Nette error 500 po zmene jakehokoliv souboru

radekl
Člen | 7
+
0
-

Ahoj!

Zdedil jsem aplikaci a chtel jsem udelat trivialni zmenu. Pokud zmenim byt jen jediny radek v ‚app/model/UserManager.php‘, tak dostanu chybu 500 (od nette). Napada vas prosim co by to mohlo byt?

Diky!

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Nejlepší by bylo kdyby ses podíval do logu a tam uvidíš čím to je.

radekl
Člen | 7
+
0
-

Pise to toto (prestoze jsem upravil soubor UserManager.php:

[2020-03-24 07-47-59] Nette\InvalidStateException: Ambiguous class App\Model\VideoManager resolution; defined in /var/www/html/.cz/www/app/model/__VideoManager.php and in /var/www/html/.cz/www/app/model/VideoManager.php. in /var/www/html/.cz/www/vendor/nette/robot-loader/src/RobotLoader/RobotLoader.php:181  @  http://www..com/video/detail/167?do=messageBeMember  @@  exception--2020-03-23--15-22--e6000e6fee.html

Editoval radekl (24. 3. 2020 10:03)

radekl
Člen | 7
+
0
-

Ten problem ma neco spolecneho se zmenami v souboru – pokud se zmeni md5sum souboru, tak to failuje, prestoze je obsah prakticky stejny (lisi se o jeden prazdny radek, nebo komentar, ale syntakticky je to spravne). Jeste jsem si vsiml, ze to psal windowsak, takze tam jsou crlf konce radku misto linuxovych.

Neni v nette neco co kontroluje konzistenci souboru? Co cache?

Editoval radekl (24. 3. 2020 10:11)

radekl
Člen | 7
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

Nejlepší by bylo kdyby ses podíval do logu a tam uvidíš čím to je.

Dekuju za reakci…

Marek Bartoš
Nette Blogger | 1153
+
0
-

Já bych té chybě zkusil věřit a nejdřív zkontroloval, zda opravdu třída VideoManager není zduplikována ve dvou souborech.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

je tam vidět, že tam jsou dva soubory – __VideoManager.php a VideoManager.php .. imho ten první bude vytvářet tvůj editor jako „zálohu“. co používáš za editor?

radekl
Člen | 7
+
0
-

Ja pouzivam vim, nicmene ty tridy tam jsou asi zduplikovane od puvodniho vyvojare:

[root@dron www]# find -ls|grep -i VideoMana
818504183   20 -rw-r--r--   d    17214 dub 22  2016 ./app/model/_VideoManager.php_
818504184   20 -rw-r--r--   1     17215 čen 18  2017 ./app/model/__VideoManager.php
818504185   20 -rw-r--r--   1     17215 kvě 17  2019 ./app/model/VideoManager.php
[root@dron www]#

Provozu to nevadi – aplikace bezi normalne do okamziku, nez zmenim drobne soubor – to s touhle chybovkou nema nic spolecneho, nebo se pletu? Trida ‚UserManager.php‘ zduplikovana neni:

[root@dron www]# find|grep -i UserMan
./app/model/UserManager.php
[root@dron www]#
Marek Bartoš
Nette Blogger | 1153
+
+1
-

Detekovaná změna spustila robotloader, našel duplicitní soubor, vyhodil výjimku. Duplicitní třídy smaž.

radekl
Člen | 7
+
0
-

Mabar napsal(a):

Detekovaná změna spustila robotloader, našel duplicitní soubor, vyhodil výjimku. Duplicitní třídy smaž.

Je to tak! Diky!

radekl
Člen | 7
+
0
-

David Matějka napsal(a):

je tam vidět, že tam jsou dva soubory – __VideoManager.php a VideoManager.php .. imho ten první bude vytvářet tvůj editor jako „zálohu“. co používáš za editor?

Vydrzelo to bezet nekolik let i s duplicitnimi soubory. Dekuju za pomoc…

Editoval radekl (24. 3. 2020 12:32)