WEDOS hosting a Nette problém s default.latte

LukasD
Člen | 1
+
0
-

Ahoj, mám problém nasadit Nette na Wedos.
Vše se zdá v pořádku i „Requirements Checker“ nezobrazuje chyby, soubory jsem nakopíroval do složky /www/domains/test.domena.tld/ a ani jsem nemusel upravovat .htaccess, protože Wedos nově obsahuje instalátor aplikací, který Nette obsahuje a vše potřebné si rovnou nastaví, také jsem testoval variantu, kdy jsem Nette ručně kopíroval s úpravou .htaccess a chovalo se to naprosto stejně s níže popsaným problémem.

Po čistém nasazení, když upravím soubor
/www/domains/test. domena.tld/app/presenters/templates/Homepage/default.latte
Tak se změny na stránce neprojeví, až když vymažu obsah
/www/domains/test. domena.tld /temp/cache/
tak teprve pak se změna při zobrazování stránky projeví a takto to je s každou úpravou.
Podotýkám, že se jedná o čistou instalaci Nette a na localhostu mi vše funguje bez problémů.

Také bych potřeboval na tom Wedosu, aby mi fungoval Tracy, což se mi žádným způsobem nedaří nastavit, na localhostu funguje hned bez dalších nastavení, poradíte jak mám postupovat, případně jaké informace mám ještě dodat?

Vše jsem řešil s podporou Wedosu a zatím si s tím neví rady, do ruky to dostal i technik nad rámec podpory a jeho vyjádření bylo, že http:// test.domena.tld/app/presenters/templates/Homepage/default.latte vrací HTTP 403
To se mi ale moc nezdá, atribut souborů je nastaven na výchozí stav, pouze u složek log a temp jsem nastavoval 777, když jsem se snažil zprovoznit Tracy.

nightfish
Člen | 519
+
+5
-

Popisované chování je v Nette výchozí – na localhostu se Tracy spustí, na produkčním serveru nikoliv. Jak se to dá změnit nalezneš v dokumentaci

Co se týká kódu 403, tak problém bude zřejmě v tom, že přístup na adresu http://test.domena.tld/app/presenters/templates/Homepage/default.latte obecně nedává moc smysl, protože adresa default view Homepage presenteru je http://test.domena.tld//Homepage/default.

norbe
Backer | 405
+
+5
-

Co se projevení změn týče, to je správně. Na localhostu nette testuje, zda se ti šablony a další soubory nezměnili a v případě že jo, tak si tu cache samo vymaže. Na produkčním serveru ale takové chování nechceš, zbytečně to zatěžuje server.

Přestaň soubory kopírovat ručně a použij nějaký nástroj na deploy aplikací, ve kterém si nastavíš aby se ti ta cache smazala automaticky a nemusel jsi na to myslet. V tvém případě mohu doporučit ftp-deployment.

jiri.pudil
Nette Blogger | 1032
+
+3
-

S tím vývojářským režimem, kam odkazuje @nightfish, souvisí i tohle:

Po čistém nasazení, když upravím soubor (…) tak se změny na stránce neprojeví, až když vymažu obsah (…)/temp/cache/ tak teprve pak se změna při zobrazování stránky projeví a takto to je s každou úpravou.

V produkčním režimu totiž Nette z výkonnostních důvodů neinvaliduje cache automaticky, a musíš ji proto mazat ručně.

Editoval jiri.pudil (21. 2. 2018 9:20)

Pavel Kravčík
Člen | 1196
+
+4
-

Navíc pouštět Tracy na ostré si raději omez na IP adresu, protože pokud používáš nějaké API a podobně tak se to dá z Tracy třeba dohledat heslo neonu a podobně.

David Matějka
Moderator | 6445
+
+3
-

Lze nastavit, aby se tedy chace mazala i na produkčním serveru automaticky

ano, je ale lepsi, kdyz si upravis deploy proces tak, aby to tu cache vymazalo. ale jinak staci do neonu pridat:

services:
    latte.latteFactory:
        setup:
            - setAutoRefresh(true)

A stále mi nefunguje, v čem dalším může být problém?

nejdriv musis nastavit debug mode a az pak zapnout debugger