Latte – existuje něco jako {block|VypišTakJe}Cokoliv $ \ ' " & @? { , }{/block}

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
bojovyletoun
Člen | 667
+
0
-

Ahoj, otázku asi znáte: Latte – existuje něco jako {block|VypišTakJe}Cokoliv $ \ ' " & @ ? { , }{/block}
Jde o to, aby se vypsalo to samé, co je uvnitř, tedy Cokoliv $ \ ' " & @ ? { , }

uestla
Backer | 796
+
0
-

Zkoušel sis vypsat to, co jsi sem poslal? Asi ne, protože se normálně vypíše

Cokoliv $ \ ' " & @ ? { , }

(tedy kromě toho helperu, ten nevím, co dělá…). Tipoval bych, že jádro tvého problému je v použití { a } tak, aby se nedetekoval jako Latte Macro… To už se tu řešilo, hledej, šmudlo ;-)

westrem
Člen | 398
+
0
-

uestla napsal

No neviem neviem, Nette ma nieco ako context sensitive escaping takze je dost mozne, ze taky ampersand a double quote sa nevypisu tak ako to bojovyletoun chce.

bojovyletoun napsal

Skus sa pozriet na makro {!= expression } v prirucke

Jedine co asi nepojde je ukoncovacia } v obsahu, resp. nemam vyskusane a neviem ci ubde fungovat, ale je to to jedine co ma mmtalne napada.

uestla
Backer | 796
+
0
-

westrem napsal:
No neviem neviem, Nette ma nieco ako context sensitive escaping takze je dost mozne, ze taky ampersand a double quote sa nevypisu tak ako to bojovyletoun chce.

Jestli se nemýlím, tak se escapování uplatní, až když zavolám makro (výpis proměnné, apod.)…

Jedine co asi nepojde je ukoncovacia } v obsahu, resp. nemam vyskusane a neviem ci ubde fungovat, ale je to to jedine co ma mmtalne napada.

Nepsal jsem ve svém příspěvku, že to funguje?

Editoval uestla (9. 10. 2010 0:41)

bojovyletoun
Člen | 667
+
0
-

#1
Pomocí makra {!=‚ok${foreach} ale \\ toto uz ne‘} to nejde, protože jde echo. takže se tam escapuje…

#2
No tak zrovna to co jsem napsal fungovalo. Je to takový umělý příklad.

==
Prostě aby to fungovalo, jako když v php souboru napíšu
?>a teď můžu psát úplně cokoli kromě <?php

Zkusil jsem heredoc, ale hlásí to unexpected $end

Foowie
Člen | 269
+
0
-

{syntax off} cokoliv {/syntax} vypne latte macra …

Editoval Foowie (9. 10. 2010 9:34)

bojovyletoun
Člen | 667
+
0
-

Dík, to je přesně ono.

westrem
Člen | 398
+
0
-

Foowie napsal(a):

{syntax off} cokoliv {/syntax} vypne latte macra …

Tusil som, ze to pojde aj nejak takto, nicmene toto som nenasiel nikde zdokumentovane, odkial to mas?

Foowie
Člen | 269
+
0
-

Tak buď z API a nebo na fóru

David Grudl
Nette Core | 8158
+
0
-

Jen dodám, že {/syntax} už nic nezapne, ale vypíše se.