predtim taky do indicke? minimalne tam bych zasel :D

Lopo
Člen | 277
+
0
-

sakra dalsia akcia na ktoru by som rad isiel … ale jakosi nenisu prasule takze tak skoro na zadnu akciu asi nepojdem …

holt, problem zivnostnika v tomto case a v tomto state … neni robota, neni su prasule, neni nic …

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Tomas Jancik napsal(a):

muzes trosku vic rozepsat o cem to vlastne bude? nejak moc nevidim rozdil oproti Posobote…
teda tam jsem byl jen jednou a probihali tam vicemene vseobecne diskuze…

Urcite muzu. Rozdil oproti PoSobote je ten ze se sejdeme doopravdy za ucelem diskuse o Nette. Nikoli za ucelem seznamovacim. A nikoli za ucelem „zaminka“ pro to jit do hospody na par piv.

S HosipLan-em již máme alfa verzi této akce za sebou. A rozhodli jsme se ze to tentokráte uděláme otevřenější.

Není nepravděpodobné že se nám to zvrhne v hackathon nebo párové programování (ano berem sebou notebooky).

otazka druha. pujde se predtim taky do indicke? minimalne tam bych zasel :D

Tohle je věc kterou jsme taky řešili a dobrali jsme se výsledku že se sejdeme a případnou indickou domluvíme až na akci. S tím že by jsme tam kdyžtak dali „večeři“.

Snad jsem to popsal dostatečně.

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Akci podobného zaměření podporuji. Těším se a (snad) přijdu. Škoda že je potřeba zakládat další akci a nemůže to plnit PoSobota (dlouho jsem bojoval aby se zaměření posoboty změnilo).

Čím si nejsem jistý jestli mít propagaci této akce v sekci „Poslední sobota“ na nette fóru. Vnímám to trochu jako parazitování na značce PoSoboty™. Dounlouval jsi to z davidem? Nemělo by se přesunout alespoň do sekce „Různé“?

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

PetrP napsal(a):

Akci podobného zaměření podporuji. Těším se a (snad) přijdu. Škoda že je potřeba zakládat další akci a nemůže to plnit PoSobota (dlouho jsem bojoval aby se zaměření posoboty změnilo).

Vždy jsem měl taky tak trochu snahu o to aby se z PoSoboty stalo zpět to co to bylo v začátcích. Ale podle mě to už moc v tom počtu účastníků nejde. Ostatně doufám že výsledek této akce nebude nepodobný jené z prvních PoSobot.

Čím si nejsem jistý jestli mít propagaci této akce v sekci „Poslední sobota“ na nette fóru.

Taky jsem váhal ale vzhledem k tomu že v této sekci už je i Nette meetup #1 tak jsem to nakonec hodil sem.

Dounlouval jsi to z davidem?

To se všechno musí domlouvat s davidem? Jinak viz. předchozí…

David Grudl
Nette Core | 8129
+
0
-

Patrik Votoček napsal(a):

To se všechno musí domlouvat s davidem?

Díky náčelníku!

futuretux
Člen | 24
+
0
-

A plánujete do budoucna, že by se NetteBC konalo někdy i v Praze? Tam je pro mě účast realizovatelnější.

netman92
Člen | 22
+
0
-

Rád by som prišiel, nevadí že som tak trochu začiatočník? :)

Editoval netman92 (8. 1. 2012 17:16)

newPOPE
Člen | 648
+
0
-

netman92 napsal(a):

Rád by som prišiel, nevadí že som tak trochu začiatočník? :)

Neboj sa, ze by sa tam na Teba pozerali zle. Skor opacne, kvoli tomu sa to organizuje. Chces nieco vediet tak sa kludne zapoj. Este doporucujem, ked budes mat pripravene aj realne problemy tym lepsie pre toho kto ti ma poradit ;-).

netman92
Člen | 22
+
0
-

Okej niečo si snáď pripravím, pre mňa bude hlavne fajn stretnúť sa s „komunitou“ .

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

futuretux napsal(a):

A plánujete do budoucna, že by se NetteBC konalo někdy i v Praze? Tam je pro mě účast realizovatelnější.

Myslím, že to organizátoři budou dělat stejně jak s Posledními sobotami, což znamená nejen Brno. :)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

futuretux napsal(a):

A plánujete do budoucna, že by se NetteBC konalo někdy i v Praze? Tam je pro mě účast realizovatelnější.

Pokud se vše povede a ujistíme se že podobná akce má smysl tak ano.

smi
Člen | 75
+
0
-

Teď se v Brně být nemůžu (neteř slaví 18 let a když její otec=můj brácha už nežije, tak jsem důležitá osoba). Měl bych jen dotaz či připomínku – nedají se takové akce v sobotu konat dřív ? – z Brna mi do Plzně jede poslední vlak v 17.40 a to bych musel utíkat dřív.

Co vy na případné posunutí času v budoucnu ?

Editoval smi (9. 1. 2012 12:48)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

To by musel Patrik vstávat před polednem a to asi nevyjde :)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

smi napsal(a):

Měl bych jen dotaz či připomínku – nedají se takové akce v sobotu konat dřív ? – z Brna mi do Plzně jede poslední vlak v 17.40 a to bych musel utíkat dřív.

Záměrně se to koná až odpoledne aby si každý mohl dát oběd. Navíc ne všichni jsou z Brna a musejí se na místo určení dostat (fogl jede z Prahy – vstává v 9:00, já z našeho prdelákova – vstávám v 10:00).

Kdyby se čas začátku posunul třeba na 11:00 znamenalo by to pro mě vstávat před 7 ráno (chudák fogl :-D).

Tomas Jancik
Člen | 103
+
0
-

kdyby se slo do Taje, tak tady se da koupit slevovy kupon za polovic

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

tak vzhledem k tomu že je to už zítra tak pár info.

v rychlosti v bodech

  • sejdeme se tedy v 13:30 ve Veselé Vačici
  • pokud možno připravte si témata, která chcete probrat
  • je nás poměrně hodně takže to bude méně intimní než bylo původně v plánu
  • pokud můžete vemte si prodlužku nebo rozdvojku (pokud si budete brat sebou notebook a máte batery out)
  • případnej indickej vypalovák domluvíme ve vačici a kdyžtak tam zajdeme na „večeři“
  • vemte pls někdo fotyhoaparát ať se můžem blejsknout

Předcházení dotazům

  • můžete přijít i když jste nováčci
  • můžete přijít i když ještě nemáte občanku
  • můžete přijít i když

A teď vážně

  • neplánujeme dělat záznam (z podstaty akce to není možné)
  • věci na kterých se shodneme a budeme se o ně chtít podělit naházíme do cookbooku (nejspíše s nějakým spožděním)
  • jestli se bude konat další a kde bude se uvidí po akci

PS: začínám litovat toho „alcohol-free“

PSS: doufám že se vejdeme

PSSS: kdyby jste někdo potkal MelkorNemesis ověřte zda doopravdy máme rezervaci.

MelkorNemesis
Člen | 36
+
0
-

Máme!

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Xichtbůk

RDPanek
Člen | 189
+
0
-

Je z toho nejakej vystup? Podle @PetrP slo o neco zajimaveho a @geekovo sliboval.

David Grudl
Nette Core | 8129
+
0
-

Jsem taky zvědavý na novinky v Nette 2.5!

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Ehm… viz http://nezmar.jabbim.cz/…2/01/14.html#… :D

Editoval gmvasek (14. 1. 2012 23:12)

David Grudl
Nette Core | 8129
+
0
-

Fakt jo? A v čem byl problém?

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Jestli se ptáš na ty snippety, tak já vlastně ani nevím :) Honza Tvrdík někde vyšťoural experimental fix, který si Michal přilepil do Nette a pak to začalo fungovat :)

hrach
Člen | 1834
+
0
-

Na tom není nic experimental, je to jen upravení stejné logiky, která je v isControlInvalid.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Konečně jsem se dokopal k tomu abych sepsal nějáký ten report…

  • MelkorNemesis přišel s problémem více stejných komponent na stránce (sepíšu do kuchařky)
  • pak jsme diskutovali o modelové vrstvě (k tomu není co sepisovat)
    • Doctrine vs. Nette\Database
    • obecně o Nette\Database (shodli jsme se na tom že je potřeba napsat pořádnou docku k Nette\Database)
  • po Davidově tweetu jsme začali řešit co by jsme ještě chtěli propašovat do Nette 2.0 RC
  • pak dorazil PetrP a trochu se nam to zvrhlo v diskusi o Nette Foundation
    • řešili jsme „offline“ akce okolo Nette (PoSobota, Nette Brain Cloud atd…)
    • a další věci
  • a řešili jsme i spoustu dalších věcí

po tom co jsem tak trochu reakce na akci od lidí kteří se nezúčastnili mě tak trochu připadá že nebylo pochopeno to o co se jedná.

Jednalo se o akci kde jsme diskutovali o tom co kdo jak používáme a na jaké problémy jsme narazili a jak jsme je řešili. Nikoli o vymýšlení nových fíčur hromadné posílání pull requestů a úpravy dokumentace. Šlo doopravdy primárně o to promluvit si s lidmi co kdo jak a proč používá a získat tak šiřší rozhled.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Ještě jsme s juzna řešili, jestli by nám nemohl napsat rozšíření do PHP, které by umělo odstranit final pro potřeby testování.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Doháje, nedají se všechny nové témata v této sekci posílat na mail, precetl jsem si to ted. :(

wdolek
Člen | 331
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

Ještě jsme s juzna řešili, jestli by nám nemohl napsat rozšíření do PHP, které by umělo odstranit final pro potřeby testování.

Nestacilo by proste final nepouzivat? ;) Davide?

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@**wdolek**: to vysvětli všem ostatním tvůrcům knihoven a pak to nech odstranit z phpka ;)

wdolek
Člen | 331
+
0
-

Jeste me napada – paklize ma v sobe cizi knihovna final, jak to brani napsat unit test na mou vlastni tridu? To mi muze byt preci jedno, jestli nekdo nekde jinde pouziva final – urcite si to otestoval, a me zbyva otestovat si jen sve dilo… A akceptacnich testu se pak final nedotkne…

… a nebo se podobnym knihovnam uplne vyhnout?

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@**wdolek**: nebo se vyhnout PHPku? ;) BTW jsme krapet OT ;)

Editoval HosipLan (26. 1. 2012 12:04)

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

@wdolek: Všechny Nette komponenty (tj. i presentery) v sobě obsahují final metodu getName(), takže je nejde dobře testovat.

PetrP
Člen | 587
+
0
-

@wdolek: právě naopak. Mocknout potřebuješ většinou jinou třídu než právě testuješ. Dost často nějakou knihovní.