[Poslední sobota, 86] Brno – Do detailu (25. 2. 2017)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
chemix
Nette Core | 1294
+
+5
-

Poslední sobota je pravidelným místem setkání všech fanoušků programování webových aplikací, ať už to jsou odborníci nebo amatéři. Cestujeme po republice kde se dá. Vstup na akci je zdarma, jen prosím potvrďte účast.

Program

10:00 – Workshop
  • Filip Procházka: Architektura modelů s Doctrine
12:30 – Pálivý oběd
15:00 – Začátek přednášek
  • Ondřej Mirtes – PHPStan
  • Dan Kadera – Nittro 2.0
  • Jan Tvrdík – PHP internals, aneb jak vlastně probíhá vývoj PHP
  • Milan Pála – PeckaDesign\Monitoring
  • Jan Kuchař – UX patří i na backend!
18:55 – Závěrečný blok
19:00 – Zakončení

Pivo & networking


PoSobotu nám pomáhají tvořit partneři, děkujeme
Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
+9
-

@chemix Jestli je zájem, tak bych si krátkou (~ 15 minut) přednášku o PHP internals aneb jak vlastně probíhá vývoj PHP.

Milanov
Člen | 51
+
+3
-

@chemix Pokud by byl zájem, rád bych ukázal náš interní (ale opensource) projekt https://github.com/…n/Monitoring. Kromě toho, že to zjišťuje, zda weby žijí, kontroluje to další věci, jako DNS, Rabbita, generování feedů, HTTPS certifikáty atd. Postavené nad Nette 2.4 a Nextras/ORM. 7 minut by stačilo :-)

Editoval Milanov (14. 2. 2017 11:38)

chemix
Nette Core | 1294
+
0
-

Poslední delší slot je volný, vezme ho @DavidMatějka ? Nebo někdo jiný?

  • Jak na Latte makra a filtry do detailu? ;-)
Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
+1
-

@chemix Jestli myslíš tvorbu vlastních maker, tak to nevím, jestli má cenu teď přednášet, když se to v Latte 3 pravděpodobně celá předělá.

chemix
Nette Core | 1294
+
0
-

@JanTvrdík to jsme resili uz s @DavidMatějka a imho to smysl ma. Ono nette 2.4.+ tu s nami bude jeste nejaky ten patek a zadna takova ucelena prednaska jak na to do detailu neexistuje.

David Matějka
Moderator | 6445
+
+1
-

@JanTvrdík a nektery veci budou platny i u novych maker – kdy se je vyplati pouzivat, k jakym datum se tam dostanu atp.

@chemix btw, tenhle prispevek neber jako souhlas, jeste si to promyslim :))

chemix
Nette Core | 1294
+
0
-

A co @FilipProcházka na jeho rodne pude? :-)

Workshop nekdo? Nebo to bude po dlooouhe dobe posobota bez workshopu?

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
+7
-

Co takhle si ráno dát workshop na téma architektura modelů s Doctrine? Vymyslel bych nějaké maličko složitější use-casy a zaprogramujeme si spolu ráno hezký model?

Připravím sandbox a do pátku do večera bych poslal odkaz, aby si všichni naklonovali a pustili composer install ještě doma.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
+4
-

@FilipProcházka Commitni vendor složku #protip

chemix
Nette Core | 1294
+
0
-

Halloo Brno :-) je tu jeste jeden slot na prednasku.

lvq
Člen | 47
+
0
-

Mám takový nesmělý dotaz. Jak se dá přihlásit na ten workshop? Nebo stačí přijít? Díky :-)

igor.pocta
Člen | 100
+
+2
-

Ahoj, bude workshop online? :-)

chemix
Nette Core | 1294
+
0
-

@lvq staci dorazit
@igor.pocta nebude :-/

David Matějka
Moderator | 6445
+
+1
-

Odjezd z Prahy s příjezdem na pálivý oběd:

9:52 EC slovan, přijezd do brna 12:20

sraz ~9:30 u pokladen na hlaváku

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
+2
-

Ještě tam nějaky drobnosti v průběhu večera přidám, ale to už zvládneme pullnout i onsite.

git clone https://github.com/fprochazka/posobota-2017-02-model-workshop
Honza Kuchař
Člen | 1662
+
+1
-

Pro desktop funguje tento odkaz: https://www.facebook.com/…59380830536/

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
+3
-

Všechen kód, co jsem běhen workshopu (on to byl nakonec opět spíš livecoding, co?) napsal, je na githubu.

Chtěl jsem fixnout ten dynamicreturntypes v repu, ale zdá se že je tam bug, který nedovoluje použít ::class konstantu pro referencování typu :-/. Ani alternative nefunguje, viz pehapkari#phpstorm, kdo máte youtrack account, tak to prosím běžte opalcovat.

K workshopu samotnému, moc by mi pomohlo, kdybyste mi hlasovali zde v twitter anketě. Abych věděl, jestli to mělo smysl a případně ocením i psaný feedback :)

Budu se snažit být aspoň trochu online na pehapkari slacku, tak se tam můžeme případně pobavit o tom, co by se dalo napsat ještě čistěji a jak, kdo budete chtít.

Díky za účast a @chemix za organizaci!

HappyFace
Člen | 162
+
+5
-

videa z [Poslední sobota, 86] Brno – Do detailu (25. 2. 2017):
https://www.youtube.com/playlist?…