Skrytí cesty URL k souborům

bicekz
Člen | 20
+
0
-

Zdravím,

chtěl bych se zeptat. I když si myslím, že to není extra důležité, ale udělá to dobrý dojem pro uživatele.
Momentálně mám jako Homepage cestu „www.X.cz/nette/www/“ , s presenterem např. „www.X.cz/nette/www/statistiky/show“.

Tudíž má otázka zní jednoduše: Dalo by se z té cesty odmazat to „/nette/www“ tak, aby aplikace fungovala?

Mám pocit, že jsem někde kdysi viděl, že to jde, ale nepovedlo se mi nyní vygooglit.

Předem děkuji za odpovědi.

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Je potreba spravne nakonfigurovat webserver/vhost.
Posli aktualni konfiguraci kde ti to ted bezi a mrknem na to. Taky si neuvedl jestli mas moznost upravit konfiguraci webserveru nebo jedes na sdilenym hostingu.

bicekz
Člen | 20
+
0
-

Aha, já myslel, že je to možné nějakým lehkým příkazem. Pokud je to nějaké složitější, tak se na to vykašlu a nechám to tak.

Hosting mám ze stránky https://www.czechia.com/ od Zoner software. Jedu na sdíleném hostingu.

V doméně mám koncovku .php.cz

Lukes
Silver Partner | 68
+
+1
-

Tak ještě můžeš přehodit index.php o dvě úrovně dolů a v indexu pak přepsat require na konkrétní cestu. Samozřejmě doporučuji všude zkontrolovat .htaccess (pokud ten hosting jede na Apache) soubory jestli nemáš přístup z konkrétní adresy na nějaké konfiguráky nebo něco dalšího.

Editoval Lukes (5. 4. 2019 9:34)

F.Vesely
Člen | 369
+
0
-

Hod si do .htaccess
RewriteEngine On
RewriteRule ^$ nette/www/ [L]
RewriteRule (.*) nette/www/$1 [L]

bicekz
Člen | 20
+
0
-

F.Vesely napsal(a):

Hod si do .htaccess
RewriteEngine On
RewriteRule ^$ nette/www/ [L]
RewriteRule (.*) nette/www/$1 [L]

Hodil jsem a začalo mi to házet chybu a nedostal jsem se nikde k ničemu.
Tak na to kašlete, jen teda zruším složku nette a hodím do to kořenového adresáře, a to zkrátím alespoň na /www/.

Ondřej Kubíček
Člen | 494
+
0
-

@bicekz nevím jak jsi to zkoušel, ale mně ten návod od @FVesely funguje

bicekz
Člen | 20
+
0
-

Vložil jsem to do /.htaccess a neudělalo to naprosto nic. Poté do /www/.htaccess a moje stránka se stala nepřístupná s errorem 500 (na původní URL). Na očekávané URL nic nebylo…