Co se Skeletonem / Sandboxem z disktribuce?
- David Grudl
- Nette Core | 8227
Nelíbí se mi sandbox v distribuci. Něco tam přebývá a něco tam chybí. Je mi jasné, že vždycky tam bude něco chybět a něco přebývat, ale docela by mě zajímaly vaše nápady, jak by se mohl sandbox upravit.
Titulní Congratulations!
stránka je dle mého úplně
špatná. Celou bych ji předělal, graficky v duchu webu nette.org
s výraznými odkazy do dokumentace. Mohl by mít i nějakou funkčnost, něco
vygenerovat. Generátor skeletonů s grafickým rozhraním (něco jako má
plugin pro Netbeans). Co by všechno měl obsáhnout?
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Jak ho upravit?
- vyhodit „model“ + authorizator (snad každý to řeší jinak – posvém)
- vyhodit SingPresenter + šablony (snad každý to řeší jinak – posvém)
- postavit ho na HTML5 boilerplate
- CSSka pro „Congratulations!“ stránku hodit do samostatného souboru
(pro snadné odstranění)
- možná celkově udělat složku „congrat“ pro jednoduchou čistku od „wellcome page“
- jak níže popisuje hrach tak by se vpodstatě smazáním této složky v „sandboxu“ stal „skeleton“
Co by se mě líbilo…
- namespace App
- jak už tu někde bylo navrhováno netteForms.js → netteForms.jquery.js
- generatory pro presentery se šablonama
- tady jen nevím jestli by nebylo vhodnější CLI
- aby PEAR balíček měl jednoduché CLI pro vygenerovaní skeletonu
vrtak-cz@fidel:~/Workspace$ nette create MyNewApp
PS & OT: co se týká generátorů CLI tak implementace CLI v Nette je mě trnem v oku už dlouho mám i rozepsané RFC které snad brzo dopíšu a hodím sem na fórum.
- hrach
- Člen | 1838
už samotný název vlákna říká, že se tu míchají dvě věci: skeleton a sandbox. Skeleton má být základní kostra, do které začnu psát svoji aplikaci a nebudu z ní nic mazat. IMO velmi důžité. Prostě základní bootstrap., BasePresenter, ale už ne Homepage presenter, žádné styly, atp.
Pak bych klidně vytvořil i sandbox, který už může obsahovat v podstatě cokoliv. Ale skeleton je imo velmi důležitý.
- David Grudl
- Nette Core | 8227
Patrik Votoček napsal(a):
- CSSka pro „Congratulations!“ stránku hodit do samostatného souboru (pro snadné odstranění)
- možná celkově udělat složku „congrat“ pro jednoduchou čistku od „wellcome page“
- jak níže popisuje hrach tak by se vpodstatě smazáním této složky v „sandboxu“ stal „skeleton“
Viděl jsi vůbec někdy sandbox?
- jak už tu někde bylo navrhováno netteForms.js → netteForms.jquery.js
- aby PEAR balíček měl jednoduché CLI pro vygenerovaní skeletonu
To jsme mimo téma…
hrach napsal(a):
už samotný název vlákna říká, že se tu míchají dvě věci: skeleton a sandbox.
Proto tohle vlákno otevírám a ptám se, zda ze sandboxu udělat generátor skeletonů…
- 22
- Člen | 1478
To je otázka, jestli má smysl dělat generátor. Předpokládám, že většina z nás si časem vytvoří stejně vlastní skeleton, kterej používá, viz. třeba skeleton od schmutzka
Ale sandbox/skeleton určitě v nějaké formě zachovat! Občas se hodí
třeba na testování…
Možná by se dal nahradit QuickStartem anebo jej aspoň přidat do
examples.
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
David Grudl napsal(a):
Viděl jsi vůbec někdy sandbox?
ajo ono to tam je vlastne v jako latte blok! (uz mlcim) sorry (jeste jsem dneska nemel kafe ani pivo)
xxxObiWan napsal(a):
Jen taková drobnost, kterou vždycky v sandboxu u nového projektu dělám…
Jsem taky pro!
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
xxxObiWan napsal(a):
To já si zas myslím, že by přímo v balíku Nette mohlo být těch sandboxů víc. Jeden nejzákladnější, pak sandbox s Front/AdminModule + ACL, MicroPresenter Sandbox, CLI Sandbox …
Nevím ale podle toho co mluvím a potkávám lidi tak tohle je právě věc kterou řeší každý svým sandboxem/skeletonem. Protože každý od toho má jiné požadavky a každý to řeší trochu jinak. Otázka je jak moc by se to změnilo pokud by něco takového bylo přímo součástí Nette.
- David Grudl
- Nette Core | 8227
xxxObiWan napsal(a):
Když necháš $catchExceptions nenastavené (jak je ve sandboxu), bude se nastavovat automaticky podle modu.
- David Grudl
- Nette Core | 8227
BTW, když mám teď redesignovací období, tak jsem redesignoval i sandbox.
- Pavel Kouřil
- Člen | 128
Já bych to rozdělil dle usecases – čistý skeleton (ať už generovaný či ne) budou používat spíše pokročilejší uživatelé.
A co se týče sandboxu, tak k tomu IMHO zamíří spíše začínající uživatelé; takže co tam třeba zahrnout část QS (např. některou z prvních kapitol) a oni by si to na tom mohli dodělat?
- SendiMyrkr
- Člen | 30
David Grudl napsal(a):
minimálně v chrome se nevyhlazuje písmo, v css nejsem žádnej přeborník tak nevim jestli to jede vynutit… jinak to vypadá dobře… ;)
- iguana007
- Člen | 970
David Grudl napsal(a):
pěkné :)