Když změním savepath u session, musím něco řešit?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
zool
Člen | 144
+
0
-

Zdavím když změním v konfigu toto

session:
		expiration: 14 days
		savePath: "%tempDir%/sessions"

Musím se starat o mazání souborů a o relevantní zapisování do souborů? Děkuji

iguana007
Člen | 970
+
-1
-

mám za to, že o zápis se starat nemusíš, ale garbage collector (mazání) si budeš muset udělat svůj.

zool
Člen | 144
+
0
-

A to si mám napsat vlastni storage, to pak budu muset napsat vsechny metody na obsluhu session ne?? Nebo to mám řešit třeba pres cron??

h4kuna
Backer | 740
+
+1
-

Mě mazání funguje bez problému, jen to mám definováno takto. PHP 5.3

php:
    session.save_path: %tempDir%/sessions

nette:
    session:
        autoStart: yes
        expiration: 14 days

Nezkoumal jsem zda v tom je rozdíl.

EDIT
V tvém případě se všechno nastavuje až když je session potřeba v mém se save_path nastaví při inicializaci SystemContaineru.

Editoval h4kuna (23. 2. 2015 14:24)

David Matějka
Moderator | 6445
+
+2
-

Jestli se nepletu, tak zalezi na na konfiguraci serveru. Pokud je na serveru vypnuty php session garbage collector a o promazani session se stara cron, tak se ti stare session promazavat nebudou.

Takze bud napsat cron script, nebo pokud to bude mozne, zapnout gc: http://php.net/…guration.php

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Já osobně měl problém jen při použití KCFinderu, tomu se to musí nastavit ručně protože jinak netahá session soubory odkud má.

Editoval enumag (23. 2. 2015 14:33)

Kcko
Člen | 468
+
0
-

Jsem na tom podobně, asi skutečně záleží na nastavení serveru. Obdobná konfigurace, a starší relace se samy mažou.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Downvote, PHP garbage collector funguje normálně při změně savePath. Akorát musí být zapnut – pochopitelně. Ubuntu a Debian mají standardně GC vypnutý a řeší si to po svém cronem. Ten pochopitelně se změnou savePath nepočítá.