NetBeans for PHP + Nette a všetko okolo toho

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Cifro
Člen | 245
+
0
-

Ahojte,
už druhý deň sa hrám s NetBeansom for PHP verzie 6.8M1 (presnejšie daily builds).

Nastavil som si doňho farbičky pre zvyrozňovanie syntaxe aké sú v Nette dokumentacii. Je tam viac možností čo a ako nastaviť. Tu v tomto threade by bolo dobré aby sa zozbierali nejaké fajné tipy a triky ako čo v ňom si nastaviť alebo urobiť aby vývoj Nette apps v ňom bol pohodlný.

A možno by nebolo od veci dať na stiahnutie napr. code templates, syntax hihglighting a pod…
Ja sem niečo pridam keď si urobim nejaký download counter ^_^

ic
Člen | 430
+
0
-

Jasně, taky jsem si po pročtení vlákna forum.nette.org/cs/1370-jake-pouzivate-ide nainstaloval NetBeans, protože jeho zastánců bylo v onom fóru nejvíce.
Potom co jsem úspěšně stáhnul a nainstaloval verzi která obsahuje všechno (All 302MB) a potom co jsem jí obtížně odinstaloval jsem také skončil u verze pro php (26 MB !).
Zatím jsem tam ale nanašel žádnou funkci navíc oproti mému dosavadnímu PSPadu, takže nějaké tipy bych také ocenil.

Cifro
Člen | 245
+
0
-

Ano stačí iba verziu pre PHP, pokiaľ nechcete kodiť aj v Jave :-)

Verzia pre PHP má iba 26MB ale je potrebné ešte stiahnuť JDK ktoré ma 73MB. Ale odporúčam si stiahnuť najprv NetBeans a spustiť inštaláciu a ono vam povie čo ešte treba, lebo už mate možno JDK/JRE nainštalované.

Editoval Cifro (12. 8. 2009 14:41)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Já používám NetBeans pro PHP v 6.7 (upgrade na 6.8M1 asi bude brzo) téměř v základním nastavení + SVN modul a naprostá spokojenost. :)

P.S.: Funguje vám zobrazování obsahu proměnných pomocí cdebug v PHP 5.3.0? Např:

    function DGhandleDelete($checked){
/* BRAKEPOINT -> */        Zakazky::smazat($checked);
    }

mi na PHP 5.3.0 zobrazilo akorát globals. :( Takže používám PHP 5.2.10 a NetBeans 6.7 než to na xDebugu vyřeší.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

ic napsal(a):

Zatím jsem tam ale nanašel žádnou funkci navíc oproti mému dosavadnímu PSPadu, takže nějaké tipy bych také ocenil.

Na to je jednoduchá odpověď. Ctrl + mezerník

Jod
Člen | 701
+
0
-

Aneb Ctr + Space … Thread.sleep(1 000 000) … jóha xD

grogy
Člen | 147
+
0
-

Jelikož jsem dalším nadšeým uživatelem NetBeans IDE už několik měsíců, tak přispěju taky troškou do mlýna.

  • Zapnutí číslování řádků pomocí View/Show Line Numbers (teď už jsou prý zapnuta defaultně)
  • Pro ic – našeptávač – to je ta prává síla ID, alespoň podle mě ta nejzásadnější. Př: Pomocí komentářů můžeš vidět například návratové typy vlastních metod někde hluboko v adresáři projektu.
  • Pomocí Window/Tasks zapínám „bar“, který dává informace například o @todo (šikovné a konečně využitelné, to v PsPadu myslím nenajdeš).
  • Window/Navigator – zobrazení například metod třídy (s obrázky o typu [static]) při kliknutí rovnou k jejich definici, tím si zrychlíš práci.

Je toho hodně a spoustu kolem tohoto IDE vůbec neznám, myslím, že při práci (den – dva – poznáš nejlépe jestli má pro tebe cenu).

pmg
Člen | 372
+
0
-

Trojnásobný Nette guru, co prosím sleduješ tím Thread.sleep(1 000 000)?

redhead
Člen | 1313
+
0
-

asi že po Ctrl+Space to trvá 1000 sekund než se ten seznam ukáže?? Hloupost

Když jsem se rzomýšlel mezi NetBeans a Eclipsem (jakožto dvou největších IDE zdarma), tak co se týče rychlosti, rozhodně beru NetBeans..

Dřív sem kódil taky v PSPadu, po přechodu na NetBeans už si práci v PSPadu nemůžu představit.

Blizzy
Člen | 149
+
0
-

Líbí se mi podpora pro verzovací systémy a práce s nimi je díky NetBeans opravdu jednoduchá. Je tam taky opravdu přehledně zpracovaný diff.

Ale zase jsem zatím nenašel způsob, jak rozchodit XDebug pro PHP 5.3 tak, aby každou chvíli nepadal Apache, takže je pro mě nemožné v NetBeans používat debugger.

Pro uživatele NetBeans: Lze nějak nastavit NetBeans tak, aby mi ukazovalo informace o parametrech funkce, když se kurzor nachází v závorkách za funkcí? NetBeans mě vždy informuje o parametrech když píšu název funkce, jakmile ale napíšu závorku ‚(‘ a začnu psát parametry, informace zmizí a to právě když je potřebuju. A další stisky Ctrl + Space nepomůžou.

ic
Člen | 430
+
0
-

Ctrl + mezerník máme v PSPadu taky, akorát ta jeho nábídka naní pak až tak rozsáhlá (obzvlášť u php).

Jen by mě zajímaly podle mě důležité věci (jinak asi moc důležité být nemusí):

  • jak bych přepnul datový typ právě načteného souboru (pro zvýrazňovač)?
  • jde zapnout zobrazení netisknutelných znaků (mezer, tabů a enterů)?
Blizzy
Člen | 149
+
0
-

ic napsal(a):

  • jde zapnout zobrazení netisknutelných znaků (mezer, tabů a enterů)?

Nejde, TBD: http://www.netbeans.org/…show_bug.cgi?…

pmg
Člen | 372
+
0
-

asi že po Ctrl+Space to trvá 1000 sekund než se ten seznam ukáže?? Hloupost

Ne, to nebude hloupost, to bude ono. Je to vtipné! Moc jsem se nad významem nezamýšlel, protože jsem to od Joda viděl už někdy dříve, nejspíš ale ve stejné souvislosti.

A trochu k tématu napíšu, že jsem také zkoušel různá IDE a nikdy jsem nenašel feature, která by mě přiměla switchnout… Většinou kód 1000× déle vymýšlím než píšu, a když používám nějakou knihovnu, znám používané funkce zpaměti. Ve Vimu je celkem chytrý autocomplete, ale já ho stejně nepoužívám…

Cifro
Člen | 245
+
0
-

Blizzy napsal(a):

jak rozchodit XDebug pro PHP 5.3 tak, aby každou chvíli nepadal Apache

Toto sa aj mne stalo. I keď je na strankach php uvedené, že pre použite s Apache treba stiahnuť verziu kompilovanú s VC6 tak ja som si stiahol php kompilované s VC9. Išlo to dobre, až kým som tam nepridal XDebug. Apache spadol. Takže som dal PHP VC6 thread safe (ts). A aj XDebug som dal takej istej verzie verzie (vc6 ts). A baví to.

Čím ďalej tým viacej nachádzam plno maličkých detailov, ktoré mi vadia. Napr. absencia line wrap, proste tam riadok nezalomite podľa širky okna.

Njn po používani Visual Studia pre projekt do školy je ťažko nájsť „Visual Studio“ pre PHP :(
Vo Visual Studiu som si celý projekt len odenteroval, lebo IntelliSense veľmi dobre spolupracoval a len som stlačal enter, že áno presne toto chcem použiť. Alebo keď som použil novú triedu tak mi automaticky ponuklo pridanie use klauzuly pre inkludovanie menného priestoru atď…

Editoval Cifro (12. 8. 2009 19:37)

Blizzy
Člen | 149
+
0
-

Cifro napsal(a):
Toto sa aj mne stalo. I keď je na strankach php uvedené, že pre použite s Apache treba stiahnuť verziu kompilovanú s VC6 tak ja som si stiahol php kompilované s VC9. Išlo to dobre, až kým som tam nepridal XDebug. Apache spadol. Takže som dal PHP VC6 thread safe (ts). A aj XDebug som dal takej istej verzie verzie (vc6 ts). A baví to.

Aha, zkoušel jsem jenom PHP VC9 non-ts s XDebug VC9 non-ts, tam to padalo pokaždé. Pak jsem zkoušel PHP VC9 ts s XDebug VC9 ts a tam to padalo ne vždy, ale velmi často. VC6 ts zkusím, btw. jakou verzi Apache používáš? Používáš Apache jako součást balíku XAMPP nebo samostatně instalovaný? Jaký OS? (někde když jsem hledal informace o xdebugu jsem se dočetl, že tohle všechno to ovlivňuje.)

Mimochodem s Visual Studiem a PHP už se dělaly různé pokusy, viz: Visual Studio – Nejlepší vývojové prostředí pro PHP (ale pochybuju, že to bude na úrovni NetBeans)

Editoval Blizzy (12. 8. 2009 19:46)

Cifro
Člen | 245
+
0
-

Blizzy napsal(a):
jakou verzi Apache používáš? Používáš Apache jako součást balíku XAMPP nebo samostatně instalovaný? Jaký OS?

Apache mam verziu 2.2.4, staršia ale skúsim si dať najnovšiu, nech som aktuálny :-)) A všetko samostatne používam na WinXP SP3.

Ten XDebug treba spravne nalinkovať v php.ini

zend_extension="cesta-k-php\....\php\ext\php_xdebug-2.0.5-5.3-vc6.dll"

Je aj direktiva zend_extension_ts, čo by malo byť asi thread_safe, ale na stránkach XDebugu, je tučným napísané že pre PHP 5.3 treba uviesť direktívu zend_extension i keď je XDebug thread safe.

A ako to je s fluent zápisom v Nette a dibi, funguje vám code completion pri tomto?

Blizzy
Člen | 149
+
0
-

Cifro napsal(a):

A ako to je s fluent zápisom v Nette a dibi, funguje vám code completion pri tomto?

Mě fluent v NetBeans nefunguje, ale nejsem si jistý, jestli funguje vůbec v nějakém IDE…

Podle toho, co píšeš už se mi podařilo rozjet ten XDebug. Mám ale problém s tím, že NetBeans pravděpodobně neukončí debugovací session.

Když kliknu v NetBeans na červené hranaté tlačítko Finish Debug Session a vrátím se do prohlížeče k aplikaci, tak podle profileru trvají všechny operace tak 4× déle (pravděpodobně se XDebug stále snaží připojit ke klientovi a zdržuje). Až když ručně do URL přidám XDEBUG_SESSION_STOP, tak se vše vrátí do normálu. Je chyba u mě nebo v NetBeans?

Cifro
Člen | 245
+
0
-

Heh, pravdu povediac s debugovanim len začínam (no čo nedá sa všetko naraz naučiť :-P), takže veľmi som to zatiaľ nepoužíval. Akurat som zistil že pri debugovani hneď jak odkrokujem index.php tak sa mi otvorí Debug.php a v ňom shutdown metóda. 1) Je to správne chovanie aplikácie, alebo to je len v development režime?

  1. Ako napríklad debugujete / krokujete nejaký konkrétny presenter?

A k tomuto:

Lze nějak nastavit NetBeans tak, aby mi ukazovalo informace o parametrech funkce, když se kurzor nachází v závorkách za funkcí?

Klávesová skratka CTRL+P. Je to v menu Source uvedené.

A keď niekto hľadá ako napr. ja skratku pre zakomentovanie riadku tak je to CTRL+/ alebo alternatíva CTRL+SHIFT+C

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

Blizzy napsal(a):

Cifro napsal(a):

A ako to je s fluent zápisom v Nette a dibi, funguje vám code completion pri tomto?

Mě fluent v NetBeans nefunguje, ale nejsem si jistý, jestli funguje vůbec v nějakém IDE…

Podle toho, co píšeš už se mi podařilo rozjet ten XDebug. Mám ale problém s tím, že NetBeans pravděpodobně neukončí debugovací session.

Když kliknu v NetBeans na červené hranaté tlačítko Finish Debug Session a vrátím se do prohlížeče k aplikaci, tak podle profileru trvají všechny operace tak 4× déle (pravděpodobně se XDebug stále snaží připojit ke klientovi a zdržuje). Až když ručně do URL přidám XDEBUG_SESSION_STOP, tak se vše vrátí do normálu. Je chyba u mě nebo v NetBeans?

Ten fluent by měl fungovat, vše záleží na phpDoc komentářích.

Jod
Člen | 701
+
0
-

Cifro napsal(a):

Heh, pravdu povediac s debugovanim len začínam (no čo nedá sa všetko naraz naučiť :-P), takže veľmi som to zatiaľ nepoužíval. Akurat som zistil že pri debugovani hneď jak odkrokujem index.php tak sa mi otvorí Debug.php a v ňom shutdown metóda. 1) Je to správne chovanie aplikácie, alebo to je len v development režime?

A mal si tam nejaký breakpoint? :))) klik na číslo riadka napr.

gawan
Člen | 110
+
0
-

Blizzy napsal(a):

Pro uživatele NetBeans: Lze nějak nastavit NetBeans tak, aby mi ukazovalo informace o parametrech funkce, když se kurzor nachází v závorkách za funkcí?

CTRL + P

odporúčam: Extremely Usefull NetBeans Shortcuts:
http://www.phpmag.ru/…s-shortcuts/

prejdi si tento blog, sú tam tipy na efektívne využívanie netbeans priamo od vývojárov php netbeans:
http://blogs.sun.com/netbeansphp/

Cifro
Člen | 245
+
0
-

Jod napsal(a):
A mal si tam nejaký breakpoint? :))) klik na číslo riadka napr.

Raz som mal :-)) Ako sa to robí? Napr. chcem vedieť obsah dajakej premennej čo je v cykle v metóde actionPage().

Jod
Člen | 701
+
0
-

Buď klikneš pravým watches a tam si odchytíš premennú, alebo na vedlajšom tabe Local Variables vidíš dostupné premenné. Na tabe Call Stack máš potom trasovanie, kade aplikácia prešla aby sa dostala k tvojmu breakpointu myslím :) .
Takto nejak to vyzerá: http://romcok.eu/…es/debug.png

Editoval Jod (13. 8. 2009 10:32)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Mno ale PHP 5.3 + xdebug moc zatím s těmi proměnnými nefungují. Zobrazí se jenom některé. :(

Blizzy
Člen | 149
+
0
-

honzakuchar napsal(a):

Mno ale PHP 5.3 + xdebug moc zatím s těmi proměnnými nefungují. Zobrazí se jenom některé. :(

Kdyžtak se dají přidat jako watch.

Editoval Blizzy (21. 8. 2009 21:07)

Roman Ožana
Člen | 52
+
0
-

Mě se na netbeans strašně moc líbí funkce hromadného přepisu názvu proměnné. Najedete na proměnnou, stisknete CTRL+R a přepisujete :-).

Pracoval jsem před tím dlouhou dobu v Eclipse. Ale už bych se k němu nevrátil:

  • pomalost
  • chyby při doplňování
  • chyby při „barvení“ kódů
  • nepodporuje doplňování Javascriptu (jQuery)

To všechno Netbeans umí, takže to je můj jasný favorit. Pro rychlou editaci používám Scite z vlastním nastavením.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Také používám NetBeans a v životě už bych nepoužil nic jiného. V Eclipse jsem dělal pouze v Javě, tam to tak hrozné nebylo, ale stejně je dosti pomalý…

Co mě ale štve na NetBeans je že se dost špatně určují syntaktické chyby. To že tam vyblije co všechno může být na řádku špatně, přitom ale neřekne co přesně je špatně. Našel někdo způsob jak místo:

„Syntax Error: expected: instanceof, OR, XOR, AND, ?, ‚;‘, ||, …“

By to vypsalo třeba

„Syntax Error: expected ‚:‘ after Product“

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Mně většinou stačí, že to podtrhne a ten chybějící středník už si najdu sám :-D

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

přesně tak jako říká Honza. U mě je Eclipse nestabilní, furt padalo hrozné, co používám netbeans jsem spokojen. A o rychlosti ? co je pomalejší ? Start ? spuste to na začátku a nainslujte si tray plugin, a máte to v liště schované. (lépe pro lidi s větší ram).

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Honza M. napsal(a):

Mně většinou stačí, že to podtrhne a ten chybějící středník už si najdu sám :-D

no, mě se někdy kolem 1. a 2. hodiny raní daří psát víc syntaktických chyb než jenom chybějící středník :D

kravčo
Člen | 721
+
0
-

redhead napsal(a):

„Syntax Error: expected ‚:‘ after Product“

Namiesto takejto hlášky by to mohol rovno opraviť, nie? ;)

Panda
Člen | 569
+
0
-

K PHP s Xdebug: pro verzi PHP5.3 s VC9 je potřeba stáhnout verzi 2.1-dev, kterou Derick uveřejnil u bugu #452: http://bugs.xdebug.org/view.php?….

Nedávno jsem také našel docela zajímavé rozšíření pro Netbeans – Cube°n. Je to taková chudší varianta Mylynu z Eclipse, zatím to má jen bridge pro JIRA a Trac, na podpoře pro Bugzillu se pracuje. Také to zatím nepodporuje kontexty pro jiné jazyky než Java, ale i to by mělo být vyřešeno.

PS: Jinak fluent (pokud jsou v pořádku phpdoc) mi víceméně funguje, jen u složitějších konstrukcí se chová trošku divoce… NB 6.7.1.

Editoval Panda (22. 8. 2009 20:23)

crempa
Člen | 198
+
0
-

Nemate nekdo tip na obarvovatko sablon do NB? Nasel jsem nejaky plugin pro smarty, ale ten uz je v soucasne verzi nefunkcni..

Cifro
Člen | 245
+
0
-

Vyšlo NetBeans 6.8 :-)

http://blogs.sun.com/…is_available

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Cifro napsal(a):

Vyšlo NetBeans 6.8 :-)

Tak sem je šel vyzkoušet a ejhle po pár minutách práce vyskočil CPU na 50% (2 jádra). A od té chvíle žádná změna, žádnej proces (co se objevovali dole a dali se zrušit, jako procházení projektu, atd.).

Nesetkal se s tím někdo? Google mi moc nepomohl.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Nevím, jestli to s tím bude mít něco společného, každopádně můj problém je takovýto a již ho s Petrem Pišlem řeším (profiloval jsem pro něj NB atd.), tak uvidíme jak to dopadne.

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Kolegovi v práci začaly netBeansy po aktualizaci taky zlobit – tuším, že mu taky z ničeho nic vylítla spotřeba procesoru, paměti a pak úplně spadly. Asi nějaká chyba v nich nebo v balíčku s Javou.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Osobně mi to dělá jen a pouze u modulu PHPka…s Javou jako takovou můžu pracovat bez problémů…ať už s SE nebo web app.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Stáhl jsem jen PHP Bundle, takže to bude něco tam..

Jinak, mě to nejde taky normálně zavřít. Čili to ukončuju přes task mgr. Akorát nevim kdy to přesně začne stoupat, páč mám většinou sluchadla na uších a poznám to až podle rozpálený klávesnice :D

ji_ri_k
Člen | 44
+
0
-

Ahoj, měl bych malý dotázek na uživatele NetBeans. Již přes rok a půl vyvíjím v Eclipse, ale když jsem mimo PC a potřebuji něco udělat na notebooku, je práce s Eclipse kvůli „rychlosti“ utrpení (a to se nejedná o až tak pomalý ntbk). Nakonfiguroval jsem si NetBeans tak nějak podobně, ale co mi chybí a nenalezl jsem je odsazování (tabulátor/mezerník). U všech projektů vždy používám u php TAB a u HTML mezerník (v prohlížeči to lépe vypadá a lépe se v tom orientuje). Ale NetBeans lze nastavit jen „globálně“ – tedy já nenašel možnost si nastavit pro php,html a další odsazení zvlášť. Nevíte někdo jak na to, nebo zda je to vůbec možné? A Workspaces asi v NetBeans také nejsou co? Něco jsem četl, že by to budoucna měly být.

Rychlost NetBeans je na pomalejším PC znatelně vyšší než Eclipse.

MzK
Člen | 127
+
0
-

Poradí mi někdo, jak aktivovat (a používat) debug mod, když mám PHP na vzdáleném stroji?
PHP programuji tak, že na NB (vista) mám nainstalovaný Netbeans a apache (php,mysql) mám nainstalované na linux serveru.
(php5-xdebug mám, xdebug.remote_enable=on, xdebug.remote_handler=dbgp, xdebug.remote_host=localhost, xdebug.remote_port=9000 také mám připsáno v souboru).

WWW adresář mám přes sambu namapovaný jako z:\.. Bude mi takto fungovat debug režim v netbeans?
Naklikám si několik break pointů a pustím debug. Na výběr mám

  • server side php
  • server side with side javascript in the selected browser

Pustí se mi firefox, s url ?XDEBUG_SESSION_START=netbeans-xdebug ale načítání se na break pointu nezastaví a po kliknutí na odkaz ta proměnná zmizí a debug prostě nefunguje.

lactarius
Člen | 47
+
0
-

Zdar vespolek,

jsem léta zvyklý na PHPDesigner – NetBeans zkouším, proto se chci zeptat na pár vychytávek, které jsem doposud nenašel – nebo v NetBeans nejsou obsaženy. Jedná se především o automatizaci zápisu – na tu se zvyká rychle a PHPD jí přímo překypuje. Jak jsem koukal, napovídání členských funkcí funguje docela dobře, částečně i u JS – horší je to u (X)HTML – vůbec nejrychlejší by asi bylo porovnání:

NB PHPD
Nepárový tag
uzavírá se ručně automaticky tag zavře – <input />
Párový tag
nabídne párový tag (kromě <script>, co jsem si všimnul) automaticky dosadí <script></script>
Atributy
type="" – ručně nabídne ze seznamu
class="" – ručně ze seznamu

Zrovna u toho posledního by to bylo s výhodou – člověk si nemusí názvy selektorů pamatovat, možná to je hnidopišství, ale např. při zápisu

class="header ui-widget-header ui-corner-all ui-helper-clearfix"

by to člověk vcelku ocenil. Ale jak říkám – zatím zkouším, takže tyhle věci možná NB umí, akorát se musí nastavit, jestli někdo poradí, budu rád.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Nemáte někdo nastavené hezké barvičky pro obarvování syntax v NetBeans? Protože cca týden před poslední sobotou (takže cca 14dní z5) jsem přesedlal z PhpED-u na NetBeans. Protože se mě zdálo (a zdá doteď) že má lépe implementovanou podporu pro namespace. A hlavně se mě hodně líbí integrovaná podpora pro UnitTesty. Ale za celých 14 dní se mě nepodařilo pořád dosáhnout uspokojivého výsledku při obarvování kódu.

PS: líbí se mě hodně Vibrant Ink na Pastie.org

redhead
Člen | 1313
+
0
-

vrtak-cz napsal(a):

PS: líbí se mě hodně Vibrant Ink na Pastie.org

Nějak nechápu, v čem je problém si to přenastavit? ;)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

redhead napsal(a):

Nějak nechápu, v čem je problém si to přenastavit? ;)

Právě v tom šíleném a zdouhavém překlikávání… :-)

EDIT: tak jsem to nakonec za 2 hoďky vyladil a snad už ok…

Editoval vrtak-cz (22. 6. 2010 10:55)

LuKo
Člen | 116
+
0
-

vrtak-cz napsal(a):
EDIT: tak jsem to nakonec za 2 hoďky vyladil a snad už ok…

Nefunguje odkaz na full obrázek. Sice jsem si ho bez problému manuálně upravil na http://ukaz.at/…/full/72.png, ale pohodlnější je přímý proklik ;)

A ještě jeden návrh do pléna. Nechcete se pochlubit svými pracovními prostředími? Pracuji na defaultním bílém schématu, ale při delší práci z něj docela bolí hlava. Rád bych se inspiroval již vyzkoušenými schématy s tmavým podkladem. Třeba má někdo podobný problém ;-)

i.magine
Člen | 81
+
0
-

Já jsem taky zkoušel netbeans a kdoví proč se to začlo šíleně sekat, myslím že to mělo co dělat s tím, že si to indexovalo moje soubory, ale sekalo se to i potom a dokonce to i padalo, a to nemám žádnou šunku. Takže zatím jsem na netbeans zanevřel.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

to se mi nestalo, jen mi vadí, že to žere 100% CPU, ví někdo jesli se to už spravilo??

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Nic se neopravilo…stále žere a stále padá…chlapci jsou asi v koncích…

iguana007
Člen | 970
+
0
-

No nevím co máte za verzi NetBeans, ale ja jsem updatoval včera a ani předtím jsem problém se žraním CPU či padáním NetBeans neměl. Mám NetBeans na třech počítačích: desktop s AMD X2 4200 a XP SP3, desktop s QuadCore 3.2 GHz s Win7 64bit a notebook s core2duo s Vista 32 bit a ani na jednom tuto anomálii nepozoruju. Asi bude něco špatně u vás …

Editoval iguana007 (15. 2. 2010 14:30)