Smeti v url po presmerovaní na inú stránku pomocou redirectu

niktos
Člen | 13
+
0
-

Ahojte,

v malom projekte, pomocou ktoreho sa skusam nieco naucit z nette, sa deju (nepochybne mojou zasluhou) “zaujimave” veci. Napriklad ak pouzijem redirect, povedzme v nasledovnej forme

$this->flashMessage('bla bla bla....');
$this->redirect('EditPairs:',$tid);

tak je riadenie odovzdane na predpokladanu url

reg/edit-pairs/?tid=14

ale je zaroven doplnene nezelanym “smetim”, napriklad takto:

reg/edit-pairs/?tid=14&_fid=am2q alebo povedzme takto: reg/edit-pairs/?tid=14&_fid=1qgo

cize menia sa nahodne posledne 4 znaky. V samotnom pokracovani programu to nevadi, ale chcel by som mat odkaz bez takychto efektov. Da sa povedat, kde asi robim chybu, ak nedostavam len zelane a ciste url?

Dakujem.

Marek Bartoš
Nette Blogger | 715
+
+4
-

_fid je interní mechanismus flash messages. Pokud je chceš používat, tak se parametru úplně nezbavíš. Ale mohl bys jej smazat po přesměrování z url javascriptem: https://forum.nette.org/…ve-extension#…

Editoval Marek Bartoš (3. 6. 17:26)

niktos
Člen | 13
+
0
-

Dakujem za promptnu odpoved.

Na jednej strane ma ukludnilo, ze to, co som pokladal za moju chybu je tentoraz vlastnost pouzitych flash sprav, bez ktorych sa zaobidem, na druhej strane by ma zaujimalo ako ten cistiaci js kod zaradit a vyvolat. Ano, predpokladam, ze prislusny vseobecny popis pre js existuje (aj teraz som po nom patral a mam za sebou nejake neuspesne pokusy), ale snad existuje aj nejaky dobry priklad, ktory by bol lepsi ako teoria.

Lumeriol
Generous Backer | 33
+
0
-

niktos napsal(a):

Dakujem za promptnu odpoved.

Na jednej strane ma ukludnilo, ze to, co som pokladal za moju chybu je tentoraz vlastnost pouzitych flash sprav, bez ktorych sa zaobidem, na druhej strane by ma zaujimalo ako ten cistiaci js kod zaradit a vyvolat. Ano, predpokladam, ze prislusny vseobecny popis pre js existuje (aj teraz som po nom patral a mam za sebou nejake neuspesne pokusy), ale snad existuje aj nejaky dobry priklad, ktory by bol lepsi ako teoria.

Pokud se teprve snazis naucit neco v Nette, tak bych byt nejaky parametr momentalne neresil, dokud do toho nebudes chtit zacit montovat javascript/ajax. Pak muzes zkusit implementovat treba Naju (pro niz tady byl ten priklad) a rozchodit ajaxove i dalsi prvky tveho projektu (odesilani formularu, snippety misto redirectu a podobne). V tuto chvili ale nema smysl se tim zaobirat, protoze jinak toho budes mit zbytecne moc :)

niktos
Člen | 13
+
0
-

Ano, snazim sa naucit nieco v Nette. Je to pre mna ako vyzva (som uz dlhe roky dochodca a tento sposob programovania je pre mna nezvykly), tak aj zabava a ponaucenie. Jeden z najvacsich problemov s ktorymi sa stretavam, je presne to, co spominas: zoradit si priority, vediet, co je dolezite viac a co menej. K veci patri, ze obcas narazim na nieco, co zbytocne riesim aj pol dna – ako ked som pri generovani odkazu pouzil parameter $id. Najviac mna asi prekvapia taketo konvencie, o ktorych je pravdepodobne v dokumentacii aj zmienka, ale je ich lahke prehliadnut.

Moj treningovy projekt uz funguje a na tie „smeti“ som sa pytal len preto, lebo ma ich existencia trochu vyrusovala. Ich odstranenie vsak vyzera na nelahku ulohu, takze sa skusim prioritne venovat niecomu uzitocnejsiemu zo zakladov. Dakujem za odpoved a aj za posunutie spravnejsim smerom.

NouF
Backer | 52
+
0
-

Jestli to chcete odstranit, stačí stáhnout teamviewer a já vám to ukážu.

Použití této metody. https://forum.nette.org/…ve-extension#…

niktos
Člen | 13
+
+1
-

Velmi pekne dakujem za ponuku, robim si uzlik a ked pride vhodna doba a s nou aj pretrvavajuca potreba pomoci, tak sa prihlasim. Este raz dakujem.