Nette ve srovnání frameworku

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Twista
Člen | 48
+
0
-

Zdravím, poslední dobou sleduji Phlacon PHP framework,
jelikož je tam sekce pro srovnání frameworků (na jednoduché Hello world aplikaci) – napsal jsem ji a poslal.

Po té co se vyhodnotily výsledky, tak Nette nedopadlo moc dobře a to hlavně proto že si alokuje nemalé množství paměti. Tady je samotný test

tady Pull Request

bylo by fajn kdyby se někdo mrknul jestli jsem tam nenapsal nějakou botu :)

a ještě za zmínku stojí vyhazování chyb při ab testu pokud je development mód

Editoval Twista (21. 9. 2012 8:02)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

tady to mas https://github.com/…h/tree/nette pripadne „rychlesi“ https://github.com/…oRobotLoader

EDIT: jedním z hlavních problémů bude že benchmark zřejmě nepočítá s tím že první požadavek generuje cache…

EDIT2: jestli tak si to k sobě mergni a pošli pull… já na to teď nemám čas…

Ot@s
Backer | 476
+
0
-

Škoda, možná bych tu ukázku řešil přes MicroPresenter. Když se podívám do ukázek ostatních fw, tak se tam taky snaží o minimalizaci „zbytečného“ kódu. Takto to není moc obejtkivní…

Twista
Člen | 48
+
0
-

Ot@s napsal(a):

Posli pull request :)

Editoval Twista (21. 9. 2012 9:44)

Ot@s
Backer | 476
+
0
-

Twista napsal(a):

Ot@s napsal(a):

Posli pull request :)

Tys to zacal, tak to dotahni :-) Inspirace zde: https://github.com/…r/Micro-blog (zrusit service na nette/database, minimalizovat TemplateRouter a pouzit jen @layout.latte)

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

Challenge Accepted

I've removed all the unnecessary stuff like robot loader, configuration, error pages, .htaccess files…

Result?

Request time: ~ 5 ms
Memory usage: ~ 3 MB

Editoval pekelnik (22. 9. 2012 13:45)

Caine
Člen | 216
+
0
-

Mno ja nevim, ale podle toho, co jsem videl v tech tutorial aplikacich, mi prijde, ze to toho zas tak moc neumi, a tak je jasny, ze kdyz to nic moc neumi, tak to nebude tak narocny:)

jtousek
Člen | 951
+
0
-

Ten test používá minified verzi Nette nebo normální verzi? Bylo by vhodné aby se testovala každá zvlášť – minified verze by měla být rychlejší, ale spotřebuje mnohem více paměti.

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

je tam pouzita minifikovana verze a spotreba pameti je kolem 3 MB…

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

aplikaci jsem jeste upravil, viz https://github.com/…044b1db1686b

arron
Člen | 464
+
0
-

To jsem zvědavý, za jak dlouho se to projeví ve výsledcích :-) Já tam totiž vidím pořád to samé…

!Lukas7
Člen | 4
+
0
-

Hm, zajímavé srovnání :)

Ascaria
Člen | 187
+
0
-

Já nevím, mě tyhle srovnání přijdou, jako srovnávat například Fabii s Porsche 911 a brát ohled pouze na maximální rychlost a zrychlení… Ale kdo z vás by na běžný provoz používal závodní auto a kdo pohodlný?

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

@Ascaria rozhodne zajimavy uhel pohledu… vtip je ale v tom ze z Nette by mela jit postavit obe auta a nikoliv pouze ta fabie ;)

Ot@s
Backer | 476
+
0
-

arron napsal(a):

To jsem zvědavý, za jak dlouho se to projeví ve výsledcích :-) Já tam totiž vidím pořád to samé…

Avizoval/urgoval někdo vůbec ty změny? Pekelníku…

Ascaria
Člen | 187
+
0
-

@pekelnik Myslím, že nelze frameworky porovnávat jednoduchým benchmarkováním hello worldu a dělat závěry… Takový výsledek nám jen řekne, který fw bude nejlepší na vypsání dvou slov.

Pokud bych skutečně potřeboval udělat web „Hello World!“, nepoužiju framework, protože je na to zbytečný a tudíž je nesmyslné vůbec takový benchmark dělat.

Pokud chce někdo udělat objektivní benchmark, ať ho udělá na reálných situacích a „replikách“ reálných webů. Například Crysis taky nemá benchmark „Hello World!“, ale let nad krajinou použitou ve hře.

Twista
Člen | 48
+
0
-

pak je problem nekdo kdo by napsal pro kazdy framework relevantni test/app

ber to spis jako moznost zviditelneni nette :)

Ascaria
Člen | 187
+
0
-

@Twista Jestli to zviditelní Nette u nějakých managerů, kteří bez kvalifikace určují, které nástroje se použijí pro vývoj, tak to bude jedině dobře :) Akorád na ty nové inject* metody si nějak nemůžu zvyknout a nejdou mi do hlavy. :)