Vypnutí validace u selectu
- kleinpetr
- Člen | 480
Zdravím,
mohu nějak vypnout validaci u selectu ? U obyčejného selectu je vždy vybrána defaultně první hodnota v selectu, ale když mám u selectu nastaven [size], tak není vybrána žádná hodnota. Potřeboval bych mu vypnout validaci aby mi form prošel i bez vybrání hodnoty.. Dokonce ani nepotřebuji aby se hodnota odeslala. Neřešil jste někdo ?
Nechce se mi kvůli pár prvkům přejít na onSubmit() z onSuccess().
Díky za pomoc.
Editoval kleinpetr (28. 1. 2016 10:17)
- ViPEr*CZ*
- Člen | 822
Nastavte si první hodnotu … viz dokumentace: https://doc.nette.org/cs/forms#…
Případně validace se dá i vypnout: https://doc.nette.org/cs/forms#…
- kleinpetr
- Člen | 480
Vím, že můžu vypnout validaci na submit buttonu nebo nastavim validationScope, ale to mi úplně neřeší můj problém, protože formulář obsahuje spoustu elementů a předem nevím co vše ve formuláři bude. A nastavit první hodnotu mě také napadlo, ale logicky v tom případě to nedává moc smysl. Proto bych potřeboval něco jako setOmitted() ale aby to vypnulo i validaci u selectu…
Editoval kleinpetr (28. 1. 2016 10:27)
- kleinpetr
- Člen | 480
Jojo, no to by bylo taky fajn, buď to nastavit u elementu třeba
->setValidation(FALSE)
a nebo u toho Submitu. Ale pokud by se
normální select s atributem size choval stejně jako multiSelect, tak by to
dávalo smysl, protože při [size] není nastavena defaultní hodnota, resp.
první hodnota.
Editoval kleinpetr (28. 1. 2016 11:55)
- David Matějka
- Moderator | 6445
zatim je to jen v masteru. bud pockej na novou verzi, nebo si vyzadej master.
- kleinpetr
- Člen | 480
Pár otázek ke composeru, chtěl bych si trochu objasnit composer..
- když mám v composer.json nette/application: 2.3.6 a dam composer update, tak se mi updatne vše na nejnovejsi verze a zároveň mám composer.json hezky rozdělenej na části forms,http,mail,.. Ale kdyz u starsiho projektu mám nette/nette: 2.3.0 tak za prvy je toho malo v composer.json ale kdyz ho updatnu, tak se mi u forms nacte jen verze v2.3.6 a v nette/application mám hodnotu „^2.3“ coz taky nevim co znamena..
- Jak mohu například ten projekt kde je nette 2.3.0. updatnout na nejnovejsi verzi ?
- řekl jsi vyžádat si master, tak jsem zkusil nette/forms: „master“ ale to neprošlo, ale když dám nette/forms: "@dev" tak mi to načte. Tak jsem z toho trochu zmatenej a potřeboval bych si v tom udělat jasno.
Díky
- David Matějka
- Moderator | 6445
Ale kdyz u starsiho projektu mám nette/nette: 2.3.0 tak za prvy je toho malo v composer.json ale kdyz ho updatnu, tak se mi u forms nacte jen verze v2.3.6
asi tam mas verzi ~2.3.0
nebo neco podobnyho, ne? kdyby tam bylo
presne 2.3.0
, tak se ti to neaktualizuje.
na 2.3.6 se ti to aktualizovalo proto, ze posledni „hlavni“ verze nette je 2.3.8, ktera byla vydana pred dvouma mesicema a ma prave zavislost na forms 2.3.6. Od te doby ale vysly dalsi verze jednotlivych komponent (prave treba forms 2.3.7)
nette/application mám hodnotu „^2.3“ coz taky nevim co znamena..
kde „mas hodnotu“? v composer.json? nebo kde? ma to spojitost se semver, viz doc, ale to se u nette moc nehodi, jelikoz semver nedodrzuje
Jak mohu například ten projekt kde je nette 2.3.0. updatnout na nejnovejsi verzi ?
zbav se nette/nette zavislosti a uved tam jednotlive balicky
řekl jsi vyžádat si master, tak jsem zkusil nette/forms: „master“ ale to neprošlo, ale když dám nette/forms: "@dev" tak mi to načte. Tak jsem z toho trochu zmatenej a potřeboval bych si v tom udělat jasno.
ano, to je ok. kdyz chces nejakou vetev, nejde to napsat primo, ale treba
dev-master
, @dev
znamena vyvojova verze, neznam presne
ty pravidla, ale vetsinou je to to stejne, jako dev-master
- kleinpetr
- Člen | 480
composer.json
"require": {
"php": ">= 5.3.7",
"nette/nette": "~2.3.0”,
"dg/adminer-custom": "~1.6",
"kdyby/curl": "@dev",
"nette/application": "^2.3"
},
No jako chápu, že třeba nette 2.3.8 má závislost na forms 2.3.6, ale potom nechápu, že když u jiného projektu mám v composer.json nette/application: „~2.3.6“ a dal jsem composer update tak mi nainstaloval nette 2.3.9 a forms 2.3.7
Z jakých větví teda načítá composer ?
Jinak mockrát díky za odpověď :)
Editoval kleinpetr (28. 1. 2016 14:17)
- harmim
- Člen | 26
Pokud v composeru uvedeš jenom číslo např
nette/nette": "~2.3.0
, tak se composer nedívá ne větve, ale na
tagy. Kdybys chtěl větev, která se jmenuje 2.3 tak bys to musel napsat
takhle nette/nette": "2.3-dev
. Pokud název větve není ve tvaru
verze, potom se dev
píše před to např. dev-master
.
Pro master ještě funguje tohle @dev
.
Jinak, když máš v composer.json
uvedené
nette/nette
, ve kterém je závislost na
nette/application
a potom tam máš ještě přímo závislost na
nette/application
, tak možná záleží na pořadí, v jakém to
tam máš napsané, nejsem si jistý. Taky se tam dá přímo nějak říct,
jakou verzi má composer preferovat. Přesně si to nepamatuji, ale všechno je
to v dokumentaci. https://getcomposer.org/doc/
- David Matějka
- Moderator | 6445
v composer.json nette/application: „~2.3.6“ a dal jsem composer update tak mi nainstaloval nette 2.3.9 a forms 2.3.7
application nema zavislost na forms, takze se ti to nainstalovalo asi dle jine zavislosti. A nette 2.3.9 se ti nainstalovat nemohlo, protoze neexsituje.
Z jakých větví teda načítá composer ?
nevim, jestli chapu otazku. Ale koukni se treba na packagist, tam uvidis, jaky ma nette zavislosti. composer se dle stromu zavislosti snazi vytvorit optimalni reseni, co ma stahnout.