Funkce getComponent selže na levenshtein typu
- kiCkZ
- Člen | 153
Zdravim,
nevím jestli to není bug, ale při volání funkce v obou těchto případech mi spadne funkce na chybě v nette.
levenshtein() expects parameter 1 to be string, int

$this->getParent()->getComponent('komponenta')
$this->getPresenter()->getComponent('rodicovska_komponenta')->getComponent('komponenta')
Editoval kiCkZ (21. 4. 2020 12:09)
- jiri.pudil
- Nette Blogger | 1034
Vypadá to na bug a měl by být myslím opravený tímto
commitem, který je ale dosud jen
v nette/component-model:dev-master
- kiCkZ
- Člen | 153
jiri.pudil napsal(a):
Vypadá to na bug a měl by být myslím opravený tímto commitem, který je ale dosud jen v
nette/component-model:dev-master
Díky Jirko dělá mi to celkem problém, protože potřebuji z jedné komponenty překreslit přes rodiče druhou a nyní to nelze. Snad to @DavidGrudl co nejdříve dá do nějakého release.
- David Matějka
- Moderator | 6445
stejne by ti to vyhodilo chybu, pravdepodobne se snazis pouzit komponentu
UsersRightsTableBlock
namisto usersRightsTableBlock
(male u na zacatku)
- kiCkZ
- Člen | 153
David Matějka napsal(a):
stejne by ti to vyhodilo chybu, pravdepodobne se snazis pouzit komponentu
UsersRightsTableBlock
namistousersRightsTableBlock
(male u na zacatku)
@DavidGrudl tím to není, string jsem dával s malým počátečním písmenem, nicméně pokud aplikuju ten kód co psal @jiripudil, tak to píše, že neexistuje komponenta, což už je jiná chyba než byla prvně hlášena.
- David Matějka
- Moderator | 6445
ano, to jsem se snazil rict, ze by ti to vyhodilo chybu, jelikoz ta chyba, ktera ti puvodne vyskocila je az sekundarni. primarni je v tom, ze si pouzival komponentu, ktera neexistuje
- kiCkZ
- Člen | 153
David Matějka napsal(a):
ano, to jsem se snazil rict, ze by ti to vyhodilo chybu, jelikoz ta chyba, ktera ti puvodne vyskocila je az sekundarni. primarni je v tom, ze si pouzival komponentu, ktera neexistuje
@DavidGrudl já tu komponentu vytvořenou mam a tento název má. Jak je tedy možné, že když si dám $this->getParent(), tak jí tam vidím ? Díky
- kiCkZ
- Člen | 153
David Grudl napsal(a):
component-model s bugfixem je venku.
@DavidGrudl nyní prvotní problém jak jsem psal se vyřešil, ale
stále mi to hlásí, že to nemůže najít komponentu.
Může být třeba špatně posloupnost načítání ? Nicméně pokud si dám
$this->getParent(), tak v ní normálně komponentu vidím s názvem →
UsersRightsTableBlock.

Přišel jsem na to, že při volání se getComponent se uvnitř porovnává, zde existuje prvek v poli, nicméně protože tam dávám string názvu komponenty a v poli je klasický číselný index, tak mi to neprojde viz screen.

Díky
Editoval kiCkZ (21. 4. 2020 18:27)