Cache databáze – moc souborů

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

Ahoj, dnes jsem na svých projektech aktualizoval nette a docela jsem se podivil, že u jednoho projektu je ve složce temp/cache/_Nette.Database.dlouhy_HASH/ aktuálně 4966 souborů.

Je to v pořádku, nebo je něco špatně? Já jen, že u jiných projektů se počet pohybuje pod 100 souborů…

Díky

Editoval n.u.r.v. (16. 3. 2015 11:50)

Freema
Člen | 18
+
0
-

Ja mam i projekt kde mam 20k souboru :) Volej tam tohle : https://api.nette.org/…age.php.html#… Stačí to bez parametru smaže to všechny co je expirovany, teda jestli maš nastaveny nějaky expirační pravidla :)

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

Ahoj, expirační pravidla jsem žádné nenastavoval… vše je default… ale pokud je takový počet normální, tak nemusím řešit…

David Grudl
Nette Core | 8238
+
0
-

Jaká verze nette?

David Matějka
Moderator | 6445
+
+1
-

muze to byt signalem, ze neco delas spatne. Cache zaznam se generuje pro kazdy „druh“ dotazu – tedy pro kostru bez parametru.
Zkontroluj tedy, jestli vsude dosazujes hodnoty jako parametry a nikde nemas neco jako

->where("name = " . $name)
Pavel Kravčík
Člen | 1196
+
0
-

A jak se třeba vyhnout tomuhle?

->where(["narozeniny BETWEEN '".Date('Y-m-d 00:00:00')."' AND '".Date('Y-m-d 00:00:00', strtotime("+14 days"))."'"])
greeny
Člen | 405
+
0
-
->where("narozeniny BETWEEN ? AND ?", Date('Y-m-d 00:00:00'), Date('Y-m-d 00:00:00', strtotime("+14 days")))
Pavel Kravčík
Člen | 1196
+
0
-

Díky!

#kzk just archived new achievement (-1 zlozvyky)

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

hups, v některých případech jsem měl id uživatele na tento způsob:

->where("id = " . $userID)

Takže to asi bylo tím… uvidím zda se to znovu namnoží v cache…Díky za pomoc…