[2010–06–30] Vyšla verze 0.9.5
- David Grudl
- Nette Core | 8218
Venku je verze 0.9.5. Ta především opravuje řadu chybiček, jejichž kompletní výčet najdete v changelogu. Velkou interní změnou je, že repozitář byl převeden do PHP 5.3 a teprve z něj se generují distribuce frameworku určené pro PHP 5.2. Což vyřešilo nedostatky v generování prefixované verze. Druhou interní změnou je úprava adresářové struktury frameworku. Přičemž obě interní změny by neměly mít vliv na funkčnost.
Ze všech úprav bych zdůraznil jen několik:
- Nette\Mail by měl mít fixnuté všechny známé nedostatky v kompatibilitě s emailovými klienty
- metody Nette\Mail dále striktně kontrolují, zda jsou všechny parametry kódovány v UTF-8
- SmartCachingIterator (tj. makro
{foreach}
) nyní umí iterovat i nad SimpleXMLElement - používejte
login(), logout() a isLoggedIn()
, volání starších metod vyvolá varování - nové konstanty
NETTE, NETTE_VERSION_ID, NETTE_PACKAGE
a takéPHP_VERSION_ID
pod PHP < 5.2.7
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Škoda že se do „stable“ verze nedostalo i https://github.com/…ues/issue/63
- David Grudl
- Nette Core | 8218
Kvůli chybě způsobující špatné generování prefixované verze jsem ještě (nestandardně) posunul vydání 0.9.5 až za opravující commit.
- Inza
- Člen | 330
Škoda že se do „stable“ verze nedostalo i https://github.com/…ette/issues/#…
Nezpůsobilo by to ani BC break…
- Majkl578
- Moderator | 1364
wdolek napsal(a):
z prejmenovani
authenticate
nalogin
jsem ponekud zmaten. volani se prejmenovalo nalogin
(User
), v rozhraniIAuthenticator
je ale poradauthenticate
… z usi mi ted vylejzaji otaznicky, vznaseji se nade mnou a u stropu praskaji jako bubliny. jaky to ma vyznam?
Rozhraní IAuthenticator se neměnilo.
- Aurielle
- Člen | 1281
wdolek napsal(a):
z prejmenovani
authenticate
nalogin
jsem ponekud zmaten. volani se prejmenovalo nalogin
(User
), v rozhraniIAuthenticator
je ale poradauthenticate
… z usi mi ted vylejzaji otaznicky, vznaseji se nade mnou a u stropu praskaji jako bubliny. jaky to ma vyznam?
IUser::login() volá IAuthenticator::authenticate()…
- David Grudl
- Nette Core | 8218
login() má za úkol uživatele přihlásit (změnit indikátor stavu na ‚přihlášen‘), authenticate() má za úkol ověřit uživatelské jméno a heslo například oproti databázi. Obě tedy dělají něco docela jiného, druhá je vlastně jen součástí první.