problém s integrací Texy do Nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Oggy
Člen | 306
+
0
-

Mám takový asi triviální problém..

učím se s Texy.. nejsem nějak schopen jej zaintegrovat do Nette..

chyba: Class ‚Texy‘ not found

Stáhnul jsem verzi Texy 2.1 ze dne 20. 5. 2010 …
nakopíroval do složky libs/

řídil se https://latte.nette.org/cs/#…

tedy v BasePresenteru:

<?php
public function templatePrepareFilters($template)
    {
        parent::templatePrepareFilters($template);

        // inicializace Texy
        TemplateFilters::$texy = new Texy();
        TemplateFilters::$texy->encoding = 'utf-8';
        TemplateFilters::$texy->allowedTags = Texy::NONE;
        TemplateFilters::$texy->allowedStyles = Texy::NONE;
        TemplateFilters::$texy->setOutputMode(Texy::HTML5);

        // registrace filtru texyElements
        $template->registerFilter('Nette\Templates\TemplateFilters::texyElements');
    }
?>

šablona:

<?php
<texy>{$page->obsah}</texy>
?>

verze:
# PHP 5.3.2–1ubuntu4.2
# Apache/2.2.14 (Ubuntu)
# Nette Framework 0.9.3 (revision 2ce0ca6 released on 2010–02–02)

promazal jsem app/temp ..

stále RobotLoader nezaindexuje class Texy .. proč?

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Možná blbá rada… pokud máš namespaced verzi tak \Texy?

Oggy
Člen | 306
+
0
-

gmvasek napsal(a):

Možná blbá rada… pokud máš namespaced verzi tak \Texy?

nemám.. ale očekávám, že bude chyba někde tady ..
nebo tu je nějaká „neviditelná“ prkototina..

Editoval Oggy (23. 6. 2010 15:26)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

dělá ti to i skeleton? (zkoušel jsem to na Win7x64 IIS7.5 + PHP5.3.3-rc1 + Nette 0.9.3 PHP 5.2 non-prefixed a jede to)

Oggy
Člen | 306
+
0
-

vrtak-cz napsal(a):

dělá ti to i skeleton? (zkoušel jsem to na Win7x64 IIS7.5 + PHP5.3.3-rc1 + Nette 0.9.3 PHP 5.2 non-prefixed a jede to)

jak to myslíš skeleton? .. vše ostatní je ok.. používám spoustu jiných component.. v libs je samozřejmě ještě dibi..routingdebugger atd .. vše zatím v pořádku

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

myslím tím vzít nette skeleton zkusit v něm nahodit texy jak popisuješ výše (jestli to funguje – aby se vyloučily možnosti)

Editoval vrtak-cz (23. 6. 2010 17:23)

Oggy
Člen | 306
+
0
-

vrtak-cz napsal(a):

myslím tím vzít nette skeleton zkusit v něm nahodit texy jak popisuješ výše (jestli to funguje – aby se vyloučily možnosti)

Tak u čistého skeletonu to jede :-(

Michalek
Člen | 210
+
0
-

Nikdo se nezeptal, tak já :)

  1. indexuje robotloader adresář libs? (nic, už jsem to četl výše…)
  2. není omezená indexace toho adresáře pomocí netterobots.txt?

Editoval Michalek (23. 6. 2010 20:40)

Oggy
Člen | 306
+
0
-

Michalek napsal(a):

Nikdo se nezeptal, tak já :)

  1. indexuje robotloader adresář libs? (nic, už jsem to četl výše…)
  2. není omezená indexace toho adresáře pomocí netterobots.txt?

oo.díky… nějak sem tam nakopíroval netterobots z modulů texy.. a tam je indexace zakázaná ..
děkuju..
bylo jasné, že to bude nějaká takováto moje chyba..

Teď mám jiný problém:-))

pokud mezi značky <texy></texy> uvedu něco v texy syntaxi ok.. ale pokud mezi ně načtu string z proměnné z db .. tak na výstup vyleze toto:-) .. @php:p5@

pokud použiju helper
{!$promena|texy} je vše ok ..

Editoval Oggy (23. 6. 2010 21:48)

lopasovsky
Člen | 17
+
0
-

Oggy, vyriesil si tento problem? Podobne sa chova <texy>…</texy> aj u mna: @php:p43@, @php:p44@, @php:p45@

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

Ehm chalani, snazite sa pouzit latte filter na dynamicke udaje. Spravne volanie je:

{!$page->obsah|texy}

Viac tu.

dufam, ze nevadi, ze odpovedam na 4m stare vlakno.

Editoval srigi (5. 10. 2010 20:08)

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

Tenhle dotaz a Vrtákovo odpověď by měly být ve FAQ