Stránka Dokumentace
- Inza
- Člen | 330
Diskuse ke stránce Dokumentace
Tak tohleto se netýká přímo hlavní stránky, ale toho bočního panelu (nevím jak mám udělat diskusi) přímo k němu – byl bych to opravil, ale nevím ani jak jej změnit??
Každopádně byhc rychlý start přejmenoval na Začínáme, stejně jako je to na dashboardu;-) – té homepage dokumentace…
Dále když na ten odkaz Rychlý start najedu myší, objeví se mi Bublinka s nápisem Jak stáhnout Nette framework, což asi také není zcela správně…
Tak to pls někdo (asi David) fixněte nebo mi řekněte, jak to mohu udělat já;-) – nebo ideální případ by byl, aby to David fixnul a zároveň nám řekl, jak to můžeme do budoucna dělat i my;-)…
Tak, potom co se týče stránky samotné. – Moc děkuji za změny o kterých jsme mluvili na PS. Odvedli jste kus velmi dobré práce!
Mám jen pár otázek: To začínáme, to je nějaký jakoby seriál? – Co jsem pochopil, tak to na sebe navazuje, ne, Davide? Mám ohledně toho ještě takovou ideu…pak povím až pochopím co tím přesně David myslel… Nebo je to ten Quick Start – ten původní? Jsem teď trochu zmaten;-)…
- _Martin_
- Generous Backer | 679
Inza napsal(a):
Díky Romane, tak mám jeden návrh, co kdyby to boční menu reflektovalo ty položky na dashboardu? – jako že všechny? – v základním zanoření? Myslíte že je to dobrý nápad? IMHO ano…
Myslím, že nějaký soulad s nabídkou a dashboardem by měl být – aby to nemátlo uživatele.
- Inza
- Člen | 330
Takže, vážení přátelé.
Možná to mohlo vypadat že Inza zmizel za světa a dokumentační projekt „zamrzl“, ale není tomu tak. Je sice faktem že Inza skutečně zmizel ze světa a dokumentační projekt zamrzl, ale to byl dojem pouze dočasný, který byl způsoben tím, že Inza nastoupil do společnosti Clevis s.r.o., která byla také tak trochu zamrzlá a chvilku mu trvalo než se mu podařilo ji rozmrazit. – Což byl také btw důvod Inzovy nepřítomnosti na dvou přecházejících Posledních sobotách.
Nicméně operace rozmrazení Clevisu byla úspěšně dokončena a mám nyní opět čas na normální život. Letadlo jménem Clevis nabralo ze střemhlavého pádu směr vzhůru a NDP na tom bude stejně.
Tímto se vám všem omlouvám za svou předcházející neaktivitu, nepřítomnost na PS a i za to že to vypadalo jakoby se po mě slehla zem.
Již jsme provedl několik úprav, které jsem měl delší dobu v plánu. Detailně viz historie dokumentační wiki. Udělal jsem několik minor fixů, pozměnil homepage a napsal nový postík. Ještě není zcela done dopíši jej zítra.
Plán je nyní takovýto:
Od dnešního dne věnuji po zbytek prázdnin minimálně dvě hodinu času každý den na tvorbu dokumentace. Davide, ty jsi říkal že také na něčem pracuješ. Chci se tě tedy zeptat, co bys byl rád abych dělal já abychom to nějak sesynchronizovali.
Můj aktuální plán je tento:
Dopíši ten postík v QS tak, aby společně s Tím prvním o stáhnutí nette reflektoval první screencast. A i ty další postíky do QS bych psal tak, aby reflektovaly screencasty. Potom je tkaé třeba vymyslet co s tím původním QS…jeslti ho někde nechat jako tutoriál, nebo jak.
Také by mě zajímalo, jak je na tom Nettecast projekt. Tome?
Jinak potom bych se chtěl vrhnout na předělávání PRG – rozdělil bych ho do dvou částí: „Jak na to“ a „Jak to funguje“…
To jak na to by byla tkaová kuchařka a byly by tam informace typu jak co použít a jak co funguje – routování, autentifikace a autorizace atd…
V té druhé by potom byly popisy frameworku podle jeho částí.
Takový je můj plán.
A potřebuji tedy vědět tvůj názor Davide, případně pokud potřebuješ aby dělal něco jiného a tak..
Jinak supr práce s těmi automatickými obsahu a tak pánové;-)…
Jinak jsem pročetl fórum a máme tu několik věcí, které jsou důležité a jsou třeba dát do kuchařky…
Tak to je teďka asi vše, jdu si pročíst a zaspamovat zbytek fóra…
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Nevím jak ostatní, ale dost se v novém vzhledu ztrácím, ten minulý mi přišel rozumnější…možná síla zvyku, těžko říct. Některé „italic“ popisky u sekcí mi přijdou dost zbytečné a jen zabírající místo…třeba „Další“ a „Další zdroje informací…“, „Podpora“ atd. Ty popisky mi přijdou krapet rušivé a zbytečné. A hlavně, jsou docela velké, přesto šedivé a „přehlédnutelné“. Naopak některé odkazy dosti malinké…možná by to chtělo na hp napsat, aby si uživatel pořídil lupu :) (viz. třeba link Začínáme s Nette Framework na serveru Zdroják).
Mno nevim no…jestli je zrovna tento nový vzhled CESTOU :)
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Tak teď je to dobrej guláš… Nevím raději bych do toho teď nezasahoval přece jenom david Dokumentaci hodlá řešit celý srpen a nevíme jak to má vymyšlené…
OT: 2 Inza: ja už myslel že jsi umřel (vypařil se)…
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Teď je to trošku lepší, ale celkový dojem je furt stejný…dle mého bys to měl vrátit do původní podoby, ta byla vyhovující…toto je krok vedle, zdá se…
- Inza
- Člen | 330
vrtak-cz napsal(a):
Tak teď je to dobrej guláš… Nevím raději bych do toho teď nezasahoval přece jenom david Dokumentaci hodlá řešit celý srpen a nevíme jak to má vymyšlené…
Právě proto se ptám. Pokud bude žádoucí, abych to nechal na Davidovi NP. Proto se ptám.
Uznávám, že teďka na měsíc dokumentační projekt zamrzl – páč jsem na něj neměl čas. Ale ty předcházející dva měsíce jsem se snažil se všemi domluvit a jediné, co z toho vyplynulo bylo, že jsme se shodli na tom, že dokumentace nebude mít TDG část a na tom, že homepage bude mít dvousloupcový layout.
Na mé příspěvky typu: „Co mám jako první vyvíjet?“ jsem se nedočkal odpovědi – ani specifikace toho na čem mám pracovat a ani toho typu: „Na ničem nedělej, už je o to postaráno.“
Tak jsem začal něco dělat sám s tím že to nějak udělám a pak to uplácáme do finální podoby, protože takovýto přístup asi bude fungovat spíše než ten, co dva měsíce moc nefungoval.
Jinak ten obsah na té homepage vůbec být nemá, ale nevím jak se ho zbavit.
Jinak co se týče reverzování. Jestli se to moc nelíbí, tak to klidně vrátíme zpátky, jen potřebuju vědět, jak to udělat, páč úplně nevím jak na to…
Já sem si jen prostě říkal že když na to David nebude sám třeba to půjde rychleji a bude to dřív. Zda mu prostě nemohu nějak pomoci. Pokud nejlépe a nejvíce pomohu tak že nebudu nic dělat rád pomohu alespoň tímto způsobem.
Každopádně když by bylo třeba mám od včerejška dvě hodiny denně, které tomu mohu věnovat…
OT: 2 Inza: ja už myslel že jsi umřel (vypařil se)…
Já také a moc mě to trápilo, ale naštěstí se tak nestalo… – tedy doufám že naštěstí…
- jasir
- Člen | 746
Možná by nebylo od věci začíst pročištěním části fóra Dokumentace, která je nyní naprosto nepřehledná a přímo zanesená balastem, v kterém se nikdo nevyzná.
Inza se sice pokusil zavést nějaká pravidla, ale bylo jich tolik :), že je nikdo (včetně Inzy) nikdy nedodržoval. Skoro nejlepší by bylo začít znovu na čísté louce. Minimálně vyseparovat diskuze k jednotlivým komponentám do vlastní sekce.
a promazávat, promazávat, promazávat…
Editoval jasir (5. 8. 2009 15:26)
- PetrP
- Člen | 587
Inza napsal(a):
Ještě jedna prosba: Zkoukněte to po mě někdo pls a opravte případné chyby a tak…už je pozdě v noci a IMHO jich tam dost bude;-).. Jo a taky mi řekněte názor na novou homepage;-)…
Vyvaroval bych se „vtipným“ popiskům…
Jinak je fajn že jsi se objevil (toliko spamů nešlo přehlédnout ;])
Doufam že to tentokrát nedopadne jak posledně, že přes tuny informaci jak se to bude dělat, se nedostane k samotné realizaci.
A domluv se s davidem, ať neďěláte to samé.
- David Grudl
- Nette Core | 8218
Já měl od Poslední soboty dovolenou ;) Dnes se konečně dostávám k práci a musím si to nejprve sám nějak sesumírovat. Stay tuned
- Inza
- Člen | 330
David Grudl napsal(a):
Já měl od Poslední soboty dovolenou ;) Dnes se konečně dostávám k práci a musím si to nejprve sám nějak sesumírovat. Stay tuned
Oki zůstavám naladěn:-) – příští týden jedu na týdenní tábor, a budu offline, ale jinak jsem rdy – a na poslední sobotu snad dorazím – sice se ten den ráno vracíme z tábora, ale snad to nějak zvládnu:-).