Nová API dokumentace – kritika a návrhy

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Abecední řazení je parádní, ale opravdu by si to mohlo pamatovat, podle čeho řadím ;-) + by to mohlo ještě někde napsat…pokud to někde vypisuje, tak jsem slepejš.

A ten hover efekt…mno mohl by být aktivován třeba až po 2 sekundách? Takhle to trošku mlátí do očí ;-)

Jinak je to moc pěkné.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

ten hover by byl imho lepší na kliknutí né?

Jo a jak udělám odkaz na metodu?

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Nebo na kliknutí, to už je na rozvaze…hlavně by se to nemělo zobrazovat okamžitě…

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

Co sa tyka toho hoveru ak nebude vola to prerobit na kliknutie, odporucam pouzit jQ plugin hoverIntent.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Ještě možná jedna chybka…např. https://api.nette.org/…dentity.html

Blok Method summary má šedivý border kolem dokola a bloky Methods Inherited NEmají šedivý border – left, top, right – kolem nadpisu bloku…

Možná je to feature…možná ne…:-)

Teď jsem to ještě jednou procházel a rozbalení metody „na klik“ bude rozhodně nejlepší…:-)

A ještě jedna věc…pokud metoda vrací pole objektů, je anotována jako @return array of SomeObject. To je super, ale to, že vrací pole objektů je vidět až po najetí myší…ve výpisu metod v levém sloupci je jen public array…imho by tam rovnou mohlo být public array of SomeObject. Co myslíte? Jako příklad: https://api.nette.org/…oLoader.html a metoda getLoaders().

Editoval Ondřej Brejla (7. 10. 2010 11:58)

hanakus
Člen | 22
+
0
-

Hover je příšernej… Chápu že se na iphonu dá najet přímo, ale myší se prostě musí jet kontinuálně. Lahůdka je to především ve směru shora dolů.

Resumé: Hover pryč nebo ho udělat nějak jinak (např. jen při najetí na název metody nebo to rozbalovat až po klinutí)

edit: Ještě jedna idea – název metody jako odkaz s kotvou, aby se dalo odkazovat. A přes JS udělat automatické rozbalení odkazované metody.

Editoval hanakus (7. 10. 2010 12:43)

David Grudl
Nette Core | 8147
+
0
-

Hover efekt jsem zpozdil a přidal kotvy na metody, proměnné a konstanty.

22
Člen | 1478
+
0
-

Zda se, ze hover effekt funguje jen z pulky, rozbalena polozka se uz sama nesbali po odjezdu mysi..

David Grudl
Nette Core | 8147
+
0
-

Sbalení je nastaveno na klávesu F5.

David Grudl
Nette Core | 8147
+
0
-

Ajéje, asi jsem objevil nový způsob prokrastinace. Vyber si nějakou dlouhou třídu a postupně rozbal všechny metody.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Pokud zaskroluju, zobrazím metodu a stisknu F5 pro schování, hodí mě to na začátek dokumentu…to je poměrně otravné pokud jsem uprostřed dlouhé třídy ;-)

No fuj, co jsem to sem napsal…aby mě to neházelo na začátek když reloaduju stránku…

Editoval Ondřej Brejla (7. 10. 2010 14:39)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

David Grudl napsal(a):

Sbalení je nastaveno na klávesu F5.

Ty nepoužíváš F5 na reload stránky?

nAS
Člen | 277
+
0
-

Honza Marek napsal(a):

David Grudl napsal(a):

Sbalení je nastaveno na klávesu F5.

Ty nepoužíváš F5 na reload stránky?

Ehm, nestojíš si na vedení? ;)

hanakus
Člen | 22
+
0
-

Super, tohle je daleko lepší.

grey
Člen | 94
+
0
-

to že to nezajíždí mi přijde jako dost závažnej problém… třeba když se projíždí dlouhym seznamem a hledá se očima, tak se postupně otvíraj i ty co nechceš a tak…

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

Husté, oni to nejsou framy :)

Rozbalování bych nechal asi na kliknutí.

westrem
Člen | 398
+
0
-

grey napsal(a):

to že to nezajíždí mi přijde jako dost závažnej problém… třeba když se projíždí dlouhym seznamem a hledá se očima, tak se postupně otvíraj i ty co nechceš a tak…

Nemyslim si, podla mna je toto uz naprosto idealny stav, pretoze to neblika tak rapidne ako ked sa to rozbalovalo okamzite, teraz to caka rozumny interval kym sa rozbali. A najme ak chcem pozerat viacero metod naraz tak bz bolo blbe aby som nemohol mat rozbaleno viac naraz.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Pokud by se rozbalovalo na klik, tak bys toho mohl mít rozbaleno kolik by si chtěl. A navíc se nebudou náhodou rozbalovat ty, na kterých necháš kurzor o chviličku déle. A po druhém kliku by se zas mohla zabalovat…to by bylo krásné, pááááne joooo ;-)

redhead
Člen | 1313
+
0
-

@Ondřej: +1

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

super je to zase o chlup lepší… Jen bych rozbalování udělal na kliknutí (i se sbalováním) a prohodil odkazy na kotvu a do zdrojáků…

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

@vrtak-cz: Neprohazoval bych. Mám k tomu trochu sobecký důvod: častěji chodím do zdrojáků, než abych potřeboval kotvu, a protože se mi celá stránka nevleze na šířku na monitor (při rozlišení 1280×1024), tak se mi nechce pořád jezdit myší k vodorovnému posuvníku dole na stránce.

Ale kdyby se upravila šířka té stránky, tak by mi to bylo jedno=)

grey
Člen | 94
+
0
-

vidim že většina je za rozbalování/sbalování na kliknutí, za mě též +1

David Grudl
Nette Core | 8147
+
0
-

Rozbalování na kliknutí tam samozřejmě je.

Každopádně vidím, že jste s dokumentací spokojeni, když řešíte takové nesmysly, jako se sbalování :-))

22
Člen | 1478
+
0
-

do JQuery to ma daleko..
..ted myslim orientaci v API.

Editoval 22 (7. 10. 2010 21:55)