FbTools (balicek pluginu)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
pepakriz
Člen | 246
+
0
-

Podle https://github.com/…/FbTools.php#L59 je nutné předat \Nette\Http\Request buďto pres konstruktor nebo přes injectRequest().

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Stahni si posledni verzi a pouzivej na to radeji tovarnicky. Predava se totiz v constructoru HttpRequest, ktery je potreba u getUrl() pri automaticke url..

talpa
Člen | 44
+
0
-

mel jsem pocit ze mam tu posledni asi zrejme ne… delam to pres tovarnicku podle navodu… posli mi prosim link kde je posledni verze nejak se mi vzdy dari stahnout neco starsiho.. kde si to z tovarnicky nic nebere a jen to tam zapise url jako example.com tak ji ho vzdy podstrcim..ale jak rikas v nove verzi je to asi resene lepe, i tak se mi zobrazi jen

	<div class="fb-comments" data-href="http%3A%2F%2Fczwestern.localhost%2F" data-num-posts="3" data-width="300" data-colorscheme="light"></div>

a to asi k zobrazeni komentaru nestaci..

Kyle
Člen | 3
+
0
-

Chtěl bych se zeptat, zda to umí odesílat statusy (zprávy na zeď v rámci skupiny z mého webu)? Možná to mohlo být „Send Button – Sdílení s krátkou zprávou“, ale odkaz je neplatný. Případně jde to vůbec přes nějaké API ? Dík

Dave3991
Člen | 14
+
0
-

Zdravim, dva dny se trápim s jednim problémem, vždycky když chci zobrazit Likebutton tak dostávám tuhle chybu Call to undefined method SystemContainer::createLikeButton().
tady je můj config.neon
tady můj presenter
a tohle mám v templatu: {control likeButton, url ⇒ „http://www.anypage.com“, send ⇒ false}
Já si myslim že mi robotloader nenačítá tu třídu, nevim jestli to je špatnym umístěním souboru zkoušel jsem snad všechno, teď to mám uložený v \app\components\FbTools\ …

Editoval Dave3991 (6. 4. 2013 14:55)

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Dave3991 napsal(a):

Zdravim, dva dny se trápim s jednim problémem, vždycky když chci zobrazit Likebutton tak dostávám tuhle chybu Call to undefined method SystemContainer::createLikeButton().
tady je můj config.neon
tady můj presenter
a tohle mám v templatu: {control likeButton, url ⇒ „http://www.anypage.com“, send ⇒ false}
Já si myslim že mi robotloader nenačítá tu třídu, nevim jestli to je špatnym umístěním souboru zkoušel jsem snad všechno, teď to mám uložený v \app\components\FbTools\ …

Mas spatne namespace v config.neon

class: \components\FbTools\Script nahrad za class: \FbTools\Script a to samy u LikeButton

Dave3991
Člen | 14
+
0
-

nahradil jsem to, teď to vypadá takhle
`

factories:
		fbToolsScript:
			class: \FbTools\Script
		likebutton:
			class: \FbTools\LikeButton
		setup:
			- setUrl('http://www.mojestranka.cz')
			- setWidth(150)

stále to nefunguje :/ a furt ta samá chyba

Editoval Dave3991 (6. 4. 2013 15:05)

Šaman
Člen | 2639
+
0
-

Celý ten setup odsaď o jeden tab, patří do LikeButton. Druhá věc je absence velkého B ve slově likeButton.

Dave3991
Člen | 14
+
0
-

to pomohlo, nicméně teď mi to vyhazuje další chybu
`

`Nette\DI\ServiceCreationException

Service 'setup': Unknown key '0', '1' in definition of service.`

chyba je prý na 29 řádku bootstrapu

`19:
20:    // Enable RobotLoader - this will load all classes automatically
21:    $configurator->setTempDirectory(__DIR__ . '/../temp');
22:    $configurator->createRobotLoader()
23:        ->addDirectory(APP_DIR)
24:        ->addDirectory(LIBS_DIR)
25:        ->register();
26:
27:    // Create Dependency Injection container from config.neon file
28:    $configurator->addConfig(__DIR__ . '/config/config.neon');
29:    $container = $configurator->createContainer();
30:
31:    // Setup router
32:    $container->router[] = new Route('index.php', 'Homepage:default', Route::ONE_WAY);
33:    $container->router[] = new Route('<presenter>/<action>[/<id>]', 'Homepage:default');`

edit: chyba zmizí pokud smažu z config.neon tohle

setup:
				- setUrl('http://www.mojestranka.cz')
				- setWidth(150)

ale to asi nebude správný řešení :/ …

Editoval Dave3991 (6. 4. 2013 17:30)

Šaman
Člen | 2639
+
0
-

Já myslel včetně slova setup. Podívej se sem, jsou tam ukázky, zkus to upravit podle toho.

piskotek
Člen | 32
+
0
-

Ahoj, mám problém s rozchozením likebuttonu

háže mi to chybu:

Found sections 'fbToolsScript', 'likeButton' in configuration, but corresponding extensions are missing.

nějaké nápady co stím?

EDIT: tak jsem to rozchodil, chyby už to neháže, ale nezobrazí se tlačítko…
ve zdrojáku to ovšem je

<div class="fb-like" data-href="http%3A%2F%2Fwww.g00gl.c0m" data-colorscheme=dark data-send="false" data-layout="standart" data-width="300" data-font="netusim" data-action="like" data-show-faces="false"></div>

Editoval piskotek (6. 5. 2013 12:16)

Zuben45
Člen | 268
+
0
-

Dobrý den,
zkouším přidat komentáře z FB, ale stále mi to hází chybu :/

Unknown setter setSend() in FbTools\FbTools package.

source:

221: trigger_error('Unknown setter set' . ucfirst($name) . '() in ' . __CLASS__ . ' package.', E_USER_WARNING);

moje kódy:

Presenter

protected function createComponentFbScript()
	{
		return $this->context->createFbscript();
	}
	protected function createComponentComments()
	{
		$fb = $this->context->createComments();
		$fb->setUrl('http://127.0.0.1/HerniDomov.cz/website/');
		return $fb;
	}

Template

{control comments, url => "http://127.0.0.1{$basePath}/novinka/{$adresa}", send => false}

Prosím, nevíte čím to může být ? Děkuji

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

@Zuben45: Je to tim ze Comments nemaji send button.

Zuben45
Člen | 268
+
0
-

Felix napsal(a):

@Zuben45: Je to tim ze Comments nemaji send button.

aha, a jak ho přidám ?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

co chces pridat? kde si nasel, ze by neco jako send=>false melo fungovat?

Zuben45
Člen | 268
+
0
-

matej21 napsal(a):

co chces pridat? kde si nasel, ze by neco jako send=>false melo fungovat?

no v README

Hafran
Člen | 121
+
0
-

Zdravím, zajímalo by mě, zda jde plugin používat bez app_id? Když ho nezadám, tak mi to píše, že je špatný, ale na sociální pluginy už není app_id vyžadováno a ani nevím, kde si ho pak najít. :/

Pardon: toto není chyba nette pluginu, FB ten error hází i když to udělám dle jejich tutoriálu, který app_id nevyžaduje.

Editoval Hafran (30. 10. 2013 13:28)