Nejde odeslat emal na neco@neco (bez .tld)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
tomasnikl
Člen | 137
+
0
-

Ahoj,

zjistil jsem, ze na locale nejsem schopen odeslat email na info@localhost.

Nette mi hlasi chybu:

Nette\InvalidArgumentException
Email address 'info@localhost' is not valid.

Ve tride MimePart (Nette/Mail/MimePart.php) jsem zatim zakomentoval podminku:

if (!preg_match('#^[^@",\s]+@[^@",\s]+\.[a-z]{2,10}$#i', $email)) {
	throw new Nette\InvalidArgumentException("Email address '$email' is not valid.");
}

A email mi jiz prijde.. Moc se mi ale nelibi takoveto reseni, abych to nezapomnel odkomentovat v budoucnu. Existuje nejake jine, elegantnejsi, reseni, kde bych nemusel sahat az do trid frameworku, ktere by povolilo odesilat emaily na neco@neco ve vyvojovem prostredi?

VaKvas
Začátečník | 111
+
0
-

No korektni email to neni…
Leda

If($container->params['productionMode']) {
	if (!preg_match('#^[^@",\s]+@[^@",\s]+\.[a-z]{2,10}$#i', $email)) {
        throw new Nette\InvalidArgumentException("Email address '$email' is not valid.");
	}
}
nAS
Člen | 277
+
0
-

A proč potřebuješ odesílat zrovna na tuhle adresu? Nějaké nápady jak testovat posílání mailů ve vývojovém prostředí vyšlo třeba na zdrojáku.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Znáš tohle? http://tailf.starenka.net/…3/odrobinky/ S pythonem mi to přijde ještě jednodušší :)

nanuqcz
Člen | 822
+
0
-

Možná trochu off-topic, ale napadlo mě: Je třeba info@127.0.0.1 korektní e-mail?

tomasnikl
Člen | 137
+
0
-

diky za nakopnuti :o) nakonec jsem to vyresil uplne jednoduse…

Nenapadlo me, ze v Mercury mail serveru si muzu definovat aliasy.. takze jsem pridal alias:

info@localhost.cz -> info@localhost

Takze veskere maily na locale posilam na info@localhost.cz, pres Nette to projde a mail server si to prelozi a email mi dojde ve skutecnosti na info@localhost. Jak jednoduche a chytre :o)

Jinak diky za tipy

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

xxxObiWan napsal(a):

Možná trochu off-topic, ale napadlo mě: Je třeba info@127.0.0.1 korektní e-mail?

Ano je. Ale v praxy se s ním nesetkáš proto to Nette Framework označí jako nevalidní (bohužel se mě nedaří najít vlákno kde se to řešilo. Ale byla tam v podstatě stejná odpověď jako tady https://forum.nette.org/…mi-localhost#…