[2010–06–30] Vyšla verze 0.9.5

před 9 lety

David Grudl
Nette Core | 6889
+
0
-

Venku je verze 0.9.5. Ta především opravuje řadu chybiček, jejichž kompletní výčet najdete v changelogu. Velkou interní změnou je, že repozitář byl převeden do PHP 5.3 a teprve z něj se generují distribuce frameworku určené pro PHP 5.2. Což vyřešilo nedostatky v generování prefixované verze. Druhou interní změnou je úprava adresářové struktury frameworku. Přičemž obě interní změny by neměly mít vliv na funkčnost.

Ze všech úprav bych zdůraznil jen několik:

  • Nette\Mail by měl mít fixnuté všechny známé nedostatky v kompatibilitě s emailovými klienty
  • metody Nette\Mail dále striktně kontrolují, zda jsou všechny parametry kódovány v UTF-8
  • SmartCachingIterator (tj. makro {foreach}) nyní umí iterovat i nad SimpleXMLElement
  • používejte login(), logout() a isLoggedIn(), volání starších metod vyvolá varování
  • nové konstanty NETTE, NETTE_VERSION_ID, NETTE_PACKAGE a také PHP_VERSION_ID pod PHP < 5.2.7

před 9 lety

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Jako případnou nekompabilitu vidím, že funkce dump() není obalená if (function_exists('dump')). Tedy jestli někdo použival vlastní dump (třeba v testech), tak má kolizi.

Jinak nová struktura je dobrá.

před 9 lety

Patrik Votoček
Člen | 2249
+
0
-

Škoda že se do „stable“ verze nedostalo i https://github.com/…ues/issue/63

před 9 lety

jtousek
Člen | 956
+
0
-

Změny jako login(), logout(), isLoggedIn() a dříve třeba znefunkčnění $object->getClass() podle mě patří spíše do verze 1.0. Kdo používá 0.9.x a chce upgradovat na nejnovější stable této větve, vede to k dlouhému refaktorování celého projektu a většina se na to vykašle.

před 9 lety

David Grudl
Nette Core | 6889
+
0
-

Kvůli chybě způsobující špatné generování prefixované verze jsem ještě (nestandardně) posunul vydání 0.9.5 až za opravující commit.

před 9 lety

Inza
Člen | 330
+
0
-

Škoda že se do „stable“ verze nedostalo i https://github.com/…ette/issues/#…

Nezpůsobilo by to ani BC break…

před 9 lety

Ped
Člen | 65
+
0
-

u mne dobry. ;)

před 9 lety

wdolek
Člen | 331
+
0
-

z prejmenovani authenticate na login jsem ponekud zmaten. volani se prejmenovalo na login (User), v rozhrani IAuthenticator je ale porad authenticate … z usi mi ted vylejzaji otaznicky, vznaseji se nade mnou a u stropu praskaji jako bubliny. jaky to ma vyznam?

před 9 lety

Majkl578
Moderator | 1379
+
0
-

wdolek napsal(a):

z prejmenovani authenticate na login jsem ponekud zmaten. volani se prejmenovalo na login (User), v rozhrani IAuthenticator je ale porad authenticate … z usi mi ted vylejzaji otaznicky, vznaseji se nade mnou a u stropu praskaji jako bubliny. jaky to ma vyznam?

Rozhraní IAuthenticator se neměnilo.

před 9 lety

Aurielle
Člen | 1283
+
0
-

wdolek napsal(a):

z prejmenovani authenticate na login jsem ponekud zmaten. volani se prejmenovalo na login (User), v rozhrani IAuthenticator je ale porad authenticate … z usi mi ted vylejzaji otaznicky, vznaseji se nade mnou a u stropu praskaji jako bubliny. jaky to ma vyznam?

IUser::login() volá IAuthenticator::authenticate()…

před 9 lety

wdolek
Člen | 331
+
0
-

Majkl578, gmvasek: ano… zde je stezejni otazka „jaky to ma vyznam?“

před 9 lety

David Grudl
Nette Core | 6889
+
0
-

login() má za úkol uživatele přihlásit (změnit indikátor stavu na ‚přihlášen‘), authenticate() má za úkol ověřit uživatelské jméno a heslo například oproti databázi. Obě tedy dělají něco docela jiného, druhá je vlastně jen součástí první.