Jake pouzivate IDE

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
jasir
Člen | 746
+
0
-

Inza napsal(a):

Takže, ohledně IDE mám pro vás zajímavou novinku – v Clevisu používáme naše Clever IDE (nadstavba nad Eclipse PDT 2.0). To nejzajímavější je, že toto IDE bude dostupné jako Open Eclipse modfikace i pro Vás. Kromě toho, že je to PHP IDE má Clever IDE výhodu v tom, že přímo integruje podporu Nette Frameworku a že jej obdržíte s předpřipravenými šablonami, templaty a mnoha dalšími věcmi. S uvolněním aktuálně čekáme na fixnutí několika věcí v Eclipse PDT, kvůli kterým je IDE v některých situacích Clever IDE nestabilní, ale již velmi brzy se dočkáte. Budete informováni;-) – stay tuned…

Pokud na to spěcháte hodně, máme Clevisí Twitter – @Clevisaci – informace se nikdy nešířily rychleji…

No, to je fakt super! Já se jen chci zeptat jak to vypadá s tim mega cool toolem. Sem už fakt zvědavej… ;-)

Ola
Člen | 385
+
0
-

Stejně jako romansklenar bych uvítal, kdyby ten Clever IDE vyšel pod Galileem .. 2.0 se mi hodně kouše (netbook), kdežto 2.1 běhá jako radioaktivní rybička (po tom, co si načte pár souborů)..

Jakub Šulák
Člen | 222
+
0
-

Nevíte náhodou někdo, jestli není nějaký plugin, případně zda to není ve verzi 6.7 Netbeansu, který by podporoval fluent syntax – myslím intelli-sense?

o5
Člen | 416
+
0
-

Inza napsal(a):

Takže, ohledně IDE mám pro vás zajímavou novinku – v Clevisu používáme naše Clever IDE (nadstavba nad Eclipse PDT 2.0). To nejzajímavější je, že toto IDE bude dostupné jako Open Eclipse modfikace i pro Vás. Kromě toho, že je to PHP IDE má Clever IDE výhodu v tom, že přímo integruje podporu Nette Frameworku a že jej obdržíte s předpřipravenými šablonami, templaty a mnoha dalšími věcmi. S uvolněním aktuálně čekáme na fixnutí několika věcí v Eclipse PDT, kvůli kterým je IDE v některých situacích Clever IDE nestabilní, ale již velmi brzy se dočkáte. Budete informováni;-) – stay tuned…

Pokud na to spěcháte hodně, máme Clevisí Twitter – @Clevisaci – informace se nikdy nešířily rychleji…

A nahodou podporu pro jQuery tam dat nechcete? On totiz na netu existuje jeden projekt, kterej je uz mrtvej a v novych PDT nejede :( (nebo nekdo nasel nejaky fungujici, romane, honzo?). Mam rad doplnovani a Aptanu nebo Netbeansi kvuli tomu zapinat nechci (ted to ale tak delam :D )

LM
Člen | 206
+
0
-

btw. Zend uvolnil Zend Studio 7 Beta – má podporu pro php5.3.

Ola
Člen | 385
+
0
-

Tak Eclipse PDT 2.1 je uvolněno, také má podporu PHP 5.3

Inza: Vyzkoušej prosím, jestli v tom PDT 2.1 jsou stále ty chybky.. díky

cuga
Člen | 210
+
0
-

Jak je na tom to vase zazracne PDT??? Celkem bych si chtel ozkouset tu podporu sablon…

na1k
Člen | 288
+
0
-

Zkouším Aptanu a jeví se použitelně :)

Jenom ji nějak neumím přinutit prolézt všechny soubory v projektu a napovídat podle nich. (Používám RobotLoader.) Můžete mi někdo prosím poradit? Chlapík ve videotutoriálu měnil něco v nastavení, ale to mi nějak nepomohlo…

Jod
Člen | 701
+
0
-

Ja som doma tiež prešiel na NetBeans, skúšal som minule Aptanu aj PDT, ale len som z toho zblbol a nelúbilo sa mi to. A potom čo som updatol NB, či javu, teraz neviem, sa zmenil design, kôli ktorému som ho nepoužíval na OS X, lebo to vyzeralo fakt ako fazule xD .
Môžem odporučit, dopĺňanie je super (aj sql), debug tiež, okrem toho, že má na linuxe jeden hnusný bug a je javovský pomalý chruňo mu nieje čo vytknúť.

sorm
Člen | 8
+
0
-

Tak jsem asi první, kdo používá TextMate, ale mne to naprosto vyhovuje, i když není teda free :)

Jod
Člen | 701
+
0
-

Ja som ho prestal nedávno používať. Veľa editorov a IDE hravo strčí do vrecka, ale bohužiaľ mám zakúpené espresso, ktoré je optimalizované na webDev :)
Trošku sa s ním treba, ale naučiť, žejo. Inak keby niekto napchal nette api do texmate bundle, nebol by som proti (ja to neviem, ani som neskúmal) =)))

tr.
Člen | 79
+
0
-

Netbeans, pisu v nem soucasne i Javu. Eclipse (easy eclipse) jsem pouzival asi 3 roky a nejak mi dosla trpelivost, stal jsem mel pocit ze se to stale nekde a nejak rozpada.

Netbeans jsou fajn, maji par veci divne, ale da se zvyknout.

  • Ne uplne dotazene FTP
  • Podivne Inkremetalni hledani
  • Trochu moc klikani kdyz chces novy soubor do projektu
  • Malo funkci nad Project exporerem (chybi treba CTRL-C a V)
  • Nektere veci v editoru se take chovaji malinko zvlastne

Stejne si myslim ze je to hodne dobre IDE

iskuda
Člen | 5
+
0
-

timbulko napsal(a):

Nevedel by mi niekto poradiť ako sa dá v NetBeans nastaviť, aby namiesto medzier dával tabulátory?

Nástroje → Předvolby → Editor → Formatting → Expand tabs to spaces

Jod
Člen | 701
+
0
-

tr. súhlasím s tebou. To ftp mi ale funguje v celkom pohode :) . Len tá … Thread.sleep(1 000 000) … JAVA!

cuga
Člen | 210
+
0
-

mi u netBeansu hlavne pije krev, ze kdyz prekopiruju neco co ma jine kodovani nez utf-8, napr. cp-1250, tak tomu hned prizpusobi cely dokument, nez aby prizpusobil vkladany text dokumentu.

resili ste to nekdo???

slapo
Člen | 22
+
0
-

NetBeans 6.7 (+Subversion), s upravenou konfiguráciou v {inštalačný adresár NetBeans}/etc/netbeans.conf je o trocha svižnejší.

Moja úprava:

netbeans_default_options="-J-client -J-Xss2m -J-Xms32m -J-XX:PermSize=64m -J-XX:MaxPermSize=256m -J-Xmx512m -J-Xverify:none -J-Dapple.laf.useScreenMenuBar=true -J-Dsun.java2d.noddraw=true -J-XX:ParallelGCThreads=2 -J-XX:+UseConcMarkSweepGC -J-XX:+UseParNewGC -J-XX:+UseTLAB -J-XX:+UseThreadPriorities -J-XX:+UseBiasedLocking -J-XX:SurvivorRatio=8 -J-XX:TargetSurvivorRatio=90 -J-XX:MaxTenuringThreshold=15  -J-XX:CompileThreshold=10000 -J-XX:+AggressiveOpts -J-Djava.net.preferIPv4Stack=true -J-XX:+CMSClassUnloadingEnabled -J-XX:+CMSPermGenSweepingEnabled"

Ostatné som nemenil, nebolo treba.

Roman Ožana
Člen | 52
+
0
-

NetBeans 6.7 a Scite :)

jarks
Člen | 94
+
0
-

NetBeans 6.7 + jEdit na Linuxu i windowsech.

Jediné, co mi vadí je, že se mi v NetBeans nedaří rozchodit podporu pro zvýrazňování .phtml šablon. Přiinstaloval jsem plugin Smarty Editor, ale nedokážu ho přimět ke spolupráci. Dokonce jsem kvůli tomu vyzkoušel Aptanu, která s tím nemá žádný probém, ale bohužel mi nevyhovuje v jiných směrech.

Snad pomůže přidat hlas.

Editoval jarks (4. 8. 2009 16:17)

crempa
Člen | 198
+
0
-

Zda se, ze se nam profiluje zajimavy editor jehoz tvurci maji nette v oblibe… ;)

ic
Člen | 430
+
0
-

crempa napsal(a):

Zda se, ze se nam profiluje zajimavy editor jehoz tvurci maji nette v oblibe… ;)

No tohle… ‚We became big fans of Nette‘ a to ani nejsou češi… jejich editor jdu hned prozkoumat.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

ic napsal(a):

… a to ani nejsou češi…

Ale jsou :)

ic
Člen | 430
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

ic napsal(a):

… a to ani nejsou češi…

Ale jsou :)

jo máš pravdu… už jsem to nainstaloval… zkoumám zkoumám a taky jsem na to zrovna přišel XD

Cifro
Člen | 245
+
0
-

Slováci sú. A jeden z nich je autorom fshl syntax farbičkovača, ktorý sa využíva spolu s Texy.
Tento text sa mi páčil :D
http://martincohen.info/…google-code/
Ó veľký :-)))

Intype je v alpha verzii veeeeľmi dlho už. Ale chlapci, zdá sa, že finišujú s nim.

Edit: pre úplnosť, nebude to plnohodnotné IDE, ale niečo také ako TextMate pre Windows, i keď tvorcovia to k TextMate neprirovnávajú.

Editoval Cifro (24. 8. 2009 22:25)

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Ale nebude free :(

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Nevíte někdo jak je to v NetBeansech s tím generováním getteru a setteru pro proměnnou? Vždycky jsem to viděl jen na obrázku a v programu nikdy. Nefunguje to nakonec třeba jen v Javě?

gawan
Člen | 110
+
0
-

Samozrejme funguje to aj v PHP.
http://blogs.sun.com/…_and_setters
http://blogs.sun.com/…ers_improved

Editoval gawan (3. 9. 2009 22:32)

crempa
Člen | 198
+
0
-

Doporucite nekdo nejake placene IDE ? Netbeans uz me lezou na nervy, ta hromada chybek a nedodelku me zacina stvat primo exponencionalne :-)

pozadavky:

  • zvyraznovani smarty (tj. i nette) sablon
  • doplnovani kodu na zaklade objektoveho modelu (vcetne podpory fluentu)
  • RYCHLE tzn. nativni aplikace v cecku ci deflach, zadny javy .nety apod.
  • pro windows
  • komplet podpora doplnovani nejen pro PHP ale i JS a HTML a CSS az na uroven napovedy v inline stylech treba
  • code folding apod. uz povazuju vsude za samozrejmost

Cenu neresim, potrebuju delat a ne co hodinu restartovat nenazrany IDE…

Diky za tip, myslim ze nebudu sam komu se to bude treba i v budoucnu hodit

hurvajs
Člen | 86
+
0
-

V minulosti jsem zkousel snad vsechny IDE a dosel jsem k nazoru, ze nejlepsi (alespon pro mne) je ZendStudio. Vsechno ostatni jsou jen atrapy na IDE… :-D (ale je jasne, ze ne tu ukamenujete). Bohuzel to ma jednu neduh, je docela „hezky“ placene. ZendStudio je sice zalozeno na Eclipce, ktere moc nemusim, ale Zend ma plno featur, ktere hodne usnadni programovani. Z toho co jsi vyjmenoval ma vse az na zvyraznovani Smarty/Nette – ale to docela pochybuji, ze by nejake IDE umelo Nette template. Nicmene, nic nebrani tomu, si napsat vlastni plugin… ;-)

jasir
Člen | 746
+
0
-

PhpEd je dost dobrý

  • vynikající debugger (watches, conditional break points), rychlý
  • vynikající napovídání kódu
  • snippety, templates
  • podpora javascriptu, folding,…
  • menší podpora rozšiřování, ale lepší se to (dá se to, můžeš spustit třeba php script a tím něco udělat s kódem) – já si takhle přidal podporu pro phpunit, git, svn, phpdoc, code sniffer, zendanalyzer apod.) . Ale stojí to čas, tak jak to mám je po dlouhé době používání
  • rychlost super (v porovnání s JAVA výtvory)
  • a pokud vím, používá ho David ;-) (dobrej argument, ne?)

Co se týče šablon – smarty umí, Nette ne a přizpůsobovat se to úplně nedá. Čili něco zvýrazní, něco ne. Plugin si na rozdíl od Zendu nenapíšeš.

www.nusphere.com

Editoval jasir (4. 9. 2009 9:36)

Tomik
Nette Evangelist | 485
+
0
-

jasir napsal(a):

PhpEd je dost dobrý

  • menší podpora rozšiřování, ale lepší se to (dá se to, můžeš spustit třeba php script a tím něco udělat s kódem) – já si takhle přidal podporu pro phpunit, git, svn, phpdoc, code sniffer, zendanalyzer apod.) . Ale stojí to čas, tak jak to mám je po dlouhé době používání

PHPEd taky používám. Je vážně dost dobrý! Mohl bych Tě poprosit o zveřejnění těch rozšíření? Docela by se mi hodila. ;) Díky.

jasir
Člen | 746
+
0
-

Pokusím se to dát nějak dohromady…

crempa
Člen | 198
+
0
-

Taky se primlouvam, prave se rozkoukavam v trial verzi… :-)

Ps: jde tam nekde zapnout vizualni spojovani parovych znacek (nejspise hlavne zavorek)? Myslim tim takove ty carkovane spoje zname treba z notepad++

jasir
Člen | 746
+
0
-

crempa napsal(a):

Ps: jde tam nekde zapnout vizualni spojovani parovych znacek (nejspise hlavne zavorek)? Myslim tim takove ty carkovane spoje zname treba z notepad++

Bohužel…

kravčo
Člen | 721
+
0
-

jasir napsal(a):

crempa napsal(a):

Ps: jde tam nekde zapnout vizualni spojovani parovych znacek (nejspise hlavne zavorek)? Myslim tim takove ty carkovane spoje zname treba z notepad++

Bohužel…

nj, v tomto má scintilla navrch :)

jasir
Člen | 746
+
0
-

kravčo napsal(a):

jasir napsal(a):

crempa napsal(a):

Ps: jde tam nekde zapnout vizualni spojovani parovych znacek (nejspise hlavne zavorek)? Myslim tim takove ty carkovane spoje zname treba z notepad++

Bohužel…

nj, v tomto má scintilla navrch :)

Nojo, všechno má svoje mouchy. PhpEd rozhodně také …a spoustu. Ale například to napovídání kódu je uděláno VELMI dobře. To zase Scitte asi neumí, nebo ano? A to je pro mě důležitější než čárečky spojující párové značky. I když by to bylo příjemné.

hurvajs
Člen | 86
+
0
-

Nojo, všechno má svoje mouchy. PhpEd rozhodně také …a spoustu. Ale například to napovídání kódu je uděláno VELMI dobře. To zase Scitte asi neumí, nebo ano? A to je pro mě důležitější než čárečky spojující párové značky. I když by to bylo příjemné.

No, ono to spise bude tim, ze kazdy ma jine pozadavky. Ja treba pozaduji:

  • kvalitni debugger,
  • code completition,
  • syntax coloring,
  • source control,
  • remote pripojeni,
  • port pro 64bit Linux
  • a mnoho dalsich…
DocX
Člen | 154
+
0
-

Dlouho jsem používal Eclipse + PDT. Teď už chvíli píši v night buildech NetBeans. Obě IDE nejsou příliš stabilní ani bohaté na „výbavu“, i když NetBeans je na tom (přes to, že je v PHP relativně nováček) lépe.

Po tom, co se tu vyhlašuje skvělost PHPed, jsem ho stáhl a nainstaloval. Jenže také neumí to, co momentálně potřebuji nejvíc. A to podporu PHP5.3 s namespaces. Hlavně code completion a debug.

Znáte nějaký editor, který dnes umí 100% code completion a debug v PHP5.3?

Já jsem žádný zatím nenašel :(. Zatím je tedy pro mě nejlepší NetBeans v development verzi.

Dj_Oggy
Člen | 67
+
0
-

Prosel jsem taky docela velkou spoustu IDE pro php a nyni mi nejvice vyhovuje ZendStudio. Dale mam jeste Aptana studio, ale s nim jsem jeste moc nedelal. Oba jsou prakticky nadstavba na Eclipse, takze to vyjde temer nastejno. Ale vadi mi ta javovska pomalost a docela spatna Intellisense :/, ale asi je nejlepsi z tech, co jsem zkousel. PHPed jsem taky zkousel, ale nefungoval mi tam poradne debug, tak jsem zkousel dale.

Nemuzu si pomoct, ale porad povazuju nejlepsi pro PHP plugin do Visual Studia VS.php, ktery je ovsem placeny, ale vyuziva silu VSka a spolu Visual Assistem tvori nejmocnejsi nastroj na PHP, ktery jsem zatim videl. Nova verze ma i docela zajimave vychytavky. Vic zde

Editoval Dj_Oggy (7. 9. 2009 21:27)

mkoubik
Člen | 728
+
0
-

Honza M. napsal(a):

Nevíte někdo jak je to v NetBeansech s tím generováním getteru a setteru pro proměnnou? Vždycky jsem to viděl jen na obrázku a v programu nikdy. Nefunguje to nakonec třeba jen v Javě?

Funguje to urřitě i pro PHP. Skus si napsat třídu s nějakým private atributem a zmáčkni Alt-Insert.

grogy
Člen | 147
+
0
-

Ano, funguje – šikovné.

hurvajs
Člen | 86
+
0
-

DocX napsal(a):
Znáte nějaký editor, který dnes umí 100% code completion a debug v PHP5.3?

Vsadil bych na nove ZendStudio v7. Podporure na namespace, takze by tipoval, ze bude umet i code completion v PHP 5.3. Sice ho pouzivam, ale PHP mam jen 5.2.10-pl1-gentoo

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

DocX napsal(a):

Znáte nějaký editor, který dnes umí 100% code completion a debug v PHP5.3?

Znáš nějaké editor, který umí 100% code completion a debug v PHP 5.2? Rád bych ho začal používat.

jasir
Člen | 746
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

DocX napsal(a):

Znáte nějaký editor, který dnes umí 100% code completion a debug v PHP5.3?

Znáš nějaké editor, který umí 100% code completion a debug v PHP 5.2? Rád bych ho začal používat.

Nechci se vnucovat s tím PhpED-em, ale v tomhle vyniká.

hurvajs
Člen | 86
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

DocX napsal(a):

Znáte nějaký editor, který dnes umí 100% code completion a debug v PHP5.3?

Znáš nějaké editor, který umí 100% code completion a debug v PHP 5.2? Rád bych ho začal používat.

Samozrejme, ze znam. ZendStudio. Pouzivam ho pres 5 let a nikdy jsem nenasel nic lepsiho, co by melo minimalne podobny komfort…

Ola
Člen | 385
+
0
-

Ad. Zend Studio: http://blog.romansklenar.cz/…ns-a-phpedu/ – sám jsem ho v podstatě používal (resp. PDT – mělo by to bejt to samý) – ale přestal jsem – přešel jsem na PHPEd (cca před měsícem) – a nemůžu si vůbec stěžovat. Získal jsem především ukrutnou rychlost a super našeptávání – viz srovnání v odkazu, dále Smarty zvýrazňování a toho kroku vůbec nelituju.

hurvajs
Člen | 86
+
0
-

Ola napsal(a):

Ad. Zend Studio: http://blog.romansklenar.cz/…ns-a-phpedu/ – sám jsem ho v podstatě používal (resp. PDT – mělo by to bejt to samý) – ale přestal jsem – přešel jsem na PHPEd (cca před měsícem) – a nemůžu si vůbec stěžovat. Získal jsem především ukrutnou rychlost a super našeptávání – viz srovnání v odkazu, dále Smarty zvýrazňování a toho kroku vůbec nelituju.

Nikomu take ZendStudio nenutim. Me vyhovuje, nekomu ne. S tim se neda nic delat. Za celou dobu co ho pouzivam, jsem nemel problem s tim, ze by mi neco neslo, nefingovalo naseptavani nebo bylo neskutecne pomale. Jestli mi to nekde neslo, tak to byl Eclipse, NetBeans. PhpEd jsem zkousel uz davno a nevim jak je na tom ted. Bohuzel mi nikdo z tezi vysvedli, ze existuje lepsi debugger nez od Zendu. A ono to neni jen o debuggeru, ikdyz je to mocny nastroj. Proste jsem u jinych IDE nevidel tolik moznosti jako u ZendStudia. A hlavne, pro mne dulezite, nativne podporuje ZF a Lunix. Nejsem crazy, abych programoval a pouzival Win… :-D

na1k
Člen | 288
+
0
-

Nemáte někdo zkušenosti s PHP nádstavbou Visual Studia? Konkrétně VS.Php

Jde mi hlavně o rychlost a o podporu napovídání

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Nevíte někdo jak v PHPEDu nastavit komentáře aby před hvězdičkou byla mezera? Teď to dělá takto:

/**
* Comment
*/
public function foo()
{ }

ale já chci aby to bylo takhle

/**
 * Comment
 */
public function foo()
{ }
LM
Člen | 206
+
0
-

Je to v nastavení → Code insight → Settings → Extra indent for xDoc (je to ale až v novějších verzích).

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Thx mám 5.9(5916) takže to tam je…