FbTools (balicek pluginu)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Diskuse ke stránce FbTools


Balicek pluginu pro snadnejsi praci s facebookem.

Celou sbirku naleznete zde FbTools.

Autor Milan Felix Šulc N0.9 N2.0 (NS)
Git https://github.com/…ette-plugins    
Like Button Líbí se mi tlačítko. 1.1 2.0
Send Button Sdílení s krátkou zprávou.    
Comments Komentáře na stránce. 1.1 2.0
Activity Feed Ukazuje dění na dané stránce. 1.1  
Recommendations Doporučení stránky.    
Like Box Aktivita, uživatelé a líbí se mi. 1.1 2.0
Login Button Přihlašovací tlačítko.    
Registration Registrace na stránce.    
Facepile Avataři „líbí se mi“ uživatelů.    
Live Stream Statusy na stránce.    
Open Graph Tags Facebook meta tagy. 1.1 2.0
Script Facebook javascript.   2.0

Editoval Felix (30. 4. 2012 8:42)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Podle dokumentace, to vypadá pěkně. :)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

ještě otázka, jestli nedát dokumentaci takového balíku, do více úrovní. Jako obecný úvod k tomu, že tohle je balíček pluginů a o úroveň níže bude popis k těm jednotlivým rozšířením. (jako je to např.: u MFU – Jak na vlastní interface?)

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Taky jsem nadtim uz premyslel. A takhle jak to je ted, neni to to co si myslel?

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Já bych to šupl na url: https://componette.org/search/?… :) Ale to je na tobě. ;) Pokud tu stránku chceš přesunout, nevím jestli na to máš právo, tak napiš. ;)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Ještě bych přidal autora a odkaz na toto vláknou už na stránku fb-tools. Ale jsou to všechno detaily. :)

Felix
Nette Core | 1190
+
-1
-

Aha,tak to asi nemam. Takhle jsem to chtel udelat uz na zacatku, ale nevedel jsem ze to jde. Nejak jsem si rek, ze asi ani nebudu mit prava. Jestli by si to mohl presunout tak bych ti byl vdecny.
/fb-tools/like-button a /fb-tools/comments dikes ;-)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Přesunuto.

A ještě bych k tomu měl jednu drobnost. Ten popisek a obrázky u každého sub-pluginu bych překopíroval i přímo na stránku každého sub-pluginu, myslím, že to tak bude přehlednější.

A na ten rozcestník tabulku asi v tomto rozsahu:

Forum thread https://forum.nette.org/…icek-pluginu
Autor Milan Felix Sulc

Dále v sekci budoucnost je Like Box, to je to samé jako Like Button, ne?

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Like button a Like box. Upraveno a presunuto. Diky moc.

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Piš prosím dokumentaci s diakritikou, v addons rootu jsem to opravil, ale níž už má práva jenom autor.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Poslyš, nechceš to nahrát na github? To je určitě lepší, než to mít v raru.

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Piš prosím dokumentaci s diakritikou, v addons rootu jsem to opravil, ale níž už má práva jenom autor.

Yep, az bude chvilka urcite to prepisu.

Poslyš, nechceš to nahrát na github? To je určitě lepší, než to mít v raru.

No rad bych. Dokonce mam i ucet. Ale jak si se v tom moc neorientuju.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Ad GIT: Také moc nevím, každopádně si budeš muset nastudovat co to je a jak funguje verzovací systém. Případně pokud už tak zhruba víš, tak si zkus proklidat TortoiseGit. (ale víc ti neporadím, používám SVN)

ic
Člen | 430
+
0
-

Moc pěkné… už bych to lajkoval, ale jsou to jen obrázky XD

Jinak s tím GITem by snad mohl pomoct můj postup:

Pokud je už teda na githubu účet, včetně klíče stačí málo…
Mám msgit a NetBeans IDE 7.0 Beta 2, do NetBeans přidám Git plugin, v tom se jednoduše přes pravé tlačítko na projekt vytvoří commit(y) a to je všechno už jen na githubu snadno na adrese https://github.com/…sitories/new vytvořím repozitář a řídím se krok po kroku průvodce co tam je.

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Tak uz jsem tam pridal i git. Kazdopadne jestli to chapu dobre tak musim vzdycky pridat nejakou slozku(soubor) .. git add sth a pak commitovat(napsat co se delo) a pak staci git push origin master – jde to pushovat i nejak jinak? prijde mi ze to tam vzdycky nahodi vsechny soubory.. a btw jakze fungujou ty vetve? :) Ja vim ze by se to nemelo psat sem, ale kdyz uz jsme s tim zacali

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Doporučuji prostudovat Pro GIT. Alespoň základy.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Ještě jedna drobnost. :) Než tar na githubu, raději uveď přímo github stránku. Každý si tam pak vybere, co chce.

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Uz to chapu a rozumim. Ale predevsim jsem chtel tohle zalozit jako diskuzi k FbTools .. tak kdyby nejakej moderator mohl ten git-spam smazat tak by to podle me nicemu nevadilo :)

na1k
Člen | 288
+
0
-

Vypadá to velice pěkne, už se těším, až to vyzkouším :)

A pokud budeš implementovat i další FB funkce, za sebe bych určitě ocenil login. Zatím jsem to moc nezkoumal, ale představuju si to tak, že bych pomocí třídy FbAuthenticator dostal něco jako FbIdentity a s takto přihlášeným uživatelem bych mohl pracovat stejně jako s běžným účtem.

Možná si to ale moc maluju a je to mnohem složitější :-p

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Ono tohle co jsem zatim pouzil jsou dejme tomu externi widgety, pro praci s uzivatelama a prihlasenim bude potreba to jeji PHP-SDK. Uvidime jak to pujde. Kazdopadne by bylo fajn k tomu pak pristupovat i jako $this->user apod.

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

To php sdk se stará jenom o „session“, cookie a udržení uid, tzn. bylo by super, kdyby existovala FacebookIdentity jako implementace IIdentity, která by všechny informace tahala přes Graph API a cachovala.

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Nema nette svoji oficialni aplikaci na fb? Pokud ne tak by mozna nebylo od veci ji zridit, sehnat par commitu a spustit ji. A kazdej by pak mohl zkouset treba tohle a jiny veci z Graph API, ktery vyzadujou access_token

Edit: Nette Fb Application tam budu ruzne testovat ;-) Kdyby se nekdo chtel pridat.

Edit2: Doufam ze to muzu pouzit? xD Nejakj sem nepremyslel o ochrane znamce.

Editoval Felix (28. 3. 2011 15:15)

grey
Člen | 94
+
0
-

řekl bych že spíše ne ;)

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Hodilo by se nekomu toto? Ze bych to zakomponoval jako dalsi plugin.

darkkknightik
Člen | 4
+
0
-

Me by se libilo toto: co maji v pravo dole na tom webu.
LInk

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

darkkknightik napsal(a):

Me by se libilo toto: co maji v pravo dole na tom webu.
LInk

Mas to mit ;-) Like Box

Matúš Matula
Člen | 257
+
0
-

Dik za pluginy. Mam taku poznamocku k doc. Urcite by bodlo mat pri premennych stlpceky ‚typ‘ a ‚hodnoty, kt. moze nadobudat‘ pripadne link na fb dev, kde to je rozpisane (aby to nezostalo out-of-date)

darkkknightik
Člen | 4
+
0
-

Dekuji…:) Sikula

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Matúš Matula napsal(a):

Dik za pluginy. Mam taku poznamocku k doc. Urcite by bodlo mat pri premennych stlpceky ‚typ‘ a ‚hodnoty, kt. moze nadobudat‘ pripadne link na fb dev, kde to je rozpisane (aby to nezostalo out-of-date)

Jo to by se urcite hodilo. Zapracuji na tom.

Dekuji…:) Sikula

Neni zac. Vim, ze to neni optimalni, ale snazim se.

pecina.ondrej
Člen | 7
+
0
-

Bug reporting :) <!-- /@FbTools: LikeBox --!>\ by melo byt asi takto:] <!-- /@FbTools: LikeBox -->, trosku me to zabilo IEcko :D

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

pecina.ondrej napsal(a):

Bug reporting :) <!-- /@FbTools: LikeBox --!>\ by melo byt asi takto:] <!-- /@FbTools: LikeBox -->, trosku me to zabilo IEcko :D

Opravim do v1.2 ;-) Diky za info.

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Pripravuju velky update socialnich pluginu a hlavne vydani s NS a bez nich ;-) Do konce cervna to tu bude.

Mas3r
Člen | 116
+
0
-

Pracujes na tom? Urcite nam vsem by se hodil ten login :)

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Pracujes na tom? Urcite nam vsem by se hodil ten login :)

Pracuju, pracuju.. ale neni to hned.

Jak mám přidal url článku? Sice je v latte možno přidal url=>, ale jak do toho zapsat: {link //Homepage:data ‚dir‘ ⇒ $item->name, $item->title}

Zkus pouzit autoUrl.
setAutoUrl(true)

roarbb
Člen | 29
+
0
-

Ja mam zase opacny problem :)
Pouzivam FB Comments a mam nastavene autoUrl na true. Na facebooku sa potom objavuje adresa v tvare http://example.sk/clanok/ako-ulovit-mamuta?fb_comment_id=fbc_10150250635341027_17500633_10150250637246027

Po kliku na facebooku sa mi otvori clanok ako-ulovit-mamuta ale komentare sa nezobrazuju koli tym facebookovym parametrom.

Dake napady? Dik.

Editoval roarbb (27. 7. 2011 23:24)

Sopta
Člen | 12
+
0
-

Zdravím,
Mám otázku která se netýká přímo FBTools, ale nenapadá mě, kde jinde bych se měl ptát. Problém tkví v tom, že když chci na stránce https://developers.facebook.com/apps vytvořit novou FB aplikaci, tak po vyplnění jména aplikace atd. mě to najednou vyhodí error:

Váš účet musí být ověřen, předtím než budete moci učinit tento krok. Prosím potvrďte svůj účet přidáním Vašeho telefonního čísla mobilního telefonu nebo kreditní karty credit card.

Telefonní číslo jsem zadával několikrát a potvrzovací kód jsem si nechal odeslat snad stokrát, ale pořád mě nic nedošlo a tudíž se nemohu dostat k vývoji FB aplikací. Už nevím kde dělám chybu, nebo jestli to je chyba na straně Facebooku. Máte nějaký nápad jak to vyřešit? Díky

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

roarbb napsal(a):

Ja mam zase opacny problem :)
Pouzivam FB Comments a mam nastavene autoUrl na true. Na facebooku sa potom objavuje adresa v tvare http://example.sk/clanok/ako-ulovit-mamuta?fb_comment_id=fbc_10150250635341027_17500633_10150250637246027

Po kliku na facebooku sa mi otvori clanok ako-ulovit-mamuta ale komentare sa nezobrazuju koli tym facebookovym parametrom.

Dake napady? Dik.

To je divny, zkusim mrknout jestli facebook nezmenil nejak api.

To jen přidá adresu webu (neco.cz), ale vše co je za / už ne.

Jaky pouzivas nette?

Sopta

V tech fb aplikacich je fakt bordel, mne treba trvalo schvaleni app asi mesic.. Netusim proc ti to nejde.

Droid
Člen | 92
+
0
-

Sopta napsal(a):

Zdravím,
Mám otázku která se netýká přímo FBTools, ale nenapadá mě, kde jinde bych se měl ptát. Problém tkví v tom, že když chci na stránce https://developers.facebook.com/apps vytvořit novou FB aplikaci, tak po vyplnění jména aplikace atd. mě to najednou vyhodí error:

Váš účet musí být ověřen, předtím než budete moci učinit tento krok. Prosím potvrďte svůj účet přidáním Vašeho telefonního čísla mobilního telefonu nebo kreditní karty credit card.

Telefonní číslo jsem zadával několikrát a potvrzovací kód jsem si nechal odeslat snad stokrát, ale pořád mě nic nedošlo a tudíž se nemohu dostat k vývoji FB aplikací. Už nevím kde dělám chybu, nebo jestli to je chyba na straně Facebooku. Máte nějaký nápad jak to vyřešit? Díky

Stalo se mi to stejné. Ta sms mi ani nešla poslat. Zkusil jsem to o pár dní později a už to normálně fungovalo – přišel autorizační kód.

Sopta
Člen | 12
+
0
-

Právě dneska jsem to zkoušel rozjet zhruba po týdnu a pořád to samé. Zkusím si založit nový účet a třeba se to rozjede :) díky

talpa
Člen | 44
+
0
-

vlozil bych Vam novou verzi LikeButton kterou jsem si dovolil upravit pro namespaces 5.3 tak co s tim?:D

ic
Člen | 430
+
0
-

talpa napsal(a):

vlozil bych Vam novou verzi LikeButton kterou jsem si dovolil upravit pro namespaces 5.3 tak co s tim?:D

Fork na githubu (s možností pull requestu) by byl asi nejlepší. Pokud ale git nepouživate velmi snadno a rychle jde takový počin uskladnit na https://gist.github.com .

každopádně předělávka je to užitečná.

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

talpa napsal(a):

vlozil bych Vam novou verzi LikeButton kterou jsem si dovolil upravit pro namespaces 5.3 tak co s tim?:D

To je skvele. Ja bohuzel kvuli skole/praci tedka nemam moc casu. Takze jen do toho ;-) Funguje tam i send button?

wise
Člen | 161
+
0
-

Rozchodil jsem Facebook Login pomocí FacebookApi, přepracoval do Nette a myslím, že by se to mohlo někomu v budoucnu hodit. FacebookApi jsem neměnil, jde o to, že na internetu je spoustu návodů, ale strávil jsem nad tím pár hodin, než jsem přišel na to, co vše k tomu budu potřebovat. Tak bych k tomu dopsal i co je vše potřeba udělat. Aby to bylo vše pohromadě.

Např. FacebookPresenter (resp. jediná a hlavní akce) vypadá takto:

<?php

public function actionDefault() {

        # Creating the facebook object
        $facebook = new \FB\Facebook(array(
            'appId'  => '151104255000954',
            'secret' => 'd0559c88a97eafad76abdf457859fc6c',
            'cookie' => true
        ));

        $uid = $facebook->getUser();
        if ($uid) {
        // proceed knowing you have a logged in user who’s authenticated
            $user = $facebook->api('/me');

            $account = $this->model->user->getFacebookAccount($user['id']);
            if(!$account) {

                 // check if email exists
                 if($this->model->user->checkFacebookEmail($user['email'])) {
                     // update account
                     $this->model->user->updateFacebookAccount('facebook', $user['id'], $user['email'], (isset($user['username']) ? $user['username'] : NULL));
                 } else {
                     // create new account
                     $this->model->user->addFacebookAccount('facebook', $user['id'], $user['email'], (isset($user['username']) ? $user['username'] : NULL), $this->presenter->getService('httpRequest')->remoteAddress);
                 }

                 // get user's info
                 $account = $this->model->user->getFacebookAccount($user['id']);

            }

            // login
            $this->getUser()->setExpiration('+ 40 minutes', TRUE);
            $this->getUser()->login($account->email, NULL, 'facebook');
            $this->presenter->flashMessage('Byli jste úspěšně přihlášeni.', 'success');
            $this->presenter->redirect(':Front:Default:');

        } else {
        // proceed knowing you require user login and/or authentication
            $login_url = $facebook->getLoginUrl(array('scope' => 'email,read_stream'));
            header("Location: ".$login_url);
        }

    }

?>
Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Zacal jsem pracovat na FbTools 2.0 pro php 5.3 s namespaces. Tady mate zatim priklad pouziti,

https://github.com/…er/FbToolsNS

1) Config (DI)

	factories:
		fbToolsScript:
			class: \FbTools\Script

		fbToolsLikeButton:
			class: \FbTools\LikeButton
			setup:
				- setContext(...)
				- setUrl('http://www.mojestranka.cz')
				- setWidth(150)
				.. or ..
				- setAll([
					url: 'http://www.mojestranka.cz',
					font: 'netusim',
					send: false,
					])

2) Presenter

protected function createComponentLikeButton()
{
	$fb = $this->context->createFbToolsLikeButton();
	$fb->setUrl('http://www.g00gl.c0m');
	return $fb;
}

protected function createComponentFbToolsScript()
{
	return $this->context->createFbToolsScript();
}

3) Template

{control likeButton, url => "http://www.anypage.com", send => false}

Lze nastavovat parametry pres DIcko, pres presentery, mozna se nekomu libilo i skrz sablony(to jsem taky zatim ponechal).

Pridal jsem zatim podporu LikeButtonu a Comments. Hlavni zobrazeni, doufam ze vsichni pouzivate, je html5. Lze, ale i prepnout tam kde to jde na iframe verzi. U html5 musite prilozit ke strance bud FbTools\Script nebo si ho vlozte pres facebook sami.

Diky za feedback. Felix

Editoval Felix (17. 2. 2012 20:31)

manro
Člen | 8
+
0
-

len k tomu prikladu…

(Config)

...
factories:
	FbToolsScript:
...

a

(Presenter)

...
return $this->context->createFbToolsScript();
...

FbToolsScript vs createFbToolsScript();
na niektorej strane musi byt male pismeno (podla konvencie v configu)…

Editoval manro (17. 2. 2012 10:33)

Jeriiii
Člen | 21
+
0
-

Zdravím,

s nette teprve začínám a chtěl bych začít používat FBTools, ale nedaří se mi vyřešit jeden problém. U Comments bych chtěl, aby se na každý článek vytvářely vlastní komentáře. V presenteru mám:

public function createComponentFbComments(){
		$com = new FbTools\Comments();
		$com->setAutoUrl(true);
		$com->setUrl("https://www.facebook.com/pages/Jádro-pudla/406878006014109");
		$com->setWidth(545);
		return $com;
	}

v latte pak jen

{control fbComments}

Forum mi vypisuje varovnou hlášku „The comments plugin requires an href parameter.“ ale nepřišel jsem na to, jaký href bych měl ještě vyplnit. Mohl byste mi prosím někdo poradit?

Díky

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-
  1. setAutoUrl() – to znamena ze se bere aktualni URL, takze tam setUrl uz nemusis pouzivat..
  2. Je mozny ze FB zmenil nejake parametry. Zkus mrknout jestli vysledny kod odpovida tomu co vygeneruje developers.facebook.com, jestli to neodpovida tak ja to opravim.

Editoval Felix (23. 9. 2012 14:14)

Jeriiii
Člen | 21
+
0
-

Asi nepoužívám dobře metodu setAutoUrl(). Tento kod

	public function createComponentFbComments(){
		$com = new FbTools\Comments();
		$com->setAutoUrl(true);
		$com->setWidth(545);
		return $com;
	}

totiž generuje

<div class="fb-comments" data-href="" data-num-posts="3" data-width="545"></div>
Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Jeriiii napsal(a):

Asi nepoužívám dobře metodu setAutoUrl(). Tento kod

	public function createComponentFbComments(){
		$com = new FbTools\Comments();
		$com->setAutoUrl(true);
		$com->setWidth(545);
		return $com;
	}

totiž generuje

<div class="fb-comments" data-href="" data-num-posts="3" data-width="545"></div>

Tedka uz by ti to melo fungovat. Zkus si stahnout posledni verzi.

talpa
Člen | 44
+
0
-

ahoj kdyz pouziju

public function createComponentFbComments(){
    $com = new FbTools\Comments();
    $com->setAutoUrl(true);
    $com->setWidth(545);
    return $com;
}

zuchne mi to v getUrl() na

$url = $this->context->httpRequest->url;

netusite proc?

Editoval talpa (20. 10. 2012 15:22)