jak specifikovat cil pro robotloader v novem neonu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
joseff
Člen | 233
+
0
-

Zdravím, nemužu hnout s nastavením robotloaderu. V config.neon mam neco takoveho:

....
robotLoader:
      option:
        directory: [%appDir%, %apiDir%, %libsDir%, %texyDir%]
      run: true

v bootstrapu jsem si definoval vse vyse zminene. Tedy APP_DIR, API_DIR, LIBS_DIR, TEXY_DIR

ale presto to stale vyhazuje chybu:

Nette\InvalidArgumentException
Missing parameter 'apiDir'.

nevite nekdo cim to muze byt? Diky

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Nedávno došlo k zrušení automatického fallbacku na konstanty. Tzn. že definováním API_DIR jsi nedefinoval parametr apiDir.

joseff
Člen | 233
+
0
-

Aha tak to jo to mi nějak uteklo. No ale jak je to tedy teď řešitelné?

arron
Člen | 464
+
0
-

Sorry, že to píšu zrovna sem, ale není to škoda,že se zrovna tohle zrušilo?

Editoval arron (31. 5. 2011 19:22)

David Grudl
Nette Core | 8282
+
0
-

Zrušilo se to kvůli přechodu na DI container. Takže proměnné nastavíš přes $context->params['appDir'] = ... nebo postaru přes Environment::setVariable()

arron
Člen | 464
+
0
-

A proč by context nemohl mít také fallback na konstanty? Myslím, že základní konfigurace cest v index.php pomocí konstant byla docela hezká a elegantní. Byl to krásné jednoduchý kód na jednom jasném a intuitivním místě.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

však to tak stále je… $context->params['appDir'] == APP_DIR viz: https://github.com/…igurator.php#L48

Nox
Člen | 378
+
0
-

Při použití configuratoru je ještě myslim potřeba Environment::setConfigurator($configurator) jinak si to vytvoří znova Nette\Configurator (takže nebude fungovat ani ->params ani podědění)

radas
Člen | 226
+
0
-

Myslím, že po novu je doporučeno nastavit RobotLoader v bootstrap.php – viz CD-collection v examples.

2bfree
Člen | 248
+
0
-

radas napsal(a):

Myslím, že po novu je doporučeno nastavit RobotLoader v bootstrap.php – viz CD-collection v examples.

Máš pravdu. Navíc to co jsem psal nakonec nefunguje ;(

2bfree
Člen | 248
+
0
-

Trochu toho lituji. Varianta že bude všechno v config.neon se mi velice líbila a tak trochu tomu nahrávalo i https://forum.nette.org/…-config-neon