Jak na instalaci doplňku do Nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
brontosaurus
Člen | 49
+
0
-

Na produkci mám nette-blog a rád bych si do něj přidal doplněk VisualPaginator, kterej mám staženej u sebe na disku. První otázka je jestli musím použít composer nebo to jde do nette prostě někam nakopírovat? Pokud to nakopírovat nejde tak nevím jestli mám vlastně composer v nette nainstalovanej-složka nette-blog/vendor/composer existuje, ale znamená to ,že je nainstalovanej nebo je jen nějak připravenej pro instalaci ? V návodu se to má nainstalovat tímto příkazem : composer require ipub/visual-paginator:@dev ,ale kde přesně mám příkaz zadat a kde má v tu chvíli bejt staženej doplněk aby si ho to vzalo ? Díky za rady..

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

musím použít composer nebo to jde do nette prostě někam nakopírovat?

nemusis, ale je to lepsi – s composerem se prave nemusis starat o stahovani, kopirovani, reseni autoloadingu.

Proste v rootu projektu napis do konzole ten composer require ipub/visual-paginator:@dev, composer stahne kod s pripadnymi zavislostmi, registruje autoloading a ty uz jen pouzivas.

brontosaurus
Člen | 49
+
0
-

To mi nejde – 500-neznámý příkaz, záleží na tom jakýho mám ftp clienta ? Nebo jsi myslel nějakou jinou konsoli, to bych byl asi dost mimo mísu :-)..

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Proc pres ftp? si to spust lokalne a pres ftp pak kopiruj soubory pri deployi aplikace (treba pres ftp deployment)

brontosaurus
Člen | 49
+
0
-

Když já si lokálně jen upravuju zdrojové kódy v netbeans a pak je kopíruju rovnou na zkušební produkci. Mám tam jen procvičovací nett-blogy se zkušebními příklady ..

Mysteria
Člen | 797
+
0
-

Composer je normální aplikace z příkazové řádky, kterou si nejdřív musíš nainstalovat a pak se ovládá přes příkazovou řádku. Více na https://getcomposer.org/

brontosaurus
Člen | 49
+
0
-

Já ale na lokále nemám php a bez toho to nainstalovat nepůjde. Potřebuju to udělat na hostingu..

chemix
Nette Core | 1310
+
+6
-

@brontosaurus zbytecne jdes proti proudu, composer je v dnesni dobe ta spravna cesta jak instalovat balicky php knihoven. Pracuje se s nim z prikazove radky vzdy v root slozce projektu. Zadas tam magickou formuli composer require nazev/balicku a on si stahne aktualni verzi primo z internetu, upravi autoloader a ty se pak ke tride dostanes kdykoli a kdekoli.

Ano je tu ta stara moznost stahnout si vse rucne z githubu, phpclass apd a nahrat to do slozky /lib a v boostrap.php si nastavit ze RobotLoader ma nacitat knihovny z adresare lib. Ale ver mi, to nechces, ani nechces vyvyjet primarne editaci skrze ftp.

Dneska si zprovoznit XAMPP nebo jeho klony je otazka 3minut (zalezi co mas za disk) a pak uz si zprovoznis IDE a uzivas si radost z vyvoje…

Mysteria
Člen | 797
+
0
-

Tak na běžným hostingu tohle určitě nezprovozníš, ale to nevadí, protože vzdáleně vyvíjet cokoliv je masochismus. Normálně si nainstaluj lokální webserver, tam si zprovozni Composer a aplikaci a pak to nahraj na FTP.

Další možností je Composer nepoužít a ručně stáhnout a zkopírovat do složky a nechat ji procházet RobotLoaderem. Ač většina doporučuje Composer, tak u většiny knihoven mi vyhovuje tahle varianta. Problém nastává jenom v případě, kdy nějaká knihovna vyžaduje 10 dalších a některé z nich zase další a podobně, v takovém případě pokud nechceš trávit hodinu stahováním, už nezbývá než použít Composer, ale takové knihovny já naštěstí nepoužívám. :)

brontosaurus
Člen | 49
+
0
-

Díky všem za názory a rady. Proti proudu určitě jet nechci ale jsem dočasně odkázanej pracovat na „parostroji“ N450 s OS W7-Starter a tam MySQL NEJEDE.. A nežli nedělat nic, brečet a čekat až bude nové PC jedu to zatím takto ..Takže jdu na úpravu bootstrap.php. Koneckonců také zkušenost..

Mysteria
Člen | 797
+
+1
-

Tak zrovna databázi na lokále výhradně nepotřebuješ, tu taky nemám, připojuje se vzdáleně na serverovou. Samozřejmě to zase vyžaduje, aby to bylo na ní povolené.

brontosaurus
Člen | 49
+
0
-

Tak to mě vůbec nenapadlo, připojit data vzdáleně, pak bych určitě do instalace XAMPP nebo něčeho jinýho šel. Nevíš jestli to povolení většina hostingů běžně umožňuje ? Já to mám na Wedosu.

chemix
Nette Core | 1310
+
+1
-

@brontosaurus tak v tom pripade bych doporucil http://blog.honzacerny.com/…-cloud-9-ide

Myiyk
Člen | 321
+
0
-

brontosaurus napsal(a):

Tak to mě vůbec nenapadlo, připojit data vzdáleně, pak bych určitě do instalace XAMPP nebo něčeho jinýho šel. Nevíš jestli to povolení většina hostingů běžně umožňuje ? Já to mám na Wedosu.

Většina hostingů neumožňuje vzdálený přístup do databáze. Na wedosu to určitě nejde. Ani z VPS se nelze připojit na databázový server.