Programování a degenerace mozku :->
- nanuqcz
- Člen | 822
Ahoj, už delší dobu se potýkám s takovým programátorským problémem :-)
Zjednodušeně řečeno, čím víc programuju, tím jsem víc „nekompatibilní“ s normálníma lidma. Už jsem se oprostil od toho, abych celé dny od rána do večera seděl nad kódem a bastlil. Každý den se snažím někam zajít, nebo při nejhorším aspoň pokecat s lidma po ICQ atd. Ale přesto, když se do něčeho nadchnu, nějak mi to potlačí společenskou část mozku a já pak nejsem schopný se s lidma normálně bavit. Prostě mě nenapadají témata a i když sedím s kámoškama v hospodě u piva, mám v hlavě jen „\Nette\Debug::dump, if Dibi::…, return class, …, 00101101, …“
Vždycky jsem si myslel, že to je normální, že to prostě musím přijmout a že se s tím nedá nic dělat, že je to jeden z údělů programátora. Pak jsem ale viděl videa s Davidem Grudlem, a tenhle skvělý programátor úplně nenuceně baví celé sály lidí spontánníma vtipama a historkama (bohužel se nemůžu zůčastnit osobně, z Ostravy to mám do Prahy daleko :-( ).
Takže se chci zeptat vás, ostatních Nettistů a programátorů, měli jste někdy stejný problém? Jak to řešíte? Pokud vůbec? :-)
- romiix.org
- Člen | 343
xxxObiWan napsal(a):
…
Takže se chci zeptat vás, ostatních Nettistů a programátorů, měli jste někdy stejný problém? Jak to řešíte? Pokud vůbec? :-)
Poznám, neriešim. Snažím sa vnímať ľudí okolo seba, ale niekedy je to fakt ťažké:)
Preto sa už teším na poslednú soboru [BA]. Tam tá degenerácia snáď nevadí :)
- Tharos
- Člen | 1030
HosipLan napsal(a):
Najdi si holku. To tě trochu rozptýlí :)
Mám ještě lepší tip, ožeň se a pořiď si dvojčátka. To Tě teprve dokonale rozptýlí! :D
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
HosipLan napsal(a):
Najdi si holku. To tě trochu rozptýlí :)
Nebo si jich najdi víc… Pak budeš mít opačné problémy… :-D
- srigi
- Nette Blogger | 558
@xxxObiWan Toto poznam dokonale .Mal som uz aj take,
ze som sa siel napit a pri prvom hlte my hlavou prebleskla myslienka
pridadil som vodu poharu
. Nemusis sa tym trapit, toto je obycajny
introvertizmus, da sa to prekonat napr. tak ze nejdes chlastat s kamosmi (ti su
vacsinou nekompatibilni) ale s inymi programatormi. Su na to vhodne vseliake
*Campy a pod.
Po case sa vytrenujes tak, ze si schopny posrandovat aj s luzou. Idealne je byt v kontakte s extrovertnym programatorom, dost toho takto pochytis.
BTW dojdi na #posobota do Brna.
Editoval srigi (18. 2. 2011 14:08)
- bojovyletoun
- Člen | 667
Taky mám jeden problém, spíš jde o degeneraci(únavu) celého těla. Nette jsem se naučil asi před půl rokem a Nyní v noci moc přemýšlím o aplikacích (třeba si vzpomenu na nějakou metodu, ta pak zavolá další metodu, atd.., někdy se třeba na nějakou nevzpomenu, nebo přemýšlím o třídách, které by byly užitečné pro další projekty) a asi mě to vyčerpává, že pak musím spát 11 hodin.
- sodae
- Nette Evangelist | 250
Měl jsem podobný problém, spíše stejný :] Je to spojené něco
s introvertismem. Ostatně od té doby co jsem přeskočil na „kolej“:
holky, chlast a přátelé už tohle moc nepociťuji, spíše pociťuji
degeneraci mozku a myšlenek (asi z chlastu :D)
BTW: jak se už zmínilo, asi pomůže: venkovní prostředá (gowalla, 4sq,
srazy), holky (kámošky, lepší kámošky, přítelkyně?) a alkohol (pivo,
pivo, pivo, panák, pivo, …).
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Marihuana působí na každého jinak… Někomu otevře pusu, někoho víc umlčí, ale jsou i jedinci (výjimky), které dokáže poslat na invalidní důchod (mně se tomu nechce věřit, ale tvrdí to kamarádka, zdravotní sestra, ale fakt tomu nevěřím…)
- potapnik
- Člen | 127
Definoval bych to takhle: tu a tam se vracim na plech domů, pivní odér v závěsu, čůrám v parku opíraje se o strom a napadne mě spásná myšlenka, kterou nenahradí ani 48 hodin u kompu. Takže to chce odstup, chlastat, žít a nesedět furt u kompu lidi. Dyť v hospodě je tak krásně!
- wodCZ
- Člen | 49
Mám něco podobného, jenže v noci. Nejsem schopen normálně usínat, spát ani probouzet se. Usínám, a myslím na část, kterou jsem právě dodělal a rozvíjím, co budu dělat dál. Spím a zdá se mi jak projekt dopadne a když vstávám, lítají mi hlavou podmínky a vše je takové programové, do sprchy se dopotácím s intervalem nebo nějakým algorytmem a po sprše už je to v pořádku. Nevidím v tom až takový problém, akorát jsem z toho trochu nevyspalý (jako bojovyletoun (#16) ) a potřebuji trochu fixnout podmínku vstávání, protože někdy argumenty prostě nestačí…
- nanuqcz
- Člen | 822
Není možné, že počítač, nebo monitor, vysílají nějaké mozku-škodlivé záření? :-) Zjistil jsem, že chuť bavit se s živýma lidma mi kazí sezení u PC obecně. Nemusím ani programovat, stačí nějakou dobu projíždět fóra, kreslit ve photoshopu apod. Jakmile jsem dva dny mimo PC, nepoznávám se, co se týče kontaktu s lidma ;-)
- wodCZ
- Člen | 49
xxxObiWan napsal(a):
…Zjistil jsem, že chuť bavit se s živýma lidma mi kazí sezení u PC obecně…
s mrtvýma jsi to nezkoušel?
Ale teď vážně. Je to možné, jako teď vyrobili ty pawr balans náramky co ti „přetaktujou tělo“. Možná
že i PC má takové vlastnosti. Možná by nebylo od věci projet antivirem
hloubkově celý počítač, jestli tam není něco jako I-doser virus…