Zmena defaultneho #id pre polia vo formulari (#frmNazovKomponentu-pole)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
TheRiseAgainst
Člen | 21
+
-1
-

Ahojte, som uplny zaciatocnik v nette. Snazil som sa nieco k tomuto najst v dokumentacii no nepodarilo sa. Potrebujem zistit ako resp. ci je mozne zmenit defaultny atribut #id ktory sa pridava ku kazdemu polu vo formulari v style #frmNazovKomponentu-pole. Viem ze cast NazovKomponentu sa da menit ale ako sa zbavit #frm?

Dakujem.

GEpic
Člen | 566
+
0
-

A jakej k tomu mas duvod? :)

TheRiseAgainst
Člen | 21
+
0
-

@GEpic Mam rad kontrolu nad vecami :) A nemam rad dlhe a skarede idcka ^^

GEpic
Člen | 566
+
+3
-

TheRiseAgainst napsal(a):

@GEpic Mam rad kontrolu nad vecami :) A nemam rad dlhe a skarede idcka ^^

To já mám rád taky kontrolu nad věcmi, hezkej a znovupoužitelnej kód a podobně ale tohle by mě nikdy nenapadlo. Je super že maj formulářové prvky ID generované automaticky, protože ti nikdy nedojde k žádné kolizi (protože ID musí být jedinečné), když budeš mít na stránce více formulářů a podobně – nemusíš to vůbec řešit. Navíc – když ty IDčka budeš měnit ručně – přiděláš si zbytečně práci a hlavně – nic ti to na konci dne nepřinese. Já sám si osobně vybavuji počet příkladů max. na jedné ruce, kdy jsem to IDčko potřeboval doopravdy znát.

David Grudl
Nette Core | 8282
+
+3
-

Zavoláš nad prvkem setHtmlId('tvojeId')

TheRiseAgainst
Člen | 21
+
0
-

GEpic napsal(a):

To já mám rád taky kontrolu nad věcmi, hezkej a znovupoužitelnej kód a podobně ale tohle by mě nikdy nenapadlo. Je super že maj formulářové prvky ID generované automaticky, protože ti nikdy nedojde k žádné kolizi (protože ID musí být jedinečné), když budeš mít na stránce více formulářů a podobně – nemusíš to vůbec řešit. Navíc – když ty IDčka budeš měnit ručně – přiděláš si zbytečně práci a hlavně – nic ti to na konci dne nepřinese. Já sám si osobně vybavuji počet příkladů max. na jedné ruce, kdy jsem to IDčko potřeboval doopravdy znát.

To je samozrejme dobre ze IDcka su generovane automaticky a ze su jedinecne, toto nie je problem, ide mi o to aby som mal moznost zmenit prefix frmKomponent-pole, ta cast -pole chcem aby tam ostala.

Je to sice detail ale mala by tam byt taka moznost zmenit ID prefix pre cely formular a vsetky polia v nom.

TheRiseAgainst
Člen | 21
+
0
-

David Grudl napsal(a):

Zavoláš nad prvkem setHtmlId('tvojeId')

Dakujem. Je mozne aj nejako zmenit defaulny prefix ID frmKomponent-pole pre vsetky polia vo formulari?

TheRiseAgainst
Člen | 21
+
0
-

Dakujem @DavidMatějka. Viem tu premennu aj prepisat v konkretnom komponente v Presenteri, alebo jedine manualne upravit v zdrojom kode?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

je to staticka public property, muzes ji nastavit odkudkoliv

TheRiseAgainst
Člen | 21
+
0
-

@DavidMatějka Nechcem obtazovat ale mohol by si mi prosim poradit ako presne? V PHP sa velmi nevyznam, skusal som to zmenit v HomePresenteri ale asi nespravne

CZechBoY
Člen | 3608
+
+1
-
\Nette\Forms\Controls\BaseControl::$idMask = 'frm-%s';
TheRiseAgainst
Člen | 21
+
0
-

@CZechBoY Diky moc