Piste nekdo placeny blog o nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
washo
Člen | 88
+
0
-

Ahoj,
bavilo by nekoho, kdo se v nette vyzna a ma trochu casu psat placeny blog o novinkach v nette? Dovedl bych si predstavit, ze budu platit treba 100kc mesicne za tydenni sumare ohledne novinek, zmen, odkazu na zajimave clanky (cizich blogu co kdo napsal) o nette, kdo napsal ktere rozsireni atd. Bylo by nas vice takovych? Nechcete se toho nekdo ujmout? Proc by to melo delat 500 lidi kazdy pro sebe…

ic
Člen | 430
+
0
-

washo napsal(a):

…Proc by to melo delat 500 lidi kazdy pro sebe…

a někdo něco takového pro sebe dělá?

OK3
Člen | 91
+
0
-

Dělá, viděl jsem jeden nebo dva blogy, kde občas o nette něco vyjde (obvykle řešení nějakého problému). Adresy takhle z rukávu ale nevylovím.

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Celkem dobré zdroje o Nette jsou blogy: Vrtak-CZ, Hosiplana, dgx nebo potažmo přímo o php na Jan Tichý, či Jakub Vrána. Škoda jen, že Majkl nepíše blog

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Nevidím důvod proč psát někam za stovku, to to raději napíšu zadarmo.

Majkl má možnost psát na http://www.aceblog.cz/ (a já a Patrik a další taky). V nejbližší době mi tam vyjde článek o gitu, pak budu psát zase o Nette, jenom není moc čas…

Pokud máte někdo zajímavé téma, s Jakubem se půjde určitě domluvit na publikaci.

bojovyletoun
Člen | 667
+
0
-

+ http://blog.pepa.info/
nechcete to vložit do wiki – Seznam blogů?

Editoval bojovyletoun (29. 9. 2011 23:47)

Ot@s
Backer | 476
+
0
-

Co takhle nějaký jednoduchý agregátor odkazů na články nette blogistů (přesně jako zpávičky na root.cz), které by bylo možně odebírat via RSS.

A co se týče fóra, tak by mi stačilo, kdyby se dal příspěvek ve fóru označit checboxem „best practice“ nebo „howto“. V sekcích fóra by pak byla možnost tyto otagované příspěvky/vlákna jednoduše vyfiltrovat.

Lopo
Člen | 277
+
0
-

Ja rozmyslam tiez nad vlastnym blogom … ekdze som si uz spravil zaklad vlastneho vo forme plugin-u do Lohini …

tematicky ho zatial este presne vymysleny nemam, ale pocitam tam s vecami okolo Nette, portovania veci z roznych zdrojov (systemovych – CMS, kniznice a pod. aj jazykovych – napr. ruby) do Lohini, Nette aj PHP obecne, dalej asi veci okolo linux administracie, shell skripty ale aj web obecne – trendy, zaujimave novinky, kniznice, nastroje, snippety kodov a pod.

takze v konecnom dosledku vsehochut veci, ktorymi sa uz niekolko rokov zaoberam a zivim – rad by som totiz aj daval a nie len bral (viaceri asi vedia ze som pre vlastnu potrebu „vykradol“ rozne ine veci) – takze aspon takymto sposobom trosku vratit nieco

bol by vobec zaujem o takuto „vsehochut“ ?

22
Člen | 1478
+
0
-

@Lopo: jasně, s chutí do toho.. ja jsem si už z Lohini taky něco „vypůjčil“ :-)

Editoval 22 (30. 9. 2011 8:53)

Tharos
Člen | 1030
+
0
-

Lopo napsal(a):

bol by vobec zaujem o takuto „vsehochut“ ?

Samozřejmě, že by byl :). A když si tam dáš i tlačítko donate, tak Ti to bude zároveň i generovat minimálně 100,– Kč měsíčně :).

washo
Člen | 88
+
0
-

No mel jsem na mysli spis nejaky systematicky souhrn toho jak to vypada kolem frameworku, a samozrejme jsem myslel ze by tu stovku zaplatilo vice lidi :). Mozna ze by stacil clanek jednou mesicne, zas takovy ukrutny vyvoj nette FW asi neprodelavava a to je fakt… Me proste dela problem, kdyz se k nette vratim zjistovat tu na foru co je noveho, takhle bych si precetl 4 clanky a bylo by.

Lopo
Člen | 277
+
0
-

washo napsal(a):

No mel jsem na mysli spis nejaky systematicky souhrn toho jak to vypada kolem frameworku, a samozrejme jsem myslel ze by tu stovku zaplatilo vice lidi :). Mozna ze by stacil clanek jednou mesicne, zas takovy ukrutny vyvoj nette FW asi neprodelavava a to je fakt… Me proste dela problem, kdyz se k nette vratim zjistovat tu na foru co je noveho, takhle bych si precetl 4 clanky a bylo by.

najlepsie je asi sledovat github – posledny push je tam uz spred vyse mesiaca :)

Tharos
Člen | 1030
+
0
-

@washo: Cítím to přesně tak, jak píše Lopo. Pokud budeš followovat Nette na GitHubu, je v podstatě nemožné, aby Ti kolem jádra Nette cokoliv uniklo. Navíc minimálně v poslední době ten vývoj skutečně není nijak bouřlivý. :)

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Myslím, že jste vůbec nepochopili, o co Washovi jde. On si je vědom toho, že může sledovat Nette na GitHubu, číst fórum a chodit na Poslední soboty, ale nechce to dělat, protože na to nemá čas.

Byl by rád, aby někdo dělal pravidelné souhrny nových funkcí v Nette a toho, co se v komunitě aktuálně řeší a je ochoten za to platit. Osobně si myslím, že to má velký smysl, tak kdo se toho ujme? :)

pYro
Člen | 29
+
0
-

Placeni by bylo mozne vyresit timto: http://flattr.com/

Jsem taky pro. Sleduju sice forum, ale i tak mi spousta veci co se resi treba na jabber konferenci unika. Prispel bych.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Něco tady na rychlo patlám, kdyby to někoho zajímalo tak github, brzo se objeví URL :)

Editoval HosipLan (30. 9. 2011 13:51)

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

HosipLan napsal(a):

Něco tady na rychlo patlám, kdyby to někoho zajímalo tak github, brzo se objeví URL :)

Nothing to see here yet. Move along.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Pro @**achtan** a další co nechápou pojem „brzo“:

Tak jsem nahrál první verzi, aby bylo vidět, že se něco děje :) Do pondělí ovšem nemám šanci na tom něco udělat.

Mám ideu stránky s přehledem, kde si člověk může vybrat různé věci, které chce odebírat. Zatím to jenom načítá a filtruje články

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Znáš Yahoo Pipes?

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Nápad udělat nějaký agregátor zdrojů (podobný třeba weblogy) o nette se mě celkem dost zamlouvá. Možná zkusím něco spíchnout ale poslední dobou není ani čas ani psát na blog :-(.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

A znáte Yahoo Pipes? :) Nahážete tam RSSka, profiltrujete jak potřebujete a výsledkem je zase RSSko. Nebo co si pod tím agregátorem představuješ?

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

A znáte Yahoo Pipes? :)

Ne kouknu…

Nebo co si pod tím agregátorem představuješ?

viz můj předchozí post podobný třeba weblogy né všichni používají RSS. A nemusí se agregovat pouze články ale třeba i Twitter, vybraná vlákna na fóru atd.

ic
Člen | 430
+
0
-

Když už jsme u toho tak jsem si vzpomněl na něco Slovenského: http://www.zajtra.sk/…php-tutorial sice došli teprve k instalaci, ale plány měli původně veliké !

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

ic napsal(a):
ale plány měli původně veliké !

pri planoch to asi aj ostane… kedze je to zajtra.sk…

washo
Člen | 88
+
0
-

Udelat agregator je prvni krok k tomu, aby potom nekdo s darem slova a objektivniho nadhledu, timelinu za urcite obdobi shrnul do pekneho clanku. Ale jak vidim, tak to asi neni treba, zase tolik se toho nedeje. Kazdopadne (alespon trochu moderovany) agregator by byl urcite velky prinos!

Editoval washo (2. 10. 2011 10:23)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@**Jan Tvrdík**: Yahoo Pipes znám a bylo to první co mě napadlo, ale nelíbí se mi to. Chovalo divně, když jsem si s tím hrál.

Myslím si, že to co jsem načal je dobrý základ. Veřejně se může vyvíjet projekt a kdo bude chtít, tak si pomocí pull requestu nebo žádostí v issue přidá zdroj a může se tam přidat nějaký základ pro moderování.

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

Z nostalgie http://www.netvibes.com/nfreak#… – kdysi dávno moje přehledová stránka o nette – již delší dobu ale není udržovaná…

Lopo
Člen | 277
+
0
-

tak som dokoncil moju novu homepage+blog … http://lopo.losys.eu

smasty
Člen | 90
+
0
-

<off-topic>

@Lopo:
Tá šablóna je dostupná pod licenciou Creative Commons Attribution 2.5 ktorú porušuješ tým, že nikde nie je odkaz na autora designu…

Edit: Dizajn šablón zo Styleshout.com je jednoducho nezameniteľne jednoznačný…

</offtopic>

Editoval smasty (2. 10. 2011 21:33)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Ani nevím že něco takového existovalo… Co takhle zkusit kontaktovat autora?

washo
Člen | 88
+
0
-

HosipLan napsal(a):

Nevidím důvod proč psát někam za stovku, to to raději napíšu zadarmo.

Majkl má možnost psát na http://www.aceblog.cz/ (a já a Patrik a další taky). V nejbližší době mi tam vyjde článek o gitu, pak budu psát zase o Nette, jenom není moc čas…

Pokud máte někdo zajímavé téma, s Jakubem se půjde určitě domluvit na publikaci.

Proc za stovku? Napriklad proto: http://www.aceblog.cz/ ?
Omlouváme se
Tato stránka je mimo provoz.
Zkuste to prosím později.

Jednalo se mi o profesionalni sluzbu, ktera bude stat za penize. Cena je veci diskuse, ale verim, ze pokud by se jednalo o kvalitni zdroj, zivit se tim da treba tak slusne jako Nette skolenimi (z pohodli domova :).

frosty22
Člen | 373
+
0
-

HosipLan napsal(a):

Něco tady na rychlo patlám, kdyby to někoho zajímalo tak github, brzo se objeví URL :)

Kdyby tady bylo LIKE tak ti ho tam hodím :) Rozhodně jsem pro, přestože dokumentace se již zde zlepšuje a v Planette, toho je taky dost, tak mnohé články jsou různě po internetu a nebylo by špatné je mít koncentrované na jednom místě. Ostatně tohle by nebylo špatné obecně pro programování – mnoho zajímavých informací je na mnoha blogách(blozích?) jen to shrnutí by nebylo špatné.

Když už agregátorů slev je více jak slevoportálů, proč nejsou kvalitní agregátory programátorů (= blogů)

frosty22
Člen | 373
+
0
-

Tak měl jsem chvilku čas a nevěděl jsem, co s jednou doménou, tak jsem tam udělal takový agregátor článků – blogistů o programování. V podstatě to parsuje RSS – přidává do fronty ke schválení / zařazení do správné kategorie.

Je to zatím taková pracovní verze hotová za jeden večer, takže moc nehodnoťte :) A článků jsem zatím jen pár schválil, ale funkčnost do budoucna chci rozšířit, jestliže to k něčemu ve finále bude :)

A teď už dokaz: E-lekce.cz

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

@frosty22 super praca!

Tomas Jancik
Člen | 103
+
0
-

nebylo by spatne mit y tveho agregatoru zase RSS export :D abych si to mohl pridat do Google Readeru

frosty22
Člen | 373
+
0
-

Tomas Jancik napsal(a):

nebylo by spatne mit y tveho agregatoru zase RSS export :D abych si to mohl pridat do Google Readeru

Ano, tuhle fci taky mám v plánu, zároveň asi i newsletter – týdenní zpravodaj :)

Marek Šneberger
Člen | 130
+
0
-

Paráda, mám to v záložkách a už se těšim na RSS export :D Díky!

frosty22
Člen | 373
+
0
-

Další žádost o RSS export, mno tak budiž tedy, tak ho tam večer vymlasknu :) Spíše však budu jestli nemáte další link na RSS exporty blogařů, či IT webů, abych rozšířil importní zdroje :)

Případně když se tady najde někdo, kdo se nudí občas, tak nebude od věcí ani „redakce“ tj. schvalování a zatřizování článků :) Ikdyž toho tolik snad nebude, krom teď jednorázově, což bohužel ve většině RSS exportů jsou jen posledních N článků a ne všechny, čili ještě musím některé ručně přidávat, ať je více obsahu.

Jirda
Člen | 103
+
0
-

je to fakt hezky

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

frosty22 napsal(a):

Spíše však budu jestli nemáte další link na RSS exporty blogařů, či IT webů, abych rozšířil importní zdroje :)

bolo by fajn keby sme niekde videly aktualny zoznam a podle toho vieme navrhnut dalsie

este by bolo fajn rozlisovat precitane / neprecitane clanky

Editoval achtan (24. 10. 2012 14:03)

frosty22
Člen | 373
+
0
-

Teď bohužel nemám na to čas, ale večer si ho snad udělám, takže:

  1. RSS export
  2. Výpis přidaných RSS
  3. Rozlišovat přečtené / nepřečtené články

BTW: Pouze u toho RSS exportu je trošku škoda, že pak ztratím přehled, jestli na ten web někdo vůbec chodí, když všichni budou odebírat RSSka tak budu mít Google Analytics prázdnej :) Resp. sice bych mohl udělat i samostatnou stránku s náhledem článku a až odtud vést na konkrétní blog. ale nevím no …

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Chtěl jsem se ti tam vetřít s tímhle ale hodilo to po mě pětikilo :)

frosty22
Člen | 373
+
0
-

Jasný před pár hodinama mě to napadlo, že jsem tam neošetřil unique :) Tenhle link již v databázi je :) čili to chcíplo na cizím klíči

Fixnuto

Editoval frosty22 (24. 10. 2012 15:33)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Parádní. Ovšem nejlepší je: Další projekty > NejPorno.eu :-D To mě rozsekalo :-)

frosty22
Člen | 373
+
0
-

:=D Mno jeden z dalších mých „agregátorů“ :) To jsem původně začal, abych měl alespoň jeden web veřejný (můj první vlastní projekt) a ve finále je to docela zábava psát popisky videí :) Takový relax mno…

Jo jinak asi udělám z tohoto agregátoru open source (myslím e-lekce.cz) a umístím kódy na GitHub, a případně by se to dalo dále rozšiřovat, když by se někomu chtělo spolupracovat – nápadů je jistě mnoho, osobně má myšlena na doméně „e-lekce.cz“ byla v duchu e-learningu – tj. vymyslet nějakou možnost free vzdělávání – pravidelné diskuze / chaty apod. A věřím že pokud to bude open-source, tak by se to mohlo více rozšiřovat a rychleji vyvíjet, ikdyž v čechách asi není ta komunita v tomto směru tak vyvinutá, či jak jinak to napsat, abych neurazil.

Editoval frosty22 (24. 10. 2012 20:04)

Jirda
Člen | 103
+
0
-

frosty22 napsal(a):

:=D Mno jeden z dalších mých „agregátorů“ :) To jsem původně začal, abych měl alespoň jeden web veřejný (můj první vlastní projekt) a ve finále je to docela zábava psát popisky videí :) Takový relax mno…

Jo jinak asi udělám z tohoto agregátoru open source (myslím e-lekce.cz) a umístím kódy na GitHub, a případně by se to dalo dále rozšiřovat, když by se někomu chtělo spolupracovat – nápadů je jistě mnoho, osobně má myšlena na doméně „e-lekce.cz“ byla v duchu e-learningu – tj. vymyslet nějakou možnost free vzdělávání – pravidelné diskuze / chaty apod. A věřím že pokud to bude open-source, tak by se to mohlo více rozšiřovat a rychleji vyvíjet, ikdyž v čechách asi není ta komunita v tomto směru tak vyvinutá, či jak jinak to napsat, abych neurazil.

Ten nazev je podle me sice nevhodny, ale nikdo nerika, ze casem bys tomohl prejmenovat na neco, co bude treba vice vypovidajici.

frosty22
Člen | 373
+
0
-

Tak ono původně to mělo být určené pro onen e-learning projekt, ale z něj sešlo, a teď se naskytl tento jednoduchý projekt, tak jsem ho zrealizoval a umístil na tuto doménu, když už mi tam visí. Sice tedy ještě mám doménu webcreating.cz, která by mohla být odpovídající, ale tu mám určenou pro osobní firemní web, ze kterého také prozatimně sešlo, takže uvidím, pokud by se to více rozjelo, tak bych to třebas i přesunul, ale zatím to asi není podstatné.

frosty22
Člen | 373
+
0
-

Tak jsem provedl nějaké úpravy na webu:

  1. Přidána podpora pro více jazyků, jelikož se mi objevili mezi feedy i anglicky psané RSS kanály, zatím musím vymyslet jak toto rozdělit na webu – u článků se již zobrazuje jeho jazyková mutace, avšak klasické přepínání EN/CZ se zde nehodí, jelikož někteří chtějí sledovat obě jazykové mutace, čili spíše potřebuji funkčnost typu checkboxu, který bude pro filtrovat, zda si přejete procházet obě jazykové mutace či jen jednu.
  2. Přidělal jsem onen výpis RSS, které jsou v systému a zároveň napsal speficikaci pro feedy, jelikož by mi ušetřilo dost práce, kdyby v některé feedech byl autor – konkrétně se mi jedná o zdrojak.cz/programujte.com, kde jsou články od více autorů, u blogů jedinců nastavím výchozího autora blogu a je to vyřešeno, ale zde to přidělává práci.

Další úpravy zase příště, jádi jádi já dí da dá da…

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Občas nevidím ikonku topicu (JavaScript, UML, …). Ale jen někdy a jen u některých článků.

mrataja
Člen | 57
+
0
-

Ondřej Brejla napsal(a):

Občas nevidím ikonku topicu (JavaScript, UML, …). Ale jen někdy a jen u některých článků.

Souhlasim, ja taky ne, ve zdrojaku je jen

<img src="/upload/">