Přepsání makra z databáze na odkaz

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Petr Konečný
Člen | 2
+
0
-

Ahojte,
vkládám do databáze tohle:

<a href='{link User:profile $user->name}'>$user</a>

Jak mám udělat, aby se mi makro při výpisu přepsalo na odkaz?
Díky

nightfish
Člen | 519
+
0
-

Osobně bych se snažil ukládání těchhle věcí do databáze vyhnout. Máš nějaký důvod udělat to takto?

Petr Konečný
Člen | 2
+
0
-

Tak vypisuji na hlavní stranu jakési „novinky“. Jako uživatel … založil kategorii.

Dan Hundrt
Člen | 74
+
0
-

Trochu si přihřeju polívku, ale princip je stejný, jako má tazatel.

Lze např. při výpisu z DB zparsovat makra {include ‚neco.latte‘}?

nightfish
Člen | 519
+
+2
-

Petr Konečný napsal(a):

Tak vypisuji na hlavní stranu jakési „novinky“. Jako uživatel … založil kategorii.

Uložil bych si do databáze ID toho uživatele a výpis odkazu řešil až v šabloně.

nightfish
Člen | 519
+
+1
-

Dan Hundrt napsal(a):

Trochu si přihřeju polívku, ale princip je stejný, jako má tazatel.

Lze např. při výpisu z DB zparsovat makra {include ‚neco.latte‘}?

Latte umožnuje načítat šablony z řetězce (tedy i z databáze) – viz https://latte.nette.org/cs/#…

Ale co bude kde všude potřeba nastavit, aby to fungovalo s makrem include, to ti nepovím.

David Matějka
Moderator | 6445
+
+4
-

spousteni latte sablon z databaze muze byt celkem bezpecnostni riziko, je lepsi se tomu vyhnout a pouzit tam treba jen nejake placeholdery, ktere pak pred vykreslenim nahradim pres nejaky str_replace nebo preg_replace_callback

Dan Hundrt
Člen | 74
+
0
-

Díky. Pokud vezmeme v potaz, že budu mít pod 100% pod kontrolou obsah, jak toho nejlépe docílit?

Case: Mám stránku, kterou můžu editovat v adminu, rád bych si tam naincludoval šablonu, ve kterou chci editovat jen v IDEčku, tj. mít ji zaverzovanou.