Package nette/reflection is abandoned, you should avoid using it. No replacement was suggested

matronator
Člen | 38
+
0
-

Zdravím, ve firmě kde pracuji používáme starter template pro všechny nové projekty, který jsem začal používat i pro osobní projekty protože je tam už hodně věcí uděláno za mě když začínám nový projekt. Mám s tím jen jeden menší problém, a to že pokaždé když přidávám nový composer package, updatuju dependence, apod., vždy mi na konci composer logu v terminálu vyskočí hláška Package nette/reflection is abandoned, you should avoid using it. No replacement was suggested. (viz. obrázek)

Nijak to nenarušuje chod aplikace a žádné problémy to nezpůsobuje, jenom to opět trochu vadí mému OCD, tak se chci zeptat jestli někdo neví jak se toho zbavit.

Koukal jsem do composer.json, ale nette/reflection tam nikde není zmíněný. Za to jsem ho našel ve vendor složce v vendor/nette/reflection. Předpokládám, že tam zůstal z minulé verze Nette, že dependence se z composeru sice odebrala, ale zdroj ve vendoru zůstal.

Nevíte někdo prosím jak se hlášky zbavit? Můžu složku reflection bezpečně z vendoru smazat, jelikož package není vypsanej v composer.json?

Díky!

Marek Bartoš
Nette Blogger | 1280
+
+8
-

Nepřímá závislost je taky závislost. Zkus composer why nette/reflection, nějaký balík na něm závisí.

matronator
Člen | 38
+
0
-

Nice, composer why sem doteď neznal, díky :) Tak je tam teda potřeba pro Kdyby/Translation.

n.u.r.v.
Člen | 485
+
+2
-

Díky za ten composer why. U mě to zas vyžadují:
kdyby/forms-replicator v1.4.0 requires nette/reflection (^2.4)
nette/application v2.4.14 requires nette/reflection (^2.2)