Grido problém s implementáciou

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
sniper1101
Člen | 21
+
0
-

Dobrý deň.

Prosím Vás mám problém so spojazdnením Grido. Nakopíroval som si obsah do vendora, v composer.json to vyzerá v poriadku a tu je môj controller.

function createComponentGrid($name){
	    $grid = new \Grido\Grid($this, $name);

$grid->setModel($this->users->getAllUsers(0, 30));

$grid->addColumn('user_full_name', 'Meno a priezvisko');

return $grid;
	}

Avšak stále píše Class ‚Grido\Grid‘ not found. Skúšal som aj ,,use,, rôznymi štýlmi ale stále tá istá chyba. Ďakujem Vám za akúkoľvek odpoveď. Pekný deň.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Nic nikam nekopiruj, spust composer require, jak rika dokumentace

sniper1101
Člen | 21
+
0
-

David Matejka: spúšťal som composer require avšak ten tam akoby zmenil aj samotné nette priečinok a web hlásil chybu.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

jakou chybu? jaky byl vystup composeru?

chemix
Nette Core | 1310
+
0
-

@sniper1101 problem toho nakopirovani je ze composer to nezaindexuje a nevi pak o tom ze tam neco natvrdo nakopirovano je. Proto se to tak nedela. Je treba poresit ten composer require aby ti to tam nainstaloval spravne.

Jak vypada composer.json pred instalaci gridu? a jak po nem? co to hodi za chyby?

sniper1101
Člen | 21
+
0
-

Díki za odpovede, nainštaloval som to predsa len ešte raz cez composer, odstránil som následne chyby, ktoré sa vyskytli na základe odstránenia niektorých pluginov. Vie mi niekto prosím povedať, ako je možné, že po inštalácii Grido cez composer sa odstránila napríklad celá zložka Kdyby z Vendor?

Musel som tak celé kdyby Translator inštalovať nanovo. To je prvá otázka :)

A druhá: prosím Vás spojaznil som si Grid a pri vypisovaní posledného dátumu prihlásenia by som chcel zobrazovať text (pri niektorých prípadoch) ako napríklad keď bol užívateľ online pred pár minútami.

Tu je controller:

$grid->getColumn('user_last_time')
	->setCustomRender("{$this->context->parameters['appDir']}/BackendModule/templates/grid.lastonline.latte")

A tu je grid.lastonline.latte, ono to v podstate funguje správne akurát namiesto prekladu – ktoré inak v ostatných šablónach fungujú správne – tak tu ostane názov konštanty a nepoužije sa preklad. Vie mi niekto prosím pomôcť? Prípadne ako tam predám potrebné veci? Ďakujem!

{var $current_date = time()|date:"j.n.Y G:i"}
            {if $item->user_last_time}
                  {if strtotime($item->user_last_time) >= $current_date - 1500}
                  <span class="label label-success" title="{$item->user_last_time|date:'%d.%m.%Y, %H:%M'}">{_def.default.time_text_moment}</span>
                  {elseif strtotime($item->user_last_time) >= $current_date - 3600}
                  <span class="label label-info" title="{$item->user_last_time|date:'%d.%m.%Y, %H:%M'}">{_def.default.time_text_hour}</span>
                  {elseif strtotime($item->user_last_time) >= $current_date - 86400}
                  <span class="label label-primary" title="{$item->user_last_time|date:'%d.%m.%Y, %H:%M'}">{_def.default.time_text_24hours}</span>
                  {elseif strtotime($item->user_last_time) >= $current_date - 432000}
                  <span class="label label-warning" title="{$item->user_last_time|date:'%d.%m.%Y, %H:%M'}">{_def.default.time_text_fdays}</span>
                  {else}
                    {$item->user_last_time|date:'%d.%m.%Y, %H:%M'}
                  {/if}
            {else}
              <span class="label label-danger">{_def.default.never}</span>
            {/if}
David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

ako je možné, že po inštalácii Grido cez composer sa odstránila napríklad celá zložka Kdyby z Vendor?

a mel si ho v composer.json?

a k prekladum: grido nepouzivam, ale vypada to, ze musis tomu gridu nastavit translator. Jen potom asi budes muset nejak vyresit ty vlastni zpravy grida, ktery jinak resi defaultni translator

sniper1101
Člen | 21
+
0
-

Áno v composer.json bol ten grido.

Čo sa týka toho nastavenia tak som sa nejako zasekol ale aj tak nerozumiem prečo mi nemali ísť preklady priamo z Kdyby/Translator, predsa je to len šablóna ktorá sa pripojí do grido…

//vyriešené – metóda setCustomRender() má ďalší parameter variable v ktorej to tam viem poslať :)

Editoval sniper1101 (16. 9. 2015 18:34)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Áno v composer.json bol ten grido.

a byl tam ten kdyby balicek, ktery se ti smazal?

nerozumiem prečo mi nemali ísť preklady priamo z Kdyby/Translator

jelikoz to vypada, ze grido pozuiva defaultne svuj translator a ne tvuj kdyby/translator