Nette\Application\ImageResponse
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Dneska jsem se docela zarazil že tam tohle nemáme. A ani v addons není (i když tohle by mělo být asi rovnou v Nette)
Editoval vrtak-cz (28. 8. 2010 0:02)
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
ImageResponse
jsem si doprogramovával už do dvou projektů,
takže potvrzuji, že by se hodila.
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
Pokusil jsem se to implementovat https://github.com/…22daebd5deed uvítám komentáře.
Editoval vrtak-cz (24. 6. 2010 6:04)
- David Grudl
- Nette Core | 8215
Díky za implementaci!
Je tu jedna věc, která mi úplně nesedí. Pokud chci poslat obrázek, který mám na disku, musím jej načíst a znovu uložit. Tohle není zrovna ideální a ani DownloadResponse zde nepomůže. Říkám si, jestli by nebylo lepší na to jít trošku jinak a rozšířit funkčnost DownloadResponse tak, aby uměl soubor nejen nabídnout ke stažení, ale i normálně poslat do výstupu. Takže by se dal použít na obrázky uložené na disku nebo třeba i PDF.
Asi by pak bylo záhodno jej přejmenovat na FileResponse.
Pochopitelně to stále neřeší odesílání existujících objektů Image. Tady by mohlo pomoci jednoduché rozšíření ReponsePresenteru, aby kromě Template uměl „vyrenderovat“ i Image.
Nebyla by tato cesta lepší?
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
A nebylo by ještě lepší kdyby tohle řešil FileResponse a počítál že místo cesty k souboru může dostat instanci Nette\Image? Mohl by výsledek poslat na výstup stejně jako by mohl výsledek nabídnout ke stažení.
PS: klidně to implementuju
- David Grudl
- Nette Core | 8215
To je divný. Když je to FileResponse, tak by to mělo nějak pracovat se souborem, ne?