PhpStorm a Nette ako začať?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
MartinitCZ
Člen | 580
+
0
-

Nevíte, jak v phpstormu fixnout tento neduh?:

Mám tuto strukturu (vše „od-tab-ováno“):

<table>
		<thead>
			<tr>
				<td></td>
				<td></td>
			</tr>
		</thead>
	</table>

Danou tabulku si vyberu, sticknu CTRL+C, o kus dál stisknu CRTL+V a udělá to toto:

<table>
	<thead>
	<tr>
		<td></td>
		<td></td>
	</tr>
	</thead>
</table>

Některé ty mezery úplně zmizí :/

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-
  1. Použít Paste Simple (Ctrl + Alt + Shift + V)
  2. Nastavit si správně coding style pro HTML
MartinitCZ
Člen | 580
+
0
-

@Jan Tvrdík: Díky za zkratku, ikdyž je opravdu skoro nemožné ji použít, stisknout tu kombinaci.
Jinak vyřešil jsem to pomocí změny … Settings > Editor > Smart keys > Reformat on Paste > NONE

A funguje klasické CTRL+C, CTRL+V.

Editoval martinit (30. 5. 2014 17:26)

Re4DeR
Člen | 71
+
0
-

to sekání mi dělá taky :(

joseff
Člen | 233
+
0
-

Mě to taky zamrzá, hlavně u return a parent, popřípadě dump. Takže asi nejpužívanějí příkazy. V tom se fakt nedá pracovat… Přijde mi ale divné, že to neřeší, dyt se to musí stávat asi každému ne? Pracuji na Win7, v práci na Win8 a někdy na Ubuntu a na všech třech OS se to seká naprosto stejně :-(

pawouk
Člen | 172
+
0
-

Ahoj, také jsem utekl od PHPStormu kvůli neustálému zamrzání, upřímně nechápu jak s tím někdo může pracovat. Nezkoušel někdo PhpStorm 8? Pokud by to vyřešili asi bych přemýšlel o návratu :-)

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

@pawouk PhpStorm 8 mě funguje naprosto v pohodě – žádné zamrzání.

Pavel Macháň
Člen | 282
+
0
-

pawouk napsal(a):

Ahoj, také jsem utekl od PHPStormu kvůli neustálému zamrzání, upřímně nechápu jak s tím někdo může pracovat. Nezkoušel někdo PhpStorm 8? Pokud by to vyřešili asi bych přemýšlel o návratu :-)

Jedu hodně dlouho na EAP8 (7čku mám koupenou… respektive na 8 už licence nevyšla… ale plánuju prodloužit licenci) a nic mě nezamrzá.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Občas zamrzal ale bylo to způsobeno Adminerem stačí říct PHPStormu aby si ho nevšímal a vše šlape jak po drátkách.

castamir
Člen | 629
+
0
-

Potvrzuju, že na verzi 8 mi zatím nic nezamrzlo. =)

llook
Člen | 407
+
+3
-

Mě zamrzal na Linuxu, dokud jsem nepřišel na to, že mám příliš malý limit Inotify: http://confluence.jetbrains.com/…atches+Limit

Na Windows může brzdit nějaký anti-malware software, který skenuje každý nový a změněný soubor. Storma si jich pro sebe nevytváří úplně málo.

A potom to zmíněné excludování složek a souborů (typicky cache a log, ale obecně cokoli, co nechceš mít napovídané). Narozdíl od sedmičky jsou v osmičce excludované soubory konečně dostupné v project window, jenom jsou barevně odlišené a neindexují se.

joseff
Člen | 233
+
0
-

Mě teda 8 zamrzá úplně stejně jako 7. Už jsem zkusil úplně všechno a nic nezabíra. Adminer v projektu nemám. temp i cahce jsou excludnuté, mám čisté windows7 a zamrá, zkoušel jsem to i na Ubutnu a zamrzá úplně stejně, zkoušel jsem to v práci na win8 a zamrazá také. Fakt netuším čím to je, ale zamrzá to všude.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

@joseff: jak již zmínil @llook , tak bych chybu hledal v software třetích stran (antivitr apod.) – já používám PHPStorm již třetím rokem a jediné zamrzání jsem dříve pozoroval při otevírání projektů, kdy se mi načítal strom struktury disků a složek (ale to vím zcela jistě, že bylo způsobeno jedním z disků, který chvíli potom odešel a od té doby žádné záseky).
Dříve jsem jel na Win7 a PHPStorm 7 a teď 3tím měsícem na Win 8.1 s PHPStorm 8 a úplně bez problémů – PHPStorm mi naběhne za cca 3–4 vteřiny vč. načteného projektu a během práce jsem taky nic nevypozoroval.

joseff
Člen | 233
+
0
-

No jo, chapu že mi asi neporadíte když vám to funguje, ale jsem z toho už zoufalý fakt. Fakta:
PC: Lenovo Core i7 + 16GB RAM + 500GB SSD HDD
čistě nainstalovýn Windows 7 s jedinným softwarem Phpstorm → zamrzá
poté přeinstalované na ubuntu → zamrzá
Chyba tedy v softwaru 3tích stran asi být nemůže (nic společného tam prostě není), tak jsem to zkoušel na úplně jiném PC s win7 → zamrzá.

Vypadá to tedy na nějaké moje nastavení v PHPStormu, možná plugin pro neon? Tak jsem ho odstranil, nepomohlo a zamrzá stále. Excludunl jsem temp, log a adminer jsem smazal. Napadá někoho něco nebo si na mě prostě ten strom zasedl?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

@joseff jak a kde a jak casto zamrza? mne se par mesicu zpet stavalo, ze obcas zamrznul pri psani nejakych specifickych klicovych slov (myslim, ze „self“ nebo neco obdobnyho), ale v poslednich tydnech bezi svizne bez zamrznuti..

Editoval matej21 (23. 10. 2014 15:34)

iguana007
Člen | 970
+
+1
-

@joseff já bych spíše zkusil přímo intellij support: https://intellij-support.jetbrains.com/home tady už asi moc nepochodíš, když to všem funguje …

joseff
Člen | 233
+
+2
-

@matej21 Zamrzá v základních příkazech jako je return, self nebo dump. Většinou zamrzne po druhém písmenu a rozjede se tak za 10 –12 vteřin.

Woodfish
Člen | 5
+
+2
-

Jenom pro ty, komu nefunguje Pravý Alt, tak jsem přihazuji návod, kde jsem našel jak to vyřešit.

Funguje i na PHPStorm 8

http://blog.pavlicek.cz/…tellij-idea/

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

Škoda, že jsem to nevěděl dříve. Já si přenastavoval (resp. odstraňoval) klávesové zkratky.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Aké máte skúsenosti s ftp deploymentom hlavne v porovnaní s https://github.com/…p-deployment ?
Netrvá to v PhpStorme nejako nepomerne dlhšie? Overwrite up-to-date files mám vypnuté.

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Ano trvá, Davídek to má mnohem vychytanější, ale ve stormu je konzole skrz kterou to jde spouštět.

chikeet
Člen | 160
+
0
-

Můžete mě prosím někdo nakopnout, jak nastavit barvy fontu v neonu? Používám neon plugin od juzny a v defaultním nastavení se to v kombinaci s barevným schématem, které mám nastaveno, moc nedá číst. Případně mě odkažte od patřičných mezí, pokud se ptám na špatném místě.

Editoval chikeet (23. 3. 2015 18:22)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

@chikeet Colors & Fonts > Neon :)

chikeet
Člen | 160
+
0
-

@DavidMatějka Díky moc, ve Fonts & Colors jsem to hledala, ale z nějakého důvodu tam neon při hledání přes Ctr + I na „font color“ nebyl. Na vyhledání přes „colors“ už v pohodě.
Předpokládám, že je to tím, že jsem za ty tři dny ještě úplně nepobrala logiku fungování PhpStormu, takže snad už tady nebudu muset víckrát spamovat kvůli takovým blbostem :-)

Editoval chikeet (23. 3. 2015 18:47)

chikeet
Člen | 160
+
0
-

Nevíte někdo, jestli existuje nějaký způsob, jak PhpStorm přimět k napovídání u extensionMethods přidaných k potomkům Nette\Object?

vvoody
Člen | 910
+
0
-
/*
 * @method ...
 */
class MyClass ...

http://manual.phpdoc.org/…hod.pkg.html

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
-2
-

@chikeet Můžeš napsat plugin pro PhpStorm.

chikeet
Člen | 160
+
0
-

vvoody napsal(a):

/*
 * @method ...
 */
class MyClass ...

http://manual.phpdoc.org/…hod.pkg.html

Díky, o anotaci @method vím, šlo mi o třídy tahané přes Composer (Nette etc.). Ale měla jsem to napsat rovnou, za to se omlouvám.

@JanTvrdík: možná časem, až budu mít líp zvládnutý vlastní time management :-)

Editoval chikeet (23. 4. 2015 22:37)

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Tak pokud složku vendor máš přidanou do projektu tak ti to bude napovídat naprosto normálně.

Oli
Člen | 1215
+
0
-

Měl bych 2 dotazy:

1. Umí neon extension od Juzny autocomplete? Z Netbeansů jsem zvyklej, že mě to tam napovídá stejně jako např u @var.
  2. Jde nějak nastavit aby se nepoužíval u @var class import? Jestli jsem neměl něco blbě nastaveno, tak pak nefunguje @autowire. A ručně to vykopírovávat z use je docela vopruz.

Díky

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

@Oli

1. ano, neon extension napovida tridy
  2. autowire i inject umeji pracovat s use. afaik, auto-import jde bud vypnout uplne, nebo vubec.
vvoody
Člen | 910
+
0
-

1. mne nenapovedá interface, je na to nejaká finta/nastavenie?

David Matějka
Moderator | 6445
+
+9
-

@vvoody je to jiz opraveny, bohuzel, zatim nikdo nevydal novou verzi. Asi napisu juznovi a budu se o to starat :)

Quinix
Člen | 108
+
0
-

@Oli Jde nastavit aby se v phpDoc používalo vždy celé jmeno třídy včetně namespace. Je to někde v nastavení coding style. A je to občas buggy :-)

duskohu
Člen | 778
+
0
-

Caute, asi sa to tu velmi nehodi, ale dost dlho som hladal na nette a toto je uz asi posledna zufala snaha :-)
Riesil niekto export code formatting z NetBeans do PhpStorm? (code style). Ani za svet neviem zistit ako by sa to dalo. Za radu vopred dakujem.

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

@duskohu a nebude rychlejší si to přepsat znova? Já když jsem si to ze začátku procházel tak mi to trvalo asi 30 minut a to jsem to studoval celkem důkladně :)

Oli
Člen | 1215
+
0
-

Nechce se mi stahovat a instalovat Intellij IDEA abych si udělal build. Nemá někdo jar neon pluginu? Už mě totiž nebaví psát celej namespace… :-) Snad to v poslední verzi půjde. V té verzi 0.2, která je oficiálně na webu mě to totiž nenapovídá vůbec.

Btw. jde nějak nastavit aby to napovídalo v docBlocku i jinde než ve @var? Třeba pro Doctrine entity by se to dost hodilo.

David Matějka
Moderator | 6445
+
+2
-

@Oli http://files.matej21.cz/…lij-neon.jar

a uz mam prava k repo, takze s tim zkusim trochu pohnout :)

Oli
Člen | 1215
+
0
-

Díky. Tím pádem bude problém někde u mě. Nevíš, kde bych se měl kouknout, když mě to pořád nenapovídá? Jakoby to ten plugin úplně ignorovalo. I když mám nastaveno používání tabu, tak se pořád vkládají mezery a nenapovídá to. Jen to zvýrazňuje syntaxi.
důkaz místo slibů :-)

David Matějka
Moderator | 6445
+
+1
-

@Oli a napovida to treba nejaky keywordy, treba true? Nemas to nahodou omylem asociovany s jinym typem, treba yaml? koukni do editor/file types/nette object notation, jestli tam je *.neon

Oli
Člen | 1215
+
0
-

Super, měl jsem to jako yaml (asi jsem někde četl ať si to nastavím, že to obarví syntax). Pak to neobarvovalo (po odstranění z yaml), ale po reinstalaci pluginu to i obarvuje, jsem nadšen. Díky ;-)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Tak jsem si teď přepl ze Smarty na Latte (nejnovější) zvýrazňování a všiml jsem si pár rozdílů:
smarty:

1. zvýrazňuje šipečku (->), pipe (|), dolar ($) a zbytek textu nechá bíle
  2. zvýraznění false/true/null
  3. zvýraznění dvojteček – např když dělám odkaz v plink makru
  4. když je v názvu proměnný číslo tak ho to nezvýrazní jako číslo
  5. nahoře se neukazuje cesta k prvku, kde mám umístěný kurzor – např div.row div.col-md-5

Nevím jak moc tyhle rozdíly vnímáte vy a jestli je možný, že už něco máte na todo listu.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

Tak jsem si teď přepl ze Smarty na Latte (nejnovější) zvýrazňování a všiml jsem si pár rozdílů:
smarty:

1. zvýrazňuje šipečku (->), pipe (|), dolar ($) a zbytek textu nechá bíle
  2. zvýraznění false/true/null
  3. zvýraznění dvojteček – např když dělám odkaz v plink makru

ano, to zvyraznovani jeste neni dokonale, pracuji na tom :)

1. když je v názvu proměnný číslo tak ho to nezvýrazní jako číslo

tohle nechapu, co tim myslis

1. nahoře se neukazuje cesta k prvku, kde mám umístěný kurzor – např div.row div.col-md-5

diky, na tohle jsem zapomnel :)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-
{var promenna2 => 'asdf'}

@DavidMatějka jen mě zajímalo jestli ty drobnosti máš na todo listu nebo jestli se tím nebudeš zabývat :-)
Ještě jsem si teď všml, že se nezvýrazňuje syntaxe uvnitř n:atributů

<div n:if="count($promenna->list) > 2">
David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

aha, to uz je reportovany a opravim to :)

jen mě zajímalo jestli ty drobnosti máš na todo listu nebo jestli se tím nebudeš zabývat :-)

budu se tim zabyvat :) urcite reportuj, jestli narazis na nejaky nedostatek

Ještě jsem si teď všml, že se nezvýrazňuje syntaxe uvnitř n:atributů

jj tohle uz mam vyreseny

F.Vesely
Člen | 369
+
0
-

Da se to nekde stahnout?

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

@DavidMatějka Je reálný mít inspekci na jinak pojmenovaný parametry ve factory a v komponentě? https://forum.nette.org/…ekolik-hodin?p=2

David Matějka
Moderator | 6445
+
+1
-

@CZechBoY realny jo, ale uz mozna zbytecny :) https://github.com/…e/di/pull/99#…