[Poslední sobota 11] Indická, Brno 28. 11. 2009

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
HonzaMac
Člen | 40
+
0
-

Kdyby někdo chtěl přespat v Brně, tak můžu poskytnout jedno místo na posteli. Nejlepší by bylo mít spacák sebou. Tak kdyžtak pište.

Rezervovano pro Sodae

Editoval HonzaMac (27. 11. 2009 12:40)

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

HonzaMac: zatím si ho zamluvím :)

Edit:
Dívám se na vlak, a přijedu v 12:57 tedy , chci tim poprosit kdyby jste mi drželi místěčko v restauračce :)

Editoval sodae (26. 11. 2009 19:30)

David Grudl
Nette Core | 8110
+
0
-

Whitek tu navrhoval posunout vše o hodinu později, souhlasíte?

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

V indické restauraci jsem ještě nebyl tedy nevim jak dlouho se jí Vindaloo ale souhlasim asi 2h jsou dost :)

stpnkcrk
Generous Backer | 189
+
0
-

Tzn. začátek ve čtyři?

nAS
Člen | 277
+
0
-

Já dorazím taky (připojím se k pražské výpravě) a zúčastnil bych se i indické seance. A posunutí by mi tím pádem vyhovovalo velmi.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

souhlasim s posunutim

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Posunutí by bylo výborné ;]

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

ano, zacatek nevindaloo party by byl od 16hod ve Vesele V. Jsem pro!

DanD
Člen | 6
+
0
-

Ostravská výprava je také pro !!

Martin Mates
Člen | 179
+
0
-

Chci se zeptat, jestli se organizuje nějaký hromadný odjezd z Prahy. Že bych se přidal. V kolik se jede, případně, kde to zjistím? Díky!

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Ano jedem hromadně: idos

Praha/holešovice – Brno
11:18 – 14:14

(ale organizuje to asi Whitek)

Editoval PetrP (27. 11. 2009 16:49)

Martin Mates
Člen | 179
+
0
-

Supr, díky. Tak to se přidám, jestli je to možno :-). Budou se lístky kupovat nějak hromadně, aby byla skupinová sleva? Je nějaký sraz na Holešovicích?

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Obvykle se kupuje skupinová, minimálně cesta tam. Sraz baj oko půl hodiny předem.

gdx
Člen | 26
+
0
-

Chalani uz sa nemozem dockat videa zo soboty (dufam ze budete natacat), inak nieje ich viac? alebo nejaky archiv?, co som nasiel tak len dve z poslednych sobot, strasne rad by som sa dostavil ale ted nemozem, cakame kazdu chvilu prirastok s mazelkou, taka mala Terezka extends pribudne :D

Editoval gdx (27. 11. 2009 18:26)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Hoši jedoucí z Prahy, mám pro Vás takovou možná pěknou zprávu:
Existuje jízdenka, která stojí 450 korun. Platí pro 2 dospělé (a až 3 děti), sice jen jeden den (bývala na celý víkend), ale i tak by to mohlo vyjít levněji. Není omezená kilometry ani použitým vlakem (kromě Pendolina myslím). Jmenuje se to SONE+.
Mrkněte na to a uvidíte.. ;)

Editoval Majkl578 (27. 11. 2009 18:30)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Btw je to ono? http://www.tajbrno.cz/

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Všimli jste si že nejde citovat? Tedy při stisknutí na citovat se nezobrazí citovaný text v textarei jako dříve (nebo to je jenom u mě: win Opera 10)

Vítek běhá někde po městě takže ohledně cesty z prahy píšu já.

Sejdem se v 11:00 na holešovickým nádraží

Číslo na Whitka 776184835

Na cestu tam si koupíme hromadný lístek v 11:15 kdo tam do té doby nebude nebo nezavolá že je na cestě, tak hromadný lístek mít nebude ;]

Praha-Holešovice » Brno hl.n.Datum: 28.11.2009 Sobota
Doba: 2 hod 44 min
Vzdálenost: 255 km
Cena: 316 Kč / 237 Kč (zákaznické jízdné)

Podrobněji

Jízdné Příj. Odj. Km
Berlin Hbf (tief)   6:35  
Praha-Holešovice 11:18 11:30 394
Kolín 12:12 12:13 456
Pardubice hl.n. 12:34 12:36 498
Česká Třebová 13:10 13:11 558
Brno hl.n. 14:14 14:16 649
Budapest-Keleti   18:32  
171 Hungaria , 2 hod 44 min, 255 km
České dráhy, a.s.; nábřeží L.Svobody 1222/12, 110 15 Praha 1; +420 840 112 113 restaurační vůz

Editoval PetrP (27. 11. 2009 19:41)

David Grudl
Nette Core | 8110
+
0
-

Ok, tak posunuto o hodinu.

PetrP
Člen | 587
+
0
-

David Grudl

Ok, tak posunuto o hodinu.

Ok, k tomu posunutí o hodinu stejně přijdem ještě o 25 minut pozdě ;]
To už je ale v rámci společenského zpoždění (protože mi programátoři jsme od přírody společenství tvorové, musíme se chovat dle konvencí)

paranoiq
Člen | 392
+
0
-

ahoj. táborská výprava v počtu jednoho muže dorazí také. díky posunutí stihne snad i Vindaloo. snad se ještě vejdem :]

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

heledte kdo by vzal fotak a kameru? Stojan mame.

edit: tak fotak snad uz beru; ale ne ze bych s nim umel : D

Editoval Whitek (28. 11. 2009 10:46)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Ahoj, objevi se tady nekde ten vyfoceny papir ze vcerejska?

K těm 3 verzím Nette:

  • Došli jsme k tomu, že potřebujeme 3 převdnodníky, podle toho, že když verze dáme do kruhu a spojíme je, tak jsme schopni se odstat odkudkoliv kamkoli. (převod by se prováděl vždy jedním směrem) Tzn. převodníky by museli být:
    • 5.2 → 5.3
    • 5.3 → prefixed
    • prefixed → 5.2
  • Možná by ty převodníky mohly spolupracovat tím, že by si nechávaly v kódu nějaké značky v komentáři
    • Na odstranění by zase muselo něco oxistovat

View – action + signal

  • S tím, že mám pohled a v něm akce naprosto souhlasím. (v dnešním rozvržení totiž používám signaly na všechny tyto věci a to i pokud se týkají té dnešní akce)
  • Mám takový pocit, že signal jako název je hodně obecný a minimálně začítečníky by to hodně mátlo.
  • Co udělat něco jako
PRE|--> view ---> action
SEN|
TER|--> signal
  • Taky jsem přemýšlel, jak by se to dalo zapisovat: (i když asi dost předčasně)
class XyPresenter extends Presenter {
	function viewDefault($id=null) {
		/*bla*/
	}

	function viewDefaultActionTest($param) {
		/*bla*/
	}

	function handleTest() {
		/*bla*/
	}
}

2× move uploaded file

Pokud si to to správně pamatuji, tak už se pomalu blíží půl roku co je to nevyřešeno. Co kdyby to dal Davídek Nettistům k Vánocům.

HTML object ve snippetu

To samé jako u 2× move uploaded file. :)

Formulář v error presenteru

Řešení asi tak hned nebude → přesměrovat na normální presenter a tam mít ten formulář.

Je toho o dost více, ale už si to nepamatuji.

Martin Mates
Člen | 179
+
0
-

Díky všem za supr večer a žhavost na záchodě! :-)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Jak to vypadá se skupinovou fotkou? ;)

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

Má jí Vítek :)

paranoiq
Člen | 392
+
0
-

papír s tématy: http://twitpic.com/ri0wh

pár poznámek. u všech debat jsem možná nebyl:

formulář v error presenteru – viz honzakuchar výše

vícenásobné vykreslení komponenty – zjednodušení stávajícího stavu se nenašlo

formuláře přes SSL – nevím

view vs action – k žádnému závěru se zatím nedošlo. já osobně jsem stále zmaten :]

Environment::setMode() – pro začátečníky složité. výsledek debaty jsem nezachytil

ORM – tomu jsme se elegantně vyhli

bezpečné anotace – navrženo zřídit editovatelný seznam povolených anotací doplněný o třídy anotací ve stylu NěcoAnnotation – tedy to co zde na fóru

IIdentity + getName + getId – id by se mělo určitě přidat. jméno je podle většiny úplně zbytečné

modifikátory pro pole – nevím

makro attr – nahradit makrem class

snippety – neprobralo se?

odesílání netlačítkem – navrženo setDefaultButton(), ale je problém s podmíněným sestavováním formuláře

validátory neprobrány

PetrP
Člen | 587
+
0
-

honzakuchar napsal(a):

2× move uploaded file

Pokud si to to správně pamatuji, tak už se pomalu blíží půl roku co je to nevyřešeno. Co kdyby to dal Davídek Nettistům k Vánocům.

Na některých špatně nastavených save modech, dokonce ani nynější řešení nefunguje.

Formulář v error presenteru

Řešení asi tak hned nebude → přesměrovat na normální presenter a tam mít ten formulář.

Když jsem jednou potřeboval zaslat signál na error presenter, tak jsem si vytvořil potomka errorpresenter a volal to na něj, nicméně je to nepěkné obcházení.

Je toho o dost více, ale už si to nepamatuji.

Například vícenásobné vykreslování controlů (problém z id).

Lepší js ve formech (SelectBox::onChange, Rule::toogle).

Problém z automaticky odeslaným prvním submitem ve formu.

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Přehlídl jsem že je tu další stránka z příspěvkem.

paranoiq napsal(a):

papír s tématy: http://twitpic.com/ri0wh

pár poznámek. u všech debat jsem možná nebyl:

formulář v error presenteru – viz honzakuchar výše

vícenásobné vykreslení komponenty – zjednodušení stávajícího stavu se nenašlo

formuláře přes SSL – nevím

Myslím že výsledek byl:
Form::setSsl()

a taky se mluvilo o Presenter::link('ssl// this');

view vs action – k žádnému závěru se zatím nedošlo. já osobně jsem stále zmaten :]

Environment::setMode() – pro začátečníky složité. výsledek debaty jsem nezachytil

Myslím že se mluvilo o tom to prostě zrušit ;]

ORM – tomu jsme se elegantně vyhli

bezpečné anotace – navrženo zřídit editovatelný seznam povolených anotací doplněný o třídy anotací ve stylu NěcoAnnotation – tedy to co zde na fóru

Davide pak se mi to doma rozleželo, a máš pravdu ;] (Třídy pro jednotlivé řádky).

Co se ale nevyřešilo je kontrola překlepů v anotaci.
Tedy kdy kontrolovat, když se použije php rožíření (které se volá až za chodu).

IIdentity + getName + getId – id by se mělo určitě přidat. jméno je podle většiny úplně zbytečné

Ještě se přislo na problém z firstName

modifikátory pro pole – nevím

Mluvilo se o tomto:
{$pole|webalize} ~= array_map(Tools::webalize(), $pole);

makro attr – nahradit makrem class

<div n:class="$iterator->first?first" n:class="$iterator->odd?odd:evan">
výsledek:
<div class="first odd">

nevím jestli to ale prošlo

snippety – neprobralo se?

Taky se elegantně přeskočilo.

odesílání netlačítkem – navrženo setDefaultButton(), ale je problém s podmíněným sestavováním formuláře

validátory neprobrány

crempa
Člen | 198
+
0
-

k tem snippetum uz by to mozna chtelo udelat nejake posledni slovo, sam se uz od zari chystam predelat par komponent na ajax a nevim zda jeste cekat a nebo se vrhnout do zavinacu… :-)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Na některých špatně nastavených save modech, dokonce ani nynější řešení nefunguje.

A tohle funguje, ne? (žádná další možnost přesunu souboru už snad ani není…) https://forum.nette.org/…sunu-souboru

PetrP
Člen | 587
+
0
-

honzakuchar napsal(a):

Na některých špatně nastavených save modech, dokonce ani nynější řešení nefunguje.

A tohle funguje, ne? (žádná další možnost přesunu souboru už snad ani není…) https://forum.nette.org/…sunu-souboru

Jj tímhle řešením jsem si to doma fixnul.

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

Davide víš jak se bavilo o action vs view, no tak je zásadní otázka co konzolová nebo jiná aplikace ,která není webová ?