Tracy na produkcnim serveru ROSTI.cz nefunguje

balicekt
Člen | 52
+
0
-

Ahoj, nehostujete nekdo nette aplikaci na serverech rosti.cz? U me na lokale vsechno beha jak ma a tracy funguje skvele. Ale pokud aplikaci nahrauju na server rosti.cz vse funguje ale bez Tracy. Prvni ceho jsem si vsimnul ze kdyz zadam do prohlizece „mojeip.cz“ tak je jina IP adresa nez kdyz v aplikaci dam $_SERVER[‚REMOTE_ADDR‘].

Pokud nastavim v bootstrap.php → $configurator->setDebugMode($_SERVER[‚REMOTE_ADDR‘]) tak se Tracy zacne zobrazovat vsem ale funguje jen na homepage na mojedomena.cz vsude jinde hazi chybu:

<?php
Uncaught SyntaxError: Unexpected token <
in:86 Uncaught ReferenceError: Tracy is not defined
    at in:86
?>

nebo tuto chybu:

<?php
Mixed Content: The page at 'https://mojedomena.cz/mojeurl/xyz' was loaded over HTTPS, but requested an insecure script 'http://mojedomena.cz/mojeurl/xyz/?_tracy_bar=js&v=2.4.12&XDEBUG_SESSION_STOP=1'. This request has been blocked; the content must be served over HTTPS.
xyz:1070 Uncaught ReferenceError: Tracy is not defined
    at xyz:1070
?>

JE mozne ze to souvisi nejak s nastavenim https. Jinak pouzivam nejnovejsi verzi nette. Diky za rady.

Editoval balicekt (14. 3. 2018 0:19)

Ondřej Kubíček
Člen | 494
+
0
-

na produkčním serveru nemáš chtít vidět tracy, proto ji tam nevidíš, ale můžeš si ji povolit pro svoji ip, kterou vezmeš jak jsi psal třeba z mojeip.cz a zadáš ji tam přímo, když tam zadáš remote_addr tak je jasné že se ukáže všem, protože v tu chvíli tam povolíš ip uživatele, který na ten web přistupuje

co se týče druhé chyby, načítá se tam obsah na http, místo https. nette si pozná sám na kterém protokolu má běžět. Neběží náhodou ten web ještě za proxy?

Editoval Ondřej Kubíček (14. 3. 2018 0:38)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Povolit debug mod pro uzivatelovu ip opravdu povoli ip pro kazdeho uzivatele (ale pro kazdeho zvlast :D).

Musis debug mod povolit pro svou ip, tu z mojeip.cz – vloz ji tam jako konstantni string.

$configurator->setDebugMode('55.66.77.88')
balicekt
Člen | 52
+
0
-

Zdravim, nevim jestli jsem to napsal jasne. Ale pokud pouziju IP adresu z mojeip.cz Tracy se vubec nezobrauje protoze IP adresa z mojeip.cz neni stejna jako $_SERVER[‚REMOTE_ADDR‘] tim padem se ani zobrazovat nemuze. Je jasne ze kdyz tam vlozim primo $_SERVER[‚REMOTE_ADDR‘] ze se to bude zobrazovat vsem… to co tu resim je to, ze ty IP adresy se nerovanji a tim padem adresa z moje IP vubec nefunguje, takze jestli s tim nema nekdo zkusenosti? A druhy dotaz se tyka toho, ze kdyz uz tedy Tracy zobrazim pres $_SERVER[‚REMOTE_ADDR‘], tak stejnak funguje jen na mojedomena.cz a nikde jinde nefunguje (na zadnych podstrankach mojedomena.cz/url)

Nesetkal se s tim nekdo? Nebo napriklad nepouzivat nekdo rosti.cz? Popripade, kde jinde hostujete? Dekuji za odpovedi.

Editoval balicekt (14. 3. 2018 11:26)

Ondřej Kubíček
Člen | 494
+
0
-

v tom případě se ptám znova, není tam proxy? tím by se vše vysvětlilo

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

jj, rosti to maji za proxy. realna ip uzivatele bude v necem jako $_SERVER['X-Forwarded-For']

Ondřej Kubíček
Člen | 494
+
+1
-

a možná tu ip proxy nastavit v konfigu https://doc.nette.org/cs/configuring#… ?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

v configu to ma vliv jen na http request, ne na debug mod tracy. tam je to nutne to vyresit rucne

CZechBoY
Člen | 3608
+
+1
-

Tak i tak by to tam měl nastavit i kvůli https a tak.

balicekt
Člen | 52
+
0
-

Moc dekuji za odpoved. Problem s proxy vyresen remote IP je v $_SERVER[‚HTTP_X_FORWARDED_FOR‘]. Ale stale pretrvava problem s chybama pokud se presunu na jakoukoliv jinou adresu nez je home adresa mojedomena.cz. Jakmile jdu na mojedomena.cz/jakokolivurl tak mi to hodi chybu viz vyse. Do configu jsem pridal

<?php
http:
	proxy: [proxy ip adresa] #adresa kteru jsem ziskal pomoci $_SERVER[‚REMOTE_ADDR‘]
?>

ale to nepomohlo je potreba jeste nejake dalsi nastaveni aby Tracy fungovala na HTTPS za proxy?

EDIT:
Jeste jsem nalezl toto: https://forum.nette.org/…-nezobrazuje
Je tedy mozne ze Tracy potrebuje nejake php extension a pokud ano jde zjistit jake to je abych ho popripade doinstaloval?

Editoval balicekt (14. 3. 2018 13:20)

balicekt
Člen | 52
+
0
-

mozna se nekomu bude hodit davam sem reseni: Problem v nefungovani Tracy byl v konfiguraci nginx. viz: https://github.com/…y/issues/229