Označování nepřečtených příspěvků na fóru
- Šaman
- Člen | 2659
Nevím čím to je a jestli to brát jako chybu (nebo vlastnost:), ale po
přečtení nového příspěvku se mi ještě docela dlouho (několik minut)
vlákno zobrazuje jako nepřečtené. A naopak pokud si dané vlákno
nepřečtu, tak se mi za chvíli po přihlášení zobrazí jako přečtené. Na
jiných fórech (věšina jede na PhpBB) mi vše chodí podle očekávání.
Je to chyba na mém příjimači zakopaná někde v sessions, nebo je to
úmyslně, víte někdo, pls?
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Je to vlastnost zdejšího fóra přečtenost/nepřečtenost zde funguje na celé fórum (ne na jednotlivá vlákna) navíc se aplikuje až po určitém čase.
- Šaman
- Člen | 2659
Zkouším si na tu vlastnost zvyknout, ale vážně to nejde..
Pokud třeba jen zběžně nakouknu, jestli není něco nového ve vlákně, co
mě zajímá, tak se mi při příští návštěvě zobrazí všechno
přečtené. Stejně tak pokud začnu pročítat nové příspěvky – začnu
od začátečníků – někomu tam odpovim a než tu odpověď sepíšu, tak
zas nevím co dalšího nového..
Zato ten můj odpovězený přísěvek mi svítí jako nový ještě minimálně
pět minut.
Nešlo by to předělat tak, jako zvýrazňují ostatní fóra? Tedy až poté, co vlezu na nějaké vlákno, tak se mi okamžitě označí jako přečtené? A pokud jen zjistím, že ve vlákně co mě aktuálně zajímá nic nového není, na nic nekliknu a vrátím se večer, tak budu mít označené nové příspěvky za celý den.
- Kenn
- Člen | 110
Nevím. Já otevřu fórum, rozklikám kategorie s nepřečtenými příspěvky do několika tabů a příspěvky pak taky do tabů. Vzhledem k tomu, že se mi všechny kategorie načtou chvíli po přihlášení, vidím nepřečtené příspěvky a tím pádem o nic nepřídu. Až na to, že někdy otevřu 20 tabů a pak je v tom trochu bordýlek.
- redhead
- Člen | 1313
No, já dělám něco podobnýho, přijdu na fórum a dám zobrazit nové příspěvky a naklikám je všechny do tabů. Ale už se mi párkrát stalo, že kvůli téhle politice se další (novější) příspěvky nastavili na přečtené. Na některé jsem pak přišel po delší době a divil se, že nic takovýho jsem před tím neviděl. Zajímalo by mě, kolik jsem jich prošvih úplně..
- srigi
- Nette Blogger | 558
Šaman napsal(a):
Zkouším si na tu vlastnost zvyknout, ale vážně to nejde..
Pokud třeba jen zběžně nakouknu, jestli není něco nového ve vlákně, co mě zajímá, tak se mi při příští návštěvě zobrazí všechno přečtené. Stejně tak pokud začnu pročítat nové příspěvky – začnu od začátečníků – někomu tam odpovim a než tu odpověď sepíšu, tak zas nevím co dalšího nového..
Zato ten můj odpovězený přísěvek mi svítí jako nový ještě minimálně pět minut.Nešlo by to předělat tak, jako zvýrazňují ostatní fóra? Tedy až poté, co vlezu na nějaké vlákno, tak se mi okamžitě označí jako přečtené? A pokud jen zjistím, že ve vlákně co mě aktuálně zajímá nic nového není, na nic nekliknu a vrátím se večer, tak budu mít označené nové příspěvky za celý den.
Musim sa pridat k tejto kritike. Na forum kvoli tomuto chodim narazovo aby mi nic neuniklo. Nedovolim si sem prist len tak – ak pridem na forum, musim si neprecitane rozklikat na taby. Ak niekde odpovedam, musim urobit to iste, lebo dojde k „rehreshu stavu neprecitanych“.
A kvoli tomuto na forum nechodim z mobilu, lebo by som si navstevou zrusil tu „unread session“. V mobile si nemozem dovolit otvorit 12 tabov naraz – ta sunka to nezvladne a hrozne sa s tabmi na iPh pracuje.
Nieco je IMO zle, ak sa musim prisposobovat foru a odopierat si navstevy kvoli takejto prkotine.
- Honza Kuchař
- Člen | 1662
Zkuste začít používat RSS třeba v Thunderbirdu…
…pak si můžete příspěvky označovat, jak je jen libo.
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
problém to celkem je protože je to vlastnost PunBB (minimálně verze, která tu běží). A aktualizace na novější verzi vzhledem k počtu úprav není možná.
- srigi
- Nette Blogger | 558
vrtak-cz napsal(a):
problém to celkem je protože je to vlastnost PunBB (minimálně verze, která tu běží). A aktualizace na novější verzi vzhledem k počtu úprav není možná.
Tak by bolo vhodne spravit to ako dalsiu upravu. Je treba si uvedomit, ze az bude hotova dokumentacia, az bude anglicka dokumentacia, prihrnu sa na forum zastupy novych userov a nespokojnost bude iba rast.
- redhead
- Člen | 1313
Stalo se jenom mě, nebo zmizelo tlačítko „označit vše jako přečtené“ ??
Tohle tlačítko jsem docela používal, vzhledem k politice „přečtenosti“ na tomto fóru – naklikám si témata a pak je všechny označim jako přečtený, při další návštěvě vidím opravdu jen ty co se od té doby změnili, teď tam mám jak starý tak případně nový (dokud se fórum neusmyslí, že je už doba aby je označil jako přečtený, což trvá..). A radši bych viděl „Žádné nové příspěvky“ než opět ty starý, který musím zkoumat jestli někdo nenapsal odpověď.
- na1k
- Člen | 288
Dovolím si oživit…
Docela mi chybí možnost u nepřečtených topiců pokračovat v místě,
kde jsem posledně skončil.
Typická situace – přijdu na fórum, kliknu nahoře „nové
příspěvky“. Ve výpisu jsou ale pouze odkazy na celý topic (příp.
strany) a na poslední příspěvek. Na jiných fórech existuje navíc možnost
skočit na první nepřečtený post v topicu.
Chápu, že priority jsou jinde, ale třeba i na toto jednou dojde. Je to velice user-friendly a za sebe můžu říct že i návykové. Souvisí to ale s celkovou „politikou přečtenosti“, která se musí orientovat na samotné příspěvky, a to by mohlo znamenat značný zásah do systému fóra.
- norbe
- Backer | 405
Ono to dokonce funguje, ale myslím že jen v některých prohlížečích
(v opere se mi například stránka zobrazí jako
https://forum.nette.org/cs/4622-oznacovani-neprectenych-prispevku-na-foru?pid=48817
),
48817 odpovídá číslu tvýho postu, ale jelikož tam chybí ještě
tak to nezascrolluje :( Ve firefoxu je adresa včetně
, takže v něm to samozřejmě funguje…
- David Grudl
- Nette Core | 8218
Nepřečtené příspěvky jsou zvýrazněné při výpisu nejnovějších příspěvků, takže dva odkazy nejsou třeba.
- Mikulas Dite
- Člen | 756
Bylo by fajn, kdyby ten span [ Nepřečtené ]
, resp. třída
newtext
měla float: right
.