Composer při instalaci Web-projectu vytvoří chybnou závislost
- Šaman
- Člen | 2658
Rychle: Cca od půlnoci 4.4.2019 nefunguje web-project. Hází to chybu:
Warning: require(C:\xampp\htdocs\web-project\vendor\composer/../nette/di/src/compatibility.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\web-project\vendor\composer\autoload_real.php on line 66
Fatal error: require(): Failed opening required 'C:\xampp\htdocs\web-project\vendor\composer/../nette/di/src/compatibility.php' (include_path='C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\web-project\vendor\composer\autoload_real.php on line 66
Složitě:
V repozitáři je očíslovaná větev, která tento soubor neobsahuje, ale
v masteru je composer.json
, který s tímto souborem pracuje. To,
co mi composer stáhl je composer.json
z masteru, ale asi
očíslovaná verze adresáře src
. Proč, to netuším.
Předpokládám, že pomůže až bude aktuální master (pro Nette 3.0) také
overzovaný.
P.S. Podobný problém je asi u Tracy – ve staženém src
nemám soubor \Tracy\shortcuts.php
, ale autoloader ho chce.
P.P.S.
Bude možné jednoduše composerem instalovat web-project s Nette
2.4? Díky.
Editoval Šaman (4. 4. 2019 2:31)
- David Grudl
- Nette Core | 8218
Opraveno.
Aby se daly dobře rozlišit verze, tak jsem to udělal tak, že Nette 2.4 se nainstaluje přes:
composer create-project nette/web-project:2.*
- nightoul
- Člen | 10
Felix napsal(a):
nightoul napsal(a):
Ahoj, jojo, plati.
Díky. Aha takže 2.4.0 tam zrovna chybí? Pouze 1.x, 2.0.0 a pak trojka. Potřebuji rozjet starý projekt který je na 2.4 a nemůžu ho rozjet (kvůli htaccess věcem, kterým nerozumím), tak mě napadlo spustit si tento startovní Nette projekt a do něj ručně vložit soubory z toho jiného 2.4 projektu. Bude mi na to možná stačit i Nette 2.0.0?
Editoval nightoul (3. 2. 2022 11:06)
- Šaman
- Člen | 2658
To „platí“ bylo myšleno tak, že pro Nette 2.x stále platí co psal David v odpovědi
composer create-project nette/web-project:2.*
Použije se verze https://packagist.org/…/web-project#… WebProjectu, která si natáhne nejnovější 2.x závislosti (tedy to, co se běžně označuje za Nette 2.4).
Ta verze 2.0.0 je verze WebProjectu, ten se neměnil. Závislosti se stáhnou nejnovější 2.x a PHP stačí 5.6