Laděnka – jak na produkčním ignorovat Notice

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Jakub Bouček
Člen | 54
+
0
-

Začátkem řeknu, že jsem si vědom důležitosti Notices. Převzal jsem větší projekt na kterém původní autor Notice zarputile ignoroval (přes 200 Notices+Deprecated při každém requestu).

Ve vývojovém režimu je Laděnka příjemná s nastavením

Debugger::$strict=false;

Notice sype tiše do lišty. DOkonalé

Na produkčním bych ale potřeboval Notices házet za hlavu. Bylo by titož skvělé, aby mi závažnější chyby uměla Laděnka zachytit a poslat mailem (nyní se pošle mail s prvním Noticem a konec).

Nepovedlo se mi takovou kombinaci nastavit a zkoumání zdrojáků mi napovídá, že s touto alternativou se nepočítalo.

Otázka zní: jak nastavit Laděnku, aby v produkčním módu při $sctrit=false ignorovala Notices a neposílala je mailem, zatímco Fataly ap. ano?

Díky

voda
Člen | 561
+
0
-

Mělo by stačit správně nastavit error_reporting, ale až po volání Debugger::enable().

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Nejsem si jistý, jestli to vůbec jde.

@**voda**: aby to vůbec něco pak reportovalo :)

Editoval HosipLan (25. 8. 2011 16:17)

null.pointer
Člen | 8
+
0
-

To jsem minulý týden řešil zde https://forum.nette.org/…ani-e-notice

Po volání Debugger::enable() stačí přidat volání error_reporting, např.

error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);

bukaJ napsal(a):

Začátkem řeknu, že jsem si vědom důležitosti Notices. Převzal jsem větší projekt na kterém původní autor Notice zarputile ignoroval (přes 200 Notices+Deprecated při každém requestu).

Ve vývojovém režimu je Laděnka příjemná s nastavením

Debugger::$strict=false;

Notice sype tiše do lišty. DOkonalé

Na produkčním bych ale potřeboval Notices házet za hlavu. Bylo by titož skvělé, aby mi závažnější chyby uměla Laděnka zachytit a poslat mailem (nyní se pošle mail s prvním Noticem a konec).

Nepovedlo se mi takovou kombinaci nastavit a zkoumání zdrojáků mi napovídá, že s touto alternativou se nepočítalo.

Otázka zní: jak nastavit Laděnku, aby v produkčním módu při $sctrit=false ignorovala Notices a neposílala je mailem, zatímco Fataly ap. ano?

Díky

Jakub Bouček
Člen | 54
+
0
-

Hm, to mě nenapadlo jí to takhle tvrdě podhodit. Čekal jsem, že to půjde nastavením laděnky.

Každopádně moc díky, to přesně jsem potřeboval.

voda
Člen | 561
+
0
-

@**HosipLan**: mám to odzkoušeno, občas jsem taky nucen s error_reporting() kouzlit :(

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Ve starší verzi (0.7 – to už je to fakt tak dlouho? :-D ) se laděnka zapínala nastavením error_reportingu.