Venne:CMS – volné CMS pro Nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
mlok
Člen | 13
+
0
-

IM? Zkusil jsem ten jabber. To bude jako ještě tak složité to rozchodit, jo?

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

Administrace už vám chodí. Chybí jen opravit vytváření symlinků k modulům ve windows, aby se zobrazovaly csska. Opravu bohužel nemám jak otestovat, proto jsem to chtěl vyřešit přes IM, abychom tu zbytečně nespamovali vlákno. Zkuste napsat na ten jabber až budete mít čas, zatím mě nic nepřišlo

Editoval pepakriz (17. 10. 2012 16:50)

mlok
Člen | 13
+
0
-

Tak hlavně, že už to funguje, děkuji

ic
Člen | 430
+
0
-

Ahoj, tak jsem zase zkoumal…
a nějak se nemůžu vůbec v administraci dostat na Správu modulů.

Dostanu vždy jen Call to undefined method Venne\Module\ModuleManager::findRepositoryModules().

Dělám něco špatně, nebo moduly ještě nejdou?

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

Ahoj,

moduly zrovna procházejí drobnou změnou, správa zatím funguje jen na příkazové řádce. Ještě musím přeportovat další rozšiřující moduly (blog, ckeditor,…). Dám sem vědět, až to bude ready.

ic
Člen | 430
+
0
-

výborně, díky

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

Aktualizoval jsem hlavní stránku. Moduly už jedou, jenom ještě zbývá odladit odinstalaci některých modulů, které po sobě dostatečně neuklízí databázi.

ic
Člen | 430
+
0
-

pepakriz napsal(a):

Aktualizoval jsem hlavní stránku. Moduly už jedou, jenom ještě zbývá odladit odinstalaci některých modulů, které po sobě dostatečně neuklízí databázi.

Hned jsem to šel vyzkoušet a všechno jede… díky.

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

Zdravim, chcel som si nainstalovat sandbox cez compozer, po zadani

composer create-project venne/sandbox:2.0.x-dev myApp && cd myApp

mi hodilo toto:

[InvalidArgumentException]
 Could not find package venne/sandbox:2.0.x-dev
pepakriz
Člen | 246
+
0
-

achtan napsal(a):

Zdravim, chcel som si nainstalovat sandbox cez compozer, po zadani

composer create-project venne/sandbox:2.0.x-dev myApp && cd myApp

mi hodilo toto:

[InvalidArgumentException]
 Could not find package venne/sandbox:2.0.x-dev

Používáš aktuální verzi composeru? Jestli ne, tak:

composer self-update

Sandbox se dá naklonovat i standartně přes git:

git clone git://github.com/Venne/sandbox.git myApp

Editoval pepakriz (10. 12. 2012 21:38)

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

@pepakriz dik uz to funguje! naozaj dobra praca! som necakal ze to cms rozbehnem tak lahko a dokonca aj to pridavanie modulev je uplne jednoduche! uz sa s tym len musim trocha pohrat a prist nato ako sa da to cms customizovat…

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

Super, díky! Jak jsi to nakonec spravil? Upgrade composeru nebo přes naklonování repa?

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

update compozer a potom som pospustal:

composer create-project venne/sandbox:2.0.x-dev myApp && cd myApp
composer require venne/cms-module:2.0.x
php www/index.php venne:module:update
php www/index.php venne:module:install cms
jchorvat
Člen | 12
+
0
-

Pri instalacii som nasiel chybu v subore: venne\vendor\venne\translator-module\TranslatorModule\Dictionary.php na riadku c. 63. Hladanie pripony pomocou explode je zle. Treba pouzit pathinfo.

Taktiez pouzit pre nazvy tabuliek camelCase je dost zle, kedze MySQL je case insensitive na windows a case sensitive na linux. Myslim, ze dost ludi takymto sposobom funguje.

Editoval jchorvat (1. 1. 2013 18:17)

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

jchorvat napsal(a):

Pri instalacii som nasiel chybu v subore: venne\vendor\venne\translator-module\TranslatorModule\Dictionary.php na riadku c. 63. Hladanie pripony pomocou explode je zle. Treba pouzit pathinfo.

Díky za připomínku. Opraveno

Taktiez pouzit pre nazvy tabuliek camelCase je dost zle, kedze MySQL je case insensitive na windows a case sensitive na linux. Myslim, ze dost ludi takymto sposobom funguje.

Mám takový dojem, že nějaká starší verze Doctrine takto názvy tabulek generovala. Nyní už ve výchozí situaci používá podtržítkovou syntax, ale v entitách mi zůstalo camelCase. Napravím.

joe
Člen | 313
+
0
-

Ahoj, jak se přihlásím do administrace v demu? Nikde nevidím přihlašovací údaje (buď jsem slepej a nebo to je obecný problém všech CMS, co jsou na Planette, buď admin nebo CMS celé nefunguje a nebo nevím jak se přihlásit…). Díky.

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

joe napsal(a):

Ahoj, jak se přihlásím do administrace v demu? Nikde nevidím přihlašovací údaje (buď jsem slepej a nebo to je obecný problém všech CMS, co jsou na Planette, buď admin nebo CMS celé nefunguje a nebo nevím jak se přihlásit…). Díky.

Ahoj. Žádné demo zatím v provozu není, proto i odkazy na něj jsem dočasně zrušil. Ovšem ve volné chvíli bych ho chtěl znovu rozjet, ale tak, že každému návštěvníkovi se vygeneruje úplně nová instalace na odlišné doméně, aby se nestávalo, že člověk v administraci třeba změní údaje k db a shodí demo i ostatním.

Zatím doporučuji nainstalovat CMS přímo u sebe podle návodu. Je to otázka dvou minut.

joe
Člen | 313
+
0
-

OK, díky za info. Nainstalovat jsem to právě zkoušel, ale mejde mi to, protože moje verze PHP je 5.3.2 a skončilo to na SPL někde v Translatoru.

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

Můžeš někam postnout laděnku? Třeba by to šlo opravit.

joe
Člen | 313
+
0
-

Byl to „problém“ se zjišťováním přípony souboru, to řešení, které tam máš funguje až od PHP 5.3.4. Na rychlo jsem to vyřešil přes explode, problém pak se mi zobrazil formulář – ale nenastylovaný, ať si nastavím uživatele a heslo, to jsem udělal a pak už jsem se dál nedostal, skončilo to buď u nějakého generování a nebo u databáze (to se mi ale nezdá?). Nastavil jsem si u PHP maximální dobu skriptu 200s, ale pořád to nestačilo, dál už jsem na to neměl nervy :)

Laděnka ukazovala chybu na řádku 393 v souboru DoctrineExtension.php, řádek

$old = set_error_handler(function () use (& $ret) {
pepakriz
Člen | 246
+
0
-

joe napsal(a):

Laděnka ukazovala chybu na řádku 393 v souboru DoctrineExtension.php, řádek

$old = set_error_handler(function () use (& $ret) {

Našel jsem související bug: https://bugs.php.net/bug.php?…. Doporučuji tudíž upgrade PHP ;).

joe
Člen | 313
+
0
-

@pepakriz:

Vůbec nechápu, jak jsi z toho řádku zjistil, o jaký jde bug, ale dobře :) aktualizoval jsem si PHP a všechno se mi konečně rozjelo.

Tvé CMSko jsem trochu prozkoumal (řekněme spíše otestoval) a to co sem teď pošlu, to bude trochu z jiného soudku, než předcházející odpovědi. Kód a způsob vytváření teď vůbec hodnotit nebudu, protože jednak jsem z programování už dávno vyrostl (ne, tak starej nejsem :D, ale už na věci jiný pohled než dřív) a pak taky proto, že bych to tak logicky a provázaně nikdy nenapsal.
Ještě než ti sem dám ty body, co jsem si poznamenal při používání systému, napíšu, že Venne na mě působí, jako CMS pro programátory, ne pro lidi. Nic co píšu neber kriticky, jen moje poznámky a náměty, jak bych to dělal já, co bych očekával apod.

  • nejde mi nahrát soubor do složky (vytvořil jsem složku „Test“) ve správci souborů, při nahrání souboru to hází 500 (viz nejde-

nahrat-soubor.html); soubory se fyzicky ale nahrály, ale chybí feedback

  • ten vybírač souborů v Chrome nějak zlobí, pořád to po mně chce vybírat soubor (kliknu na select file,

zobrazí se dialog, vyberu soubor (potvrdim nebo dvojklikem) a pak se ten dialog objeví znovu a znovu …

otravné (kromě toho se tam zobrazuje „fakepath“, pro uživatele matoucí)

  • při zvolení „Edit“ u složky se nic neděje – a že jsem tu volbu hledal fakt dlouho!
  • pokud složku smažu, složka fyzicky zůstane a soubory taky, pak jsem tuto funkčnost asi nepochopil
  • moc se mi nelíbí to, že když někam kliknu, zobrazí se velký preloader a když zmizí (teď bych čekal, že už je

vše načtené), tak se objeví další, ale malý, jestli se po malých objeví ještě nějaký pidi, tak ten už nevidím

:)

  • při vytváření stránky mi vadí, že se mi stále mění URL, i když už jsem si ji jednou upravil. Příklad, jako název napíšu „Moje stránka“, generuje se mi i URL adresa, kterou si přepíšu na „prvni-stranka“. Pak se rozhodnu název stránky změnit a teď URL musim znovu přepisovat
  • při vytvoření přesměrování se nejdřív objeví stejný formulář jako při vytváření statické stránky, ale třeba ta URL tam je zbytečná, ne? Protože další (jiný) formulář se objeví po kliknutí na tu stránku v levém stromu… v tom stromu taky nevidím, že jde o „přesměrování“, bylo by dobré to rozlišit
  • v administraci se mi neobjevují moduly, nevím jak je aktivovat (zkopíroval jsem je do root/app/)
  • jde vytvořit stránka s již existující URL (tak ne pokaždé, jen URL může být stejná jako ta stránka nadřazená)
  • nepochopil jsem, co je úvodní stránka (ta, která se objeví po zadání domény, například venne.dev) a jak ji mohu změnit
  • jde zvolit šablona pro jednotlivé stránky? V praxi to je dost často potřeba
  • jde vložit více modulů na jednu stránku? V praxi to je také dost často potřeba, například pokud klient chce editovat 4 různé texty na stránce, ale do společné editace je dát nejde, protože WYSIWYG by to nezvládl a klient se HTML učit nechce
  • nemilé překvapení bylo, že při přesunu stránky se mi změnila i její URL. Vůbec pak nevím, k čemu je URL uvedena v základním nastavení a URL v Routách
pepakriz
Člen | 246
+
0
-

V první řadě ti děkuji za vyčerpávající poznatky. Pokusím se na nich zapracovat.

Zde se pokusím odpovědět na některé otázky:

  • nejde mi nahrát soubor do složky (vytvořil jsem složku „Test“) ve správci souborů, při nahrání souboru to hází 500 (viz nejde-nahrat-soubor.html); soubory se fyzicky ale nahrály, ale chybí feedback

Bylo to zapříčiněno nefunkčním uploadem v AJAXovém režimu. Dočasně jsem tedy AJAX při uploadu deaktivoval.

  • ten vybírač souborů v Chrome nějak zlobí, pořád to po mně chce vybírat soubor (kliknu na select file, zobrazí se dialog, vyberu soubor (potvrdim nebo dvojklikem) a pak se ten dialog objeví znovu a znovu …

Nyní by to mělo být spravené.

kromě toho se tam zobrazuje „fakepath“, pro uživatele matoucí

Fakepath se používá kvůli bezpečnosti, aby JS neviděl na filesystém. Nyní tedy zobrazuji pouze basename souboru bez cesty.

  • při zvolení „Edit“ u složky se nic neděje – a že jsem tu volbu hledal fakt dlouho!

Nebylo implementováno. Nyní už ano.

  • pokud složku smažu, složka fyzicky zůstane a soubory taky, pak jsem tuto funkčnost asi nepochopil

Opraveno.

  • moc se mi nelíbí to, že když někam kliknu, zobrazí se velký preloader a když zmizí (teď bych čekal, že už je vše načtené), tak se objeví další, ale malý, jestli se po malých objeví ještě nějaký pidi, tak ten už nevidím :)

Přiznám se, že teď nevím o co jde. Preloader tam je, ale o žádném malém nevím.

  • při vytváření stránky mi vadí, že se mi stále mění URL, i když už jsem si ji jednou upravil. Příklad, jako název napíšu „Moje stránka“, generuje se mi i URL adresa, kterou si přepíšu na „prvni-stranka“. Pak se rozhodnu název stránky změnit a teď URL musim znovu přepisovat

Nějaký nápad, jak to udělat uživatelsky přívětivější?

  • při vytvoření přesměrování se nejdřív objeví stejný formulář jako při vytváření statické stránky, ale třeba ta URL tam je zbytečná, ne? Protože další (jiný) formulář se objeví po kliknutí na tu stránku v levém stromu… v tom stromu taky nevidím, že jde o „přesměrování“, bylo by dobré to rozlišit

Při vytváření nové stránky se zobrazí pokaždé stejný formulář, to souhlasí. Po uložení formuláře dojde k přesměrování do editace nově vytvořené stránky, kde už se nachází kompletní editace podle zvoleného typu. Z technických důvodů se to muselo udělat takto na dva kroky. URL u přesměrovávací stránky rozhodně být musí, z této zadané URL se právě provede přesměrování. Cílová stránka se vybírá až po uložení.

  • v administraci se mi neobjevují moduly, nevím jak je aktivovat (zkopíroval jsem je do root/app/)

Doporučuji použít composer, který se o správné umístění postará sám a také postahuje případné závislosti. Jinak moduly z repozitáře venne se umísťují do /vendor/venne (V readme je to asi blbě, musím opravit).

  • jde vytvořit stránka s již existující URL (tak ne pokaždé, jen URL může být stejná jako ta stránka nadřazená)

URL stránky je složeno z URL nadřazené stránky + URL lokální stránky. URL=<parentURL>/<localURL>

  • nepochopil jsem, co je úvodní stránka (ta, která se objeví po zadání domény, například venne.dev) a jak ji mohu změnit

Z popisu jsem nepochopil problém. Jestli máš na mysli domovskou stránku, tak ta představuje kořenovou stránku v hierarchii stránek.

  • jde zvolit šablona pro jednotlivé stránky? V praxi to je dost často potřeba

Ano lze. V editaci stránky v záložce routy zvol editaci routy. Tam lze nastavit, zda má stránka použít layout z nadřazené stránky nebo vlastní, případně se dá nastavit, zda má svým potomkům sdílet vlastní nebo jiný.

  • jde vložit více modulů na jednu stránku? V praxi to je také dost často potřeba, například pokud klient chce editovat 4 různé texty na stránce, ale do společné editace je dát nejde, protože WYSIWYG by to nezvládl a klient se HTML učit nechce

Této funkci se ve Venne říká elementy. Screen: http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/…309773_o.jpg. Elementem může být třeba textarea, ale také anketa nebo komponenta pro komentáře. Jedná se vlastně o vylepšenou komponentu, kterou lze přes frontend editovat. Také se u ní dá nastavit, jestli svá vnitřní data má sdílet mezi celým layoutem, nebo jen mezi stránkou, případně pouze mezi routou. Tím lze docílit třeba toho, že text v textaree bude na více stránkách stejný, ale anketa bude mít na každé stránce blogu jinou otázku.

  • nemilé překvapení bylo, že při přesunu stránky se mi změnila i její URL. Vůbec pak nevím, k čemu je URL uvedena v základním nastavení a URL v Routách

Toto pravděpodobně souvisí se skládáním adres. Pokud se změní nadřazená stránka, změní se i URL.

ic
Člen | 430
+
0
-

pepakriz napsal(a):

  • při vytváření stránky mi vadí, že se mi stále mění URL, i když už jsem si ji jednou upravil. Příklad, jako název napíšu „Moje stránka“, generuje se mi i URL adresa, kterou si přepíšu na „prvni-stranka“. Pak se rozhodnu název stránky změnit a teď URL musim znovu přepisovat

Nějaký nápad, jak to udělat uživatelsky přívětivější?

Možná by bylo jasnější, pokud by input pro URL adresu byl disabled (disabled se neodesílá, takže buď další hidden input, nebo by byl jen readonly a nastylovat ho nějak tak, aby bylo jasné, že tuto hodnotu uživatel měnit nemůže) a nad ním nějaký checkbox ‚zadat ručně‘, nebo tak něco. Člověk by viděl, jaká bude výsledná adresa a pokud by ji chtěl změnit, tak by prostě ten checkbox zaškrtnul a v případě, že by byl zaškrtlý, by ani javascript při přepisování jména nepřepisoval URL adresu.

Takhle nějak by to snad mohlo být uživatelsky přívětivější ne?

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

Nakonec jsem to udělat podobně jako navrhuje @ic. Jen s tím rozdílem, že políčko pro URL se generuje automaticky do té doby, než se ručně nezmění. Když se změna vrátí zpět, automatické generování se opět naváže. Generování lze také ručně aktivovat/deaktivovat checkboxem vpravo od inputu.

Myslím, že více uživatelsky přívětivěji už to udělat nelze ;)

joe
Člen | 313
+
0
-

Tak teď jsem se na to chtěl podívat znovu, umístil jsem modul do složky, jak píšeš, ale stejně jsem si moc nepomohl. V adminu jsem je stejně neviděl, říkal jsem si, že by to mohla být nějaká cache. Smazal jsem obsah složky temp, najedu na CMS a dostanu nějakou chybu nad chybovou stránkou Nette – ta klasická pětistovka.
Chtěl jsem jít do adminu, ale už se nemůžu ani přihlásit, přišel jsem o data z databáze, tabulka users je prázdná…

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

V adminu jsem je stejně neviděl, říkal jsem si, že by to mohla být nějaká cache.

Cache dostupných modulů se obnoví pomocí:

php www/index.php venne:module:update

Případně v administraci: Systém → správa modulů → Obnovit databázi

Pozor, při ruční instalaci některých modulů (tím myslím při ručním nakopírováním) je třeba modul buildnout do „statické“ podoby. To znamená, že své závislosti si natáhne přímo do sebe. Tyto moduly obsahují soubor module.json a buildnutí se provádí příkazem COMPOSER=module.json composer install. Při instalaci modulů přes composer (viz: https://github.com/…e/cms-module#…) se nic takového nemusí řešit, o závislosti se postará composer sám.

S instalací žádný problém nemám. Moduly instaluj přednostně přes composer. Jestli ti aplikace hází 500, tak by se chyba měla zalogovat do /app/log.

joe
Člen | 313
+
0
-

@pepakriz
Nenapadá tě, proč mi opět nejde ta instalace? Po updatu PHP a restartování Apache to proběhlo v pohodě, ale po restartu PC už zase končím na stejné chybě
$old = set_error_handler(function () use (& $ret) {

PHP Version 5.4.11

Nedala by se někam hodit čistá databáze?

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

joe napsal(a):

@pepakriz
Nenapadá tě, proč mi opět nejde ta instalace? Po updatu PHP a restartování Apache to proběhlo v pohodě, ale po restartu PC už zase končím na stejné chybě
$old = set_error_handler(function () use (& $ret) {

Zkus prosím následující úpravu metody checkConnection:

public static function checkConnection(\Nette\DI\Container $context, \Doctrine\ORM\EntityManager $entityManager)
	{
		if (self::$isConnected === NULL) {
			$ret = (object)array('val' => TRUE);
			$connection = $entityManager->getConnection();
			$old = set_error_handler(function () use ($ret) {
				$ret->val = FALSE;
			});

			try {
				$c = $connection->connect();
				if (!is_bool($c)) {
					$ret->val = FALSE;
				}
				$connection->getSchemaManager()->tablesExist('user'); // try connect with some sql
			} catch (\Exception $ex) {
				$ret->val = FALSE;
			}

			set_error_handler($old);
			self::$isConnected = $ret->val;
		}

		return self::$isConnected;
	}

Jestli ti tahle varianta nebude působit problémy. Commitnu opravu i do repozitáře.

joe
Člen | 313
+
0
-

Chová se mi to celé divně (pořád to nejde nainstalovat) a ani nevím, kde to končí. Po zadání údajů k připojení na DB a po odeslání formu jsem čekal ai 6 minut, a nic se pořád nedělo. Dobu skriptu mam nastavenou na 320s, ale asi se generuje laděnka, jinak nevím.

ic
Člen | 430
+
0
-

joe napsal(a):

Chová se mi to celé divně (pořád to nejde nainstalovat) a ani nevím, kde to končí. Po zadání údajů k připojení na DB a po odeslání formu jsem čekal ai 6 minut, a nic se pořád nedělo. Dobu skriptu mam nastavenou na 320s, ale asi se generuje laděnka, jinak nevím.

Není to jen chyba javascriptu, který pak neschová načítání?
https://dl.dropbox.com/…03841/js.png
Ono to pak vypadá, že to pracuje, ale ve skutečnosti se jen neschová ten ‚ajax-spinner‘ a to překrytí tou průhledností a jinak je už hotovo.

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

Tahle chyba byla už opravena viz: https://github.com/…1c1632b459eb

joe
Člen | 313
+
0
-

@ic – není, já v tom CMS vůbec nejsem, já ho chci jen nainstalovat. Tj. mám čistě stažené Venne, a někdy v době při vytváření DB se se to někde zasekne. Zvláštní je, že ale po okamžitém updatu PHP mi to šlo bez problémů. Zkusím to na jiném PC, momentálně nemám moc času…

pepakriz – když budeš chtít něco testnout a měl bych čas, není problém, rád testuju, protože se tim pak učim, jak věci dělat lépe a více přívětivě :-)

Jinak to s tim dvojitým zobrazením loaderu/spinneru, jak jsem někde psal, tak tím jsem myslel to, když si otevřeš ten obrázek od ica, tak tam je zobrazený ten velký loader a v době kdy zmizí s tim tmavym overlayem, tak se objeví další malý u toho stromu stránek vlevo, kde se to taky načítá.

Editoval joe (3. 2. 2013 3:47)

ic
Člen | 430
+
0
-

Ahoj… měl bych další dotaz, tentokrát na oprávnění (v modulu – předpokládám, že se to používá stejně jako v presenteru)

nějak stále nemůžu přijít na to, kde mám chybu.

Třída má

/**
 * @secured
 */
.
.
.

zvolená metoda následně

/**
* @secured(roles="neco")
*/
public function handleDelete($id)
{
.
.
.

uživateli přidělím roli ‚neco‘ a následně v ‚role manageru‘ roli ‚neco‘ přiřadím Permissions all u dané resource .
(v databázi v tabulce permission to je, (i když nevím proč 2× ) tak předpokládám, že by to mělo být správně).

Nicméně, když se pokusím s daným přihlášeným uživatelem o delete, tak se stejně dostanu jen na chybu 403
Access denied for resource: PokusModule\Presenters\DefaultPresenter and privilege: delete

Na něco jsem zapomněl?

Editoval ic (3. 2. 2013 23:47)

bkv
Člen | 4
+
0
-

Zdravím,
podařilo se mi nainstalovat venne (verzi bez symlinků z archivu tady v prvním příspěvku) na wampserveru a win7. V adminitraci ve Sporávě modulů se mi nedaří aktivovat modul ckeditor. Aktivace skončí chybou „symlink(): Could not fetch file information(error 3)“ na řádku 65 souboru vendor\venne\framework\Venne\Module\Installers\BaseInstaller.php. Ostatní moduly, které jsem zkoušel, aktivovat jdou.

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

bkv napsal(a):
Aktivace skončí chybou „symlink(): Could not fetch file information(error 3)“ na řádku 65 souboru vendor\venne\framework\Venne\Module\Installers\BaseInstaller.php. Ostatní moduly, které jsem zkoušel, aktivovat jdou.

Zajímavé, podle PHP dokumentace má funkce symlink při chybě vracet false. Můžeš prosím zkusit následující úpravu na inkriminovaném místě?

if (@symlink(File::getRelativePath(dirname($moduleDir), $targetDir), $moduleDir) && !file_exists($moduleDir)) {
	File::copy($targetDir, $moduleDir);
}
bkv
Člen | 4
+
0
-

pepakriz napsal(a):
Zajímavé, podle PHP dokumentace má funkce symlink při chybě vracet false. Můžeš prosím zkusit následující úpravu na inkriminovaném místě?

if (@symlink(File::getRelativePath(dirname($moduleDir), $targetDir), $moduleDir) && !file_exists($moduleDir)) {
	File::copy($targetDir, $moduleDir);
}

Zdravím, instalace modulu proběhla = v administraci je napsáno naistalováno.
Ještě drobnost, které jsem si všimnul. Pokud v administraci vyberu „Zobrazit web“ tak je lišta pro editaci webu nahoře na stránce v angličtině i když mám nastaveno cs. Odkaz „Show administration“ je „http://localhost/admin/en/“ a je potom potřeba si znova přepnout jazyk na cs.

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

Hlášení chyb prosím směřujte sem: https://github.com/…odule/issues

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

@ic: Problém s oprávněním by měl být vyřešen, zkus update. Pokusím se rozšířit dokumentaci o nějakou ukázku, aby bylo jasné, jak se anotace používají. V podstatě role do anotací není potřeba uvádět, pokud chceme oprávnění řídit na úrovni zdrojů a přivilégií.

v6ak
Člen | 206
+
0
-

Venne vypadá dobře, díky za to. Zvažuju nasazení. Když ale vidím verzi, ptám se: Jak moc to je production ready?

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

@v6ak: Díky. Hodně záleží, na jaký typ webu ho hodláš nasadit. V této verzi už neplánuji žádné větší změny, naopak se budu snažit vychytávat chyby a ladit dokumentaci už jenom proto, že Venne je tématem mé bakalářské práce.

v6ak
Člen | 206
+
0
-

Díky. Téma bakalářky je dobrým předpokladem.

Zatím zvažuju Venne pro dva projekty. Jeden je jednoduchá prezentace, kde si zákazník bude měnit nějaké detaily (ano, CMS zde není 100% nutné, ale…). Druhý je můj vlastní projekt, ale zvažuju, že by byl aspoň trošku ve stylu wiki, tak nevím, jak dobře se mi bude pro tyto účely ohýbat.

ic
Člen | 430
+
0
-

pepakriz napsal(a):

@ic: Problém s oprávněním by měl být vyřešen, zkus update. Pokusím se rozšířit dokumentaci o nějakou ukázku, aby bylo jasné, jak se anotace používají. V podstatě role do anotací není potřeba uvádět, pokud chceme oprávnění řídit na úrovni zdrojů a přivilégií.

Teď jsem se na to díval a nastavení přímo v souboru už funguje perfektně. Ale s tou databází to (přes role) stále nejde.
V souboru mám jen

	/**
	 * @secured
	 */

nad třídou a nad zvolenou metodou a v nastavení Role Manager/Permissions když není nic zaškrtnuto, tak je jako by povoleno. To jsem měl za to, že v tom případě má být spíše zakázáno.
Stejně tak, když to povolím jiné roli, nebo té konkrétní a v databází přepíšu allow z 1 na 0. Nikdy se nic nezmění… stále bude povoleno.

v6ak
Člen | 206
+
0
-

Můžu se zeptat, čím je způsobena tato chyba při instalaci?

$ php www/index.php venne:module:update



  [Nette\MemberAccessException]
  Call to undefined method Venne\Module\ModuleManager::getModuleClassByFile().



venne:module:update
pepakriz
Člen | 246
+
0
-

v6ak napsal(a):

Můžu se zeptat, čím je způsobena tato chyba při instalaci?

Mojí blbostí. Proveďte update a mělo by to fungovat.

composer update
v6ak
Člen | 206
+
0
-

Díky moc.

BTW, asi budeme zhruba stejně staří, můžeme si tykat.

v6ak
Člen | 206
+
0
-

Tak filtrování ve Firefoxu moc nefunguje, text input rychle ztrácí focus.

Víc mě teď ale štve, že nemůžu nastavit oprávnění. Upravím to, nezobrazí se žádná chyba, ale neuloží se to. Čím to může být? Popř. jaké informace mám poslat?

v6ak
Člen | 206
+
0
-

Našel jsem jeden bug související s moduly. Vytvořil jsem nový modul (chtěl jsem si upravit layout, tak toto mi přijde nejčistější…), pak jsem ho přesunul a přejmenovat a Venne furt viděl oba moduly (starý i nový) a nechtěl ten starý ani po opakovaném rescanu zrušit. Nakonec jsem použil starou dobrou trojku find+xargs+grep a upravil settings.php…

pepakriz
Člen | 246
+
0
-

Chyby prosím hlaš do issue trackeru

Odpoledne se tomu budu věnovat. Na přejmenovávání modulů plánuju udělat příkaz.

v6ak
Člen | 206
+
0
-

Měl bych jednu prosbu. Snažím se vytvořit jinou stránku (formulář s rezervací), ale nedaří se mi to. Dám něco takového do config.neon:

services:
    reservation.reservationFormFactory:
        class: CmsModule\Content\Forms\LoginFormFactory	// prozatím
        setup:
            - injectFactory(@cms.admin.ajaxFormFactory)
        tags: [component]
    reservation.reserveContent:
        class: nějaká třída
        setup:
            - addSection('Content', @reservation.reservationFormFactory)
        tags: [contentType: [name: 'Rezervace']]

Dozvím se, že v vendor/venne/cms-module/CmsModule/DI/CmsExtension.php na řádku $arguments = $container->getDefinition($item)->factory->arguments; je vlastnost factory null.

Přiznávám, že ve vytváření vlastního typu stránky zde trošku plavu, z dokumentace moc moudrej nejsem. (Nic ve zlým.)