nefunguje na forpsi …

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
jeremy13
Člen | 18
+
0
-

ahoj, potřeboval bych pomoc. Stahl jsem si nette a vyzkousel example fifteen. Na localhostu i na prvnim serveru, ktery spravuje vaspostor zadny problem, ovsem jakmile jsem to nahodil na forpsi, tak po potlaceni bile stranky jsem se dostal k chybe nize. Projel sem cele forum, ovsem nic resici podobne jsem nenasel. Tak jestli nema nekdo aspon napad, kde by mohl byt problem. Dik.

Parse Error

syntax error, unexpected T_STRING

*******/nette/Nette/Templates/Filters/LatteMacros.php Line: 581

Line 574: * Converts {block#named}…{/block} to functions.
Line 575: */
Line 576: private function cbNamedBlocks($matches)
Line 577: {
Line 578: list(, $name, $content) = $matches;
Line 579: $func = ‚_cbb‘ . substr(md5($this->uniq . $name), 0, 10) . ‚_‘ . preg_replace(‚#[^a-z0–9_]#i‘, ‚_‘, $name);
Line 580: $this->namedBlocks[$name] = „\n block $name\n//\n“
Line 581: . „if (!function_exists(\$_cb->blocks[“ . var_export($name, TRUE) . „][] = ‚$func‘)) { function $func() { extract(func_get_arg(0))\n?>$content<?phpn}}“;
Line 582: return '';
Line 583: }

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Zkus řádek 581 upravit z

. "if (!function_exists(\$_cb->blocks[" . var_export($name, TRUE) . "][] = '$func')) { function $func() { extract(func_get_arg(0))\n?>$content<?php\n}}";

na

. "if (!function_exists(\$_cb->blocks[" . var_export($name, TRUE) . "][] = '$func')) { function $func() { extract(func_get_arg(0))\n?" . ">$content<" . "?php\n}}";
Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Verze PHP?

jeremy13
Člen | 18
+
0
-

Verze PHP 5.2.3
Stahnuto Nette Framework 0.9.1 pro PHP 5.2

No problem se odsunul dal :) predpokladam ze ted nekde hapruje zavorka { nebo } zkusim hledat …

Parse Error

syntax error, unexpected $end

www/nette/Nette/Templates/Filters/LatteMacros.php Line: 880

je to uplne posledni radek

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

jen tak jsem kouknul co na onom řádku 880 v LatteMacros.php je… a je tu jeden problém řádek 880 v LatteMacros.php ve verzi (nette) 0.9.1 – stable není! File totiž končí na řádku 878 resp. 879… https://github.com/…teMacros.php takže zakopaný pes bude asi v tom…

jeremy13
Člen | 18
+
0
-

tady moc ani nejde o ten radek, kdyz jsem zkopiroval cely obsah LatteMacros.php z toho github, tak se situace opakovala, prvni 581, tak jsem zkusil nahradit řádek podle rady výše, ovšem pak tam už chyba nebyla, ale hodí mi to chybu na posledním řádku, tedy nyní na 878, tedy poslední složená závorka programu, což většinou znamená, že je nějaká závorka v programu neuzavřená nebo otevírací chybí. Ovšem to se mi zdá divné, když je to přímo zdrojový kód který používají skoro všichni a jim jede. Kdyby mi tam neprojel bez chyby checker a na jinem serveru kde to pouzivam uplne stejne to nejelo, tak bych se nedivil, ale takhle proste nechapu kde je chyba.

nAS
Člen | 277
+
0
-

No já jednu Nette aplikaci na forpsi provozuji. Ne že by to byl dobrý hosting, ale rozjet se mi to podařilo. Ale běží mi tam verze 0.9.0 a to ještě ne úplně aktuální. Tak zkus jestli ti pojede nějaká starší verze.

jeremy13
Člen | 18
+
0
-

Díky :) u starší verze už vše funguje :) Trochu mě mrzí, že tam nebudu moct mít nejnovější, ale s tím asi už nic nenadělám

nAS
Člen | 277
+
0
-

Tím jsem nemyslel, že tam musíš mít nutně starou verzi, jenom se teď bude lépe hledat kde je chyba. Já se do toho hledání asi pustím (i když s nízkou prioritou), protože tam budu muset v budoucnu hostovat ještě jeden web a taky se mi nechce používat starší verzi.

David Grudl
Nette Core | 8169
+
0
-

Můžeš poslat odkaz na výpis php_info?

JakubKohout
Člen | 92
+
0
-

Mám stejný problém …
Requirements-Checker
phpinfo
laděnka

Editoval dRaGen (28. 10. 2009 19:40)

nAS
Člen | 277
+
0
-

Tak jsem to rozčísnul, problém je v souboru /Nette/Templates/Filters/LatteMacros.php na řádku 407 v komentáři. Pokud je totiž zapnuto otvírání kódu pomocí ASP tagů (kdo to může používat?!), tak se tady ukončí zpracování php kódu, zbytek se bere jako výpis a pak to spadne někde dál, když se v řetězci vypisuje '<?php'.

Abych to zkrátil, je potřeba vyhodit, nebo přepsat ten komentář.

lactarius
Člen | 47
+
0
-

Ahoj,

pokud jde o forpsi, dneska mi aktivovali doménu (po stížnostech tady na fóru jsem z toho měl docela vítr – ale už mi tam běží jedna doména – ovšem ta ještě není v Nette – prostě jsem nechtěl měnit značku.). Zkusil jsem tam spustit testovací aplikaci (2 moduly a přihlášení uživatele – to by na vyzkoušení mělo stačit) – samozřejmě to ihned spadlo na 500. Jelikož souboru .htacces rozumím jako vůl bouřce – tj. dobře – ihned jsem kontaktoval helpdesk a soubor jim poslal:

# disable directory listing
Options -Indexes

# mod_rewrite
<IfModule mod_rewrite.c>
	RewriteEngine On
	# RewriteBase /

	# front controller
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
	RewriteRule !\.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ index.php [L]
</IfModule>

Odpověď přišla za chvíli – s poznámkou, že by s tím neměl být problém, ale že je třeba zakomentovat:

Options -Indexes

Potom už to šlo normálně spustit, s tím že jsem app a libs přesunul do vyhrazeného adresáře – i routy vypadají správně. Do chvíle, než jsem se pokusil o připojení k DB:

Call to undefined function mysqli_set_charset()

Nicméně – po přenastavení z MySQLi na MySQL vše běží jak má.
Podotýkám, že jsem použil poslední dev verzi Nette, co se dala stáhnout (Už po fixu chyby ‚Undefined function callback()‘ v minified verzi).

David Grudl
Nette Core | 8169
+
0
-

nAS napsal(a):

Tak jsem to rozčísnul, problém je v souboru /Nette/Templates/Filters/LatteMacros.php na řádku 407 v komentáři. Pokud je totiž zapnuto otvírání kódu pomocí ASP tagů (kdo to může používat?!), tak se tady ukončí zpracování php kódu, zbytek se bere jako výpis a pak to spadne někde dál, když se v řetězci vypisuje '<?php'.

Fixed

RaR
Člen | 42
+
0
-

php 5.2.3, nette 0.9.2

TabControlDatagridem z Extras na Forpsi.cz.

Nahrál jsem komplet celou aplikaci TabControl na local(1) a na Forpsi(2) a porovnávám funkčnost.
Odkazy na tabech jsou následující:

(1) http://localhost/TabControl/document_root/#snippet-tabs-datagrid

(2) http://agere.cz/tabcontrol/document_root/?tabs-tab=datagrid&do=tabs-select

v případě, že přecházím z tabu novy,edit,customrenderer zpět na datagrid, tak je to úplně špatně

(2) http://agere.cz/tabcontrol/document_root/?tabs-tab=novy#snippet-tabs-datagrid

v případě, že přecházím z tabu templateWithComponent, což je tab s komponentou, tak opět

(2) http://agere.cz/tabcontrol/document_root/?tabs-tab=datagrid&do=tabs-select

NEvíte, v čem by se mohlo lišit generování odkazů?

živá ukázka TabControlu – tady je generování podobné, jak na locale, jen je zde starší verze.

Editoval RaR (20. 1. 2010 15:33)

couda
Člen | 9
+
0
-

Tak jsem se dnes odhodlal k nahrani noveho webu na hosting forpsi… i pres vsechny vyse uvedene rady se mi nedari zprovoznit web… zkousel jsem ruzne verze nette ale pokazde mi zahlasi toto:
*>

Server Error

The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.
Nette Framework*

Nevite nekdo jak docilit aby veb fungoval tak jak ma?

"zde odkaz na Requirement chcker ":http://www.hermann.cz/req/checker.php?…

"php info ":http://www.hermann.cz/info.php

verzi nette jsem nahral 0.9.5 a jede to na PHP 5.2.3

diky za radu

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

PHP Version 4.4.2?

couda
Člen | 9
+
0
-

Ondřej Brejla napsal(a):

PHP Version 4.4.2?

Uz to funguje… prolezl jsem logy, byl problem i s dibi… uz to jede :-)

Editoval couda (16. 7. 2010 9:40)

SyXcz
Člen | 75
+
0
-

Zdravím lidi, je tu ještě někdo kdo to na forpsi dokázal rozchodil? Pořát mam chybu 500 server error a ani laděnka se mi neukáže :( Jsem na forpsi…

phpinfo: http://www.rr-zamky.cz/phpinfo.php
checker: http://www.rr-zamky.cz/checker.php
nette aplikace: http://www.rr-zamky.cz/new/

včera jsem u toho seděl asi 3 hodiny a už vážně nevim… Options v .htaccess mam zakomentovaný, mod_rewrite funguje, viz. třeba http://www.rr-zamky.cz/new/kontakt/ taky ukáže chybu od nette, takže routování musí běžet…

zkoušel jsem i dibi úplně vyhodit z bootstrapu ale žádná změna…

pls otec ten web má zaplacenej ještě na dva roky dopředu, nemůžu ho táhnout jinam… přeci musí být nějaké řešení ne?

Solution
Člen | 50
+
0
-

Zdravím,

s Nette nedělám do hloubky, ale můžeš se podívat do log adresáře ? Měla by tam být v logu vyjímka. Pokud to je ted Nette 2 verze.

SyXcz
Člen | 75
+
0
-

jaj vidiš zapoměl jsem říct o jakou jde verzi…

jde o 0.9.6, je to max týden co jsem jí stahoval…

v logu právě nic neni :(

Solution
Člen | 50
+
0
-

Nevadí, ale stejně by se měla do logu zapsat jakkákoliv vyjímka(pokud tam máš původní errorpresenter ze skeletonu), pokud ne, tak ho tam dej, pokud to i stále bude dělat, zkus zakomentovat úplně všechny rewriterule, nic jiného mě nenapadá.

SyXcz
Člen | 75
+
0
-

právě že mod_rewrite funguje, i když zkusim třeba http://www.rr-zamky.cz/new/kontakt/ pořát je tam nette 500 error… zkoušel jsem i htaccess úplně vyprázdnit, to pak uvedenej odkaz nejede vubec…

error presenter tu mam původní ze skeletonu… dyť ten 500 error je přece nette error, když se na to podíváš má dole nette framework

Edit: log je prostě prázdnej… a práva 777 tam mam…

Editoval SyXcz (28. 10. 2010 13:52)

Solution
Člen | 50
+
0
-

Zkus do errorpresenteru, tam kde je větev pro 500, dát:

<?php
Debug::firelog($exception,ERROR);
die();
?>

A pokud se ta vyjímka nevypíše už ani ve firelogu, tak nevím.

SyXcz
Člen | 75
+
0
-

v konzoli mi to píše jen „An error occured while executing error-presenter“

ale to mi píše i bez toho kódu… korát mi přijde divný že presenter nespustí… i když je to presenter z původního skeletonu

edit: mno zkusil jsem ho dát do startup

Notice: Undefined variable: exception in /httpd/html/rr_zamkycz/app/presenters/ErrorPresenter.php on line 26

Notice: Use of undefined constant ERROR – assumed ‚ERROR‘ in /httpd/html/rr_zamkycz/app/presenters/ErrorPresenter.php on line 26

NULL

Editoval SyXcz (28. 10. 2010 14:23)

Solution
Člen | 50
+
0
-

Jo sorry, má to být:

<?php
Debug::fireLog($exception,Debug::ERROR);
?>
Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Zapni dev mód… nic víc tomu asi nepomůže. Jinak chyba při spuštění ErrorPresenteru znamená nějakou výjímku vyhozenou někdy při spouštění ErrorPresenteru, takže se EP nemůže vykreslit…

SyXcz
Člen | 75
+
0
-

develop mód mam zapnutej… teď jsem zkoušel v ErrorPresenteru dát extends NPresenter a zobrazí se mi chyba dokonce v mém layoutu… tj musí to být v base presenteru… divný moc toho tam neni tak do pořádně projedu a kdyžtak postnu řešení kdyby měl někdo podobnej problém

Edit: mno tak base presenter sem vyprázdnil a háže mi to zas

Invalid argument passed to foreach resp. NSmartCachingIterator; array or Traversable expected, NULL given.

Editoval SyXcz (28. 10. 2010 15:15)

Solution
Člen | 50
+
0
-

To proto, že si smazal něco, co obsahovalo pole s flash messages(odhad je, že nette má v Presenteru nějaké ty wilkomen flash msg, ale nevím, nezkoumal jsem).
Jak ted vypadá tvůj base presenter?

Editoval Padik (28. 10. 2010 15:23)

SyXcz
Člen | 75
+
0
-

flash mesages nepoužívám…

teď vypadá jen takhle:

<?php
abstract class BasePresenter extends NPresenter
{
    public $oldLayoutMode = FALSE;

}
?>

ale když se podíváš na http://www.rr-zamky.cz/new/ tak to pořát nejede :(

SyXcz
Člen | 75
+
0
-

tak se mi povedlo web rozchodit… zřejmě to bude něco s dibi protože když jsem umazal v menu „nabídka“ výběr položek z DB tak se statický presentery načítaj :(

divný ale, že na localhostu vše funguje… napadá mě dibi uplně vypustit, ale přijde mi to škoda, všechno přepisovat, přece musí bejt nějaký řešení ne?

Už se něco takovýho někomu stalo?

Edit: tak už mi menu funguje… holt to na tomhle blbym hostingu nejede s dibi… musel jsem db přepsat… mu hned řeknu ať tam hosting neprodlužuje to je neštěstí… nikdy sem je neměl rád a tohle to utvrdilo…

Editoval SyXcz (28. 10. 2010 18:12)

Solution
Člen | 50
+
0
-

Zajímavé, že by to by kvůli dibi mě nenapadlo.

SyXcz
Člen | 75
+
0
-

Padik napsal(a):

Zajímavé, že by to by kvůli dibi mě nenapadlo.

jj dibi… nechápu proč… na localhostu bylo vše bez problémů :(
teď jsem to celý překuchával a vypustil dibi a vše jede v pohodě… viz. tenhle web