Prepojenie Svelte s Nette Frameworkom
- EdaIsHot
- Člen | 4
Ahoj,
riešim jeden problém a to ten, že premýšľam ako prepojiť Svelte s Nette Frameworkom.
Angular, alebo React by som prepojiť dokázal, ale neviem, ako so Svelte, aj
som sa pokúšal niečo hľadať, ale nič moc som nenašiel. Tak sa chcem
spýtať tu na fóre, či niekto s tým nemá nejaké skúsenosti a vedel by
poradiť, ďakujem.
- EdaIsHot
- Člen | 4
Ahoj @joe presne o to mi ide, dostať Svelte do Latte šablón, tak
aby fungovalo napríklad aj predávanie premenných z prezenteru
$this->template->var = $val;
, len neprišiel som na to, ako
to spraviť, keďže sa Svelte kompiluje. Preto by som bol rád za akúkoľvek
radu, ako to spraviť.
- joe
- Člen | 313
To podle mě nesouvisí přímo se Svelte, ale s jakýmkoli JS, který se vlastně kompiluje (na podobný způsob). Co tam třeba chceš předávat nebo co tvoříš? Možná by stačilo předat jenom něco v configu při spouštění toho JS?
Přímo praktický zkušenosti nemám, Svelte zkouším vedle a zatím jsem se nedostal k žádnýmu takovýmu propojování, taky mě to asi čeká :D (ale Svelte se mi hodně líbí)
- joe
- Člen | 313
Po delší době jsem se dostal ke spojení Svelte a Nette. Narazil jsem na možnost spojení frameworku s backendem přes Inertia bez nutnosti psaní API. Díky tomu jsem dokázal přepsat starou administraci během krátké chvíle do pro mě skvělýho frontend frameworku Svelte s tím, že backend zůstal hezky na Nette.
Pro inspiraci a spojení Svelte s Inertia jsem udělal jednoduchý presenter – https://packagist.org/…ette-inertia
Díky tomu jdou dělat „moderní“ aplikace na Svelte s Nette rychlostí blesku :) a není třeba se dělat s žádným nudným API, kde bych musel řešit to, co mi už jednou řeší Nette. Najde se tu někdo, komu se taková kombinace taky líbí?
- Felix
- Nette Core | 1245
joe napsal(a):
Najde se tu někdo, komu se taková kombinace taky líbí?
Vyresil jsem to na jednom projektu uplne stejne a libi se mi to tez. :-) Dobra prace. Chtel jsem to publikovat pod contributte, ale zatim nebyla odezva. Tedka kdyz vim, ze by to pouzivalo vice lidi, tak me to hnedka motivuje vic. Mel by jsi zajem na tom spolupracovat?